Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1815 replies to this topic

#1501 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 05 April 2015 - 10:47 PM

Felicia, tudi moji radi "vrtnarita". Od tega početja ju najbolj odvrača vlažna zemlja, pri tistih rastlinah, ki jim vlaga ne ustreza, pa so pomagali tudi kolobarji čebule, ki sem jih potrosila po zemlji. 

• 0

#1502 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17024 posts

Posted 03 May 2015 - 08:20 AM

Naša se bo pa zdaj v notranje-zunanjo prekrstila. Po dveh letih imam dovolj njenega konstantnega uhajanja (in poskusov uhajanja). V tednu ki prihaja jo bom začela spuščati ven, ker tega da je notri ne prenese več nihče. Razen tega da zganja galamo in dela vse česar ne sme....Samo podimo jo še levo desno non stop. Enostavno ji manjka vsega, tu notri pa ji je več kot očitno dolgčas.Če bi morala opisati njeno osebnost bi rekla:živčna in hinavska. Bližine tudi ne mara, božati se noče, v naročje ne leze, zraven ne hodi (razen ko dobiva hrano se muza, kot vse mačke...)

Najbolj od vsega me moti to, da ves čas krade hrano, če ima le možnost, da mi hodi po pultu, pije iz korita, čeprav točno ve da vsega tega NE SME. Ker te prav pogleda kot češ "spet delam nekaj kar ne smem a bom vseeno"....Ničesar ne morem pustit v kuhinji, niti nepomitega talarja ker ga gre lizat ob priliki. Da pustim krožnik s hrano v dnevni sobi, mi bo požrla kruh.

Ne živimo ob prometni cesti in zunaj ima ziher 10 mačkov samo če štejem vse sosednje hiše.

Upam da ne bo pobegnila, pač, ne vidim drugega, ker tako žal več ne gre.

Če je ne bom jaz zdaj navadila na okolico pa bo kaj kmalu prišel dan, ko bo B pustil nekje odprta vrata in bo ušla, če ne drugje pa na terasi, česar seveda nočem.

• -1
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1503 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12026 posts

Posted 03 May 2015 - 09:23 AM

Fiona, mačke imajo prav tako značaj, kot ljudje. Ne moreš rečt živčna in hinavska, to so počlovečeni izrazi za živali, ki so čist mim. Moja mačka je stara 12 let in se mi je v tem času z redkimi izjemami pustila čohat pod vratom točno 20 sekund, pa kaj. Če bi pa imela mačko, ki bi se kar naprej hotela smukat okol tebe, se božat, da tudi filma ne bi mogla pogledat v miru ali pa se polulat, ti pa spet ne bi bilo prav in bi se pritoževala. Pa mačke ne razumejo glih dobro koncepta, da se nekaj ne sme. Saj vejo, da nekaj lastniku ni okej, ampak bo naslednjič spet naredila isto. Ne vem zakaj imate ljudje živali, če so vam v breme. Res ne štekam.

• 6

• Guests

Posted 03 May 2015 - 11:25 AM

Jaz Fiono po eni strani štekam, ker najina mačka je tudi divja in me na momente spravi totalno ob živce. Ampak, še vedno jo imam neizmerno rada in je ne bi dala za nič na svetu. Jaz verjamem, da nekatere mačke res ne zdržijo samo notri, pač njihov nagon jih vleče ven in ni nič narobe, če se jim omogoči izhode. Seveda mora bit mačka sterilizirana in z ovratnico, za vsak slučaj, če kam zaide. 

• 0

#1505 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12026 posts

Posted 03 May 2015 - 11:45 AM

Ja vem, ampak hišnih živali se ne dobi po meri. Sej jaz tud razumem do neke mere, ne morš pa govort da je hinavska in tako naprej.

• 1

#1506 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17024 posts

Posted 03 May 2015 - 01:47 PM

Dobro, za mačke nasplošno velja do so hinavske, počlovečeni izrazi gor ali dol.

Nič slabega nisem mislila s tem kar sem napisala.

In mislim, da ni treba imet žival izključno notri in da so si med sabo različne, nekaterim odgovarja, drugim ne. Moja ima tak nagon da je noro, samo da vidi sosedove mačke skozi okno, to samo laufa, od enega do drugega okna, skače po policah, to je ena sama žurka skoz. Če leži se mi zdi da je bolana.

Tko da, moj namen je spustit ven, da pokuri svojo energijo in zadosti svojim nagonom (milo rečeno se mi včasih zdi, da se enostavno mora poseksat, kolikor glupo se to pač sliši :D :D ) in da bo potem notri, v hiši, bolj pri miru in v spanju v nekem kotičku....Vsaj po kavču ne leze! Je pa sterilizirana in ima čip.

