Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#1501 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 09 July 2009 - 10:19 PM

Ma ja, mene tud javni wc-ji ne presenečajo, da so taki, ampak da ne morš v službi spucat wc-ja za sabo pa je malo too much. down.gif Saj tej baburi je tud ena napisala listek na katerem je lepo povedala kaj si misli o njej. twisted.gif Nočem vedet kaj bi ji ene naredle, če bi ugotovile katera je ta pujsa.
  • 0

#1502 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 July 2009 - 10:42 PM

QUOTE(Braunkopf @ 9. 7. 2009 - 23:14) View Post

Ma dobr javni wcji, ti me ne presenečajo. Si lahko predstavljam kak folk hodi tja, od junkijev, alkoholikov, do naklanih 15letnic, itd itd, valda da se jim fućka.

Jaz sem tukaj mislila predvsem na wcje po nakupovalnih središčih. In takih zgoraj omenjenih, bi rekla, da je na teh skretih bolj malo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1503 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 10 July 2009 - 11:08 AM

QUOTE(Braunkopf @ 8. 7. 2009 - 23:57) View Post

Po frajersko vozit 50km nad omejitvijo, lepo vijugat med stožci (so lih pleskal oznake na tleh od obvoznice naprej), pa se folku limat na rit in prehitevat v škarjice.
Pol se pa napovedovalci na tvju čudijo od kod toliko smrtnih žrtev. Ziher jih nevidni leteči roza dinozavri pomečejo dol s ceste, folk sam s svojo objestno vožno že ni kriv.

Saj 50km/h nad omejitvijo ni nič takega? Razen seveda, če govoriš o mestu, ampak tamle piše "obvoznica" ...

Žrtve so zaradi pijanih in nepazljivih voznikov. Vozijo počasi in mislijo da so varni, se čohajo po jajcih, žokajo radio/telefon ali pa se pogovarjajo veselo in je vožnja v drugem planu.

Tale odlomek iz Gumball Rally zadene žebljico na glavico. tongue.gif

No, limanje na rit in prehitevanje v škarje seveda niso več zgledna dejanja.

Pa predno Hevea komentira limanje na rit - jaz se pogosto precej približam v upanju, da oseba spredaj gleda okoli sebe in se bo umaknila. Tisti, ki najprej počakajo, da se tvoja hitrost izenači z njihovo in se potem umaknejo, ne naredijo nobene koristi ... s tem da na onem odseku pravzaprav ne prehitevajo nikogar. To je bistven podatek. smile.gif Če se avto nima kam umaknit, se tudi ne limam na rit ...
Ni samo vožnja 2m za vozilom pred teboj + blendanje nevljudno ... vožnja brez opazovanja prometa za teboj in mnenje "nimam se mu kaj umikat, že jaz vozim 130" ni ravno zgled kulture. Slednje na zahodu krasno funkcionira ne glede na hitrost vozila zadaj, tu pa ljudje vozijo kot s plašnicami, samo naprej vidijo.
  • 0

#1504 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 10 July 2009 - 12:00 PM

Poletni delovni čas knjižnice... Ko vsaj nebi padal dež, bi šla z kolesom.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#1505 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 10 July 2009 - 12:26 PM

Sam kultura naših voznikov je res katastrofalna. Že v Grčiji je ful razlika, je enopasovnica pa dvojna črta, za to da lahko nekdo prehiti, se voznik pred njim in tisti na naspotsni strani vsak odmakneta skrajno desno, da tisti zadaj lahko mirno prehiti po sredini. Vsi to delajo. Imajo neke vrste organiziran kaos. Meni je blo všeč, pri nas tega ne doživiš. Če vidi da koga prehitevaš, bo tisti nasproti še bolj na gas stopil da boš na koncu ja čist presran a bo šlo al ne, sam za to da ti dokaže da neki narobe delaš. Pri nas je ful tega, bog ne daj da bi kdo kej narobe delal in ostal ne opozorjen/nekaznovan cela groza. Isti princip kot tisto z denarjem. Raje sosedu nič pa meni manj kot pa sosedu pol pa meni več.

