Posebnež je pa zagotovo in radi ga imamo. x)

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 22 January 2013 - 10:35 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 January 2013 - 11:34 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 27 January 2013 - 12:09 AM
Gledala sem Ano Karenino in dokler so vtisi še sveži moj komentar:
Kot je že Fiona pred mano komentirala, je film posnet malo posebno. Scene se namreč menjujejo kot na gledališkem odru in zaradi tega sem bila jaz prvih 15 minut filma tako zelo zmedena, da sem že skoraj obupala nad njim. Niti približno se na to nisem navadila v nadaljevanju in zaradi tega si film prisluži en velik velik minus. Vse skupaj je zelo moteče, jaz nisem morala normalno spremljati filma ne da bi me ves čas nekaj motilo. Mogoče se tudi tukaj vidi da res nisem ljubiteljica fantazijskih filmov, kar je ta drugače film s temo realizma nekako postal. Še vedno ne razumem zakaj je bilo tega treba, če se je katera bolj poglobila in če ve kaj več o tem bi bila zelo vesela replike.
Kostumi so bili zelo nedodelani, prav tako scena. V rusko družbo srednjega 19. stoletja se resda nisem nikoli preveč poglabljala, ampak lahko pa povem da so bili kostumi zelo nedovršeni, jaz sem imela ves čas občutek, da jim je zmanjkalo budgeta za to. Nekaj podobnega bi upala trditi za sceno, ki me na žalost ni prepričala.
Vseeno pa pohvalim Keiro, in J. Lawa, ki sta pomojem svojo nalogo dobro opravila. Ker sem ljubitelj klasične literature in me realizem zelo privlači mi je bil film všeč, prav tako mi je všeč da se s tako sodobnimi načini ljudem približa klasiko. Tema je seveda večna, nezvestoba. Vsekakor sem mnenja, da bi se dalo iz tako bogate knjige narediti vrhunsko dramo, ki pa to žal ni. Mislim pa, v nasprotju z Fiono, da je varanje danes v naši družbi zelo sprejeto in sploh ni šok ali sramota. Je pa vsekakor zanimivo videti kako je bilo sprejeto takrat.
Filmu dajem samo 5,5/10
Posted 27 January 2013 - 12:09 AM
OMG, danes gledala Movie 43. 3/4 cajta mi je šlo na bruhanje. Totalno ogabno odbita komedija. Samo sem se vseeno ful nasmejala. Hugh Jackmanu so iz vrata visela jajca (moda).
http://www.imdb.com/title/tt1333125/
Posted 27 January 2013 - 09:34 AM
Jaz sem pa pogledala Django Unchained, in je res zakon. Full hitro mine, pa non stop se kaj dogaja. Tudi nasmejala sem se večkrat (na primer v sceni kjer so se pogovarjali o luknjah,
ki so jih imeli na rjuhi, pač na glavi). Leonardo, Foxx ter Waltz so vsi trije vrhunski!! Pač Tarantino, saj nikoli na razočara. Bom kar dala 10/10.
Pa super glasba.
Pa še ena kinky: Foxx ima kar konkretnega.
Edited by Kinky, 27 January 2013 - 10:03 AM.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 January 2013 - 11:10 AM
Jaz se strinjam, meni je res VSE štimalo; od likov, glasbe, igralcev... super film, Tarantino res ne razočara. Bom šla verjetno še enkrat gledat v kino.
Aja, še epilog glede IMAX-a in Hobbita; sem jim poslala mail; odpisali so v dveh dneh, se ful opravičevali, in mi ponudili, da imamo naslednjič vsi zastonj karte, za katerokoli opcijo kateregakoli filma zastonj, samo javim naj, kdaj in kaj. Pohvalno.
