Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1501 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 14 December 2010 - 06:44 PM

QUOTE(Neytiri @ 14. 12. 2010 - 17:53) View Post

Jst mam pa ful probleme s tem, kam se vpisati (želela bi si recimo mogoče na veterinarsko, ampak...) Točke glede uspeha bodo nikakve, računam na maturo, imam tudi biologijo na maturi, če bi šla slučajno na biotehniško fakulteto naprej. Na tistem testu kam in kako mi je ful zanimivih stvari prišlo; arhitekt krajinske arhitekture, modni oblikovalec, socialni delavec, botanik, pedagog, psihoterapevt, nevrokirurg, grafični oblikovalec itd., ampak na skoraj nobeno od teh stvari že zaradi točk ne pridem, še teh par ostalih ima pa sprejemce sad.gif .
Sem zdaj ožji krog naredila: Živilstvo na biotehniški, fakulteta za socialno delo, dentalna protetika, recimo. Da je tko nekak, da bi se dalo gor prit.

A tebe fotografija ne mika, glede na to, da imaš veselje do fotografiranja? Pa meni se zdi, da si kar dobra pri tem.
  • 0

#1502 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 14 December 2010 - 06:47 PM

Za kozmetologijo so isto tak hudi pogoji?
Nincha ti si pa hudo pridna! Pohvalno tongue.gif
  • 0
Memento mori.

#1503 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 06:51 PM

QUOTE(ananas @ 14. 12. 2010 - 18:44) View Post

A tebe fotografija ne mika, glede na to, da imaš veselje do fotografiranja? Pa meni se zdi, da si kar dobra pri tem.

Mislim, da je Fotografija samo na tistem nekemu samoplačniškemu grafičnemu faksu, to pa ne vem lih, od kje bi tok denarja potegnila hmm.gif . Pa še nisem prepričana, da se zadost dobra, med drugim oops.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1504 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 December 2010 - 07:10 PM

Saj sem ti rekla - smer Fotografija je na ALUO, Oblikovalski oddelek. -)
Sem gledala predmetnik 1. letnikov, in je peace of cake.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1505 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 December 2010 - 07:11 PM

Zelo podobno.
  • 0
Viens, reste ici!

#1506 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 07:19 PM

QUOTE(Jinadaze @ 14. 12. 2010 - 19:10) View Post

Kakšni so pa kaj predmeti, kok se ti zdi, da je treba kaj predznanja imeti, pa hmm... aja, kakšni so sprejemci, bi bil skrajni čas, da grem na kakšen tečaj risanja al kej podobnega?
  • 0

#1507 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 14 December 2010 - 07:21 PM

QUOTE(Jinadaze @ 14. 12. 2010 - 19:10) View Post

angleščina tudi? ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1508 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 07:26 PM

A so to tile predmeti: fotografija 1, grafično oblikovanje 1,2, ilustracija..., interaktivno oblikovanje, likovna teorija, prostorske zasnove, risanje in slikanje 1,2, tipografija, umetnostna zgodovina, uvod v zgodovino evropske umetnosti?

Men se zdijo težki in taki, da jih ne bi znala cry.gif
  • 0

#1509 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 December 2010 - 07:31 PM

QUOTE(Anouk @ 14. 12. 2010 - 19:21) View Post

angleščina tudi? ;)

LOL, ups.

Neytiri, ja, to so ti predmeti. Glede predznanja je tako, da če si nadarjena, ga verjetno že imaš, če pa si malo manj, pa se je fajn prijavit na tečaj, ki ga organizira faks.
Glede sprejemcev nimam pojma, ker je že 4 leta, odkar sem jih jaz delala, pa druga smer sem.

• 0

― V. Van Gogh

#1510 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 08:20 PM

Že od osnovne šole nisem skoraj nič v tej smeri delala (risala, kej oblikovala itd.), tko da sploh vem ne, kok sem kaj nadarjena down.gif . V gimnaziji nisem imela niti enega leta likovne. Bom šla na informativo letos, pa tam mal pogledala. Ti tečaji že potekajo? Še neki: Če imaš med temi tremi željami za faks enega s sprejemci, moraš dat tega skor pod nujno na prvo mesto?
  • 0

#1511 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 08:35 PM

* MODUL 1 / 200 EUR, 7 tednov: začetni tečaj
* MODUL 2 / 200 EUR, 8 tednov: nadaljevalni tečaj
* MODUL 3 / 200 EUR, 9 tednov: izpopolnjevalni tečaj

samo po 200€ vsakič.... whistling.gif
  • 0

#1512 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 December 2010 - 08:59 PM

QUOTE(Neytiri @ 14. 12. 2010 - 20:20) View Post

Že od osnovne šole nisem skoraj nič v tej smeri delala (risala, kej oblikovala itd.), tko da sploh vem ne, kok sem kaj nadarjena down.gif . V gimnaziji nisem imela niti enega leta likovne. Bom šla na informativo letos, pa tam mal pogledala. Ti tečaji že potekajo? Še neki: Če imaš med temi tremi željami za faks enega s sprejemci, moraš dat tega skor pod nujno na prvo mesto?

Mislim, da ne, glavno, da na sprejemcih dosežeš dovolj točk, nisem pa 100 %.
Ne vem, mislim, da jih še ni.
In več kot 3/4 mojih sošolcev je iz klasičnih gimnazij, tako da ...

