Evo, Frčica po zgornjem receptu sem delala, točno.
Priprava je res zamudna, pa ne v smislu da je ful dela, ampak časovno je potratna ker čakaš dosti.
Najprej narediš mlečno kremo, ki mora eno uro odstat, potem jajčno/mlečno + zmešaš s smetano in to mora spet 4 ure odstat.
Potem če si pa glup kot jaz in greš šele takrat brat navodila od strojčka pa ugotoviš da mora hladna posoda od strojčka bit pred izdelavo 24 ur v zmrzovalniku No drugače bi ga itak imela narejenega v enem dnevu, tako sem pa mogla čakat, ker sem posodo pozabila dat v zamrzovalnik.
Tale sladoled je polnega, kremastega okusa, zlahka se tudi potem ko ga daš v zamrzovalnik delajo kepice.
Meni razni sorbeti in wannabe sladoledi iz nekih jogurtov niso sladoledi, to je pač ne vem, zamrznjen smoothie zame, ne pa sladoled.
Zame je edino tak pravi, in ker mi ni za delat s surovimi jajci to pomeni nekaj mešanja in dodatnega časa. Pa zelo polnega okusa pride, ravno prav sladek.
Na kulinariki je tudi recept za čokoladnega, po istem postopku in iz iste knjige tega Davida L. Za sadne pa ne vem, poskusila bom naredit isto, samo da bom pač sladki smetani dodala hruškovo kašo, pa bomo videli kako bo to izpadlo.