Posted 27 January 2013 - 11:33 AM
gledala THE IMPOSSIBLE , pretresljivo, dober prikaz, kaj se dejansko dogaja ob naravni katastrofi(iskanje,reševanje, upanje,...)resnična zgodba družine in pa Naomi Wats
se še prav spomnim tega 2004 leta ,kar nisem mogla verjet, da je res že skoraj 10 let od tega.
pa END OF WATCH http://www.imdb.com/title/tt1855199/
,dva policaja v službi na najnevarnejših ulicah LA,tolpe,nasilje,..,njuno prijateljtvo,.predanost službi,tveganje življenja in s tem cena,ki jo plačujejo oni(policija) in njihovi najbižji.SUPER!!
Posted 27 January 2013 - 05:34 PM
Pa še ena kinky: Foxx ima kar konkretnega.
To sem čist pozabila izpostaviti! Punce, prisoten je dokaj nazoren prikaz pimpeka!!!
Sinnaia, res pohvalno, da so se odzvali in ponudili nekaj za v opravičilo!
Posted 27 January 2013 - 09:27 PM
[Napoleon]
Posted 27 January 2013 - 09:30 PM
Se strinjam, jaz bi jo pretepla.
Posted 27 January 2013 - 09:58 PM
Pogledala sem Flight (2012) z Denzelom. Super drama je (ne pozabimo, da je to moja najbolj priljubljena zvrst), glede življenja, stvari, ki si jih nismo pripravljeni priznati, odvisnosti ...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 27 January 2013 - 09:58 PM
Celoten film, je tako samo ena parada lepih oblek, ki so edini plus filma. Zgodbe neke pametne tako ni, celoten prikaz Bližnjega V je totalno holivudski. Prava revščina, napram seriji.
[Napoleon]
Posted 27 January 2013 - 09:59 PM
Meni sta oba filma zakon. :blush:
Posted 27 January 2013 - 10:42 PM
Meni tudi, sem danes spet pogledala.
In ne vem, kakšen plus naj bi bile obleke, meni so bolj podobne cirkuškim kostumom.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 January 2013 - 09:55 AM
Me kar čudita ta dva komentarja, glede na to, da sta sicer kar zahtevni do filmov
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 January 2013 - 10:18 AM
Ja, tudi mene. Mogoče je to v povezavi glede navezanosti na serijo/karakterje. Serija je super, tukaj ni dvoma, filmi, sploh drugi .... to je pa nekaj popolnoma drugega.
Posted 28 January 2013 - 10:27 AM
Serija je super, tukaj ni dvoma, filmi, sploh drugi .... to je pa nekaj popolnoma drugega.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 January 2013 - 12:36 PM
OMG, danes gledala Movie 43. 3/4 cajta mi je šlo na bruhanje. Totalno ogabno odbita komedija. Samo sem se vseeno ful nasmejala. Hugh Jackmanu so iz vrata visela jajca (moda).
pismo ... če ne bi omenila, bi šel čisto mimo mene.
Zdaj ga bom pa sigurno gledala ... že zaradi igralcev!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 January 2013 - 05:31 PM
Glede SATC filmov sem že enkrat pisala - pri tem imam jaz drugačne kriterije kot za ostale filme, sem vedela,
kaj lahko pričakujem in v tem smislu me niso razočarali (zagotovo je to tudi pogojeno z velikim simpatiziranjem
s serijo). Poleg tega zaznam precej enih smiselnih povezav s serijo (glede karakterjev in pripetij), ki jih mnogi
niso (ravno zato jaz ne bi mogla trditi, da sta filma tako grozljivo slabša kot pa je bila serija kot celota) - lastna
interpretacija pač. Meni sta filma preprosto dobra, sem ju že parkrat pogledala in zagotovo ju še bom. Se pa
itak zavedam, da objektivno gledano nista vrh filmografije v nobenem oziru.
Posted 28 January 2013 - 09:39 PM
^ Se strinjam. Pa mislim da tudi tisti, ki ni gledal serije v celoti ne more podat objektivne ocene.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users