Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#1541 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 13 June 2010 - 11:42 AM

QUOTE(Sally @ 12. 6. 2010 - 14:47) View Post

_Planet_ Avene emulzijo SPF 30 ;) Varuje pred UVA in UVB, dobiš jo v lekarni. Majo pa za mastno kožo in za mešano kožo.

Jaz sem obupne podkožne mozolje dobila po tej kremi. down.gif
  • 0

#1542 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 13 June 2010 - 11:55 AM

Sem se spomnila, da si pisala o tem ja, ravno prej spet brala. Pa, ce sem prebrala oceno prave kreme, tudi sestavine niso nic posebnega. Sej si je ne bom omislila, tako ali tako v poletnih mesecih v najvecji pripeki nisem skoraj nic zunaj, na soncu pa sploh ne (se stran ulice vedno zamenjam, da ne hodim po soncu) oz. vedno nosim soncna ocala, pokrivalo itd...
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1543 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 13 June 2010 - 12:02 PM

QUOTE(Frčica @ 13. 6. 2010 - 12:39) View Post

podgana, spet jaz oops.gif
sam da preverim vrstni red, sem si v večini prebrala tisti link ki si ga nalepla 2 strani nazaj.
daš najprej tist aquq balea serum, pa pol čez neki časa zmešaš diacenal pa ta serum.
to vsak drug dan, vmes pa ta c vitamin serum. a sem prov razumela?

Diacneal se vedno nanaša na očiščeno ''golo'' kožo. Pa glede na to, da se zelo lepo razmazuje, ga ne rabiš nič mešat:

En večer: Diacneal na čisto suho kožo, čez 20 minut lahko še vitamin C serum ali Balea Aqua, če se ti zdi, da te koža zateguje (to mešanje D. in seruma pride v poštev za predel pod očmi, kjer je koža tanjša).

Drug večer: Vitamin C serum, čez 20 minut še Bale Aqua, da dobiš močno kombinacijo vitamina C in E.

To je to, zjutraj pa zaščita smile.gif (Če se ti zdi, da te bo zategovalo samo z zaščito, daš spodaj enega od obeh serumov, ki ju imaš - raziskave kažejo, da vitamin C poveča učinkovitost kreme z UV zaščito).

To je poceni različica smile.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1544 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 13 June 2010 - 01:40 PM

hvalaaaaa smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1545 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 14 June 2010 - 01:16 PM

Podgana, sedaj si se mene "zmesala". : D Res se spoznas! Sicer se z D. ne bom mazala, ker se bojim tanjsanja ze tako prosojne koze, sem pa zacela kremo, ki jo imam za okoli oci (Lumessence od AO) in, ki med drugim vsebuje tudi vitamin E, kombinirati s testerjem Vitamin C seruma od John Masters Organics in nanasati na kriticne predele. : D Ceprav - aloja na prvem mestu v JMO Vitamin C serumu - se zna zgoditi, da me napadejo izpuscaji. Bolje, da si namesam domaco razlicico. woot.gif
  • 0

#1546 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 June 2010 - 02:11 PM

Sam en kueščn, čikitas. A ni tk, da se antioksidanti, ki se nanašajo na kožo, nč ne primejo, delujejo tisti, ki jih fizično, s hrano zaužiješ? Al sem jst napak informed? (:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1547 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 14 June 2010 - 02:34 PM

Sem prebrala lih en članek glede ˝anti-ageing˝ krem. Če kero zanima. KLIK

• 0

#1548 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 14 June 2010 - 10:16 PM

Planet, tole o tanjšanju še ne vem... Sem ravno danes naletela na čisto nasprotne trditve. Zagotovo tanjša čisto zgornjo plast, ampak to nič bolj kot če narediš piling. Bom tole ob bolj primerni uri raziskala biggrin.gif O tem domačem serumu pa tudi jutri še nakaj napišem.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1549 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 14 June 2010 - 10:47 PM

^^

Prav, hvala!

;)

Olivija - nimam pojma, enkrat sta imela Hsul in Sonchika nekje debato na to temo, vendar kolikor se spomnim, brez oprijemljivih zakljuckov. Jaz sicer verjamem v oboje - notranjo in zunanjo kozmetiko, samo moja vera ni znanstven dokaz. : D

Baby - se bom poskusala prebiti skozi clanek. Me zanima, samo me odbijata anglescina in dolzina clanka (ja sej vem, bedna izgovora :|). : D Si bom sprintala pa malo po malo prebirala.

Edit: razmisljam, da bi kot notranjo kozmetiko uzivala olje psenicnih kalckov ----> klik.
  • 0

#1550 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 15 June 2010 - 08:57 AM

Oj!

Js mam trenutno Clinians jabolko...Zdej poleti bi rada imela nekaj z višjim ZF za obraz. Je katera z mešano kožo, nagnjeno k nečistoči sprobala Nivea Sun Anti-Ageing Face Sun Cream?

Oziroma katero drugo, ki ni pretirano draga?

