Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma
Posted 25 November 2024 - 02:44 PM
Posted 25 November 2024 - 02:54 PM
Ja, baje je to ful bolje, ker drugače je pult veliko moker.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 November 2024 - 03:21 PM
Okno jedilnice gleda na jug, otroški sobi in dnevna na vzhod, terasa in okno spalnice sta na zahodu.Ancka kakšna pa je pozicija hiše glede na smeri neba?
Posted 25 November 2024 - 04:19 PM
Okno jedilnice gleda na jug, otroški sobi in dnevna na vzhod, terasa in okno spalnice sta na zahodu.
Potem pa je taka postavitev prostorov tudi s tem skladna. A stopnisce v spodnje prostore bo odprto ali tisti narisan kvadrat predstavlja stene?
Posted 25 November 2024 - 07:04 PM
Odprto pa zato, da te razgled zadane že ko vstopiš skozi vhodna vrata (na S strani med WC in otroško sobo). Tam bo vmes še steklena stena in steklena drsna vrata (ki bodo fizično omejevala garderobo od preostalega stanovanja, da ne bo pozimi prepih čez celo stanovanje, ko bo nekdo odprl vrata...
Posted 25 November 2024 - 07:06 PM
Ja, glih ga rabim, ker se pol leta zbujam ponoči, poleti bi mi pa sonce noter nabijalo in bi itak zatemnila 😂😂😂Fensi se sliši, da se zjutraj prebudiš z najlepšim razgledom v naravo, mogoče zato.
Posted 27 November 2024 - 12:42 PM
Pa Bora oz.da je napa znotraj indukcije. Je res fajn? Ker mi ej cena okoli 3k res huda. Pa če crkne ena zadeva moraš potem oboje menjati.
Dva moja bližnja frenda mata Boro, en z zunanjim odvodom en pa na filter in sta oba zelo zadovoljna.
Kolikor sem pa jaz delala raziskavo po fb grupah so pa izjemno zadovoljni tut z drugimi opcijami, recimo z Boschevo. Pri Bori so prvi razvili ta sistem, ampak je baje indukcija malo zastarela, potem so pa ostali kopirali od njih ta odvod zraka + majo modernejše indukcije. Midva bova v roku parih let verjetno dala nekaj takšnega, ker je trenutna napa slabše kot nič.
After all this time?
Always.
Posted 27 November 2024 - 01:46 PM
Je pa fensi 😀
Posted 27 November 2024 - 01:53 PM
Ja, sem tudi jaz brala pritožbe, da indukcija ne deluje optimalno, sploh za to ceno.
Od Ančke pomislek je na mestu. To mora ful vlčei, da potegne paro navzdol, nižje od višine , kjer se para ustvarja.
Moram enkrat it nekam, kjer bo vdelovanju, ker da mi bo nekaj ful pihalo v roke mi ne bo všeč.
Je pa plus to, da imaš eno omarico več, to pa.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 November 2024 - 05:41 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 11 December 2024 - 09:05 PM
Midva sva dala zdaj povsod dvižne električne pisalne mize, v vsako otroško in dvojno v kabinet. Ni bilo velike razlike v ceni, jaz sem se zmišljevala, koliko bi vsako od njih visoko, mizarju ni bilo všeč in je potem to predlagal.
Po drugi strani pa sva želela osvetlitev v najinih omarah, pa je taka cena, da sedaj nisva vzela in bo verjetno kasneje kaj moj sam uredil. Mislim, da je bilo na vsak del omare kakšne 150 €, za celo steno ali za vse najine omare, ne vem zdajle točno, 900€ več zato.
Ima kakšna osvetljeno?
Posted 11 December 2024 - 09:09 PM
Midva imava pa zdaj stropno napo, bomo videli, kako bo delala. Veliko se jih sedaj pri rekuperaciji sploh ne odloči za napo, midva sva jo vseeno dala, ker kar veliko kuhamo.
Prejšnji teden so nam dali stiropor na fasado, zdaj nad montirajo police, potem pa bomo videli, ali bo glede na temperature še kaj uspelo. Bilo bi super, če ne bi bilo minusa in da kar vse dokončajo.
Posted 12 December 2024 - 08:09 AM
Ima kakšna osvetljeno?
Ker bom imela Pax omare, bom dala njihovo osvetlitev not. Sem mu namensko rekla, da potegne elektriko na obe steni, kjer so planirane omare. Koliko stane sistem, pa nie vem. Nisem še tam
Včeraj sva šla gledat pulte. Za moje dimenzije, izreze, poliranje robov, me tehnični kamen (videz carrara marmorja) pride 1.700 EUR. Če bi vzela pult iz granita, bi naju prišlo še pol ceneje, sam meni te pisane barve res niso všeč. Sva pa sedaj na Slovenjales strani videla, da imajo neobdelane lepljene hrastove plošče tudi v takih dimezijah, kot bi jih midva potrebovala, ki ti jih režejo po naročilu in bi naju ta variatna prišla pod 1.000 EUR. Verjetno se bova vseeno za les odločila.
Posted 12 December 2024 - 08:40 AM
Koliko m pa imaš pulta?
Posted 12 December 2024 - 09:11 AM
Jaz imam eno dolžino 2,8 x 0,6 m, otok pa je velik 2 x 1m.
Posted 12 December 2024 - 09:15 AM
Kamen pa sta v Žunko gledala?
Kaj pa boš imela zadaj na steni?
Posted 12 December 2024 - 09:39 AM
Žunko ja. Zadaj bom imela ploščice, ne vem še kakšne.
Posted 12 December 2024 - 09:44 AM
No, saj če imaš vse belo, lahko potem s kakšnimi zanimivimi ploščicami lepo razbiješ...
Posted 12 December 2024 - 01:12 PM
Mah pojma nimam, nekih hudih barvnih kontrastov se ne bi šla. Mogoče kakšne manjše bele ploščice položene v geometrijske like in vmes sive fuge. Drugače sem pozabila napisat, da tista cena za kamniti pult vsebuje samo to, da ga naročiš, izmeriš in zmontiraš. Če bi želela izmero na domu in montažo, oni tega ne delajo in imajo za to zunanje izvajalce. Verjetno je potem končna cena vsega še 50% večja.
Posted 12 December 2024 - 01:53 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users