Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

• Guests

Posted 24 March 2015 - 10:19 AM

Da se malo izkašljam o najini Sisi. Zdaj je že prava kraljica, tisto sisanje in crkljanje je hitro minilo, ne vem sicer zakaj, ali sva jo midva preveč navadila na igro in naju zato zdaj dojema zgolj kot osebi za igranje, ali je pač to razlog da je mlada, divja in še letni čas je takšen, da jo malo razganja. Moram reči, da mi je kar malo žal, da noče več v naročje, ker mi je bilo to res všeč, ampak kaj čemo :)  Malo bolj me skrbi njeno norenje po stanovanju, a je normalno, da vsa obsedena divja po stanovanju? Ne da bi se sam mal igrala pa to, ampak prav z vso hitrostjo se zapodi iz enega prostora v drugega, se prevrača, spušča čudne glasove zraven in napada vse premične stvari v stanovanju (od kemikov, do papirčkov, kablov, oddeje...). Če to čez dan počne me niti ne moti, ampak velikokrat se spravi divjat naokoli ko greva midva spat in ful je glasna pri tem, ker tko nori, da se zaletava v stole, vrata, koš v kopalnici, potem skače tudi po nama in s tačko (in kremplji) beza pod kovtrom. Vse to se zagotovo sliši tudi v spodnje stanovanje in, samo čakam kdaj bo sosed spet zatežil - tokrat tudi opravičeno. To, da bi jo zaprla v kakšen prostor ne pride v poštev, ker začne mjavka in praska pred vrati ali pa nori pač po tistem prostoru v katerem je.

Kakšen predlog, kako jo umiriva? A je možno, da to še mal hormoni delajo zdajle, da sterilizacija še ni čisto "zagrabila" po enem mesecu? Saj drugače je faca, ful uživava z njo, samo glede tega norega divjanja ne vem kako ukrepati, da jo "odvadiva", vsaj ponoči.

• 0

#1482 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 24 March 2015 - 10:42 AM

Je normalno. A čez dan tudi zelo nori? Jo pred spanjem zmatraš z igranjem? Kakšno ima prehrano?

Jaz sem ju z vztrajnostjo navadila, da gresta spat, ko se ugasne luč in vstaneta oz. se prideta crkljati pod odejo ob budilki.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1483 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 March 2015 - 11:39 AM

Felicia, muce so si res zelo različne. Jaz imam štiri, pa so si vse štiri kot dan in noč. Ena se ful dosti carta, druga je tečka in samo spi, tretja se carta samo takrat ko njej paše (drugače je tečna), četrti (edini fant) je pa neobvladljiv in če ga ne spustimo ven dela kroge po stanovanju, se vesi na zavese, prevrača vse kar najde, grize škatle, papirje... Enostavno ga moramo spustit ven, da se znori. Potem ko pride nazaj domov pa samo pade, tako je zaspan. :D 

Razumem da ti nimaš možnosti, da bi jo spustila ven, zato boš morala to fazo nekak premagat oz. upat da je samo faza. Kot je Podgana napisala, treba jo je zamotit z vsemi možnimi igračami, ampak mačke imajo ogrooomno energije...

• 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 24 March 2015 - 12:01 PM

No najina maca je kot ta tvoj mačon :)

Podgana ja, tudi čez dan je včasih divja. Ima dneve, ko je čez dan in čez noč umirjena, potem pa pridejo tudi dnevi ali noči, ko je vsa podivjana. Pa ful se igrava z njo in ogromno igrač ima. Bova probala še bolj intenzivno z igranjem kakšni dve uri pred spanjem, da jo totalno znoriva, čeprav ne vem če jo lahko še bolj, kot se že sama. Hraniva jo večinoma z briketi OK za mlade muce, 2x dnevno pa dobi še po pol vrečkice mokre hrane Gourmet.

Na kakšen način si ju pa učila tega, da data mir ko se luči ugasnejo?

Jaz upam, da jo bova uspela odvaditi tega, ali pa da se z leti sama umiri. Ob takšni, kakršna je trenutno, si sploh ne predstavljam imeti otroka. Ta vikend sem pazila na 8-mesečnega nečaka in je tko divjala okoli njega, da sem se prav bala, da bo skočila vanj (nenamenoma) in sem jo na koncu zaprla v spalnico, čeprav se mi je ful smilila. Takrat ko je v tem divjem razpoloženju sploh ne gleda nič kam skoči, ker še sama sebe ne dohaja in se samo odriva od stvari, tudi ko proba na polico skočit sploh ne oceni razdalje ampak se samo vrže in se nemalokrat pri tem kam zaleti ali pa pade dol. Saj je smešna po eni strani, ampak vseeno ni ok, da to počne in jo bova morala nekako vzgojiti, kolikor se bo pač dalo.

• 0

#1485 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 24 March 2015 - 12:30 PM

Jaz bolj slabo spim oz. zelo težko zaspim in sem pač vedno, ko sta norela ali plezala po meni, vstala in ju nesla v njuno posteljo, ki jo imata zraven v spalnici. Sta sčasoma pogruntala, ampak zihr obstaja kakšen boljši način. Fino je, če ima kakšno skrivališče za spanje. Lahko ga tudi vsake toliko pošpricaš z baldrijanom (se dobi v specializiranih trgovinah) in se bo mogoče raje notri zadrževala. Mi pa samček tudi prevrača koše, grize, je wc papir kot poslastico, ampak ga ne kregam, ker ga je potem full strah, ampak ga samo prestavim čim dlje stran ali zamotim s čim drugim.

Pri hrani je lahko problem, če je visoko beljakovinska, ker potem imajo veliko več energije.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1486 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 March 2015 - 01:58 PM

Jaz odsvetujem baldrijan. Mojima ne ustreza. Lili je celo pričela lulat na blazino pošpricano z baldrijanom. 

