Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 20 February 2012 - 12:28 PM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 01 March 2012 - 09:40 AM
Gostinski prostori so v pritličju, od koder vodijo stopnice v klet, kjer je še ena jedilnica. Prostora je dosti, mize niso natlačene, ne zdi se mi pa to lokal za večje družbe. Včeraj sem bil tam prvič, zato v bistvu ne vem, koliko je strežnega osebja, stregel pa je lastnik, ki je zgovoren in prijazen. Pripravljajo samo gruzinske jedi, tudi pijače so od tam, pivo pa je samo slovensko.
Splošni vtis o hrani: je bogato začinjena (to ne pomeni pekoča), poudarjam pa ekstenzivno uporabo orehov. Te dajejo v solate, mesne in brezmesne jedi, edino v gobe jih niso dali. Reči pa moram, da okus orehov nikakor ne prevladuje, temveč lepo dopolnjuje druge začimbe in dišave. Okusi so lepo zaokroženi. Na kratko: hrana je nekaj posebnega pa okusna. Veliko jedi pripravljajo v glinenih posodah in tudi tipično vino je v glinenih bokalih.
Naročilo se je glasilo takole: najprej gobice s sirom (nadevane in pečene v glineni skledici). Sledil je hačapuri - sirova pita z jajcem. Pol je prišla na vrsto jed z imenom hinkali (mesni žlikrofi), ki je rahlo poprana. Nato je prišel na mizo odžahuri (svinjsko meso s krompirjem v glineni posodi), ter svinjsko meso na nabodalu. Solata je bila mešana iz paradižnika, bučk (presnih), čebule in orehov.
Sladica: Ptičje mleko in Napoleon (kakor naše tortice, za moj okus malo suhe). Pijača: gruzinska mineralna voda ugaja prebavi; pila sva suho rdeče vino ... - sauvignon (kakor naš kabernet-sauvignon, imena se ne spomnim). Dala sva si duška in sva spila dve flaši, brez posledic. Vino je torej dobro.
Ocena hrane: je okusna. Kakor sem rekel, hrana je posebnega okusa, ampak zato tudi gre človek v "tujo" restavracijo.
Cena: zmerna. Zapitek za dva je bil par fičnikov pod 80 €, ker sva spila dve flaši vina po 17 in še nekaj drobiža po flaši.
Ocena na čez: priporočam vsem, ki imajo radi tujo hrano. Še me bojo videli tam.
Ponudba jedi na čez: restavracija je primerna tudi za tiste, ki nejdeo mesa, ker imajo primeren izbor zelenjavnih jedi in jedi na žlico. Reči moram, da mi je bila solata, ki sem jo naročil, izjemno dobra in zanimivega okusa.
Restavracija nudi tudi dnevna kosila po zmernih cenah. Jedilnik vsebuje tudi cene.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 01 March 2012 - 01:38 PM
Posted 01 March 2012 - 02:35 PM
Pablo Picasso
Posted 01 March 2012 - 03:00 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 March 2012 - 03:10 PM
Sladice so pa res malenkost suhe in meni osebno nič posebnega.
Nazadnje sem pila neko polsladko ali sladko vino, zelo priporočam.
Cene so se meni zdele ugodne.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 01 March 2012 - 03:54 PM
Mene ful mika že od takrat, ko sem v Mladini prebrala poročilo, pa se nikakor ne spravim.
Jap! Oz ne v Mladini, jaz sem brala na enem blogu.
Jina, jaz sem bila. V katero si pa nameravala it? Tista v centru je OBUPNA, jaz bolj počasne postrežbe še nisem doživela, kelnarji so večinoma precej arogantni, hrana je povprečna. Na Gospodarcu sem bila 2x se mi zdi, dokaj okej, v Novem mestu so isto ful počasi, v Kopru pa zmaga - hrana in osebje. V LJ jaz ne bi hodila več no.
Posted 01 March 2012 - 04:36 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 March 2012 - 06:26 PM
Pablo Picasso
Posted 01 March 2012 - 07:37 PM
Kaj takega se mi še ni zgodilo! Drugje smo bili vedno postreženi v max 10 minutah.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 01 March 2012 - 08:11 PM
Ne bom vzela potem, itak. Hvala za odzive.
― V. Van Gogh
Posted 01 March 2012 - 08:33 PM
Posted 01 March 2012 - 08:39 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 01 March 2012 - 08:40 PM

če naju bo kdo postregel, večkrat celo prestregla natakarjeve poglede, pa nič. Je*ejo naj se.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 01 March 2012 - 08:43 PM
Posted 01 March 2012 - 08:47 PM
Prefini so za študente
![]()
Potem pa naj ukinejo bone, elita.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 01 March 2012 - 10:24 PM
slovensko restavracijo (naj bi imeli domače jedi), poleg sushija.
Prideva, se usedeva, najprej me je zmotilo, da so bili na mizi krožniki od prejšnjih gostov,
polni ostankov. 10 minut nihče ni prišel pospravit, nato sva še 2 minuti počakala in šla.
Pač denar lahko nesem drugam, če ga nočejo; pa take stvari mene tako zelo zmotijo,
da ne grem tja potem nikoli več.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 March 2012 - 10:34 PM
In ali se mar ne zavedajo, da če dober glas seže v deveto vas, potem tudi slab? In ali je res lastnikom čisto vseeno, koga imajo zaposlenega
in nimajo pojma, kaj se dogaja? Se mi zdi, da je postal že to skoraj prav trend po restavracijah. Redkokje te postrežejo res kot je treba in
so kelnarji - kelnarji v pravem pomenu besede. Omikani, elegantni, znajo svetovati, imaš občutek, da si spoštovan. No, tega od nekega
povprečnega študenta ali pa karakternega bizgeca (in takih je največ po restavracijah in gostilnah) ne moreš pričakovati.
Posted 01 March 2012 - 10:45 PM
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users