• 0

• Guests

Posted 10 July 2009 - 12:59 PM

50 km/h čez omejitev, da ni nič takega? A je normalno po avtocesti vozit 180 km/h? huh.gif Meni se zdi pa to samo navadna prepotentnost. Enako me razpizdi tudi to, da nekoga prehitevam s 140 in se mi na rit nalima nekdo s 160. Nasplošno se mi zdi pa od vsega še najbolj nevarna ta miselnost, da nesreče itak delajo tisti, ki... (ustavi ustrezno). Ljudje pač tudi kdaj zabluzimo in vsak bi se moral zavedat, da se to lahko tudi njemu zgodi. Žal res nihče ne more bit ves čas za volanom popolnoma skoncentriran in včasih je sekunda nepozornosti čisto dovolj. Poleg tega nismo sami na cesti in ne moremo vedno predvidevat vsega, kaj bodo počeli drugi... in to, da nesrečo naredi nekdo drug, ti na koncu nič ne pomaga, če si huje poškodovan zaradi tega, ker si vozil 50 km/h čez omejitev.
  • 0

#1507 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 10 July 2009 - 02:25 PM

Jaz s 180km/h nimam problema, je pa seveda odvisno kje in pri kakšnem prometu. Drugače rečeno - voziš toliko kot vidiš. Če je nepregledno, nimaš kaj praskat, ker lahko zabredeš v nepredvideno situacijo. Promet pa ... bistveno je kakšna je hitrost na voznem pasu. Če se tam vozi tovornjak z 90km/h, za njim pa par avtomobilov, moraš biti res debil, da padeš mimo s toliko večjo hitrostjo ... ker lahko nekdo ne bo ocenil pravilno hitrosti in se bo treba ustavit na onih 90km/h.
Ob ustreznih pogojih pa ... ne vidim problema. Višnjegorski klanec (dol) je recimo tak pregleden primer, vidiš kilometer naprej ...

P.S.: tudi 140km/h na cesti izven naselja ni nič takega. Spet - odvisno kdaj in kje. So mesta, kjer je še dovoljenih 90 preveč, kje se pa pač lahko da, če so povsod kljukice. Suho cestišče, preglednost, brez prometa, ni območje prehoda divjadi, ...
Do sedaj sem še vedno obvozil vse ježke in nameravam nadaljevat s to tradicijo. smile.gif
  • 0

#1508 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 July 2009 - 02:48 PM

QUOTE(sajk @ 10. 7. 2009 - 12:08) View Post

Saj 50km/h nad omejitvijo ni nič takega? Razen seveda, če govoriš o mestu, ampak tamle piše "obvoznica" ...

Žrtve so zaradi pijanih in nepazljivih voznikov. Vozijo počasi in mislijo da so varni, se čohajo po jajcih, žokajo radio/telefon ali pa se pogovarjajo veselo in je vožnja v drugem planu.

No, limanje na rit in prehitevanje v škarje seveda niso več zgledna dejanja.

Ni samo vožnja 2m za vozilom pred teboj + blendanje nevljudno ... vožnja brez opazovanja prometa za teboj in mnenje "nimam se mu kaj umikat, že jaz vozim 130" ni ravno zgled kulture. Slednje na zahodu krasno funkcionira ne glede na hitrost vozila zadaj, tu pa ljudje vozijo kot s plašnicami, samo naprej vidijo.

No jaz se pa s parimi rečmi tule ne strinjam.

Prvič - na našem koncu obvoznice je omejitev 100, če temu dodaš 50 (po tvoje) je to že kar nevarna vožnja glede na to, da sem jaz tam doživela že marsikaj - od psa, policajev, nesreč (infamozni rondo Tomačevo), pijancev na cesti. In če ne bi vozila kolkor tolko po predpisih bi že parkrat nasankala.