No saj, moja mami je pa neprostovoljno dobila mačko, pač nekega dne je prišla in zdaj noče odit. Je samo zunaj, notri nikol, zdaj je tu en mesec, samo to je taka dobričina, čisto diametralno nasprotje moje. Je pa res da tista se pa preveč muza, kot si rekla...skoz se drgne, skoz mjavka in skoz je ob tebi :)

• -1
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1507 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 May 2015 - 02:00 PM

Fiona, ti že od začetka ne bi smela imet mačke. Nisi oseba za živali.

• 3
Viens, reste ici!

#1508 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 03 May 2015 - 02:14 PM

:roll:

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1509 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17024 posts

Posted 03 May 2015 - 02:36 PM

Res sploh ne mislim odgovarjat, ker na tem forumu bog ne daj da kaj rečeš čez žival ali to, da si jedel za kosilo meso, strah in groza. Najboljše da se nas vse mesojedce linča, in vse ki nimamo živali KOT OTROKA, tudi.

• 0

#1510 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27437 posts

Posted 03 May 2015 - 02:38 PM

Jaz pa razumem da te nervira ce ti povsod kjer ne sme hodi. Pa tudi to, da ko imas enkrat otroka ti ta verjetno pobere dosti casa in potrpljenja in ti je potem tezko se zival vzgajat v nekem smislu. Se vseeno je otrok prioriteta.
  • 0

#1511 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17024 posts

Posted 03 May 2015 - 02:45 PM

Ja no valda da me, in vse kar si napisala je res. In ne vem zakaj bi mogla mačko vzgajat in investirat čas vanjo in v igranje z njo. Zato sem se pač odločila da ji odprem vrata v svet, saj je ne bom zaprla v škatlo in peljala nekam ob samotno kmetijo, tako kot to počnejo vsi, ki se živali naveličajo.

To počne že ve čas, s to razliko, da prej je to živciralo mene, zdaj pa še fanta. In ker nič pač ne nuca, bom pač to spremenila. Še vedno bo lahko notri, a sklepam da ko bo notri, ne bo več na pultu, ker bo na kompostu in v okolici imela drugačne hrane od briketov, ki ji jih serviram, na pretek. Niti ne vem kako jo naučiš tega da to ne bi počela. tepem jaz živali ne, naredim ŠŠŠŠ in itak skoči, točno ve kaj je naredila narobe. Kazen je da jo zaprem v mansardo. Itak ne pomaga :)

Drugače pa, ponudila sem ji dom, rešena je bila iz zavetišča, za vsako pi*arijo jo peljem k veterinarju, kupujem topshit brikete in pesek tko da....Rečt da ne skrbim dobro zanjo je grdo. Nasplošno pa nisem tip človeka, ki bi crkljala živali, raje jih opazujem. Ne vem kaj je v tem slabega. Moj tast ima že od nekdj mačke, pa nobene ne crklja v naročju, in moram rečt da e jim fejst godi pri njem. Pa ko gremo na dopust gre tudi ona v hotel- ker je ne morem nikjer drugje pustit, oziroma bi jo lahko, pri tašči s psom, pa to ne pride v poštev, ker se ji samo da vidi psa - logično, zmeša.

• -1

#1512 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 03 May 2015 - 02:47 PM

Hevea, tvoja muca ima popolnoma bel kožuh, a ne? A normano sliši?

Fiona, jaz mislim, da je problem tvoje mačke, da se dolgočasi in zato počne lumparije. Da bi pritegnila tvojo pozornost počne prepovedane stvari, ker je ugotovila, da verjetno le (samo?) te vzbudijo tvojo pozornost in da so zato prav lumparije eden najučinkovitejših metod, da jo opaziš in se tisti trenutek, ko se jeziš nanjo dejansko ukvarjaš z njo. 

• 0

#1513 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17024 posts

Posted 03 May 2015 - 02:52 PM

Ja Kalypso, a veš da sama mislim isto. Končno pameten nasvet :)

Samo dejansko tega ne počnem že od začetka...In vem da takšna mačka, ki je ves čas notri in ji je dolgčas - sploh mlada, starejše itak veliko spijo - to potrebuje. To zdaj kontam, da je najbrž razlog.

A ste tu nasplošno proti temu, da so mačke zunanje ali notranje zunanje - kaj menite o tem? In kako počasi mačko navaditi na nov način? Najbrž je ne moreš kar spustiti, ampak je smiselno da jo dam na povodec (imam) in mogoče dam na teraso na tistem povodcu, da se navadi biti zunaj....

Kakšen nasvet?

• 0

#1514 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 03 May 2015 - 03:28 PM

In ne vem zakaj bi mogla mačko vzgajat in investirat čas vanjo in v igranje z njo.

