Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 15 February 2009 - 10:29 PM

Posted 16 February 2009 - 10:42 AM

Posted 16 February 2009 - 11:31 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 February 2009 - 04:02 PM

Torej, obstajajo punčke podobne slavnim Barbikam, ki se imenujejo Bratz. Imajo svoje risanke in tudi ta film. Zato od filma nisem pričakovala veliko. Imela sem prav, saj film res ne ponudi veliko. Zgodba ni nič kaj posebnega, že tisočkrat videna. Govori o štirih prijateljicah, ki v srednji šoli zaradi striktnega ločevanja na skupine (npr. nogometaše, piflarje, navijačice itd) izgubijo stik, vendar ga znova obnovijo in skušajo podreti te bariere, ki ločujejo posamezne skupine. Tu se jim zoprstavi "bad girl" filma - razvajena ravnateljeva hčerka Meredith. Film se seveda konča po pričakovanju... Meredith izvisi, prijateljice so glavne zvezde.
No film ni nič kaj posebnega, Scenarij na nekaterih mestih res zaškripa, ni ti jasno zakaj se punce za nekaj trudijo. Sami liki so precej površinski, sploh glavna nasprotnica deklet je prav patetična. Nekateri liki, ki se pojavijo v filmu pa sploh ne veš zakaj neki so jih vtaknili v film. No, mogoče je film res narejen za mlajše generacije, ki se še igrajo z temi punčkami. Vsa zgodba ni je res delovala nekako tako, kot da bi si jo zmislila ena pod deset let stara deklica med igro.
5/10
Posted 16 February 2009 - 05:11 PM

Posted 16 February 2009 - 05:25 PM

No kar se tiče Bratz, sem pozabila omenit, da so mi bile všeč glavne igralke, sploh dve sta mi bili ful luškani.

Posted 16 February 2009 - 05:46 PM

Religulous
documentary
Bill Maher's take on the current state of world religion.
a must-see.
10+/10.
Tudi jaz pogledala, suverena 8/10, zelo dober dokumetarec. Hvala nika za priporočilo.

300 te je razočaral, Kalypso? Meni je pa zakon bil - OK, ne me linčat, nisem zgodovinar, tako da ne vem kako natančen je ta film kar se zgodovonskih dejstev tiče.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 16 February 2009 - 06:02 PM
Posted 16 February 2009 - 06:11 PM
Posted 16 February 2009 - 08:37 PM

Ne, ne, hec, se strinjam, meni je bil ta film obupen.
Pablo Picasso
Posted 17 February 2009 - 10:52 AM
Forgetting Sarah Marshall
Vsebina... Tipa pusti dolgoletna punca, ki je mimogrede tudi zvezdnica serije. Da bi jo laže prebolel se odpravi Havaje, kjer pa se nastani v istem hotelu kot je nastanjena ona - skupaj z novim ljubimcem, slavnim pevcem. Seveda pride do nekaj komičnih situacij. Konec je klišejski, ampak paše k vsej zgodbi.
Meni je bil film všeč. Pač tak za sprostitev, se malce nasmejiš zraven. Glede na to, da je od istih ustvarjalcev kot Napumpana in 40 letni devičnik, če primerjam z njima, mi je ful boljši kot Napumpana in nekje enako fajn kot Devičnik. Je nekje isti stil humorja.
7/10
Film mi je bil precej beden, sicer ima svoje svetle trenutke ampak vseeno so občutki ob koncu gledanja precej medli. Mi je slabši od Devičnika in tudi Napumpana, že prežvečene fore - pričakovan konec. Odkrivanje tople vode in dolgčas večino časa.
Ocena: 5/10.
Posted 17 February 2009 - 08:06 PM

Krasen film. Preprost, življenjski. Zgodba o mladem paru, ki si omisli kužka. Toliko koliko jima nagaja, toliko je prikupen. Vzljubita ga. Medtem ko si ustvarjata družino, menjujeta službe, je Marley vsa leta njuna stalnica v življenju. Priznam, da sem se čisto vživela v ta film, sploh na koncu, ko sem zraven potočila tudi par solzic.
Toplo priporočam ogled.
9/10
Posted 17 February 2009 - 09:27 PM
Slumdog Millionaire

