Posted 25 November 2024 - 02:05 PM
Aham, se mi je zdelo, da bo nekaj takega ja. Ambiente mi je moj prepovedal gledat, ko sem mu na začetku hodila z idejami
Zdaj sem prešaltala na pintarest
No ampak šalo na stran, ne moreš uturit ene oblike v vsak prostor. Jaz sicer imam dve liniji, kot ti praviš, ker sem si zaželela otok, pa najbolj smiselna postavitev je bila glede na pozicijo oken in celotnega prostora ter vhoda v shrambo. S tem, da moj otok je zgolj delovna površina, medtem ko sta korito in plošča za kuhanje pri steni.
Sem pa našla eno američanko Julie Jones na FB shortsih, ki je notranja oblikovalka in mi ima dobre nasvete pri opremljanju. Jo rada poslušam in se mi zdijo njeni nasveti smiselni (kako pozicionirat pohištvo, upoštevanje pohodnih poti ipd.). Mogoče tudi zato, ker sem veliko le-teh že sama nagruntala in upoštevala pri tlorisu.
Sej bom jaz tudi imela otok, ampak tako kot ti(in kot že imam), za delovno površino, pod pultom predala, potem pa odprte police za moje litoželezne ljubice.
Pa po moje se tudi pozna, če to ni tvoja prva kuhinja, se toliko poznaš, da veš kaj ti v prvi kuhinji ni bilo toliko všeč, kaj bi imel podobno itd.
A koga poznate, ki ima keramično korito v kuhinji? Meni je ful všeč, od nekdaj mi je bil, ampak koliko je to praktično?
Pa Bora oz.da je napa znotraj indukcije. Je res fajn? Ker mi ej cena okoli 3k res huda. Pa če crkne ena zadeva moraš potem oboje menjati.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)