• 0

#1487 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 24 March 2015 - 02:14 PM

Ojoj  :o Mojedva se samo valjata na mestu kjer pošpricam.

• 0

Tumblr

#1488 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 March 2015 - 02:17 PM

Mnja. :down: Je hitro romal v smeti. Tako baldrijan kot blazina. 

• 0

• Guests

Posted 25 March 2015 - 09:55 AM

Jaz ga bom pa verjetno vseeno kupila in stestirala v kopalnici najprej.

Drugače pa razmišljam o tej rešitvi, da bi 3-4 ure pred spanjem z mačjo meto posprejala njeno drevo, da se takrat totalno znori in potem omaga. Ampak bom prej podnevi stestirala koliko časa učinkuje in če slučajno potem spet zagrabi po kratki pavzi.

Sem pa včeraj opazila tudi to, da je začela na pult skakat, do zdaj namreč ni mogla skočiti tako visoko, zdaj ko je videla da zmore je bila pa kar naprej gor, pa čeprav imam pult pospravljen, ni nobene hrane gor. Zaenkrat sem zadevo rešila tako, da sem ob robovih pulta namestila selotejp. Včeraj je delovalo, pustila bom še nekaj dni in upam, da bo skapirala, da ni na pultu nič zanimivega, samo ta  "grozen" selotejp je gor :)

• 0

#1490 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 25 March 2015 - 10:23 AM

Kupi laserček in naj ga lovi...ti lahko ležiš na kavču, ona bo pa norela naokoli za pikico :lol:

• 0

#1491 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 25 March 2015 - 10:51 AM

To me je spomnilo na Athosa, psa mojega frenda z Valterskega vrha. Nek večer sva psa (bil je mrcina formata teleta) dobesedno jebala v zdrav mozek z baterijsko lučjo, ko je neutrudno skakal okoli in lovil svetlobno pego. Bogi Athos. Pol je zbolel in so ga uspavali.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1492 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 March 2015 - 06:18 PM

Filip je zadnje čase obseden, ne vem več kaj naj naredim. Samo, da se ne ukvarjava z njim, ko se njemu zdi, ali pa ko greva spat... kavč sicer pusti na miru ampak omare... v kuhinji spleza na visoko omaro in zdaj je odstranil že dva una pokrovčka za elektriko. Malo me skrbi tudi, da bi ga streslo...

• 0

• Guests

Posted 26 March 2015 - 08:57 PM

Ora, kaj pa če bi tudi ti namestila selotejp na tla pred vtikačem, mogoče bi ga odvrnilo, da se tam zadržuje. Ali pa če namestiš tisto zaščito za otroke? Najina Sisi je tudi imela obdobje, ko je s tačko tapkala po štekarju, pa jo je na srečo minilo.

• 0

#1494 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 27 March 2015 - 09:12 AM

Sploh ni problem v štekerju, problem je tam, kjer je speljana elektrika pa štekerjev ni in so tisti pokrovčki, pa da se razumemo, govora je o tistih na stropu. Bom pa poskusla nalepit selotejp na omare, če ga bo kaj odvrnilo.

• 0

#1495 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 27 March 2015 - 01:03 PM

Ora: če imaš kable, ki nimajo uporabnika, morajo biti zaščiteni s "čokoladkami". Če jih nimajo, moraš poskrbeti zanje, ker lahko strese vsakogar.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1496 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 28 March 2015 - 09:08 AM

Kolikor sem videla, so čokoladice nameščene. Včeraj sem mu dala selotejp na hladilnik, danes me je zjutraj zbudilo, ko se je igral z njim :/, ni mu pomoči.

• 0

• Guests

Posted 28 March 2015 - 07:31 PM

Kolikor sem videla, so čokoladice nameščene. Včeraj sem mu dala selotejp na hladilnik, danes me je zjutraj zbudilo, ko se je igral z njim :/, ni mu pomoči.

Poskusi še s tistim rumenim lepilnim trakom, ima večji učinek (preverjeno). Pa tako ga namesti, da ga prej zlepiš skupaj, da so vse strani lepljive - tako da ga prilepiš na omaro in je druga stran tudi lepljiva, če razumeš kaj mislim. Če trak samo položiš na omaro, ga bo mačon enostavno dol frcnil in ga ne bo več motil. Če pa tudi to ne bo učinkovalo pa kupi tist sprej proti praskanju ali pa ugotovi kaj mu smrdi in s tistim vonjem kos blaga prepoji pa ga gor položi. 

Jaz dam tudi malo narazen hrano iz konzerve, ker drugače baraba mala samo poliže kar je "želejastega", ostalo pa pusti.

• 0

#1498 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 29 March 2015 - 09:19 AM

Sem dala široki selotejp ja pa je še zdaj gor, samo pač on se igra z njim. Razmišljam, da bi mu s sprejem proti bolham našpricala ja, ta ideja je dobra. drugo kar mu smrdi je samo še čebula, ampak tisto bo pa tudi nama smrdelo :D Hvala za predloge.

• 0

• Guests

Posted 03 April 2015 - 08:30 AM

Z najino mačonarko imava zdaj "borbe" katera bo prej obupala nad rožami. Skoraj vsak dan ko pridem iz službe me pričaka zemlja po mizi, ki jo imam ob okenski polici. Zdi se kot misija nemogoče, da jo odvrnem od tega početja. Je kateri od vas uspelo? Jaz bom zdaj poskusila še s sivko, ki baje smrdi mačkam. Bom kar sivkin čaj razstrosila po zemlji, pa da vidimo.

• 0

#1500 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 04 April 2015 - 09:13 AM

Je minilo samo od sebe. Okarala sem ga vsakič, ko se je rožam samo približal.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users