Pred ogledom sem bila malce skeptična. Kako neki bo film, ki govori o revnem fantiču, ki tekmuje na indijski različici tv kviza Lepo je biti milijonar zanimiv. Morm rečt, da me je prijetno presenetil. Lahko rečem, da je film je z eno besedo povedano: odličen. Zgodba je zanimiva. Napetost se lepo stopnjuje, film niti za trenutek ni dolgočasen in je do zadnjega trenutka napet. Lepo tudi prikaže razmere indijskih najnižjih slojev (zato bojda v Indijskih kinematografih ni preveč uspešen). Igralci so čudoviti. Neznani, ampak to da filmu nek poseben čar. Tudi otroci so prepričljivi, pravzaprav super upodobijo svoje junake. Po mojem mnenju je film zasluženo osvojil 4 zlate globuse, pa tudi na oskarjih, kjer ima 10 nominacij, bom držala pesti zanj.
Toplo priporočam ogled.
10/10
Noro, noro lep film. Pravkar sem ga pogledala in je bil krasen, ganljiv, čudovit, pa ful fajn igralci, Latika je bila strašno lepa, Jamal pa je bil tako zelo simpatičen, da se ne da povedat. Res lepa in zelo žalostna zgodba, ki se te dotakne. Kaj vse je preživel, kako grozljivo otroštvo je imel, pa je še vseeno obdržal čistost, iskrenost, poštenost. Res močno priporočam tale film vsem. Dam mu 11/10.
Posted 17 February 2009 - 09:34 PM
Posted 18 February 2009 - 01:40 AM
Ja, ful me je razočaral. Tudi če odmislim zgodovino na stran, so bili prizori ob katerih sem z odprtimi usti obsedela pred tv-jem in si mislila "omg kako je pa to za lase privlečeno". Recimo ko so Špartanci porinili Perzijce v prepad in so ti padali dol kot domine. Ali pa ko so se borili v samih hlačkah, brez oklepa in niso staknili niti praske. Yeah right. Pa da ne omenjam njihovih "mišic". Vsi popolno izklesanih postav, brez dlak... Mah res mi je bil grozn film. Moj fant je raje prestavil kanal, kot pa da bi še naprej poslušal moje pripombe.
se bojim, da si pred začetkom filma zgrešila eno zelo pomembno informacijo - FILM POSNET PO STRIPU oz. kot strip. Torej vzet znan zgodovinski dogodek, gledano stripovsko. Celo zadevo si vzela čisto preveč resno in dobesedno!
In Bruges (2008)

Zgodba: 2 morilca njun šef pošlje v Belgijo, da se malo potuhneta.....zakaj izveste v filmu. Mesto vsak doživlja na svoj način.
Ufff, lep film, no, sem precej pričakovala tudi od njega. Začenja sem malo počasneje, a se mi zdi, da je to nujno potrebno, da se naredi atmosfera. Fotografija je prečudovita, enako tudi (klavirska) glasba, film vreden ogleda, Collin Farrel fenomenalen igralec in pride res do izraza.
Jaz sem bila pozitivno presenečena , enako boste tudi vi, če si ga boste ogledali.
Nekaj precej posrečenih humornih vložkov.

Ocena: 8/10.
full dober film, ki me je po dolgem času res nasmejal - konec zanimiv-neameriški, Colin božanski (poleg res dobre igre - mene osebno zelo presenetil)
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 18 February 2009 - 09:35 AM

Pogledala sem si Hortona in mi ni bil preveč všeč ..ubistvu sem več pričakovala glede na to, da sem slišala kar nekaj pohval.Sicer nekoliko zanimiva zgodba glede tistega prahu, ampak sveda spet to kako je rešil svet in postal heroj in tko naprej...no za pogledat je.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 18 February 2009 - 09:43 AM

Cloverfield (2008)

Opa, malo za ljubitelje znanstvene fantastike, mene je navdušil. Edini problem, ki sem ga imela na začetku je bil, da se nisem mogla navaditi na kamero - posneto je v stilu Blair Witch Project, pač en od karakterjev snema celotno zgodbo (ki te ves čas 'drži' - je dovolj zanimiva, da napeto spremljaš). Na začetku mi je bilo slabo LOL in sem nad filmom skoraj obupala in mi ni žal, da je bilo tako.
Zgodba: Manhattan napade neznana 'pošast', zavlada panika, ali se bodo naši junaki rešili v času ali ne?
Ocena: -8/10.
SAMO za ljubitelje sci-fi. In mi je povsem jasno, da bo nekaterim ta film zakon, drugim pa za en drek.

Posted 18 February 2009 - 10:00 AM
se bojim, da si pred začetkom filma zgrešila eno zelo pomembno informacijo - FILM POSNET PO STRIPU oz. kot strip. Torej vzet znan zgodovinski dogodek, gledano stripovsko. Celo zadevo si vzela čisto preveč resno

Posted 20 February 2009 - 09:23 PM

Prisrčen film o tipu, ki ko njegova sestra odide iz mesta čuva nečaka in nečakinjo. Zvečer jima pripoveduje pravljico za lahko noč in ugotovi, da se to kar pripoveduje uresniči tudi v resničnem življenju. Vendar kaj kmalu ugotovi, da ni on tisti, ki diktira dogodke, temveč otroka, katerih domišljija nima meja... Ne bom rekla, da je film odličen, ker je v filmu vseeno par takih stvari, brez katerih filmi Adama Sandlerja ne morjo bit (npr. Rob Schneider ipd.). Kljub temu pa film ni slab in mi je bil film všeč. Malce me je spominjal na Noč v muzeju, saj je je podobno domišljijski.Za razvedrilo, ko želiš pogledat kak lahkoten film ob katerem ne rabiš razmišljat.
7/10
Posted 21 February 2009 - 07:37 AM
In Bruges
full dober film, ki me je po dolgem času res nasmejal - konec zanimiv-neameriški, Colin božanski (poleg res dobre igre - mene osebno zelo presenetil)
podpis

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users