riz + sladki krompir, brokoli, cicerika, tofu in koruza v kokosovi omaki s curryjem + indijski orescki + koriander
Easy peasy.
Za koliko časa približno te tole nasiti?
Posted 13 March 2013 - 11:32 PM
riz + sladki krompir, brokoli, cicerika, tofu in koruza v kokosovi omaki s curryjem + indijski orescki + koriander
Easy peasy.
Za koliko časa približno te tole nasiti?
Posted 14 March 2013 - 01:28 AM
Zakaj misliš da ne bi dovolj nasitilo? Meni se zdi čisto normalno velik obrok, tudi kalorično ne tako redek.
Izgleda njam.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 March 2013 - 07:11 AM
riž, krompir, čičerika in indijski oreščki so pošteni s kalorijami, tako da je tole (za moje pojme) enako enemu obilnemu kosilu. (glede na to koliko pojem sama...)
Posted 14 March 2013 - 07:12 AM
Če govorimo o urah: 4 ali 5 ur, bi jaz rekla. Naj Anouk pove za koliko časa je bilo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 March 2013 - 08:07 AM
Tole je bila vecerja, R se mi je smejal, ko sem pehala na kroznik za namen slikanja, je rekel porciji 'Merijn obrok' (enega kolega imava, ki v glvnem je majhno kosilo in RES obilno vecerjo, pa ne more bit pri miru in vsak dan par ur sporta, drugac ne more spat). Jaz te porcije nisem mogla dokoncat, pa sem kar jedec . Mogoce ne izgleda tako blazno ogromna na krozniku (krozniki so tudi rahlo nadstandardne velikosti
). Sita sem bila pa do zjutraj (no, vmes sem ob caju potolkla se dva piskota, ampak to je pac klaska pri meni zvecer, ne glede na vse
).
Posted 14 March 2013 - 08:18 AM
Failala sem :AJEBEŠ: Spila sem čaj rooibos karamela - MED, ne da bi mi sploh padlo na pamet, da zadevščina vsebuje MED. LOL
Posted 14 March 2013 - 08:20 AM
Po moje se bo vsakemu zgodil kakšen manjši kiks v tem prehodnem obdobju.
Ni panike, kar pogumno naprej.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 14 March 2013 - 08:24 AM
Pa dejansko zna biti ful grozno, ko greš nakupovat, ker moraš skoraj vsako stvar preverit (prebrat deklaracijo),da se prepričaš o ustreznosti.
Posted 14 March 2013 - 08:26 AM
Ja, res je. Zato sem si jaz pogledala tisti seznam, ki so nam ga poslali, s slikami , tako da veš, kaj je že preverjeno vegansko.
Sploh pa je zamudno, če je na deklaraciji 15 sestavin.
Ančka, jaz bi tudi knjigo, prosim, če boš skenirala.
Edited by Kinky, 14 March 2013 - 08:27 AM.
Posted 14 March 2013 - 08:27 AM
Eh, tako grozno pa spet ni, odvisno, kaj kupujes Jaz v glavnem kupujem sveze sadje, zelenjavo, pa pac kaksno vlozeno koruzo in strocnice (kar ponavadi ni big deal), pri sladkarijah jih imam pa itak ene 5 v ozjem izboru in potem med njimi rotiram po zeljah (in potrebah : D). Drugace je pa veganskemu izzivu zdaj prilozenih precej tabel s slikami ustreznih izdelkov po kategorijah, kar pomoje novincem ful olajsa vse skupaj.
Edited by Anouk, 14 March 2013 - 08:29 AM.
Posted 14 March 2013 - 08:28 AM
Ja, saj se ne sekiram, ampak ta je bila pa res retardirana Knjiga me zanima!
Posted 14 March 2013 - 08:30 AM
Ja, tisti seznam je zakon, jaz sem ravno včeraj nabavila Bajadero (veliko škatlo) in pa ene sadne napolitanke. Izgledajo full češke na prvi pogled.
Drugače pa ima Anouk prav, jaz tudi večinoma kupujem sveže sadje in predvsem zelenjavo, tako da tako zelo veliko časa mi ne gre za branje sestavin.
Posted 14 March 2013 - 08:32 AM
Punce, bom skenirala, dala v PDF pa potem link do Dropboxa sem prilimala Ne obljubim, da že danes...upam pa, da jutri
Posted 14 March 2013 - 08:33 AM
Super, se ne mudi, ko boš imela čas. Zlata si!!! :*
Posted 14 March 2013 - 08:43 AM
AP!
Hevea, ne se sekirat, meni je mami februarja prinesla 1 loncek veganskega bazilikinega pesta (ki sva ga ze uspela pospravit) in 2 loncka pesta s sirom (ki je pac romal dalje). Se zgodi.
Posted 14 March 2013 - 12:30 PM
Podgana: tisti fižol sem včeraj kupila v Leclercu. Znamka Gran Gusto, spodaj pa piše Fagioli Bianchi da Spagnia.
Posted 14 March 2013 - 01:18 PM
Pri kruhu tudi pazite, ker je praktično ves s kakšnimi mlečnimi dodatki.
Posted 14 March 2013 - 01:28 PM
Drzi, kaki Olz toasti se najdejo veganski, recimo.
Drugace je pa tu cel katalog izdelkov Pekarne Grosuplje z zaznamki o alergenih. Pred casom sem bila tudi v stiku z eno od njihovih tehnologinj, ki je zagotovila, dobavljajo E 472e rastlinskega porekla.
Posted 14 March 2013 - 03:19 PM
Aha, zanimivo. Najboljše, da ga sama začnem peči, ne bo druge.
Drugače sem ga pa ravno danes nabavila v City Parku na otoku, kjer prodaja ena gospa iz domače pekarne, in mi je zagotovila, da v tem (ki sem ga kupila)
ni ne jajc ne mleka. Sem jo 2 krat vprašala.
Posted 14 March 2013 - 03:21 PM
regrat + krompir nikoli ne zastarata
rjavi riž + surovo laneno olje
prepražen česen + rjava leča
bučke + arašidi zaliti oz. kuhani z mixom limoninega soka + vode + začimb (ingver, kardamom, kurkuma, rožmarin, šetraj) + minimalo sojine omake
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
0 members, 1 guests, 0 anonymous users