Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#15561 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 16 December 2009 - 09:10 PM

Drugega ti žal ne znam svetovat. Zgleda si (pre)utrujena in pride na vrsto le še spanec, a mislim, da ta opcija ne pride v poštev. Poskusi s svežim zrakom. Za kratek čas bi moral zalečt.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#15562 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 December 2009 - 09:19 PM

Hvala. Bom poskusila. Sam tok je mraz, da me vse mine. laugh.gif
  • 0

#15563 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 16 December 2009 - 11:44 PM

pa globoko oz. pravilno dihanje, če bo to na svežem zraku pa še bolš
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#15564 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 December 2009 - 09:30 AM

A ima morda katera kalkulator sharp el 531wh? Nujno bi rabila zvedeti kako se uporablja spomin (ko daš nekaj v spomin in potem med računanjem potegneš ven) pa mi zdaj nikakor noče pobrat navodil iz interneta, rabim pa še kar nujno. cry.gif

IPB Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#15565 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 17 December 2009 - 10:05 AM

Se mi zdi, da ga ima nika... But I'm not sure... je že nekaj časa kar sem hodila k njej na inštrukcije. biggrin.gif Sej bo vidla mogoče, pa bo napisala. wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#15566 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26472 posts

Posted 17 December 2009 - 11:25 AM

QUOTE(Sarah @ 17. 12. 2009 - 9:30) View Post

A ima morda katera kalkulator sharp el 531wh? Nujno bi rabila zvedeti kako se uporablja spomin (ko daš nekaj v spomin in potem med računanjem potegneš ven) pa mi zdaj nikakor noče pobrat navodil iz interneta, rabim pa še kar nujno. cry.gif

IPB Image

shraniš lahko le cifre, ki jih dobiš z neko računsko operacijo (pred tisto cifro moreš met =). ko enkrat cifro maš gor, pritisneš tipko STO (kot Storage - shrani) in potem eno izmed mest, kamor jo želiš shranit (A, B, C, D, E, F) - so na topkah yˇx, koren, x^2, x^3 ...

za priklic pritisneš RCL (recall) in nato mesto, kamor si cifro shranila (A, B ...).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#15567 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 17 December 2009 - 09:56 PM

Fantu bi rada kupila knjigo od slavoja žižka, ker mi je že enkrat izrazil to željo, pa ne vem, katero bi. Ne vem na kakšnem nivoju on piše- ali bi bilo preveč zahtevno za nekoga, ki pozna samo osnove filozofije??

Katero knjigo priporočate?
  • 0

#15568 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 18 December 2009 - 10:15 AM

mene pa zanima, kakšen je protokol izrekanja sožalja med sorodniki. Ko je dedek umrl, družina pa je velika.
zdi se mi razumljivo, da izrečem tistim, ki jim je bil dedk bližje od mene, se pravi ženi- moji babici in tetam in stricem. Kaj pa možu od tete tudi?
  • 0

#15569 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28753 posts

Posted 18 December 2009 - 10:42 AM

Mi si med sabo nismo izrekali sožalja, je pa res, da družina ni velika. Sožalje sva si izrekli jaz (kot vnukinja) in dedkova sestra. Je pa imel dedek dva sina (eden je moj oče) in sestro. Babici jaz nisem, sva itak nekako samo obstali objeti in jokali. Ah težke zadeve so in odvisno je tudi d tega v kakšnih odnosih si.
  • 0

#15570 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 December 2009 - 11:05 AM

Hvala Nika.

A morda katera ve koliko stane knjiga Tomaža Humarja Ni Nemogočih poti? Bi jo nekomu vzela za darilo, sem malo pogooglala in cena ki sem jo našla (sicer zelo skope info) je bila nad 40€, a je res tak draga?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#15571 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90031 posts

Posted 18 December 2009 - 12:44 PM

Kje imajo najboljše torte v centru Lj.? Poleg Zvezde, mogoče Cacao?

Lani sem jih peljala v Maxijevo slaščičarno, never again. down.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#15572 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 18 December 2009 - 12:46 PM

Pasaža maxija, slaščičarna dobnik, če greš v pasažo iz smeri državnega zbora
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#15573 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90031 posts

Posted 18 December 2009 - 12:54 PM

Sem mislila, da je tam samo ta Maxijeva, očitno sem slepa. Bom poiskala biggrin.gif , hvala!

