Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#1481 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 25 September 2008 - 01:22 PM

QUOTE(gospodična*mična @ 24. 9. 2008 - 17:04) View Post

Bolj ti paše temna, ampak ne rdeča (ker še bolj poudari rdečico na tvojem obrazu). Jaz bi na tvojem mestu izbrala čokoladno rjavo, ampak brez rdečega podtona.

Če bi šla na svetlo, bi izbrala ash odtenke (zaradi omenjenega zgoraj), pepelnato blond, pepelnato svetlo rjava,itd.

Ti si pa res polna (dobrih) nasvetov. Se vidi, da se spoznaš na "lepotne" stvari. Če malo pomisliš je res, kar si napisala glede rdečice in toplih tonov. Zdaj vem, zakaj jaz zgledam mozoljasta biggrin.gif Se splača upoštevat. Pa mladoletni si tudi dobro svetovala glede senčk.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1482 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 04 October 2008 - 04:33 PM

Še eno vprašanjce. Rada bi si delala irokezo, samo so moji lasje na vrhu glave kr dolgi za irokezo. Sicer zgledalo bi super, ampak pač lasje ne stojijo tako lahko pokonci. Zato pa rabm en res super močan gel. A ima katera kakšne izkušnje z geli, mogoče fante, ki to uporabljajo...
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1483 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 04 October 2008 - 04:36 PM

Mislim da je najbolj vzet en močen gel s katerim pač napacaš lase, potem pa uporabiš fen in en glavnik, da lase postaviš v željeno pozo, ali pa samo fen in močen lak za utrjevanje.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1484 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 04 October 2008 - 04:45 PM

Aja, na fen pa sploh nisem pomislila. Zdej sem vidla, da je problem oblika, ker mam en gel ki drži pokonci res fantastično, sam obilka je pa za crknit. Sploh ni ravna, ampak vse štrli in tko. Morm se še mal izučit. wink.gif
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

• Guests

Posted 14 October 2008 - 04:46 PM

Jaz imam eno vprašanje. Kot že nekatere veste imam namen postat blondinka oops.gif

Sem bila že na posvetu pri frizerju in mi je svetoval da si naj sama doma naredim šampon za posvetlitev las. 1/3 peroksida (3%) in 2/3 šampona in si s tem umivam lase.

Zdaj pa me zanima, če je katera že sprobala to. Meni ta metoda ni najbolj všeč. Kaj mislite ve?
  • 0

#1486 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 October 2008 - 05:27 PM

Meni se zdi malo hudo, da bi v šampon vmešavala peroksid, sploh zato ker šampon vmasiravaš direkt na lasišče in bi ti ga znalo izsušit/poškodovat. Jaz ti še vedno predlagam, da počakaš in zdržiš kakšne tri mesece brez barvanja, da se barva res dobro spere z las, šele nato greš na blond. Lahko pa v šampon dodajaš limonin sok, ki tudi pomaga spirat barvo, ampak na bolj naraven in neškodljiv način. Samo ne it na vrat na nos na blond barvo, ker je ravno barvanje na blond najbolj tricky in lahko vse totalno zaserješ. Počakaj raje ene tri mesece, pa vmes se res ne barvaj, niti s prelivi.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1487 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 14 October 2008 - 06:05 PM

Kakšno barvo pa imaš zdaj, Nina? Sama sem se celo leto borila, da sem se znebila rdeče (sicer mi mi je zelo lepa barva in paše mi, a kaj, ko se mi po ene 5 pranjih vedno spere v ogabno rjavo-oranžkasto in sem se morala vsak mesec barvati). In sem se temu odločila naredit konec. Čakala se, da se mi spere, pa nič ... Potem sem se posvetovala s frizerko, kaj naj naredim, da si posvetlim lase na čimmanj škodljiv način. Svetovala mi je blanž v kremi, ki ga kupuje od neke določene forme (to je blažja oblika blanža, ki je namenjenju posvetljevanju ne pretemnih las). Drugega kot blanž mi ni preostalo, sicer se še celo večnost ne bi znebila rdeče oz. sprane oranžkaste. Čez mi je dala tako medeno, svetlo rjavo barvo, podobno moji naravni. Lasje pa so ostali presenetljivo skoraj enaki, nimam občutka, da bi bili kaj skrajno uničeni -in to pri meni, ki imam sicer izredno občutljlive suhe lase. Prav presenečena sem bila.

