Jump to content

Photo

Sladoledi

• Please log in to reply
1875 replies to this topic

#1481 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 21 August 2014 - 12:38 PM

Evo, Frčica po zgornjem receptu sem delala, točno.

Priprava je res zamudna, pa ne v smislu da je ful dela, ampak časovno je potratna ker čakaš dosti.

Najprej narediš mlečno kremo, ki mora eno uro odstat, potem jajčno/mlečno + zmešaš s smetano in to mora spet 4 ure odstat.

Potem če si pa glup kot jaz in greš šele takrat brat navodila od strojčka pa ugotoviš da mora hladna posoda od strojčka bit pred izdelavo 24 ur v zmrzovalniku :D No drugače bi ga itak imela narejenega v enem dnevu, tako sem pa mogla čakat, ker sem posodo pozabila dat v zamrzovalnik.

Tale sladoled je polnega, kremastega okusa, zlahka se tudi potem ko ga daš v zamrzovalnik delajo kepice.

Meni razni sorbeti in wannabe sladoledi iz nekih jogurtov niso sladoledi, to je pač ne vem, zamrznjen smoothie zame, ne pa sladoled.

Zame je edino tak pravi, in ker mi ni za delat s surovimi jajci to pomeni nekaj mešanja in dodatnega časa. Pa zelo polnega okusa pride, ravno prav sladek.

Na kulinariki je tudi recept za čokoladnega, po istem postopku in iz iste knjige tega Davida L. Za sadne pa ne vem, poskusila bom naredit isto, samo da bom pač sladki smetani dodala hruškovo kašo, pa bomo videli kako bo to izpadlo.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1482 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 August 2014 - 12:52 PM

Imam jaz približno isti recept, nisem pa vedela tega z alkoholom. Bom probala naslednjič! Hvala :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1483 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 21 August 2014 - 01:15 PM

Jaz tudi nisem vedela glede alkohola.

No, zvečer bom pomojem imela narejenega še tegale, ker imam domače hruške in ker je iz te knjige "The perfect scoop" in ga hvalijo.

http://herbivoraciou...ook-review.html

Drugače pa sem zdaj pogledala v zamrzovalnik in se je bolj strdil, kot je bil včeraj. Malo moraš počakat, ko ga vzameš ven, da se enostavno delajo kepice.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1484 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 22 August 2014 - 08:22 AM

Poročam da je tudi ta sladoled uspel na celi črti. Po noči v zamrzovalniku pa je presenetljivo mehkejši od vanilijevega z jajci.

Tako da bom z isto osnovo delala tudi ostale sadne različice.

Komaj čakam da ga nesem fotru za poskusit, ker sem ga naredila iz njegovih domačih hrušk :)

• 1

#1485 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 25 August 2014 - 07:53 AM

Fiona, kateri aparat za sladoled imaš pa ti?

• 0

#1486 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 25 August 2014 - 10:55 AM

Ma tega delimano, k je zdej povsod v akciji za 30 eur.

Klik

Drugač hruškov sladoled je po par dneh trd kot skala, tako da z jajci in alkoholom je še vedno boljše...Vanilijev je trd malo manj.

• 0

#1487 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 18 April 2015 - 03:12 PM

Tale novi Magnum Black Espresso je tako noro dober.  :njam: Pa mi drugače Magnumi nasploh niso preveč všeč, pri njihovi vaniliji me nekaj moti. Tega okusa tukaj ni zaznati. Moram nujno še drugega probat, upam da ga imajo pri nas.

5buIJYu.jpg

oGyVLOd.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1488 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 23 April 2015 - 07:27 PM

^^ Moram probati.

Danes sem probala novega v Vigotu in je to die for :njam:

Zdaj bo na Čopovi nova sladoledarna - aROMA.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1489 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 April 2015 - 08:13 PM

Jaz sem prvic vzela kepico v Cacaotu, a je to standardna velikost za kepico v Lj al je to kak joke? :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1490 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 23 April 2015 - 08:15 PM

A ti je padla v kornet? :lol:

• 0

#1491 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 23 April 2015 - 08:20 PM

Ne, jo je modro dala gor in ni, ampak je bila res majhna, nisem vajena takih porcij. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#1492 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 April 2015 - 08:21 PM

:lol: v Portorožu so čisto normalne..pač kepica, ne pa to kar dajajo ponekod dandanes (ponavadi pri kakih šiptarjih), ko leze na vse strani.

• 1

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1493 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 24 April 2015 - 08:35 AM

Men se pa zdi, da ma Cacao v Ljubljani velike kepice, je pa res, da vedno jem pol-pol in so večje.

• 0

#1494 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 26 April 2015 - 12:02 AM

Meni so tudi normalne. Samo jaz vedno vzamem v lončku. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1495 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 13 May 2015 - 04:32 PM

A je katera že bila v Grefino samopostrežnem sladolednem baru? Menda je nekje v Nami, gre pa za točen sladoled, če se ne motim.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1496 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 13 May 2015 - 05:53 PM

Uuu, ko najdes, sporoci vtise! :)

Zdaj sem se spomnila, v Barabuku na Rimski so lani imeli bozansko crno cokolado.
  • 0
Pablo Picasso

#1497 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 May 2015 - 07:36 PM

^^ tej samopostrezi sladoledni bari so zakon, imaš v Trstu tudi, pa v Tiare (IKEA) centru v Gorici. Pa miljon toppingov, svežega sadja, etc :njam: Mi vedno gremo, ko smo v bližini.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1498 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 May 2015 - 07:54 PM

To moram obvezno it enkrat. :) V kratkem grem v Trst, bom šla v Groma pa še to. Kje v Trstu pa je, Sarah? :)

• 0

#1499 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 May 2015 - 08:00 PM

V Viale 20 Settembre, ne znam ti drugače povedat. Ona široka ulica z drevesi :lol: Samo pešcona je. Ampak v tem jaz še nisem bila, sem šla samo mimo in je se mi je zdel dokaj mali in BV, moraš iti v onega v Ikeo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1500 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 May 2015 - 08:09 PM

A, ja vem katera ulica je to... :) pa kak to zgleda sploh? nabašeš si, kolk ti paše, potem plačaš al kako?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users