Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1501 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 06 February 2008 - 12:15 AM

js pa od petka thumbup.gif so kul. heh ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1502 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 07 February 2008 - 07:03 PM

men je tud u torek na rednem pregledu zamenjala tabletke in sicer iz diane 35 sm prešaltala na yarino...nism sama izrazla želje po tem, de bi zamenjala, dohtarca je sama rekla, de bi blo najbolš de jih zamenjam, ker diane35 vsebujejo nek hormon, ki preveč očitno deluje na nadlevično žlezo...in se z leti sčasoma kažejo tud neke posledice pol, če bi predolg jemala diane 35....začnem jih uporablat 5.dan menstruacije-tko mi je zdravnica rekla...pol bomo pa vidl....
  • 0

#1503 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 February 2008 - 07:42 PM

Meni je pa danes rekla ginekologinja, ko sem šla po tabletke, da mi kao ne priporoča jemanje ravno najbolje zaradi primera anevrizme v družini. To sicer ne pomeni da je deno ampak da sem lahko nagnjena k temu. Just great!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1504 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 07 February 2008 - 10:58 PM

A se tudi tebi zdijo tako super kot tistim puncam, ki so jih tu ful hvalile?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1505 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 11 February 2008 - 09:45 PM

jaz pa jemljem 14 dni yarino po sedemmesečnem premoru od diane 35 (zarad vnetij in slabih las). po menstruaciji mi še vedno teče rjav izcedek, danes pa malo rdeč. a je to ok? sem brala prejšne poste pa ste punce rekle, da je to normalno preden se telo navadi... ali bi bilo bolje vprašat še ginekologa? pri diane nisem imela tega. pa še neki oops.gif ali so vam zaradi jemanja yarine oslabeli lasje ali pa polepšala koža?

tenks pupe! smile.gif
  • 0

#1506 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 11 February 2008 - 09:50 PM

Men je reku, da je to ok. Pač, ko sem imela premor, sem začela spet jemat tablete se je to zgodilo prvi mesec, da sem imela rjav izcedek. Naprej je bilo normalno.
Lasje pa koža so isti kot so bili, nič ni šlo na slabše.
  • 0

#1507 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 11 February 2008 - 09:54 PM

Ja men se zdi, da so mi oslabeli lasje in koža se mi je tud malenkost izboljšala. Za lase nism tok ziher, ker mam od začetka jemanja dolge lase in je možno, da se mi cepijo (samo "tasladki" pri vratu), ker se drgnejo ob oblačila in so potem malo bolj na udaru/stiku z različnimi materiali... Pojma nimam
  • 0

#1508 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 11 February 2008 - 09:59 PM

QUOTE(ananas @ 11. 2. 2008 - 21:54) View Post

Ja men se zdi, da so mi oslabeli lasje in koža se mi je tud malenkost izboljšala. Za lase nism tok ziher, ker mam od začetka jemanja dolge lase in je možno, da se mi cepijo (samo "tasladki" pri vratu), ker se drgnejo ob oblačila in so potem malo bolj na udaru/stiku z različnimi materiali... Pojma nimam

To je pr men tut, sam je rekla frizerka, da je to bolezn vsake glave. Če je to res, pa nevem. Uglavnem, men ne izpadajo več tko kot prej.
  • 0

#1509 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 11 February 2008 - 10:38 PM

hvala smile.gif se mi zdi, da so pri meni lasje odraz slabega počutja bolj kot koža. so se mi končno popravili in omočnili zato si ne želim, da se zgodba ponovi. ma bomo vidli smile.gif pa še kakšna kilca bo šla dol wink.gif
  • 0

#1510 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 11 February 2008 - 11:45 PM

Bodi pozitivna. Kaka maska dodatna za laske al kak šampon, pa bo vse kul. Mislim, da ne boš imela problemov smile.gif .
  • 0

#1511 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 12 February 2008 - 09:28 AM

Js jemlem yarino že 3 mesece pa nimam nobenih problemov z lasmi (razn tistih ki jih mam že skos) koža se mi je pa ful izboljšala. ni tistih majhnih nepravilnosti pa nič, pa še teža je šla dol smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1512 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 February 2008 - 12:32 PM

Jaz sem imela probleme po prenehanju jemanja Yarine. Lasje so mi začeli bolj izpadat + se cepit in lomit, ampak sem potem začela jemat tablete za lase in nohte, pa se je v roku dobrega meseca zelo izboljšalo. Koža ga je tud sračkala, kr naenkrat neke nepravilnosti in tudi nasploh koža ni bila več tko izenačenega tena, ni bla več tolk lepa, ampak sem to rešila s Skinorenom.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1513 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 12 February 2008 - 01:58 PM

u, sori za pozen odgovor ... men se zdijo fajn, nimam pa kšnega hudega spektra za sabo, da bi lahko primerjala wink.gif. pa kul je, k ne smrdijo po gumi tongue.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1514 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 February 2008 - 04:04 PM

Jaz sem pa dons prvič bila pri ginekologu, sm preživela biggrin.gif čakala sem fuul dolgo, ene dve uri čeprov sem bila naročena, mi je napisala recept za Yasminelle, ni me nič pregledvala me je pa naročila na pregled. Am zdej pa čakam da dobim menstruacijo in prvi dan začnem s tabletkami potem bomo pa vidl biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1515 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 12 February 2008 - 04:18 PM

Ja te so tut ful dobre, ker majo nizko odmernos hormonov smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1516 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 February 2008 - 04:28 PM

Ja saj sem si tukej na temu forumu vsee prebrala biggrin.gif in potem ko me je vprašala ali mam že kakšne tabletke v mislih sem ji rekla, da sem slišala da so yasminelle v redu in je samo pokimala in mi jih napisala smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1517 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 February 2008 - 04:33 PM

A ni Yarina ta najboljša?! Al' so Yasminelle? Ne mi rečt da sem se zajebala. ohmy.gif

Meni je doktor rekel, da če bi vzela Logest, pa sem rekla da ne bi, ker mi ne odgovarja preveč, da pa bi poskusila z Yarino. Kaj zdej? ohmy.gif

Jst pa opažam, da so lasje pri meni precej slabši, ja.
Ful se cepijo pa lomijo (vse uničene konice pa sem ostrigla pred 2 tedni!!). blink.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1518 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 February 2008 - 05:16 PM

A ni tko da naj bi ble Yasminelle in Yarina oboje dobre(protii zastajanju vode itd.) , samo da majo Yarina več hormona ? (Yarina 0.035 Yasminelle pa 0.020 mg al kako že gre uno?)
  • 0

After all this time?

Always.

#1519 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 12 February 2008 - 05:56 PM

Od česa je odvisno ali so tabletke proti zastajanju vode??
  • 0

#1520 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 February 2008 - 06:12 PM

Na enem listku ki sem ga dobila piše tole:

Yasminellova učinkovina drospirenon je po delovanju podobna naravnemu progesteronu, preprečuje zastajanje vode in pomaga ohranjati stabilno telsno težo.
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users