Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1501 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26192 posts

Posted 26 January 2009 - 09:24 AM

Se strinjam s tabo smile.gif Liki so res dodelani, igralci igrajo odlično...ampak meni žal zgodba ne potegne smile.gif
  • 0

#1502 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 26 January 2009 - 04:13 PM

QUOTE(Plain Jane @ 18. 1. 2009 - 20:38) View Post

-The Duchess: Filmi iz teh časov so mi ful všeč in tale ni nobena izjema, sploh Keira blesti, da ne omenjam prekrasne pokrajine in dvorcev (edino Keirine frizure so me spravljale ob živce). wub.gif Škoda za tak konec, jaz sem mela v glavi boljšega. biggrin.gif

Js si tut tole želim pogledat,pa tut zelo so mi všeč filmi iz teh časov.Samo pri nas ga najbrž še nekej časa ne bo.

QUOTE(Kalypso @ 25. 1. 2009 - 22:23) View Post

Kinky, kje si pogledala dečka? Je že na torrentih? woot.gif Jaz ga že nestrpno pričakujem, v kino pa pride komaj 5. 2.. Hočem videt film preden preberem knjigo. Pa itak zdaj nimam časa za branje.

The boy in the striped pyjamas
Tukej je že.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1503 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 26 January 2009 - 05:37 PM

Transformers

IPB Image

Režiser Michael Bay, ki je ustvaril spektakle Armageddon, Podli fantje in Pearl Harbor, nas bo tokrat popeljal v robotsko vojno med plemenitimi Autoboti in zlobnimi Decepticoni, ki so si za poslednje bojišče izbrali Zemljo. Ključ do uspeha negativcev leži v rokah nič hudega slutečega mladeniča Sama, ki si skuša priboriti naklonjenost zapeljive Mikaele, a se oba znajdeta sredi srdite vojne. Na srečo jima na pomoč priskočijo Autoboti in začne se neusmiljen spopad, ki za sabo pušča popolno uničenje, usoda človeštva pa je odvisna od osebnega poguma vsakega posameznika.

To sem imela že dolgo časa na spisku in sem zdej končno mela čas pogledat. Moram rečt, da me je film ful presenetil, v pozitivnem smislu in mi je bil super. Veliko akcije, znanstvene fantastike (pač roboti...), skos si v napetosti, kaj se bo zgodilo. Meni drugače znanstvena fantastika ni preveč všeč, sploh če pretiravajo, je v stilu Hulka, Hellboya, pač druga bitja poleg ljudi. Igralska zasedba je zlo fajn, med drugimi Megan Fox... V glavnem, če so vam taki filmi vsaj mal všeč, pomojem tud nad tem ne bote razočarani.

Anna and the king

IPB Image

Anna in kralj je epska zgodba, ki se odvija na Tajskem ob koncu 19.stoletja in pripoveduje o resničnih prigodah britanske guvernante Anne Leonowens, ki jo kralj Siama najame, da bi poučevala njegovih 58 otrok. Kmalu po prihodu v to eksotično, neznano deželo se začno med Anno in odločnim vladarjem iskrivi besedni spopadi. Film temelji na zgodovinskih podatkih in Anninih objavljenih delih.

Še en film, sicer popolnoma drugačnega žanra, ki me ni razočaral. Gre za ljubezensko dramo, postavljena v malce drugačno okolje, kot sicer, v Azijo. Glavna igralka je zlo fajn, Jodie Foster, tud ostali so dobri. Zgodba o ljubezni, žrtvovanju, zgodba, ki te ne pusti ravnodušne. Tako kot ponavadi, sem mogla jokat, jst se res ne znam zadržat. oops.gif V glavnem, priporočam, ker ni čisto tipična ameriška romantika, ki so sicer fajn, ampak včasih zapaše tud kaj malce drugačnega..

• 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1504 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 26 January 2009 - 05:55 PM

monni hvala.

Teeth
IPB Image
Tale film govori o najstnici, ki ugotovi ima vaginalne zobe. Meni se je ful vlekel. Vse se odvija tako počasi. Liki se mi zdijo nedodelani, kar nekaj. Prizori, ko zobje zagrizejo so... čudni (ne vem, če je to prava beseda). Jaz sem mislila, da bo bolj v komedija stilu, ampak ni. Je neka čudna mešanica zvrsti. Ni mi bil všeč.
2/10
  • 0

#1505 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17153 posts

Posted 26 January 2009 - 06:42 PM

The Duchess je bila v Angliji že v začetku septembra! huh.gif ermm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1506 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 27 January 2009 - 11:08 PM