Na tole limanje na rit sem pa alergična. Ne pomeni da "ne vidim" kaj se dogaja za mano, samo ne odstopam od svojega načela da vozim na hitrosti ki se meni zdi varna (lahko je to po omejitvi, ali pač ne). In po tej naši obvoznici ne grem več kot eno 10-15km nad omejitev. Pa ni mi jasno (se mi vsake toliko zgodi) - recimo ko vozim po omejitvi in je sosednji pas na desno prazen AMPAK NE se seveda prepotentnež za mano NE MORE umaknit in prehitet po desno, ampak mora blednat in preklinjat zraven. Jbg, če lahko kršiš zakonsko omejeno hitrost (po možnosti še na debelo), lahko tudi prehitevaš po desni, as desc al nis. sleep.gif Jaz že vem zakaj vozim po levi (čez 100m zavijam levo npr, nočem čakat na avtobuse na desni, or simply ker imam vso pravico).

Poleg tega pa lih pijan folk rad vozi hitreje, saj itak poslušaš tudi ti poročila pa več da je vsaka druga nesreča al zaradi pijače in prevelike hitrosti ali zgolj zaradi prevelike hitrosti.

Še opomba glede prvega odstavka - govorim o obvoznici od Tomačevega do drugega semaforja proti S. Na ostalih delih obvoznice nimam problemov, ker je preprosto promet precej bolj tekoč (brez raznoraznih semaforjev in rondojev, le tu in tam se priključi par odsekov), pri nas je pa tisto res 2km steza za dirkanje očitno ermm.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1509 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 12 July 2009 - 12:27 AM

QUOTE(Braunkopf @ 11. 7. 2009 - 15:48) View Post

Na tole limanje na rit sem pa alergična. Ne pomeni da "ne vidim" kaj se dogaja za mano, samo ne odstopam od svojega načela da vozim na hitrosti ki se meni zdi varna (lahko je to po omejitvi, ali pač ne). In po tej naši obvoznici ne grem več kot eno 10-15km nad omejitev. Pa ni mi jasno (se mi vsake toliko zgodi) - recimo ko vozim po omejitvi in je sosednji pas na desno prazen AMPAK NE se seveda prepotentnež za mano NE MORE umaknit in prehitet po desno, ampak mora blednat in preklinjat zraven. Jbg, če lahko kršiš zakonsko omejeno hitrost (po možnosti še na debelo), lahko tudi prehitevaš po desni, as desc al nis. sleep.gif Jaz že vem zakaj vozim po levi (čez 100m zavijam levo npr, nočem čakat na avtobuse na desni, or simply ker imam vso pravico).

Zgleda mešaš jabolka in hruške, očitno ne ločiš med večpasovno cesto znotraj naselja in med avtomobilsko cesto ali avtocesto. V mestu lahko res voziš po pasu, kjer ti srce poželi in prehitevanje po desni ni prekršek.
Na avtomobilski cesti in na obvoznici pa pasovi niso enakovredni in prehitevanje po desni ni dovoljeno. Če ti tudi tam voziš nalimana na levem pasu ... hjah, kažeš precej žalostno podobo, kar se tiče tvoje kulture. smile.gif Sploh pa - "vso pravico" - malo morgen:

(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora
voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima
smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja
po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen
prehitevanju.

(druga točka 26. člena ZVCP).

Če ti človeka zadaj pripraviš do blendanja in preklinjanja, moraš kar dolgo viseti na prehitevalnem pasu, kjer izkoriščaš "vso pravico", ki je nimaš. smile.gif Z blendanjem je sicer tako, da je na zahodu to povsem običajna stvar, svetlobni signal in ne velja za nevljudnega ... dokler seveda človek s tem ne pretirava. V Nemčiji, kjer je omejitev 200, se ti pogosto zgodi, da hitrejši avto opozori z blendanjem nase in se nihče ne pritožuje. Tam se počasnejši pač umakne na pas bolj desno. Nikoli nisem tam videl pacienta, ki bi se vkopal na prehitevalnem pasu in tako kot praviš izkoriščal neko pravico. To samo tu najdeš ... S tem da je tam blendanje redko potrebno, počasnejši se sam umakne.

