Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1541 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 19 December 2010 - 09:45 AM

PP, saj to ne bi opustila, ziher. Najbolj smešni so mi ti primeri, ko so recimo v orkester kakšni zadnje leto gimnazije zaradi mature nehal hodit. WTF huh.gif .
Delat mi res lahko šla, ja...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1542 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 19 December 2010 - 09:54 AM

Poglej koliko soforumašic je uspešno končalo srednjo šolo, faks pa skos delajo. Jaz nisem ravno skos delala, ampak sem vseeno zaslužila vsak mesec po 100€ zraven ene počitnice pa okrog 3000, ampak se je pač treba odpovedovat. Jaz sem mela pač veliko želja, ki bi me drago stale, pa so te želje zbledele smile.gif
  • 0

#1543 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 19 December 2010 - 12:10 PM

Se strinjam, jaz že ene 4 leta delam med vikendi, poleti pa skoz, in ni ga boljšega občutka, ko si lahko sam kakšno zadevo financiraš, počitnice plačaš. Med drugim sem si sama našparala tut precejšno vsoto denarja za izmenjavo. Pač sem vedela kaj bi rada, tako da sem prislužen denar šparala, kdaj tut kakšno zadevo odpovedala, da sem lahko delala, ker sem pač rabila denar. Vse je odvisno koliko si nečesa želiš in si pripravljem za to naredit.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1544 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 December 2010 - 12:25 PM

Če bi meni en v gimnaziji rekel, da naj delam zraven, bi se mu smejala. Ne vem, meni je blo to res nekaj nemogočega, kao šola mi vzame preveč časa, pa fant, pa potem ne bi mogla hodit ven itd itd itd. Zdej med faksom pa delam, že več kot tri mesece in je zakon, ne počutim se čisto nič prikrajšana, denarja imam kar naenkrat skoraj preveč (no, preveč ga seveda ni NIKOLI, ampak dovolj za svoje potrebe, da ne rabim več staršem težit za vsak k*). Do zdaj sem večinoma vse sproti zapravljala, ampak bom pa zdej začela tut šparat, ker lahko.

Tko da to delo ob vikendih res ni tak bavbav, kot sem si predstavljala, v srednji bi pomojem še lažje delala zraven kot zdaj na faksu. Če si to želiš, je res škoda, da se ne bi potrudila. Pa če so starši dali 5000€ za inštrument tvoje sestre bodo tudi tisočaka ali dva investirali v tvojo prihodnost, a ni tko? Še posebi, če bojo vidl kok si tega tut sama želiš in boš dejansko tut kej sama prispevala.

• 0

After all this time?

Always.

#1545 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 December 2010 - 12:49 PM

Jaz bi prej rekla, da si človek pri bolj natrpanem urniku veliko bolje organizira čas. Vsaj pri meni je bilo tako, ko sem delala. Trenutno samo bluzim, ker mi tisti višek časa daje občutek neke časovne svobode, zato se pa toliko težje spravim npr. k stvarem za faks. Ne vem, pri meni je veliko bolje funkcioniralo, ko sem furala gimnazijo in 2 joba, sem res dobro organizirala in obenem izkoristila čas.
  • 0

#1546 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 05 January 2011 - 12:38 AM

Jaz še nisem napisala, študiram prehransko svetovanje-dietetiko. smile.gif
  • 0

#1547 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 05 January 2011 - 01:26 AM

A v Izoli? Kako zgleda? A je 3+2 ali samo 3?
Jaz sem končala Živilstvo in prehrano v Lj. Sedaj sem na živilstvu na +2, eni pa na prehrani.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1548 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 January 2011 - 01:21 PM

O, zanimivo. smile.gif

Sicer pa jaz nikoli ne bi imela hobija "za delo", pač princip.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1549 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 07 January 2011 - 04:08 PM

V Izoli ja! Zaenkrat je samo 3 leta, je pa podiplomski študij še v pripravi. Kej več še ne morem rečt, ker sem komaj prvi letnik in je vse še bolj na splošno- pač kemija, fizika, biologija. Zanimivi predmeti šele pridejo smile.gif

• 0

#1550 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 January 2011 - 05:01 PM

QUOTE(redkvica @ 5. 1. 2011 - 1:26) View Post

A v Izoli? Kako zgleda? A je 3+2 ali samo 3?
Jaz sem končala Živilstvo in prehrano v Lj. Sedaj sem na živilstvu na +2, eni pa na prehrani.

