Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1577 replies to this topic

#1501 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 06 November 2024 - 08:39 AM

S. pravi, da zgornji sloj, ki pride nad sistemsko ploščo talnega gretja prilagodite za cca 5mm in s tem dobite drugo višino tlaka. Razen, če imate to (razen padca) že vse narejeno?

Pravi tudi, da se padci načeloma ne delajo več... 

Pri Fermacell sistemu talnega gretja ne vidim možnosti, da bi lahko naredila različne debeline zgornjega sloja, ker pride samo izravnalna masa čez plošče, da zakrije utore, kjer so cevi. Razen, če bi na to delala še dodatni sloj v vseh prostorih razen v kopalnici.  Potem pa ne vem, če mi bodo višine še štimale za notranja vrata. Bi morala pogledat.

• 0

#1502 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 06 November 2024 - 08:59 AM

Aha, midva bova dala stirotermal dry. Tam se mogoče da kaj ... Koliko pa bo skupna debelina (z izravnalno maso pri vama?
  • 0

#1503 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 06 November 2024 - 02:00 PM

Toliko kolikor je plošča debela, torej 2 cm.

• 0

#1504 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 24 November 2024 - 08:02 PM

Meni gre zadnje čase na živce, da kadarkoli mizarju napišem npr., pult bi imela visok 87cm, ali pa zgornji rob umivalnika naj bo 82cm.. mi začne pisati, na koliko se sedaj nameščajo, kot da me to kaj briga. Vem, koliko bi jaz, zato mu pa to pišem :P.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1505 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 24 November 2024 - 08:24 PM

Haha, moja prijateljica tudi gradi in je skoooz: Zakaj pa tu? Tu noben vec ne daje. Tu ne bo dobr zgledal.

:lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1506 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 November 2024 - 09:46 AM

Imam jaz občutek, da bi najina arhitekta tudi. Kot kaže je smrtni greh imeti kuhinjo v L obliki😃
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1507 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 25 November 2024 - 10:09 AM

Meni je ena arhitektka komentirala, kako bi naredila našo razporeditev in sva jo samo debelo gledala...

Skratka na sliki je naš tloris. Zelen kvadrat na sredini so stopnice v kletni del, kjer bosta delavnica in utility. Utility bo direktno pod kopalnico.
Dobro sva ga premislila (tloris), nam bo ustrezal, vse pozicije sob so z razlogom. Vijolično sta pobarvani dve veliki okni - iz dnevne sobe je razgled direktno na grad Otočec, iz jedilnice pa na Gorjance.

Spalnico so nama silili tja, kjer je dnevna soba (zakaj bi najlepši razgled imel tam, kjer hodim samo spat?)...druga ideja je bila, da bi bile otroške sobe v kleti, kjer ima moj načrtovano delavnico. Potem so nama hoteli dati kuhinjo tam, kjer je dnevna soba...a potem bom čez dnevno sobo nosila hrano ven na teraso?

Ostale neumnosti sem nalašč pozabila...

Attached Files

• 0

#1508 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 25 November 2024 - 10:29 AM

Fensi se sliši, da se zjutraj prebudiš z najlepšim razgledom v naravo, mogoče zato.:lol:
Otroške sobe v kleti so pa res wtf.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1509 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 10:31 AM

Ancka kakšna pa je pozicija hiše glede na smeri neba?

Midva sva si sama tloris naredila. Če sva ga kiksnila, vsaj lahko krivima zgolj sebe, ampak glede na že postavljene stene, mislim da sva kr dobro zadela vse sobe glede na naše potrebe, želje in omejitve (nosilnost celotne hiše, pozicija spodnje kopalnice ipd.). Kako bodo prostori funkcionirali po postavitvi pohištva, bomo šele videli.

• 0

#1510 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 10:38 AM

Imam jaz občutek, da bi najina arhitekta tudi. Kot kaže je smrtni greh imeti kuhinjo v L obliki

V kaki obliki pa mora bit? Vprašam za prijatelja :)

• 0

#1511 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 November 2024 - 01:27 PM

Dve vzporedni liniji, s tem ,da je ena od njih otok, na kateri mora biti nujno ali korito ali plata.

Del, ki je ob steni je lahko ali; delno zaprt in odprt del deluje kot izrezan okvir slike ali pa popolnoma zaprt.

Poglej si kakšne Ambiente. Vidš eno, vidiš vse. Dolgčas.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1512 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 25 November 2024 - 01:29 PM

Ja res. Če nimaš otoka, si čisto out. 

Pa zaobljen mora bit otok. 

