Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1577 replies to this topic

#1541 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 12 December 2024 - 02:02 PM

Midva sva dala zdaj povsod dvižne električne pisalne mize, v vsako otroško in dvojno v kabinet. Ni bilo velike razlike v ceni, jaz sem se zmišljevala, koliko bi vsako od njih visoko, mizarju ni bilo všeč in je potem to predlagal.

Po drugi strani pa sva želela osvetlitev v najinih omarah, pa je taka cena, da sedaj nisva vzela in bo verjetno kasneje kaj moj sam uredil. Mislim, da je bilo na vsak del omare kakšne 150 €, za celo steno ali za vse najine omare, ne vem zdajle točno, 900€ več zato. 

Ima kakšna osvetljeno?

Midva imava vgradno omaro brez osvetlitve in sem na en del samo dala notri tiste twinkle led lučke, ki so na baterije. V notranjost sem nalepila par mini plastičnih kaveljčkov in tisto žičko napeljala skozi oz. zavozljala okrog, in je absolutno dovolj, da zgodaj zjutraj najdeš primeren kos oblačila. Pa to je par minut na mesec, tako da tudi menjava baterij prav pogosta ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1542 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 14 December 2024 - 07:01 AM

Eno vprašanje. Če imate izvlečno 30 cm podpultno omarico v kuhinji, kaj tam vse shranjujete? Jaz bi po mojem izrisu imela dve taki, ampak ne vem koliko je to praktično. Ena mi je must have za olja, kis ipd, pri dveh mi pa že zmanjka idej.
  • 0

#1543 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 14 December 2024 - 07:38 AM

Jaz mam v drugi posode z rižem pa kozarec z 1x uporabljenim oljem za cvrtje, ki je se ok 🙃
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1544 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 16 December 2024 - 08:42 AM

Saj verjetno bi jo lahko uporabila za shranjevanje živil, sam ob 4,5 m2 veliki shrambi za to ni veliko potrebe, mogoče za tamale, da bi si tam shranjevali kosmiče. Verjetno bi lahko v eni izmed njih imela tudi rezalne deske ali kaj podobnega. Mogoče pa preveč kompliciram in bi vseeno lahko namesto 30 cm izvlečne omare pustila 40 cm omarico s predali in otok podaljšala za 10 cm. Sam ne vem če mi ne bi teh 10 cm prostor preveč zaprlo in bi bil prehod v druge postore preozek.

• 0

#1545 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 17 December 2024 - 02:50 AM

10 cm ni spet tako veliko, ne vem pa, kaj bi počela z dvema izvlečnima 30 cm omaricama 😁 izhajam pa iz sebe, ki nam je ena 15cm izvlečna z dvema nivojema popolnoma dovolj za olje, kis in še nekaj omak.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1546 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 17 December 2024 - 08:10 AM

Saj vem, sam že zdaj imam 2m dolg otok . S temi 10 cm se mi tudi podraži pult, ker do 2 m imaš standardne lepljene hrastove plošče, nad 2 m pa so potem dimenzije občutno dražje. Bom že nekaj nagruntala kaj dat v to omarico :)

• 0

#1547 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 21 December 2024 - 07:42 AM

Midva sva bila včeraj še v Pohištvo Šmigoc na izrisu kuhinje.
Tam imajo tudi Alples pohištvo, tako sa sva naredila še izris 5m omare za hodnik. Verjetno bova vzela za celo stanovanje Alples Magnet linijo, fronte v kašmir barvi (razen spalnic), razen kuhinje, ki mislim, da bova vseeno vzela Dan kuchen.
Ima mogoče katera Alples te novejše linije?
  • 0

#1548 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 06 February 2025 - 01:24 PM

Bellini smem prasat koliko vaju je prisla elektrika? Sta verjetno dala vse instalacije na novo?

Vse na novo od glavne omarice z dovodom, ker je vsa napeljava in varovalke ločeno od stanovanja staršev. Mi smo plačali le material, ker sta elektriko delala L. in njegov oče sama. Točnega zneska materiala ne vem, ker še nisem stroškov skupaj seštela. Imam pa vse račune nekje na kupu. Skupaj z lučmi bo verjetno naneslo 3.000 EUR. Samo 1.000,00 EUR so naju prišli moduli za stikala in vtičnice od TEM Čatež (to je edini račun, ki sem si ga zapomnila). Test skladnosti nam bo pa delala firma od sestrične in nam dala tudi žig, da bomo pridobili uporabno dovoljenje.

• 0

#1549 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27302 posts

Posted 06 February 2025 - 01:30 PM

Hvala!
  • 0

#1550 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 17 March 2025 - 10:01 AM

A je katera dobila kaksen popust na sejmu Dom?
Soseda mi je svetovala, naj grem pogledat...
  • 0

#1551 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 17 March 2025 - 12:21 PM

Ja kolikor vem, se na teh sejmih kar da dobit popust.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1552 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 06 April 2025 - 12:31 PM

Koliko okvirno ste dali za (prenovo) kopalnice tisti, ki ste večinoma sami delali? 

Zanima me tudi, če je katera dala delat notranja vrata po meri in kakšne so cene.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1553 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 06 April 2025 - 12:55 PM

Ja mi smo imeli odprtine izven standardnih mer v zgornjem štuku in smo dali delat v Lip Bled, ena vrata cca 500€, med korono sicer. Materiali bolj osnovni, nobeno preseravanje.
  • 0

#1554 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 06 April 2025 - 01:04 PM

Hvala! Potem je imel mož prav ... Mi bi imeli 13 vrat za menjat. :cry1: 

• 0

― V. Van Gogh

#1555 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 06 April 2025 - 01:29 PM

A sami polagali ploščice? Pol si izračunaj cca 30€ na kvadrat ploščice (navzgor seveda ni omejitev cene, to je cena za dobro kvaliteto italijanskih ploščic). Pa ostalo opremo poišči na spletu, kaj bi imela, ker so res ful razlike, ali imaš vgradne sisteme pip recimo itd.
  • 0

#1556 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 06 April 2025 - 01:46 PM

Ploščice, ja. Pri nas bi šlo za delno prenovo, nove pipe, WC školjke in razno manjšo kopalniško opremo sva že kupila pred leti.

• 0

― V. Van Gogh

#1557 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 06 April 2025 - 02:00 PM

Pri nas so tudi razlicna vrata, niso vse odprtine iste, pa ni bilo treba po narocilu v bistvu, ker so rezali za visino na mestu, sirino smo pa mogoce morali povedati, ne vem. So bila pa precej cenejsa od LB, ki bi bila ze takrat 500. Tudi okna je vseeno kaksna so, ker zdaj vse delajo po meri. Moram se spomniti firmo vrat. Neka poljska mogoce.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1558 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 06 April 2025 - 02:04 PM

No, za vrata je nekaj standardnih širin, ki so cenejše, kar je izven tega, je pa dražje. Mi smo imeli precej široke odprtine in bi jih sicer lahko sami zmanjšali, pa se nisva odločila za to.
  • 0

#1559 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 06 April 2025 - 02:08 PM

Jaz imam vse na uc, ni bilo nobenih nacrtov, je vse na mojih iz glave centimetrih :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1560 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 06 April 2025 - 02:42 PM

Pri nas nestandardne sirine pomoje niso problem, ampak visine, ker so do stropa. Tista vrata so, ki imajo zgoraj sipo, ampak nova bi brez.
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users