S to barvo, kot jo imam zdaj, sem veliko lažje zadihala, ker je zelo obsotjna na meni - za razliko od rdeče, ko sem po vsakem pranju gledala, kako mi bledi. Ta nova barva je še do zdaj je ista po mescu in pol, po celi dolžini se mi ne bo treba še mesece barvati. In to je bil moj namen: da se neham barvat po celi dolžini, da bodo lasje prišli k sebi čez čas. Skratka, to je bilo moje zadnje barvanje (no razen narastka).

Tole o mešanju peroksida v šampon pa prvič slišim hmm.gif
  • 0

• Guests

Posted 14 October 2008 - 06:44 PM

Približno takšno barvo imam. Bi morala slikat na dnevni svetlobi, da bi se videla realna barva.

IPB Image

IPB Image

• 0

• Guests

Posted 15 October 2008 - 12:50 AM

Rabila bi en nasvet. Prijateljica ima zelo tanke lase, ki se močno zredčijo še preden pridejo do ramen. Blazno si pa želi imet daljše. Zdaj se bliža njen rojstni dan in sem razmišljala, da bi ji podarila kakšen res dober šampon in balzam (ali rekonstruktor), ki bi pomagala pri tej misiji smile.gif. Kaj priporočate? (nad vitamini za lase sem jo pa že navdušila biggrin.gif )
  • 0

#1490 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 15 October 2008 - 12:04 PM

Močno dvomim, da obstajata kak šampon in balzam, ki bi ji pomagal pr tej težavi ... hmm.gif Lahko ji zboljša kvaliteto las do neke mere, da bi ji lase odebelil in zgostil, pa težko ... Zelo redki lasje enostavno niso primerni za daljše pričeske (poznam kar nekaj punc, ki imajo doge redke lase: do brade redke, od brade naprej pa en pramen petih las visi dol - nič kaj lepo), pa še hitreje oslabijo.Če so tanki, ne bi smela uporabljati preveč težkih in hranljivih zadev, ker bi jih obtežilo in zmastilo in bi izgledali še tanjši Sicer pa, sama imam nasprotno: zelo zelo goste lase, pa tudi z dolžino nikamor ne pridem (že nekaj mesecev si jih nisem strigla niti mm, pa imam minimalen napredek) ... Se mi zdi, da mi grejo vedno bolj v širino kot v dolžino. Vedno bolj razmišljam o podaljških, ki pa žal niso trajna rešitev.
  • 0

#1491 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 15 October 2008 - 05:13 PM

Js bi ti priporočala od Harologije izdelke. Odreži ji en las, pa ga nesi stestirat. Men in kolgici je po uporabi teh izdelkov pognalo ogromno novih lask.
  • 0
Why so serious?

#1492 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 October 2008 - 07:12 PM

Meni pa zadeve od Hralogi sploh niso pasale na lase/lasišče. Glava se mi je še prej zmastila, pa lasje so bili čisto brez življenja, motni, pomečkani. down.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1493 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 16 October 2008 - 09:02 AM

Ja sej nobena stvar nima pri vseh enak učinek. Men je bil šampon zlo všeč pa kolegici tud (ona je mela tistega EFA, ki je za občutljivo lasišče in proti prhljaju). In opazit je blo veliko novih lask. Balzam pa mi je bil kr neki. Mogoče deluje na dolgi rok, ampak kratkoročno pa ni tistga občutka na laseh, da jih je res nahranil.
  • 0
Why so serious?

#1494 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 16 October 2008 - 07:16 PM

Meni je pa njihov Hair Balsam fenomenalen, ful se lepo nanaša, lase pa naredi božansko mehke in gladke, ampak ne cotaste in polizane. Moram si ga spet kupit, ga že nekaj časa nisem imela. Sem pa imela tudi E.F.A. šampon z dodatki, sem porabla ene 4 plastenke, zdej pa imam malo pavze, ampak se bom zihr še vrnila k njemu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1495 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 18 October 2008 - 07:48 AM

Punce, nujno rabim nasvet:

v zadnjem času se je stanje mojega prhljaja obupno poslabšalo. Nimam samo pikic, ampak se mi luščijo prav veliki kosi. Poizkušam popraviti z Lavero Plavica, vendar nič ne kaže na boljše. Frizerka mi je zadnjič oprala lase z Joico - K packom pa je bilo stanje super. Bi to mogoče rešilo zadevo?

