Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1521 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 12 February 2008 - 06:26 PM

Joj jst sm začela resno razmišlat, da bi šla na Yarino...predvsem zaradi zastajanja vode kar mi povzročajo sedanje tabletke (Lindynette).
A je katera sploh mela kakšne slabe izkušnje s temi kt?? Ali Yarina pomaga tudi kaj pri koži? Če zamenjaš tabletke nadaljuješ normalno po 7 dnevnem premoru z novimi tabletkami? Bi morala še kaj vedeti?
  • 0

#1522 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 February 2008 - 07:23 PM

QUOTE(Coco* @ 12. 2. 2008 - 16:33) View Post

A ni Yarina ta najboljša?! Al' so Yasminelle? Ne mi rečt da sem se zajebala. ohmy.gif

Meni je doktor rekel, da če bi vzela Logest, pa sem rekla da ne bi, ker mi ne odgovarja preveč, da pa bi poskusila z Yarino. Kaj zdej? ohmy.gif

Jst pa opažam, da so lasje pri meni precej slabši, ja.
Ful se cepijo pa lomijo (vse uničene konice pa sem ostrigla pred 2 tedni!!). blink.gif

Coco, yasminelle majo enga hormona še malenkost manj ... so pa oboje med fajn nizkodoznimi wink.gif.

kako pa lahko opažaš, da so lasje slabši v zadnjem času na podlagi konic pa ne bi vedla ... ker so lasje roževinasta, neživa tvorba in so konice 100% neodvisne od trenutne prehrane (razen če imaš zelo kratke lase) ... in so torej odraz prehrane & drugih dejavnikov v tistem času, ko so "nastajali". biologija mi vn seka huh.gif .
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1523 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 February 2008 - 07:29 PM

Jst sem zdej pojedla 1 škatlico, pa ne vem .. Niso me fuuuuuul navdušile, glede na vse hvalospeve, ki so jih nekatere pele, ne vem. So pa boljše kot Logest, definitivno. Koža se je malo izboljšala, le v času fešte ga spet nekaj sračka, so pa lasje dosti slabši. Ful so lomljivi, pa suhi, pa čisto mrtvi, ni več življenja v njih, aa ubogi moji laski. ermm.gif Aja to sem že povedala, ups. Ja ne vem če je to samo zaradi tablet, ampak v času jemanja sem pač opazila te spremembe, an.

Poool .. jst sem se zredila za 5 kil. Dobro, to je zato, ker sem imela prvi, drugi teden jemanja nenormalen apetit in sem žrla kot termit, problem pa je tudi v tem, da imam prepoved treniranja (ne bo šlo tako naprej, no no. :S). In celulit se mi je naredil. Ok, čokoladice in peciva ter nič gibanja pač delajo svoje ane. Meni tabletke tudi ful vplivajo na počutje, razpoloženje mi zelo niha. V enem trenutku sem ful vesela, v drugem pa neverjetno razdražena in občutljiva in če mi rečeš samo "Bu!" komot zajočem. Zoprno. :S

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1524 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 12 February 2008 - 07:44 PM

Koko zakaj pa ti že jemlješ tabletke? ohmy.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1525 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 12 February 2008 - 07:46 PM

Bejba je skorajda izkrvavela ob vsaki menstruaciji.
A ne da, koprska čefurka?

Edit: Ali pa tudi ne. kolikor vidim traja to že precej časa, jaz pa vem za te njene poplave le kratek čas. ermm.gif Verjetno sem kaj spregledala.

Slatka mala, zakaj jih jemlješ?
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1526 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 February 2008 - 07:50 PM

Kako prosim?!?! ohmy.gif Jst slišim samo na ime častitljiva koprska princesa Koko I.

No, to je samo krinka. Ne morem si privoščiti da bi zanosila po vseh teh burnih nočeh s srbsko teniško in odbojkaško reprezentanco, sem še premlada!

Ne ne, brez heca - pač so hormoni nekaj začeli srat, pa so sledile (pre)obilne in prepogoste menstruacije, s tem pa povezano petsto drugič težav. Nekam sem že pisala ..

Tu piše vse, kar se tiče zadnjih problemov.

Sem pa imela isti problem že pred dvemi leti, s tem, da so mi takrat sumili še ciste, pa se je kasneje izkazalo, da jih ni bilo (pravzaprav je meni takrat ginekologinja rekla, da imam ciste in jst sem 2 leti živela v zmoti. Šele ko sem bila pred 3 tedni v bolnici, sem izvedela, da cist v bistvu sploh nisem imela, so slabo diagnosticirali, se je na ultrazvoku videlo črevesje or sth (?)).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

• Guests

Posted 12 February 2008 - 11:43 PM

Nikič, vidim, da te pošteno razganja! laugh.gif Dogaja se ti, dogaja, hehe.
Ja, smrdijo pa res ne. biggrin.gif Največjo razliko pa opaziš, če najprej recimo probaš kondome control (al neki tazga), ki so kot pelerine, debeli ko sto ..., potem pa presedlaš na te ... Se ti potem res zdi, kot da si brez.
  • 0

