Posted 29 January 2019 - 07:44 PM
Posted 29 January 2019 - 07:58 PM
Posted 29 January 2019 - 08:28 PM
Jina, sva v istem čolnu, meni se nikoli niso instant posrečili, z moko si pa tudi nisem upala delat. Ampak s to moko je super, sem delala po navodilih na moki, kot je Anouk opisala, identičen postopek. ! šalčka moke in 1 šalčka vode.
Res res dobri, hitro in preprosto. Mam še zdaj za (pozno) večerjo.
@Ora, a si sama pekla? Ali se da dobit brezglutensko kje zunaj?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 29 January 2019 - 08:32 PM
Posted 29 January 2019 - 09:32 PM
Vse jasno. No, ne bom rekla dober tek, verjamem, da je teknilo
Pijem kavo iz praženega ječnema, cikorije in želoda.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 February 2019 - 12:49 PM
zeleni caj z limono in ingverjem in Lindtove cokoladne ploscice
Posted 01 February 2019 - 04:04 PM
Posted 01 February 2019 - 04:08 PM
Ne, ni iz zdroba ampak iz moke. Pa okus je drug zaradi ajde, ostale sestavine so pa pac podobne (voda, sol, olje) . Obstajajo tudi koruzni zganci (in krompirjevi, pravijo na Stajerskem, ampak tisto je bolj krompirjev poc, ce mene vprasas
).
Ce das manj vode, jih lahko cisto na fino nadrobis, ce das vode malo vec, imas pa vecje koscke/zaplate.
https://www.kulinari...-koroski-nacin/
Po drugem postopku traja malo dlje in vec je packarije (imo). Najprej zavres vecjo kolicino soljene vodo, potem pa notri streses moko in pustis, da se kuha (nic ne mesas!), kasneje vse skupaj menda prebodes s kuhalnico in kuhas se nekaj casa, potem pa vodo odlijes in zgance nadrobis in zabelis - vsaj tako nekako jih je delala moja babi. Ampak ta postopek se je meni vedno zdel prekompleksen (pa enkrat smo jih delali v soli pri gospodinjstvu in smo moko zamesali v vodo in ni bilo nic iz njih, ups ).
Posted 01 February 2019 - 05:17 PM
Neeeee, krompirjevi žganci pač niso krompirjev poc. Kdorkoli ti jih je pripravljal, ti jih očitno ni pripravil prav.
Jaz jih obožujem.
Posted 01 February 2019 - 05:25 PM
Ok, dopuscam to moznost, edino ne vem, koga bi uspela nahecat, da mi jih naredi - da bodo taki, kot se sika. V bistvu sem prvic slisala zanje od ene Prekmurcanke, ko smo bili na Poljskem in smo morali po skupinicah par narodnih jedi pripravit in predstavit, tako da sem jih tam tudi prvic in edinic jedla, pa me takrat nekako niso navdusili
Posted 01 February 2019 - 05:33 PM
Hehe, saj ni tak enostavno. Morš imet pravo vrsto krompirja, da sploh pridejo dobri, pa pravi recept. Najboljše je delala moja prababica. Tistih bi lahko pojedla celo goro. Babi tud naredi ful dobre, ampak ona dodaja vse sestavine po občutku, brez meric, tako da je ponovit njen recept umetnost.
Še mi ni uspelo.
Posted 01 February 2019 - 06:24 PM
Posted 01 February 2019 - 06:26 PM
Posted 01 February 2019 - 06:30 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 February 2019 - 06:35 PM
Jaz jih nikoli nisem jedla.
Posted 01 February 2019 - 06:38 PM
Tudi pri nas ne.
Posted 01 February 2019 - 06:39 PM
Posted 01 February 2019 - 06:43 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 February 2019 - 07:33 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 February 2019 - 09:23 PM
0 members, 2 guests, 0 anonymous users