Do zdaj sem jedla več vrst bazilikinega, čemaževega in peteršiljevega. Sprejemljiv mi je edino, če ga daš pikico na solato. Probala bi rdečega, ker imam ful rada posušene paradižnike v olju.
Pesto rosso mi je pa ful dober.

Posted 06 September 2023 - 07:24 PM
Do zdaj sem jedla več vrst bazilikinega, čemaževega in peteršiljevega. Sprejemljiv mi je edino, če ga daš pikico na solato. Probala bi rdečega, ker imam ful rada posušene paradižnike v olju.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 October 2023 - 11:02 AM
Posted 02 October 2023 - 11:05 AM
Ja, jaz tudi vedno tako, da suho spražim moko. So potem res takšni kot v planinskih kočah. NJam.
Posted 03 October 2023 - 08:41 AM
o full hvala!
otroka jih obožujeta, jaz se jim pa nikoli nisem upala lotit.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 October 2023 - 09:33 AM
Posted 03 October 2023 - 10:17 AM
A kar mrzle?
Men so tudi z ocvirki boljši. Jih pa jem k gobovi juhi ali s kislim zeljem.
Posted 03 October 2023 - 11:04 AM
Posted 03 October 2023 - 01:10 PM
Zraven jogurta ali mleka pa imamo mi vedno koruzne žgance.
Posted 30 October 2023 - 01:07 PM
V Italiji sem kupila limono cedro, tako veliko nagubano vrsto citrusa z juga Italije. Mi je prodajalec povedal naj naredim solato. Citrus ima veliko bele penaste sredice, ki je sladkasta. Olupiš, narežeš, izcediš sok, dodaš feto, olive, sol, poper, olivno olje in limonin sok. Sem mislila, da bo uau, je pa totalno brezveze.
Posted 24 November 2023 - 05:26 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 November 2023 - 07:23 PM
Njami, zapečen sir, itak da so vse požrli.
Mi smo imeli za lansko novo leto ful fino predjed, francoski sir Camembert smo pustili v tistem kartonu in ga dali na sredino pekača, malenkost odrezali skorjico zgoraj in vanj zapičili rezine česna, okrog sira pa dali kroglice iz navadnega testa za kruh in po 30 min je bilo pečeno. Smo potem trgali kruh in ga pomakali v pečen, stopljen sir, božansko.
Posted 24 November 2023 - 07:39 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 November 2023 - 07:51 PM
To Francozi ful delajo, Jamie je pa malo izpopolnil, rožmarin je še zapičil not. Res fin recept, nič dela in ful dobro.
Posted 24 November 2023 - 08:48 PM
Posted 24 November 2023 - 08:51 PM
video, dve minutki
Posted 24 November 2023 - 08:54 PM
Mi smo naredili takole s kruhom:
https://www.jamieoli...tree-camembert/
https://www.facebook...81015180403247/
Posted 24 November 2023 - 08:55 PM
Posted 25 November 2023 - 04:33 AM
Posted 26 November 2023 - 07:01 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 November 2023 - 08:06 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users