No ja, s tem ko se odločiš za žival se nekako zavžeš k temu, a ni tko?  Saj tut v otroka moraš investirat in se z njim ukvarjat in ga vzgajat, naredit ga je še najmanjši problem. Investiranje časa je tisto, kar je važno, tako pri živalih kot otrocih, vsi vidijo samo to, kaj jim kupujejo in kam jih vozijo, zato pa so potem otroci (in živali) vsi tako razvajeni in nevzgojeni.

Pa drugače se mi ne zdi nič narobe, da mačko spuščaš ven, da se znori, sploh če je sterilizirana in ni avtomobilov zraven, samo un zgornji stavek je pa res mimo.

• 8

After all this time?

Always.

#1515 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12026 posts

Posted 03 May 2015 - 03:45 PM

Tokrat sem jaz zanetila manjši ogenj :)...

Meni se zdi fino, da bo mačka tudi zunaj, sploh če imate take fajn pogoje. In na tvojem mestu se ne bi preveč obremenjevala s tem kako bo. Počasi bo raziskovala in vedno bo vedela, kje je doma. Važno je tudi to, da je cepljena, ker se lahko okrog sprehajajo tudi okuženi mucki in je ugriz zadost, da pride do bolezni.

Še to, kar je rekla Ora, sicer pa to ni tema prvega Fioninega posta - otroci tukaj nimajo nobene veze. Ja, prioriteta že, ampak taka normalna prioiriteta. Ker najbolj glupo mi je pa videt, da nekdo zapusti žival, ker je dobil otroka. Pri bivši sodelavki je bila psička stara 8 let, ko so dobili prvega otroka. So jo tako zanemarjali, da je bila psica čist v šoku in se je začela obnašat drugače...da ne govorim, da so jo pustili v mukah umreti, nekaj se ji je zataknilo v želodcu, ampak niso imeli časa peljat k veterinarju, tako da jo je 10 ur premetavalo na vrtu. Da o dveh njihovih mačkah ne govorim. Enega sicer še imajo, drugega so pa eno leto gledali z bakterijo v gobčku, ni mogel niti tekoče hrane pojesti brez joka...ampak oni niso imeli časa ga peljat k zdravniku, ker tudi ni bilo tako pomembno, itak maček ni otrok. Obeh ni več. To me pa res razpizdi. To zdej nima veze s Fiono, da me ne bo kdo narobe razumel, sam razburila sem se.

• 3

#1516 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 03 May 2015 - 04:02 PM

Se strinjam z Nincho. Še dobro, da nimaš psa, ki ga je treba 2x na dan peljat na sprehod. Sploh si ne predstavljam imeti žival in se ne ukvarjati z njo, razen res nujnih stvari, kot je hrana, zdravje ... Potem je res brezveze, da jo sploh imaš, če ti to ni v užitek.

• 2

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1517 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17414 posts

Posted 03 May 2015 - 04:23 PM

Meni je še vedno najbolj fascinantno, ker ljudje o takih stvareh ne razmišljajo prej. Pa upaj, da res ne bo na kompostu pojedla kaj, kar bi bilo zanjo strupeno.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1518 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 03 May 2015 - 04:39 PM

Se strinjam z Kalypso, mačka išče pozornost. Kupi ji kako igračko, graj se z njo... Js sem se z fantovim mačkom veliko ukvarjala in se mi to zdaj obrestuje. Naučila sem ga, da ne skače po pultu, mizi. In se prav vidi, muc mene uboga, fanta (ki pa se z živaljo ukvarja le tolko, da mu spuca wc, da hrano in ga počoha), pa muc prav zafrkava. Skače mu po rožah, tv-ju, printerju, mu odnaša rizle...

Psa pa js peljem ven 4x/dan. I know, I'm limited edition :wink1: :P 

eno vprašanje: psu (havanec/maltežan mix) od včeraj teče iz enga očesa rumen gnoj, ki nima vonja. Lahko počakam do jutri al moram k dežurnemu veterinarju? Ga pa ne boli (vsaj ne kaže tega), oko ima odprto, mežika.

drugo vprašanje: v zadnjih mesecih je muc zelo shujšal (hrana ostaja ista, edina sprememba je pes), ko ga pobožam, čutim kosti (rame? al so lopatice? pač tu na začetku hrbta). Nisem pa opazla, da bi muc kaj manj jedel, na meso je še vedno nor, briketov pa tudi hitro zmanjka (po novem jih je na okenski polički, da mu jih pes ne poje). Bi blo lahko hujšanje zarad stresa? Kako naj ga poredim? bi najprej probala to, potem pa če ne bo šlo, pa k veterinarju, ni druge.

• 0

#1519 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12026 posts

Posted 03 May 2015 - 04:42 PM

Spiraj oko s fiziološko. A je možno, da ima muc notranhe zajedalce, trakuljo?
  • 0

#1520 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 03 May 2015 - 04:48 PM

nisem jih opazla, ampak bi blo možno, ja.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users