Skratka - rabim zelo dober šampon proti prhljaju, ki bo dejansko deloval.
  • 0

#1496 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2008 - 10:12 AM

Meni pride najprej na misel Oronazol. Edini, ki resnično 'zjebe' glivico in ponovno vspostavi ravnovesje. Jaz naredim z njim zdravilno enomesečno kuro, da se prhljaja res popolnoma znebim, potem pa vzdržujem stanje z Lavera plavico, Harologi šamponom ali katerim podobnim. Tudi novi L'Occitanov šampon bi bil super za vzdrževanje stanja. Na tak način imam potem zihr vsaj za pol leta spet mir pred prhljajem.
  • 0

#1497 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 18 October 2008 - 06:52 PM

Če bi imela mir vsaj 2 tedna bi bila zadovoljna. Tudi meni je padel na misel Oronazol. Sicer mi pred leti (beri 15+) ni ravno veliko pomagal, sem pa 100%, da so ga od takrat spremenili na bolje smile.gif

Hvala za pomoč DiLeMa!
  • 0

#1498 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2008 - 07:08 PM

Ančka, jaz imam katastrofalno lasišče. Ko je prhljaj v najhujši obliki, imam dobesedno na tone prhljaja (upam, da ne bo ktera bruhala zdle laugh.gif) in je lasišče rdeče, razdraženo, srbeče. Oronazol to popolnoma odpravi po samo nekaj pranjih (res neverjetno) in naredi lasišče zdravo, čisto, pomirjeno, uglavnem fenomenalno, brez pikice prhljaja. Z njim vedno naredim celotno kuro, ene 4 do 6 tednov ga uporabljam pri vsakem pranju (ne kombiniram z drugimi šamponi) in ga tudi vedno pustim učinkovat od 3 do 5 minut. Po šestih tednih uporabe potem preneham z njim, stanje pa potem dolgoročno vzdržujem s kakšnim drugim šamponom, ki pa mora bit tudi nujno čim bolj naraven in nežen. Enkratno se obnese Lavera plavica, super izbira bi bil tudi novi L'Occitane šampon proti prhljaju. Potem se mi prhljaj sploh več ne pojavi pol leta ali še dlje.

Če pa boš po prenehanju pranja z Oronazolom prešaltala na kakšne umetne in zelo parfumirane šampone, pa se bo prhljaj v roku enega meseca zihr spet vrnil, vsaj pri meni je tko.
  • 0

#1499 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 18 October 2008 - 07:22 PM

Zdaj sem uporabljala Superstar. In z vsakim pranjem je samo slabše.....

Bom poizkusila tvoj recept, ker moje lasišče je res....v razsulu. Imam 3 žarišča - čisto pri čelu, čisto pri zatilju in na temenu. Tam se praskam ko opica, ker me svinjsko srbi (čeprav se močno trudim, da se ne bi praskala...). Zaradi tega imam kraste. Ko si lase operem in posušim s fenom se od blizu že vidi razpokana koža ki kar čaka, da se odlušči. Ko se to naredi, "odpadajo" veliki kosmi - 2x2mm. Zato mi dragi nonstop govori, da imam smeti na laseh. On to še posebno hitro vidi, ker je 30 cm višji od mene in lahko izvaja stalno inšpekcijo na mojem skalpu.

V ponedeljek grem po Oronazol. Vse ostalo bom prodala smile.gif
  • 0

#1500 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2008 - 07:34 PM

Ja, tak je na žalost, če imaš občutljivo lasišče nagnjeno k prhljaju. Jaz imam tudi vedno tri žarišča, kjer je potem grozno in se razpraskam do krvi, da me poleg tega da srbi, še vse obupno peče. Pa seveda ogabno luščenje, ki je vidno že par ur po pranju. Tigi šamponi vse še poslabšajo, čeprav niso slabi, so pa dosti parfumirani. Meni izzove prhljaj VSE, kar ni Lavera plavica, L'Occitane proti prhljaju, Psoren, beli Fitoval proti prhljaju, Harologi šampon s primernimi dodatki ... pol se pa že konča. Vse ostalo trgovinsko in salonsko mi naredi masaker, čeprav se občasno še vedno 'pregrešim'.

Aja, po kuri z Oronazolom lahko vzameš za redno uporabo tudi Psoren, če te noben od naštetih v prejšnjem postu ne mika. Jaz ga obožujem, danes sem si ga spet kupila na zalogo. Dosti naraven, zelo nežni čistilci, proteini, salicilna kislina, aloe vera, eterična olja limone in kapucinke, pantenol in biotin, pa cink (dodatno proti prhljaju) in magnezij (proti prekomernemu maščenju lasišča). Meni naredi krasne lase in še bolj krasno lasišče, pa dovolj nežen se mi zdi za redno uporabo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users