#1528 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 13 February 2008 - 12:01 AM

joj js sm včer kupla young hearts kondome, milerjeva znamka, ker nikjer v btcju nimajo lifestylesov, in tko ogabno smrdijo po gumi in tko neznansko so debeli in bedni, da se bom prov namensko odpeljala v leclerc.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#1529 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 14 February 2008 - 12:00 AM

Joj, jaz pa mojih lifestylesov še vedno nism sprobala, se že ene 3 tedne nisva vidla s fantom, tako da ni blo prilike še. Control pa tudi meni niso všeč, ker so res debeli. Sem jih sam parkrat mela, če že niso meli drugih v lekarni.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1530 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 February 2008 - 06:58 PM

Durex kondome.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1531 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 February 2008 - 07:02 PM

midva sma tudi zdaj kaka dva meseca na kondomih. do zdaj sma tudi samo durexove sprobala, želim pa si še te lifestyle, samo ne vem zakaj imam občutek, da me ne bodo navdušili. aja, pa durexovi emotions mi niso ok, ker se mi zdijo bolj debeli od tistih v rdeči pakungi.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1532 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 February 2008 - 10:09 AM

Jaz pa moram povedati, da sedaj že kar en lep čas ne pijem več tabletk (več kot pol leta). Ko sem jih prenehala piti, sem se najbolj bala, da se bodo vrnile menstualne bolečine, kot sem jih imela preden sem tablete začela jemati (bolečine v sklepih in mišicah ter rodilih, driska, glavobol, itd.), ampak do tega NI prišlo. Sploh ne vem kdaj dobim menstruacijo (no, ne čutim sploh, bolečin ni), traja 5 dni in je enako močna kot prej, skratka - blažena sem od veselja. biggrin.gif Tablet se pa ne bom več dotikala, tako! wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1533 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 February 2008 - 10:53 AM

jaz sem edino opazla nasad mozoljev na čelu verymad.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1534 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 17 February 2008 - 11:38 AM

Jaz jih zdaj spet jemljem in z veseljem opažam, da nimam več problemov z mastnimi lasmi, koža se ne sveti več tako zelo, dosti manj problemov mi povzroča, tko da meni je prav laugh.gif
Imela sem premor eno dobro leto, v tem času sicer nobenih težav, menstruacija je bila točno na 28 dni, edino lasje & koža je blo bolj obup. Pa tudi nič kaj drastično bolje se nisem počutila oz, opazila kakršnekoli spremembe na tem področju, ker sem itak tabletke že prej vsa leta dobro prenašala.
zdaj sem jih vseeno zamenjala (prej Cilest) z Yarino.
  • 0

#1535 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 17 February 2008 - 12:39 PM

Js si ne predstavljam več bit brez tabletk, že tak mam tko boleče menstuacije, da moram zlo močne protibolečinske tablete jest. Pa še nikoli nisem mela problemov z Logest tko, da bom kar pri tem ostala, edino to ugotavljam, da če malo zamudim in tableto vzamem kasnej kot ponavadi, pol mam vmes kt mal ene krvavitve.
  • 0

#1536 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 17 February 2008 - 12:49 PM

jaz tudi si ne predstavljam bit brez tabletk. jem jih že od 99 leta. Torej že 9 let.Pa nimam nobenih problemov,menstruacije kratke in mile, bolečin/krčev nimam pa čist nič
  • 0

#1537 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 17 February 2008 - 12:53 PM

js jih mam od 15ga leta,zj sm pa 19,kaj čas leti blink.gif
  • 0

#1538 nanka

nanka

sramežljivec

• Člani
  • 76 posts

Posted 17 February 2008 - 01:22 PM

QUOTE(ora @ 17. 2. 2008 - 12:39) View Post

Js si ne predstavljam več bit brez tabletk, že tak mam tko boleče menstuacije, da moram zlo močne protibolečinske tablete jest. Pa še nikoli nisem mela problemov z Logest tko, da bom kar pri tem ostala, edino to ugotavljam, da če malo zamudim in tableto vzamem kasnej kot ponavadi, pol mam vmes kt mal ene krvavitve.

js sem imela tut vmesne krvavitve, ko sem jemala Logest. in pol sem jih zamenjala, ker naj bi bil to znak, da so prešvoh. zdaj jem Yasminelle

• 0

#1539 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 February 2008 - 06:41 PM

A niso Yasminelle bolj švoh kot Logest?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1540 nanka

nanka

sramežljivec

• Člani
  • 76 posts

Posted 17 February 2008 - 09:55 PM

zmotila sem se, Lyndinette, ne Yasminelle

kolikor jaz vem, so vse isti šit, vse so nizkohormonske.
ampak očitno Logest niso delovale tako kot bi morale - se pravi na moje telo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users