Ti si komot na živilstvo prišla, ane?
  • 0

#1551 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 08 January 2011 - 11:50 AM

@Rory: no sej, v prvem letniku so na vsaki naravoslovni smeri isti predmeti smile.gif Pri nas je prehranski del zelo slabo izveden. Imamo samo enega prof na faksu, ki kaj zna. In ta prof je bolj hmm "u easy"...

@Neytiri: ja, ampak živilstvo itak nikoli ni imelo nekih strašnih omejitev, če jih je imelo.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1552 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 January 2011 - 11:35 AM

Sej zato. A je drgač ok faks, se da službo dobit? Jst bi šla kam na biotehniško, pa točk ne bom imela prav dosti za kakšno drugo smer, za maturo imam biologijo, pa sem o živilstvu razmišljala... hmm.gif
  • 0

#1553 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 09 January 2011 - 11:55 AM

Živilstvo zna biti prava smer zate. Zakaj pa ne bi šla na veterino? Kaj pa pedagoška - biologija + gospodinjstvo mogoče?
  • 0

#1554 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 January 2011 - 11:57 AM

Neytiri, zakaj pa že zdaj veš, da ne boš imela dosti pik? Saj imaš še kar nekaj časa in če se potrudiš, lahko dobro maturo odpišeš. Sploh, ker niti ni tako težka kot vsi strašijo.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1555 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 09 January 2011 - 12:03 PM

^^Ja, sam ni pa spet tut tok lahka kot vsi govorijo. biggrin.gif Jst enostavno ne verjamem, da se nekdo NITI MALO ne uči, pa je na koncu kar zlat maturant (kar trdi 3/4 mojih sošolcev na faksu biggrin.gif ). Razen če so geniji in so vsa 4 leta REES na hard delal. Jaz se edino za Bio nisem učila, ker je bilo res toliko snovi, da ne bi niti čez četrtino prišla v tistih dveh dneh pred maturo. Za vse druge predmete sem pa vsaj preletela snov, sploh za ustne!

Pa ja, učitelji mogoče res strašijo, ampak vprašanja pa spet niso taka, da bi kar vse znal brez učenja itd. biggrin.gif Men je šlo ful na živce k so vsi govoril kao kok je lahko, da bi še otroci znal rešit, a učil so se k neumni 3 mesce. biggrin.gif

• 0

After all this time?

Always.

#1556 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 January 2011 - 12:10 PM

Neee, saj nisem zdaj mislila, da se pa ne rabi nič učit. Pač, če se malo potrudi in uči, lahko brez problema dobro odpiše.
Meni se matura res ni zdela težka, itak pa, da sem se učila, za ene predmete več, za druge manj.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1557 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 January 2011 - 12:12 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 9. 1. 2011 - 11:55) View Post

Živilstvo zna biti prava smer zate. Zakaj pa ne bi šla na veterino? Kaj pa pedagoška - biologija + gospodinjstvo mogoče?

Za veterino bom imela premal točk, to pedagoško sem pa tudi že razmišljala, mislim, da ni tok omejitev... Samo ne vem, če mi je ravn v užitek poučevati.

eve: slab uspeh (letos tud ne vem, prav dobra bi bila pomoje dooost težko), na maturi pa ne pričakujem čudežev. Matematika, če bo 3, mi bo kul, če bo ang 3, mi bo kr precej fajn, ker nisem ravn ekspert za jezike, slovenščina je edina od teh osnovnih, da lahko kaj več pričakujem... Biologija pa geografija pa sta mordaa lahko nekak 3/4...
  • 0

#1558 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 January 2011 - 01:11 AM

Neytiri, kaj pa te zanima: prehrana ali živilstvo? No sej prve 3 leta je program enak, pol pa še 2 leti po želji usmeritev.
  • 0

#1559 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 10 January 2011 - 11:03 AM

Aja, to je ločeno. A je kaj odstopanj pri omejitvi? Ne vem, recimo da živilstvo. Alpa ne, če veš o obojem nekaj, kar za oboje povej. Ker vprašam koga, ki je recimo na biologiji, pa ful malo (=nič) ne ve o drugih programih..
  • 0

#1560 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 January 2011 - 03:46 PM

Aja ne prve tri leta je en program (živilstvo in prehrana) pol se pa loči. No če si za prehrano (torej kaj moraš jest, diete za bolnike etc) si upam trdit, da naš faks ni primeren, ker je bilo tega ful malo. Povdarek na živilstvu je ful večji, ampak šele v 3. letniku. V 1. letniku so splošni naravoslovni predmeti, v 2. letniku so specializirani predmeti - as in analizna kemija, živilska mikrobiologija...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users