Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#1541 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 16 July 2011 - 03:31 PM

Obstaja, mi smo jih pred kratkim kupili v Sparu. Mogoče je embalaža spremenjena, tak visok ozek kozarec je?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1542 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 July 2011 - 03:40 PM

Hm, sem ful gledala, pa nisem opazila. Bom naslednjič bolj pozorna, če ne pa grem naslednjič v Interspar.
  • 0

#1543 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 16 July 2011 - 03:41 PM

Aja, sori, Interspar. oops.gif Možno res, da v Sparu nimajo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1544 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 July 2011 - 03:50 PM

No, potem pa zna biti tako. Bom naslednjič v Intersparu prečekirala, torej.
  • 0

#1545 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 July 2011 - 03:58 PM

Jaz sem tudi včasih ful kupovala te SMS polnjene olive s papriko in mandlji, zdaj pa jih v Mercatorju nimajo več. V Sparu pa se nikoli ne spomnim pogledat, pa ful redko grem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1546 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 31 July 2011 - 09:35 PM

QUOTE(Sinnaia @ 26. 5. 2011 - 22:45) View Post

Rastlinska smetana? Oz. razne te veganske različice, Alnatura ima, na primer.

QUOTE(Anouk @ 27. 5. 2011 - 17:35) View Post

Lahko rastlinsko smetano, tale je meni super:
IPB Image

Drugače pa kake zmrznene in zmiksane banane. smile.gif

Sporocam, da sem uporabila sveze banane in rezultat je bil za moj okus BOZANSKI! : ) Zmiksala sem pest zmrznjenih malin, manjso banano, dodala cisto malo vode, sicer je bilo presuho. Nobenega okusa po mleku in mlecnih proizvodih vec. Ever! Zakon! : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1547 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 July 2011 - 09:45 PM

thumbup.gif
  • 0

#1548 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 31 July 2011 - 09:53 PM

wink.gif
  • 0

#1549 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 31 July 2011 - 11:22 PM

Super! ;) Jaz dam ponavadi vseeno zraven med sveže nekaj zmrznjenih banan (ne ravno direkt z -20 v multipraktik, ker potem z veliko krupa dobiš drobne koščke in ne kremaste mase). Ponavadi dam zraven še malo vanilije ali ingverja v prahu, včasih še kakšno žlico kakava v prahu, limetin sok ali kaj podobnega (možnosti je še pa še ;)).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1550 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 August 2011 - 11:14 AM

No, ker sem ravno pred kratkim spraševala za trgovino Jablana oziroma njihove izdelke (tofu, sejtan), naj povem, da sem bila pred kratkim v njihovi trgovini v BTC-ju, ki normalno obratuje. Imajo pa tudi prav njihove izdelke (že prej našteti + menda šefica celo malo širi program), za katere sem se bala, da so šli nasploh iz prodaje. Na srečo niso. So pa zdaj dostopni (po besedah prodajalke, ki sem jo izprašala o tem, po mojih neuspelih poskusih iskanja njihovih izdelkov v Kalčku in Leclercu, kjer so včasih bili) izključno v tej trgovini in nikjer drugje.

Tako, za info.
  • 0

#1551 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 02 August 2011 - 01:07 PM

Anouk thumbup.gif
  • 0

#1552 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 16 August 2011 - 02:00 PM

Ful bi rada omejila sladkorje, ampak se jih v nekaterih izelkih ne morem izognit- izmed njih hocem izbrati take, ki vsebujejo najmanj sladkorja. Ne vem pa, koliko sladkorja, recimo na 100g izdelka, je prevec? Ena taka stvar, ki me ful bega, so razni kosmici, corn flakesi za zjutraj. Zdaj mam TE, imajo 14g/100g, pa se mi se to zdi kar veliko. Fitness kosmici mi ze izgledajo ful sladki, navadnih ovsenih kosmicev pa ne maram ermm.gif Kaj mi preostane?
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1553 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 16 August 2011 - 03:52 PM

Parvinder, mogoče si lahko pomagaš s TEM.