Miss Potter
IPB Image
Po dobri kritiki na forumu sem si tudi jaz pogledala ta film in morm rečt, da me ni razočaral. Na sploh so mi knjigice Beatrix Potter zelo všeč in ustvarjalcem filma je lepo uspelo ujeti njihovo vizijo nastajanja likov kot so Peter Zajec in preostala druščina. Ustvarili so res luškan film. Renee Zelwegger mi kot oseba ni najbolj simpatična, ampak v tej vlogi mi pa je bila zelo všeč. Ewan McGregor mi je bil z brki ful smešen, ampak v svoji vlogi prepričljiv. Film se sicer morda res prehitro konča, ampak vseeno je vreden ogleda.
9/10
  • 0

#1507 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 January 2009 - 10:33 AM

RocknRolla (2008)

IPB Image

V redu film, podeljujem mu 8.

Na začetku me ni ravno prepričal, a potem ko se zgodba začne odvijati mi je postajal vedno bolj všeč.

Je bolj za ljubitelje Guya Ritchija, njegova 'posebna' režija je opazna tudi v tem filmu - d00h. smile.gif Nekaj dokaj dobrih humornih vložkov in zanimiva akcijska zgodba.

Če vam je bil všeč Snatch thumbup.gif in pa Lock, Stock and 2 smoking Barrels vam bo tudi RocknRolla. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1508 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 28 January 2009 - 10:54 AM

Tole roknrolo mam že lep cajt dol, pa se še nisva uskladila za pogled. biggrin.gif

Miss Potter je res wub.gif

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1509 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 29 January 2009 - 06:27 PM

Jst tut pogledala RocknRolla. Film mi je bil všeč, še bolj pa tipi not!!! njam.gif njam.gif njam.gif

IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1510 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 30 January 2009 - 11:59 PM

Rock'n'rolla tudi mene še čaka, da ga pogledam...

The Dutchess
IPB Image
Zgodba o plemkini poročeni z moškim, ki ga ne ljubi, niti on ne ljubi nje. On si lahko dovoli marsikaj, ona bolj malo. Konec je presenetljiv.
Sama imam rada tovrstne filme, zato ni čudno, da mi je bil tudi ta všeč. Malce spominja na Marie Antoanette Soffie Coppole (oboje je življenjska zgodba plemkinje ujete v pravila tedanjega družbenega sloja), vendar je ta veliko boljši. Je veliko bolj realističen, saj si zlahka lahko si predstavljaš kako so v tistem času živeli plemiški sloji. Kako je bil glavni cilj dobiti dediča in ohraniti ogled, čustva so bila postranska. Zgodba se lepo odvija, ne prehitro, ne prepočasi. Kiera Knightley se po mojem mnenju v glavni vlogi dobro odreže, pri Ralphu Finnesu sem videla že boljšo igro, ampak kljub temu dobro upodobi svoj lik vojvode Devonshirskega. Meni je bil všeč. Priporočam ogled vsem ljubiteljem zgodovinskih dram.
9/10
  • 0

#1511 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 31 January 2009 - 09:08 AM

In Bruges (2008)

IPB Image

Zgodba: 2 morilca njun šef pošlje v Belgijo, da se malo potuhneta.....zakaj izveste v filmu. Mesto vsak doživlja na svoj način.

Ufff, lep film, no, sem precej pričakovala tudi od njega. Začenja sem malo počasneje, a se mi zdi, da je to nujno potrebno, da se naredi atmosfera. Fotografija je prečudovita, enako tudi (klavirska) glasba, film vreden ogleda, Collin Farrel fenomenalen igralec in pride res do izraza.

Jaz sem bila pozitivno presenečena , enako boste tudi vi, če si ga boste ogledali.

Nekaj precej posrečenih humornih vložkov. wink.gif

Ocena: 8/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1512 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 February 2009 - 04:20 PM

IPB Image

Uauauauauau! wub.gif Film sem pogledala izključno zaradi Gemme, fenomenalna je! Sam film je zelo lep, ni še ena holivudska puhlica. (No, konec je beden, filma kar naenkrat zmanjka) 10/10
  • 0

#1513 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15274 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 February 2009 - 04:28 PM

Komad za film od GooGooDolls je res vunderšun. Klik.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1514 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 03 February 2009 - 08:07 AM

Australia (2008) 8/10
epska romantična vojna drama
Nicole Kidman, Hugh Jackman, Essie Davis, Bryan Brown, Brandon Walters

Dober film s sicer že znano zgodbo o aristokratski ženski, ki rešuje svojo zemljo in se zaljubi v robatega gonjača.
Film je po mojem mnenju predolg (165 min, predvsem prvo uro se preveč vleče) in na trenutke celo rahlo patetičen a ga dobra scenografija, čudovita avstralska narava in vpletanje aboriginske spiritualnosti vlečejo iz povprečja.
Jackman in Nicole sta dobro odigrala a največji pečat filmu daje mali Nullah s svojim pogumom in prikupnostjo.

