QUOTE(sajk @ 10. 7. 2009 - 12:08)

Saj 50km/h nad omejitvijo ni nič takega? Razen seveda, če govoriš o mestu, ampak tamle piše "obvoznica" ...
Žrtve so zaradi pijanih in nepazljivih voznikov. Vozijo počasi in mislijo da so varni, se čohajo po jajcih, žokajo radio/telefon ali pa se pogovarjajo veselo in je vožnja v drugem planu.
No, limanje na rit in prehitevanje v škarje seveda niso več zgledna dejanja.
Ni samo vožnja 2m za vozilom pred teboj + blendanje nevljudno ... vožnja brez opazovanja prometa za teboj in mnenje "nimam se mu kaj umikat, že jaz vozim 130" ni ravno zgled kulture. Slednje na zahodu krasno funkcionira ne glede na hitrost vozila zadaj, tu pa ljudje vozijo kot s plašnicami, samo naprej vidijo.
No jaz se pa s parimi rečmi tule ne strinjam.
Prvič - na našem koncu obvoznice je omejitev 100, če temu dodaš 50 (po tvoje) je to že kar nevarna vožnja glede na to, da sem jaz tam doživela že marsikaj - od psa, policajev, nesreč (infamozni rondo Tomačevo), pijancev na cesti. In če ne bi vozila kolkor tolko po predpisih bi že parkrat nasankala.
Na tole limanje na rit sem pa alergična. Ne pomeni da "ne vidim" kaj se dogaja za mano, samo ne odstopam od svojega načela da vozim na hitrosti ki se meni zdi varna (lahko je to po omejitvi, ali pač ne). In po tej naši obvoznici ne grem več kot eno 10-15km nad omejitev. Pa ni mi jasno (se mi vsake toliko zgodi) - recimo ko vozim po omejitvi in je sosednji pas na desno prazen AMPAK NE se seveda prepotentnež za mano NE MORE umaknit in prehitet po desno, ampak mora blednat in preklinjat zraven. Jbg, če lahko kršiš zakonsko omejeno hitrost (po možnosti še na debelo), lahko tudi prehitevaš po desni, as desc al nis.

Jaz že vem zakaj vozim po levi (čez 100m zavijam levo npr, nočem čakat na avtobuse na desni, or simply ker imam vso pravico).
Poleg tega pa lih pijan folk rad vozi hitreje, saj itak poslušaš tudi ti poročila pa več da je vsaka druga nesreča al zaradi pijače in prevelike hitrosti ali zgolj zaradi prevelike hitrosti.
Še opomba glede prvega odstavka - govorim o obvoznici od Tomačevega do drugega semaforja proti S. Na ostalih delih obvoznice nimam problemov, ker je preprosto promet precej bolj tekoč (brez raznoraznih semaforjev in rondojev, le tu in tam se priključi par odsekov), pri nas je pa tisto res 2km steza za dirkanje očitno

.