• 0

#1510 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 12 July 2009 - 08:38 AM

QUOTE(sajk @ 12. 7. 2009 - 1:27) View Post

Če ti človeka zadaj pripraviš do blendanja in preklinjanja, moraš kar dolgo viseti na prehitevalnem pasu, kjer izkoriščaš "vso pravico", ki je nimaš. smile.gif

Sajk, to pa po mojih izkušnjah sploh ne drži - vsaj v Soveniji ne. Občičajno že za brez zveze blendajo in se limajo na rit - pa naj bo to na prehitevalnem pasu ali ne (najbolj mrzim idiote, ki blendajo in izsiljujejo, pa niti ne vejo, da se ne peljejo po prehitevalnem pasu, ampak po voznem) .... Včasih je na desni strani enostavno toliko tovornjakov oz. prometa in je vse skupaj precej nagužvano. Dokler se peljem hitreje od njih - recimo 150 km/h, se niti slučajno ne mislim rinit na desno med njih, ker če imaš bolj slab avto, kot ga imam jaz, se potem včasih, kadar je pač gost promet, težko spet zrineš nazaj na levi pas, ker avto pač ne potegne ... Ko je kolona na desni mimo, pa se seveda rade volje umaknem. Ne more pa nekdo pričakovat, da se mu bodo vsi že od daleč umikali in da so oni he only thing that matters.

Pa zdi se mi, da Braunkopf ve, da je prehitevanje po desni prekršek - je šlo bolj za to, da če že voznik krši zakon s prehitro vožnjo, ga lahko še s prehitevanjem po desni. smile.gif

Edit: Na živce mi gre, da moram med vikendom tolikokrat delat. Pa še vedno me nervira sajkova mrčes (sem te s prvo kritiko očitno spodbudila, da si dodal še enega lepotca - mislim da v podpis, ali?). biggrin.gif
  • 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#1511 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 12 July 2009 - 08:51 AM

Prehitevanje po desni ni prekršek v mestu, ... ne vem o čem je pisala pravzaprav, ker je v isti sapi omenjala obvoznico in semaforje. Na obvoznici ali avtocesti prehitevat po desni je prekršek in ta attitude "pa še prehiti po desni, če bi rad prehitro vozil" je res debilen.
V mestu pa hudo dvomim, da bi kdo vozil za njo po levem pasu in ji blendal, desni bi bil pa frej ... laugh.gif

Aja glede umikanja - nihče ne pričakuje od onega spredaj na prehitevalnem pasu, da se bo umaknil tako, da bo šel na vozni pas in zmanjšal hitrost. Jabolko spora so samo taki, ki na prehitevalnem pasu čepijo "ker že vedo zakaj" in "imajo vso pravico", na voznem pasu pa ni nikogar (to velja seveda samo za ceste za motorna vozila in avtoceste). In pa tisti ki prehitevajo tako počasi, da ni za nikamor. Recimo z 10km/h razlike ali pa še manj - tako kot to počno tovornjaki. To je moteče tudi če si na voznem pasu in enega takega, ki "prehiteva" čakaš in ne veš a misli prehitet ali pa morda prijazno tebe čaka, da boš začel prehitevat.
  • 0

#1512 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 12 July 2009 - 09:02 AM

Jaz sem si njen komentar pač predtavljala tako: Peljem se po levi, ker je na desni precej počasnejšega prometa, čeprav ni zelo zgoščen in bi se morda lahko umaknila, bi pa pri tem morala zavirati in bi tudi sama izgubila precej časa.