• 0

#1513 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 01:35 PM

Aham, se mi je zdelo, da bo nekaj takega ja. Ambiente mi je moj prepovedal gledat, ko sem mu na začetku hodila z idejami :D Zdaj sem prešaltala na pintarest  :lol:  No ampak šalo na stran, ne moreš uturit ene oblike v vsak prostor. Jaz sicer imam dve liniji, kot ti praviš, ker sem si zaželela otok, pa najbolj smiselna postavitev je bila glede na pozicijo oken in celotnega prostora ter vhoda v shrambo. S tem, da moj otok je zgolj delovna površina, medtem ko sta korito in plošča za kuhanje pri steni.

Sem pa našla eno američanko Julie Jones na FB shortsih, ki je notranja oblikovalka in mi ima dobre nasvete pri opremljanju. Jo rada poslušam in se mi zdijo njeni nasveti smiselni (kako pozicionirat pohištvo, upoštevanje pohodnih poti ipd.). Mogoče tudi zato, ker sem veliko le-teh že sama nagruntala in upoštevala pri tlorisu.

• 0

#1514 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 25 November 2024 - 01:53 PM

bellini, ti si rekla, da boš imela Method kuhinjo? 

• 0

#1515 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 November 2024 - 02:05 PM

Aham, se mi je zdelo, da bo nekaj takega ja. Ambiente mi je moj prepovedal gledat, ko sem mu na začetku hodila z idejami :D Zdaj sem prešaltala na pintarest  :lol:  No ampak šalo na stran, ne moreš uturit ene oblike v vsak prostor. Jaz sicer imam dve liniji, kot ti praviš, ker sem si zaželela otok, pa najbolj smiselna postavitev je bila glede na pozicijo oken in celotnega prostora ter vhoda v shrambo. S tem, da moj otok je zgolj delovna površina, medtem ko sta korito in plošča za kuhanje pri steni.

Sem pa našla eno američanko Julie Jones na FB shortsih, ki je notranja oblikovalka in mi ima dobre nasvete pri opremljanju. Jo rada poslušam in se mi zdijo njeni nasveti smiselni (kako pozicionirat pohištvo, upoštevanje pohodnih poti ipd.). Mogoče tudi zato, ker sem veliko le-teh že sama nagruntala in upoštevala pri tlorisu.

Sej bom jaz tudi imela otok, ampak tako kot ti(in kot že imam), za delovno površino, pod pultom predala, potem pa odprte police za moje litoželezne ljubice.

Pa po moje se tudi pozna, če to ni tvoja prva kuhinja, se toliko poznaš, da veš kaj ti v prvi kuhinji ni bilo toliko všeč, kaj bi imel podobno itd.

A koga poznate, ki ima keramično korito v kuhinji? Meni je ful všeč, od nekdaj mi je bil, ampak koliko je to praktično?

Pa Bora oz.da je napa znotraj indukcije. Je res fajn? Ker mi ej cena okoli 3k res huda. Pa če crkne ena zadeva moraš potem oboje menjati.

• 0

#1516 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 25 November 2024 - 02:09 PM

Jaz imam keramicno korito. Ikea. V uporabi od leta 2010. Brez pripomb. Opazni so znaki uporabe, je pa neposkodovan (razen manjse poskodbe na zunanjem robu). Bi ponovila vgradnjo…
  • 0

#1517 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 November 2024 - 02:15 PM

Super :) hvala

• 0

#1518 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 02:17 PM

bellini, ti si rekla, da boš imela Method kuhinjo? 

Ja.

Frčica jaz sem si hotela vzet to keramično korito od Ikeje, ko ga vidiš tudi od strani, sam ne vem če mi bo stilsko pasal ravno v moderno kuhinjo. Sigurno ne bom imela inox korita, ki ga imam zdaj. Čisto preveč dela s čiščenjem. Moja mama ima recimo korito z nekega mletega kamna in smole al karkoli že je in se super obnese.

• 0

#1519 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 November 2024 - 02:34 PM

Design je Ikea spreminjala od takrat,ko ga je SG kupila. Baje nima nekega zadnjega dela in je pipa montirana v pult?

Jaz nisem še tam, da bi to morala že vedeti.

Meni je inox sicer čisto ok, se mi ne zdi toliko dela z njim ali sem pa tega pač vajena, kersmo ga iemli tudi doma. Ampak mi pa vizualno ni všeč.

• 0

#1520 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 02:40 PM

Design je Ikea spreminjala od takrat,ko ga je SG kupila. Baje nima nekega zadnjega dela in je pipa montirana v pult?

Ja, kolikor vidim na slikah je tako. Tudi vsa inox korita nimajo te luknje za pipo, ampak se jo posebej naredi v pult, tako da to ni samo pri keramičnih koritih.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users