Letim zdajle po opravkih, bom še potem kaj dopisala na to temo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1554 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 16 August 2011 - 04:30 PM

Lahko si narediš sama doma razne mešanice. Ovsenim kosmičem dodaš razno sadje, oreščke, čokoladne koščke, med...
Drugače pa vem za Knusperli kosmiče, da sta dve vrsti(eni s kakavom, eni mislim da sadni) brez sladkorja in tudi brez umetnih sladil, kot je aspartam. Mislim pa da imajo dodan maltitol in še nekaj.
  • 0

#1555 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 16 August 2011 - 04:36 PM

Eno je dodan sladkor, drugo pa količina sladkorja na 100g. Tudi če stvar nima dodanega sladkorja, lahko sama po sebi vsebuje sladkor. Tako, da če želiš muesli, ki vsebujejo suho sadje (to vsebuje veliko sladkorja), bo pač posledično več sladkorja na 100g. Naslpošno so najboljši navadni ovseni kosmiči. Meni so super, če jih namočim v vodo, dodam 2 žlici skute, malo meda ali banano ali kako drugo sveže sadje. Seveda pa to spet prinese sladkor.
  • 0

#1556 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 16 August 2011 - 04:51 PM

Jaz sem govorila bolj za navaden sladkor in ostala sladila. smile.gif Če se hočeš izognit vsem sladkorjem(tudi sadju), potem res ostanejo samo kosmiči. Sicer pa ga hoče Parvinder samo omejiti.
  • 0

#1557 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 17 August 2011 - 08:23 AM

Ne, saj to sem kar tako nasplošno napisala, ni se nanašalo na tvoj post. smile.gif
  • 0

#1558 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 17 August 2011 - 11:59 AM

QUOTE(Barbarina @ 16. 8. 2011 - 17:36) View Post

Eno je dodan sladkor, drugo pa količina sladkorja na 100g. Tudi če stvar nima dodanega sladkorja, lahko sama po sebi vsebuje sladkor. Tako, da če želiš muesli, ki vsebujejo suho sadje (to vsebuje veliko sladkorja), bo pač posledično več sladkorja na 100g. Naslpošno so najboljši navadni ovseni kosmiči. Meni so super, če jih namočim v vodo, dodam 2 žlici skute, malo meda ali banano ali kako drugo sveže sadje. Seveda pa to spet prinese sladkor.

A pol v bistvu moram preverit tudi sestavine in ce tam ni sladkorja oz. sladil, je kul? Sladkor v sadju me ne moti. Katera pa so sladila, razen aspartama?
  • 0

#1559 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 17 August 2011 - 12:12 PM

Jaz tudi priporočam navadne ovsene kosmiče, pa si potem sama notri zmešaš semena (npr. lanena), oreščke (lešniki, orehi, mandlji ...), suho in/ali sveže sadje ... Meni je fajn, ker lahko vsak dan narediš malo drugače - kakor se ti trenutno zdi, pa ker točno veš, kaj je in česa ni notri.

Drugače je sladil kar nekaj:

Alitam
Aspartam
Ciklamat
Glicirizin
Glukoza
Kalijev acesulfam
Med
Monelin
Neohesperidin dihidroalkon
Neotam
Sladkor
Sorbitol
Steviozid
Sukraloza
Taumatin
Trehaloza

Glede na to, da so aditivi razvrščeni po funkcionalnih skupinah (glede na njihovo osnovno vlogo), se lahko zgodi, da ima ena spojina več lastnosti (pa se jo kjlub temu šteje samo v eno izmed skupin, tako da je verjetno možno, da se katero izmed sladil še kje drugje med E-ji znajde).

Sladkorje najdeš pa tudi v drugih pojavnih oblikah (npr. glukozno-fruktozni sirup ...). Se pa v glavnem izogibam živil, ki imajo zraven kilometrsko deklaracijo sestavin (si hitro svoje mislim, ko vidim eno 'čudno' ime za drugim v izdelku, ki bi jih čisto preprosto lahko ne-vseboval).
  • 0

#1560 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 17 August 2011 - 12:21 PM

Hvala smile.gif
Bom se enkrat probala z ovsenimi kosmici in jim dodajala razlicne zadeve. Saj vcasih sem jedla Weetabix ploscice z banano in rozinami in je blo ful kul. Verjetno je to podobno.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users