Glede blendanja pa lahko povem samo za Maribor ... ko prideš iz avtoceste (smer LJ-MB) in te čaka kup semaforjev (Rutar, Obi, BAuhaus ...), sta oba pasova vozna, ampak so ljudje vseeno čisto živčni, tako da bi še jaz znorela, ko jih gledam ... Se je že zgodilo, da sem zaradi takega obnašanja ljudem kazala fakiča, ker so včasih res debilni. Ne morem porinit 5 avtov pred seboj naprej ... ne vem, če pričakuje, da se mu jih bo vseh 5 umaknilo na desno, ko so 500 m naprej tako ali tako spet rdeči semaforji.
  • 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#1513 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 12 July 2009 - 11:18 AM

To pa ja ... če imaš pred seboj vozila, nima oni zadaj kaj blendat ... se najdejo taki sicer, po navadi v audijih. biggrin.gif
  • 0

#1514 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 12 July 2009 - 11:39 AM

in BMWjih
  • 0

#1515 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17437 posts

Posted 12 July 2009 - 11:53 AM

In sfriziranih hondah.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1516 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 12 July 2009 - 12:09 PM

[quote name='sajk' date='12. 7. 2009 - 1:27' post='622610']
Zgleda mešaš jabolka in hruške , očitno ne ločiš med večpasovno cesto znotraj naselja in med avtomobilsko cesto ali avtocesto. V mestu lahko res voziš po pasu, kjer ti srce poželi in prehitevanje po desni ni prekršek.[/quote]
Ne mešam, samo sem v istem odstavku opisala oboje. Prvi trije stavki se nanašajo na obvoznico naprej pač na obične ceste - pozabila kliknit za nov odstavek, big deal anyone?
Sem pa doživela da mi je folk blendal na Dunajsi, ker se nisem umaknila z levega voznega pasu (kot rečeno se ta stavek nanaša na vožnjo znotraj mesta in ne na obvoznico).

(druga točka 26. člena ZVCP).

Če ti človeka zadaj pripraviš do blendanja in preklinjanja, moraš kar dolgo viseti na prehitevalnem pasu, kjer izkoriščaš "vso pravico", ki je nimaš. smile.gif .[/quote]
Ni res. Če bi poorneje bral bi videl da govorim o odseku od rondoja Tomačevo do drugega semaforja v smeri Domžal, kjer zavijem levo za Črnuče.
Če ni gužve mirno vozim po desni in se v promet na levo vključim šele po prvem semaforju (razdalja med prvim drugim je pa nekje 500m), ker kmalu zavijem levo - naj povem da je že to cel proces, ker se folk z raznoraznimi frajerskimi avti ne čuti dolžan umaknit za nobeno ceno.
Po drugi strani pa v primeru gužve od rondoja naprej ostanem na levem pasu do tega mojega semaforja ker v nasprotnem primeru ni sploh šanse da bi prišla na levi vozni pas pravočasno za zavijanje dol.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1517 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 15 July 2009 - 09:39 AM

dedki, ki nimajo več kaj počet za volanom, ko sm pršla v službo je en dedi skor povozu mejhnga fantka pa njegovo babico ker je kar rinu v rikverc brez da bi gledal. taki so nevarni!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1518 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 15 July 2009 - 10:03 AM

Mene je zadnjič skoraj zbila ena stara mama, pa sem bila oblečene v zelo vpadljive kombinacije laugh.gif in to na enosmerni dvopasovni cesti, ko je prva kolona že stala, še dobro, da vedno na sredini preverim kaj se dogaja na drugem pasu. Ampak res ne morem verjet, še na gas je dala ko me je zagledala na prehodu.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1519 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2009 - 10:09 AM

A si bila v zeleno oblečena?

Lahko, da je mislila, da si semafor laugh.gif laugh.gif . . . predvidevam, da je bila na pol slepa. blink.gif

Mene tudi to straši, pa saj sam pri sebi vidiš kdaj NISI več sposoben voziti, ampak . . . si je najbrž zelo težko priznati. cry.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1520 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 15 July 2009 - 10:23 AM

Ne laugh.gif Belo/turkizna kombinacija.

Moj dedek je pa isti, sicer povozil ni še nikogar blink.gif Ampak vsi vemo, da ni za v avto (80 je star) pa si ne da dopovedat, zadnjič je celo zamnejal gas in bremzo?!
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users