• 0

― V. Van Gogh

#1513 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 December 2010 - 09:03 PM

Jah, tok so dali skoraj vsi, ki so na faxu. Večinoma grejo vsi pred sprejemci na te tečaje, tudi nadarjen folk (če ne drugega za to, da pobližje spoznaš, kaj točno zahtevajo od tebe na sprejemcu, ker ne boste risali lih po osnovnošolsko). Redkokateri uspe brez teh tečajev (ok, seveda jih je nekaj, ampak so že večinoma izvenserijski).

Sicer pa tudi nasploh to ni taka huda cena, kot se ti zdi. če pomislim, da se vsak strokoven tečaj plača od 100€ + na mesec, mesec in pol. To ni lih primerljivo z učenjem četvorke za maturo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1514 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 December 2010 - 09:05 PM

Aja, meni se tudi ne zdi drago, ampak vseeno iz principa nisem hotela it.
  • 0

― V. Van Gogh

#1515 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 December 2010 - 09:05 PM

Pa definitivno ti raje priporočam to, kot kako veterino, ki ima ogromno drugih predmetov, kot samo pomaganje živalicam. Konec koncev je en praktični preizkus tudi v klavnici, če se prav spomnim. hmm.gif Malo premisli, poglej si predmetnike od teh faksov, ki te zanimajo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1516 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 14 December 2010 - 09:23 PM

Mladoletna, moj fant je letos šel na ta faks in je delal sprejemce, pa vem, da je dobil domov list z navodili za vse smeri, potem je pa iz tega pač izluščil samo tisto, kar je on rabil za interaktivno. Lahko ga vprašam, če slučajno še ima ta list. Drugače pa to izgleda približno tako (zdej po spominu govorim), da je treba enkrat do sredine junija oddati mapo z 10 (ali 20?) svojimi izdelki, ki so poljubni. Torej lahko so fotografije, skice itd. edino neki formati so predpisani. No, ta mapa je sploh predpogoj, da lahko opravljaš sprejemce.

Potem imajo pa, mislim da, vse smeri risanje portreta in tihožitja, na vaši smeri je seveda tudi fotografija in moraš meti sabo fotiča in laptopa, da lahko potem fotke tam naložiš in obdelaš (upam da se ne motim, ampak sem 100% da moraš računalnik in fotoaparat za smer fotografija met sabo).

Tok se spomnim na pamet, ko sem brala tist fantov list za sprejemce. Če jih ma še, ti pa poslikam pa pošljem. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1517 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 December 2010 - 09:33 PM

^ Ja, to je res.
  • 0

― V. Van Gogh

#1518 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 14 December 2010 - 09:36 PM

QUOTE(nutella` @ 14. 12. 2010 - 18:47) View Post

Za kozmetologijo so isto tak hudi pogoji?

Za kozmetologijo je bila letos omejitev 73 točk... Manj kot medicina, itak. Samo imam občutek, da bo mogoče še več, ker je kar zanimanja... Pa vedno bolj po poznana ta smer študija...
  • 0

#1519 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 09:45 PM

QUOTE(Braunkopf @ 14. 12. 2010 - 21:05) View Post

Pa definitivno ti raje priporočam to, kot kako veterino, ki ima ogromno drugih predmetov, kot samo pomaganje živalicam. Konec koncev je en praktični preizkus tudi v klavnici, če se prav spomnim. hmm.gif Malo premisli, poglej si predmetnike od teh faksov, ki te zanimajo.

Saj nisem rekla, da bom kam veterino vpisala, ker tako ali tako ne bi gor prišla. Pa dobro vem, da ni to samo zdravljenje malih živali.
Sem velikokrat gledala ata, kako je pred mano zajce klal, pa mi ni bilo nič posebnega takrat...

QUOTE(Nincha @ 14. 12. 2010 - 21:23) View Post

Mladoletna, moj fant je letos šel na ta faks in je delal sprejemce, pa vem, da je dobil domov list z navodili za vse smeri, potem je pa iz tega pač izluščil samo tisto, kar je on rabil za interaktivno. Lahko ga vprašam, če slučajno še ima ta list. Drugače pa to izgleda približno tako (zdej po spominu govorim), da je treba enkrat do sredine junija oddati mapo z 10 (ali 20?) svojimi izdelki, ki so poljubni. Torej lahko so fotografije, skice itd. edino neki formati so predpisani. No, ta mapa je sploh predpogoj, da lahko opravljaš sprejemce.

Potem imajo pa, mislim da, vse smeri risanje portreta in tihožitja, na vaši smeri je seveda tudi fotografija in moraš meti sabo fotiča in laptopa, da lahko potem fotke tam naložiš in obdelaš (upam da se ne motim, ampak sem 100% da moraš računalnik in fotoaparat za smer fotografija met sabo).

Tok se spomnim na pamet, ko sem brala tist fantov list za sprejemce. Če jih ma še, ti pa poslikam pa pošljem. smile.gif

Hvala. Ok, nimam ne laptopa in ne tapravga fotkiča down.gif . Pa za te sprejemce sem potem že malo pogledala, ja. Sej drgač se meni tud ne zdi tko blazno velik 200€ na tečaj, samo zato mi je bl tko, ker sploh nisem niti približno odločena, če je to to...
  • 0

#1520 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 December 2010 - 09:49 PM

Sem prepričana, da ti bo po sprejemcih veliko več jasno. Saj so kmalu, čez kakšen mesec, ane?
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users