IPB Image
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#1515 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 03 February 2009 - 11:53 AM

Forgetting Sarah Marshall
IPB Image
Vsebina... Tipa pusti dolgoletna punca, ki je mimogrede tudi zvezdnica serije. Da bi jo laže prebolel se odpravi Havaje, kjer pa se nastani v istem hotelu kot je nastanjena ona - skupaj z novim ljubimcem, slavnim pevcem. Seveda pride do nekaj komičnih situacij. Konec je klišejski, ampak paše k vsej zgodbi.
Meni je bil film všeč. Pač tak za sprostitev, se malce nasmejiš zraven. Glede na to, da je od istih ustvarjalcev kot Napumpana in 40 letni devičnik, če primerjam z njima, mi je ful boljši kot Napumpana in nekje enako fajn kot Devičnik. Je nekje isti stil humorja.
7/10
  • 0

#1516 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 February 2009 - 02:07 PM

Doubt (2008)

IPB Image

Najprej naj omenim, da je igralska zasedba vrhunska, še posebej gre izpostaviti Merly Streep, ki je po Mamma Mii zopet fenomenalna, zopet karakterna vloga, ki jo opravi več kot odlično. Ko sem gledala film - ki je BTW precej počasen - sem se zalotila kako prav preučujem njeno obrazno mimiko, ter kako zna nadzorovati svoja čustva. Tudi Amy Adams je fenomenalna, enako Philip Seymour Hoffman.

Žal mi je, da sem že poznala vsebino filma še preden sem šla v kino, v nasprotnem primeru bi ga zagotovo malo drugače doživljala.

Film govori o dvomu, več oseb v filmu se sreča z njim, in nekaterim precej spremeni življenje.

Jaz mu podeljujem eno 8.
  • 0

#1517 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 03 February 2009 - 02:43 PM

Across the universe
IPB Image

Mladi pristaniški delavec Jude iz Liverpoola odide v Ameriko, kjer naj bi živel njegov oče. V New Yorku se zaljubi v mlado Lucy, ki je zagovornica protivojnega gibanja, hkrati pa ga osupnejo spremembe, s katerimi se sooča dežela.
Musical z pesmimi od Beatelsov ..na momente me je spominjal na musical Lasje, no ja od filma sem nekako pričakovala več mogoče malo preveč in sem bila zaradi tega na koncu bolj razočarana kot ne.Film je bil na momente precej zbrklan kar me je motilo.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1518 zarazara

zarazara

sramežljivec

• Člani
  • 84 posts
  • Interests:potovanja, moda, glasba....

Posted 03 February 2009 - 05:43 PM

The Boy in the Striped Pyjamas [color=#3333FF]

Zgodba se dogaja sredi druge svetovne vojne, skozi oči 8 letnega nedolžnega in nepokvarjenega Bruna,
sina komandanta koncentracijskega taborišča katerega prepovedano prijateljstvo z židovskim fantkom na drugi strani žičnate ograje ima pogubne in ne slutene posledice.
Super film...prisotne tudi solze!

IPB Image

Ogledala sem si ga kar tule...je pa res da tale megavideo zahteva nekaj potrpežljivosti
http://www.megavideo.com/?v=17PIRXS6
  • 0
(i)When you got nothing, you got nothing to lost(/i)

#1519 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 03 February 2009 - 06:18 PM

Madagascar 2

IPB Image

Sem si ogledala že 1. del in po pravici rečeno je ponavadi tako, da 2. del ni tako dober. No, v tem primeru ni tako, zgodba se razvija naprej in niti malo ni dolgočasna. Same animirane živalce so zelo prikupne, situacije smešne, sam film res pritegne in nasmeje.

Seveda so pa pingvini še zmeraj moji najljubši:
IPB Image

Za vse ljubitelje smeha in animiranih filmov.

10/10
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#1520 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 February 2009 - 09:55 PM

Fly me to the moon
IPB Image
Luškana risanka o treh muhicah, ki gredo na Luno. Sicer je narejena za 3D, jaz sem gledala v 2D, zato nekateri prizori niso bili takšni kot je bilo zamišljeno, ampak vseeno mi je bila všeč. Ni smešna, tako kot recimo Madagascar ali Ice age, je pa luškana. Liki so prikupni. Edino kaj me je mogoče malo zmotilo je bilo to, da v vesoljsko tekmo vpletejo tudi ruske muhe, ki poskušajo sabotirat polet. Spet so ameriške muhe junaki. Nič novega. Pa dobro, to se spregleda, ker vseeno je risanka prikupna.
7/10
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users