A ve kombinirate vašo standardno kremo, s kremo z ZF?
  • 0
IPB Image

#1551 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 15 June 2010 - 09:56 AM

Jaz na morju uporabljam kremo za obraz od SunDance, sicer se po njej svetim, ampak mi ne zapacka koze/mi ne povzroca mozoljev (imam mastno/mesano kozo). Se ocena sestavin ---> klik (3. krema; in ni komedogena, beri do konca).

Za vsak dan se nimam kreme z UV zascito, iscem, izbiram med temi, ki jih je navedla Podgana (za ocene sestavin pobrskaj po forumu) ---> klik, samo sumim, da cenovno niso tako ugodne kot SunDanceova.

Sicer pa ja, na morju zjutraj namazem na obraz svojo obicajno vlazilno kremo, preden se odpravim na sonce pa se kremo s faktorjem.
  • 0

#1552 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 15 June 2010 - 10:28 AM

Poceni in dobra je tale:

IPB Image

Stane okoli 5€. Sicer ima alkohol, ampak sem sklenila kompromis. Itak to ni neka negovalna krema. Je lahka, ampak ni za pričakovat, da bo matirala.
  • 0

Tumblr

#1553 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 15 June 2010 - 10:40 AM

Za matiranje pri nobeni ne pričakujem-čeravno je clinians OK-sem se navadla da imam puder v kamnu čet T cono.

Važno mi je, da ne paca kože, da mi ne zrastejo novi mozolji in ogrci-tudi AOK ni potreben. Zaenkrat.
  • 0
IPB Image

#1554 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 June 2010 - 11:52 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 10. 6. 2010 - 20:36) View Post

Me zanima, če obstaja kaka diagnoza za ljudi, ki se radi grilijo na soncu in ki jih že zebe, čim temperature
padejo pod 25 stupnjeva. woot.gif

Ja: Braunkopf. laugh.gif

QUOTE(Podgana @ 11. 6. 2010 - 13:57) View Post

Moram še dopisat, da retinoidi in kisline tanjšajo kožo, zato delam to vsak drugi večer in uporabljam visoko zaščito (50+). Tudi nisem veliko na soncu oz. skoraj nič in se ne sončim, zato se mi zdi, da si lahko to privoščim smile.gif

A se ne bi pol znalo zgodit, da bi stanjšana koža okoli oči bila še bolj dovzetna za (mimične) gube?

QUOTE(Kinky @ 12. 6. 2010 - 16:14) View Post

Drugače se tudi jaz nikoli ne sončim, obraza pa sploh ne, si bom pa istočasno nabavila še neko spf zadevo, zna biti da takisto od Avene Ultra High Protection Emulsion. smile.gif

Jaz si bom tole 50spf vzela s sabo na Tajsko. Ker ostale sončne kreme so res premastne za na obraz devat pri taki vročini in vlagi kot bo tam.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1555 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 June 2010 - 11:55 AM

BK, baje da ne ker se sicer stanjša prva plast kože, naj bi se pa una spodnja(ne vem imena biggrin.gif ) odebelila.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1556 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 15 June 2010 - 12:19 PM

^^

Podgana se raziskuje. : D
  • 0

#1557 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 15 June 2010 - 01:07 PM

Jaz imam čist preslabo strokovno podlago, da bi to razumela hehe biggrin.gif

TU je slika, TU je članek (vtipkajte v search 16724545).

Pa še enkrat.. TU je vse razloženo (je prav pregledno po vprašanjih in odgovorih razdeljeno).

Še podroben recept za serum (malo nižje v modrem okvirčku je). Namesto propylene glycol se lahko da glicerin. pH mora biti 3 - 3,5 (če je nižji, dodaš sodo bikarbono). Če nimate papirčkov za merjenje pH, lahko to jaz 1x naredim, da bomo vedeli za zmeraj smile.gif
  • 0

Tumblr

#1558 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 June 2010 - 01:11 PM

Podgana, prosim ja. Jaz ga bom delala danes ali pa jutri. Kdaj imaš pa ti namen?
  • 0

#1559 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 15 June 2010 - 01:20 PM

Podgana, hvala, bom prebrala.

Jaz sem se po premisleku odlocila, da zaenkrat ne bom delala nicesar. Na enem od linkov, ki jih je zadnjic lepila Frčica pise, da je lahko domaci pripravek vitamin C seruma drazec za kozo (sej logicno, nic sokantnega, da ne bo kaksne panike ;)), v tem primeru moras pac znizati koncentracijo vitamina C; ne da se mi ukvarjati s tem trenutno pa nisem na volji za razdrazeno kozo (pac so obdobja, ko sem pripravljena tvegati in so obdobja, ko nisem; trenutno nisem : )).
  • 0

#1560 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17436 posts

Posted 15 June 2010 - 01:38 PM

Frčica, upam da danes dobim glicerin potem se bom pa jutri igrala smile.gif

Planet, razumljivo. Raje potem kaj nežnega z drugimi antioksidanti. Še vedno je najbolj pomembna zaščita pred soncem.
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users