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#15574 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 December 2009 - 04:08 PM

Kaj pa Pri vodnjaku v Stari LJ?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#15575 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 December 2009 - 08:42 PM

pa grad galerija je kvalitetna, vem, d amajo svojo slaščičarno v rožni dolini, eno manjšo slaščičarno majo tud v spodnji etaži emporiuma...
somnm se da majo ful okusne torte in kr normalne kose
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#15576 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 December 2009 - 10:02 PM

Tiste ki ste bolj umetniško naravnane... koliko stane ena tubica oljne barve za slikanje? Če kupim darilo je dobro da kupim 5 osnovnih barv, ane? Črna, bela, rumena, rdeča in modra?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#15577 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 18 December 2009 - 10:35 PM

Oljne barve stanejo odvisno od firme. Za amsteradm olje vem, da stane okrog 7 evrov, za ostale pa ne vem. Drugače pa bojo pomoje v redu te osnovne barve. Več o tem, pa je bolje da Jina pove, ker js še nism slikala z oljem ampak zgolj z akrilom smile.gif
  • 0

#15578 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30024 posts

Posted 19 December 2009 - 01:58 AM

QUOTE(ora @ 18. 12. 2009 - 10:42) View Post

Mi si med sabo nismo izrekali sožalja, je pa res, da družina ni velika. Sožalje sva si izrekli jaz (kot vnukinja) in dedkova sestra. Je pa imel dedek dva sina (eden je moj oče) in sestro. Babici jaz nisem, sva itak nekako samo obstali objeti in jokali. Ah težke zadeve so in odvisno je tudi d tega v kakšnih odnosih si.

Ko je moja babica umrla se mi je zdelo nenavadno, da bi vsem svojim sorodnikom izrekala sozalje, izrekla sem ga dedku, kot njenemu mozu, pa teti kot njeni hceri, nisem ga pa recimo svoji sestricni, ker je ravno tako njena vnukinja, kot sem jaz in se mi je zdelo malo smesno/neumno njej izrekati sozalje. Na splosno se mi zdi v ozji druzini cudno izrekati sozalje, nimam pojma, kako se temu streze po protokolu.
Na splosno se mi zdijo taksni protokoli tako ali tako brezvezni. Kot je rekla Ora, raje nekoga objamem in se skupaj zjoceva kot, da sipam naokoli zame brezosebne in zguljene fraze. Sem pa seveda potrebovala kar nekaj casa, da sem ljudi okoli sebe navadila na tovrstno obnasanje in, da mi ga ne zamerijo (recimo nikomur ne recem dober tek, se posebej ne, ce ga vidim, da ze je, ker se mi zdi bolj smiselno, da ga v duhu dobrega teka pustim pri miru a ne...vljudnost gor ali dol...). Ce mi nekdo ni blizu in vem, da bi lahko mojo gesto neizrekanja sozalja narobe razumel pac stopi do njega in mu ga izrecem, ceprav tega niti slucajno ne naredim s srcem, ampak, ker vem, da se spodobi. I hate it.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#15579 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30609 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 December 2009 - 10:24 AM

meni je izrekanje sožalja (ožjim) družinskim članom nenavadno, na pogrebu od dedka in babice je bila vedno le najožja družina. na babičinem pogrebu mi je sožalje edina izrekla bratrančeva žena, ki nam ni krvno sorodstvo, tako smo navajeni in nam je to normalno - jaz npr. nisem izrekla prav sožalja mojemu fotru, rekla sem: 'Žal mi je.', objela sva se, potem pa sedela skupaj v tišini. smile.gif moj brat mislim, da še tega ni naredu .... rolleyes.gif sam je pač povsem drug tip človeka, pa to familija šteka. smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#15580 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7064 posts

Posted 19 December 2009 - 10:33 AM

Pri nas ko sta umrla nono in nona si tudi nismo izrekali sožalja ožji člani. Npr. ko je umrl nono, sem sožalje dala samo noni, kot njegovi ženi; zdej ko je pa bratranec umru, sem pa itak izrekla sožalje njegovi mami (moji teti) in sestrični, ki je bila njegova sestra. Je pa odvisno od običajev, ki veljajo v družini. Ampak mislim da, ko nekdo umre, v tistem hipu delaš po svoji vesti in ne kot ti nekdo ukaže, npr. "zdaj pa temu in temu izreči sožalje..."
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users