Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1789 replies to this topic

#1521 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 January 2023 - 09:28 PM

Nisem gledala The crown, ampak kolikor je meni znano ni slo pri vracilu krone toliko za poroko, kot njegovo mocno spogledovanje z nacizmom. Kalypso, Tasika, popravita me, ce se motim.
Sem pa serijo zacela gledati, ampak sem nekajkrat zaspala zraven.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1522 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 11 January 2023 - 07:16 AM

Jaz bi rekla, da je bila poroka kar eden izmed glavnih razlogov. Ministri so poroki nasprotovali, Edward bi se sicer lahko poročil, kljub nasprotovanju, vendar bi vlada najverjetneje odstopila, kar bi pomenilo krizo, tako da je potem odstopil. Si je pa z njegovim odstopom marsikdo oddahnil, ja, ker je bil preveč naklonjen nacistom. Še po odstopu je ta naklonjenost nacizmu, Bertiju in vladi povzročala precej skrbi. Pa tudi precej politično angažiran oz. glasen je bil, ko bi moral, vsaj v javnosti, biti nevtralen. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1523 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 January 2023 - 07:37 AM

Včeraj sem za nazaj pogledala tisti intervju s H, ki so ga vrteli na POP TV in imam mešane občutke.  Prodaja to njegovo travmo izgube mame, da joj, zraven pa še rasizem do njegove ženke, ma get over it, res. Mal me na Savino Atai spominja, lol.  Ja, OK, sta zdej spizdila iz te groze, a lahko data mir?  Aja, ne, ker manjka cvenka.  V smislu furala bi lavish lifestyle, nardila pa za to nič.  Kako je rekel, da ne bi bilo razlike, če bi se odrekla naslovu suseških, LOL, no, koga to farba?!  Nej spizdita pol v ilegalo in res "common lajf" nas smrtnikov, če že tko zelo "krona žuli".  Sicer sta meni oba lepa za pogledat, ampak antipatična pa do konca, neprebavljiva. Nimam Netflixa, da bi pogledala ta njun famozni "dokumentarec", ampak ga ziher nista posnela, da bi povedala resnico, LOL, ampak zaradi keša - nič narobe s tem, samo naj za boga milega že nehata javkati. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1524 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 January 2023 - 07:52 AM

Podpis pod Špelo.

Tašika, hvala za pojasnilo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1525 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 11 January 2023 - 10:14 AM

Ful nisem na tekočem, sem pa včeraj zasledila na RTV, da mu bo knjiga prinesla predvidoma 20 mio €€ cvenka, tako da mi je bilo hitro jasno.
Kje se da pogledat ta dokumentarec (nimam Netflixa) in kdaj je bil intervju na POP TV?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1526 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 February 2023 - 02:01 PM

https://www.rtvslo.s...oz-cudez/657285

💔😭
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1527 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 February 2023 - 04:45 PM

To sem videla ze vceraj na IG.
Pa tisto puncko, ki je 11 ur varovala bratca pod rusevinami.
Oceta ki drzi roko 15 letne hcerke, ki je umrla pod rusevinami.
Tole je pa sploh grozljivka. Skozi kaj je sla njena mama ce je rodila po potresu...nocem vedeti res. Vesela sem da bo puncka imela neko druzino, ceprav glede na to da bo zivela v Siriji, ne vem. Ig je poln reelsov....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1528 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 10 February 2023 - 01:10 PM

Jaz sem tudi jokala. Pa včeraj ob slovenskem dokumentarcu o rusko-ukrajinski vojni na RTV 😭
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1529 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 13 February 2023 - 07:29 PM

Vidim da novica o ten kar se je zgodila v Ohio sploh ni dosegla slovenskih medijev,Americani pa so se rajsi preusmerili na lovljenje "neznanih letecih predmetov" kot da bi porocali o tej hudi okoljski katastrofi.

https://twitter.com/...888927298486274

https://trendingpoli...t-coast-states/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1530 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 13 February 2023 - 07:36 PM

Saj je na enem od glavnih. Na 24ur pomojem. Vec njih.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1531 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 13 February 2023 - 07:39 PM

Hocem reci, da se o tem niti toliko ne poroca kot bi bilo potrebno. Kje so vsi climate change lobiji zdej itd......?
  • 0

#1532 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 13 February 2023 - 07:46 PM

Zdaj imajo balone namesto tega pa Superbowl :D So prisli (spontano) ravno pravi cas.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1533 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 13 February 2023 - 09:02 PM

Hahahha....ja. pa noseco Rihanno.
  • 0

#1534 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 February 2023 - 09:53 PM

Haha, besede sta mi vzeli s tipkovnice. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1535 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 14 February 2023 - 05:53 AM

Jaz ful rada spremljam storije in clanke od @houseinhabit ker je neodvisna novinarka.
Pa ful zabavno pise :lol:

https://jessicareedk...nd-distractions
  • 0

#1536 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 17 February 2023 - 08:20 PM

Tole gledam in mi solze tecejo, brez besed sem …

https://fb.watch/iLzf8IkFZ3/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1537 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 February 2023 - 07:38 PM

V Turciji/Siriji nov potres, 6.4, kot je dutchsinse na YT napovedal.
Pravi da bosta potresa spet tudi v Romuniji in na Hrvaskem/Italiji.
  • 0

#1538 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 20 February 2023 - 08:42 PM

Kje v Romuniji in predvsem kdaj? 😅 Se dobro da grem jutri tja.
Na podlagi cesa on to napoveduje sploh?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1539 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 February 2023 - 08:54 PM

Gre za "porive" po tektonskih prelomnicah.
Na en njegov video, ravno od danes. Za Romunijo je rekel vzhodni del. Poslusaj si.
Aja ne vem,mislim da v roku tedna dni, pomojem bo vec se povedal.
Je pa to tko tko no, dobra napoved bi bla tocna do dneva, magnitude in lokacije. Kar e seveda ne zgodi, gre samo za obmocje...se pravi ce rece na Hrvaskem je lahko tudi v Italiji ali pa pri nas....
Zadnjic je rekel da bo vzhodna italija pa je bil Krk.

https://youtu.be/iY-MBq0GByw
  • 0

#1540 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 February 2023 - 09:17 PM

Ja ravno to sem hotla napisat, saj ni da rabi bit jasnoviden, so potresna obmocja,ki so v tem trenutku na udari,zaradi tektonike,mi smo to rundo recimo varni kakor sem gledala,posocje pa ni.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users