Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1481 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 June 2008 - 02:31 PM

QUOTE(reddish ancha @ 3. 6. 2008 - 12:04) View Post

Slovenščino- saj mi je kul, vendar bom šla vzporedno najbrž še kaj drugega drugo leto študirat: rehabilitacijsko pedagogiko, ki me res zanima. Ampak moji življenjski želji pa sta bili farmacija, še bolj pa psihologija - vendar si nisem upala niti vpisat tega dvojega, ker sem mislila, da ne bom sprejeta (nisem si misila, da bo matura šla dobro). Bila sem sicer prav dobra vseskozi, na farmacijo bi prišla, na psihologijo pa kljub prav dobremu uspehu in vredu ocenam na maturi ne - psihologija ima res vsako leto nečloveško omejtitev.

Kok sva si podobni biggrin.gif Meni je slovenščina res ful všeč, sm jo hotla študirat, samo potem je vseeno specialna in rehabilitacijska pedagogika zmagala smile.gif
Psihologijo si pa tudi želim nekoč študirat. Mogoče po pedagoški ali pa vzporedno, če bom pridna tongue.gif

QUOTE(Baby @ 3. 6. 2008 - 14:25) View Post

Danes je bila kemija in je bla polom. cry.gif

A je blo težko ermm.gif

Ker prijateljica je rekla, da ni bilo tok težko huh.gif No sej, to je dost odvisno od vsakega posameznika.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1482 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 03 June 2008 - 02:31 PM

Kaj pa sploh je specialna in rehibalitacijska pedagogika? oops.gif
  • 0

#1483 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 June 2008 - 02:33 PM

Bivša defektologija. Pedagogika za otroke s posebnimi potrebami, za motnje v gibalnem in telesnem razvoju (DF FIBO) ter motnjami v govornem in slušnem razvoju (SURDO LOGO)-to je tudi logopedija. Samo da je SURDO LOGO smer razpisana na vsakih nekaj let (moja generacija jo ima, juhej).
  • 0

#1484 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 03 June 2008 - 02:38 PM

QUOTE(Princeska @ 3. 6. 2008 - 15:31) View Post

A je blo težko ermm.gif

Ker prijateljica je rekla, da ni bilo tok težko huh.gif No sej, to je dost odvisno od vsakega posameznika.

Mya, na splošno so vsi rekli, da je blo težko. Zato upam da ne bo povprečje visoko. Sej ene reči so ble res težke no.
Sam pr meni je še tolk slabš k sm della take neumne napake, ki si jih bom vedno zapomnila. Ene najbolj preproste stvari sem zajebala. Ne vem kje sm mela glavo.
  • 0

#1485 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 June 2008 - 02:42 PM

Ma, ja, sej veš živci naredijo svoje.

Glede težavnosti je pa dost odvisno od posameznika, šole, prof., koliko te naučijo. Je pa tudi kako leto matura težja, to mal variira. Sej bo pa na koncu manj procentov za določeno oceno, sej bo, boš vidla.
  • 0

#1486 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 03 June 2008 - 03:08 PM

No ja sej zdej sm že bolš volje. smile.gif Ma sej to je problem, k naša prof je taka, da te tko žene celo leto in zahteva vsako podrobnost in so pri njej vedno visoki rezultati. Pa še vedno vzame malo ljudi kemijo pri njej, tko da je večji mir in bolj dobro obdelamo. Sem pa tud sama kriva, ker sem se učila samo včerej. No zdej kar bo bo.

• 0

#1487 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 June 2008 - 09:14 PM

Veliko sreče vsem jutri na zgodovini!
  • 0

#1488 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 03 June 2008 - 09:53 PM

Hvala, Princeska!

Jaz bi slo teme- Slo v RNC. alpa tisto prej, nevem kako se reče, sam jo znam biggrin.gif

tujo bi pa grčijo, alpa francosko revolucijo. Ful mam tak močan feeling da bo francoska..nakonc bosta pa 2 čist leve ermm.gif

Srečno vsem!!!!
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1489 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 03 June 2008 - 10:05 PM

Js mam zdej kr naenkrat feeling, da NIČ ne znam. cry.gif Mislim, tole s Slovenci je totalno krneki, men se meša. Ok, sej znam neke splošne zadeve, sam če bojo pa finese, sem pa mrtva.

Od tujega sta mi ful bedni temi združitev ITA in NEM pa hladna vojna. A ni blo to prvo lani na maturi?

Porkaduš, naj dajo kakšne pametne teme, jaz bi antiko, srednji vek ali pa revolucijo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1490 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 03 June 2008 - 10:07 PM

združitev ITA in NEM je bilo lani na maturi ja...vem da so mogl pisat imena nekih škofov...Itak se jih noben ni spomnu.

Verjetno letos ne bo tega na maturi (pač ker je bilo lani)?
  • 0

#1491 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 03 June 2008 - 10:09 PM

Ne morš tko. Ker se teme uradno(kao) žrebajo.

Meni intuicija pravi da bo francoska.
Za slovensko pa pojmanimam. Prfoks je reku, da je slo-med obema vojnama TOK ogaben test..da če znaš, nimaš pojma-on je sestavljalec tam(samo ne tega testa).
  • 0

#1492 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 June 2008 - 10:11 PM

Kakšni so pa ponavadi kej rezultati pri ZGO? Tko, v splošnem? Meni se zdi zelo zahtevno, do zdej nism mela z ničemer sploh problemov, zgodovina se mi zdi pa ZELO zaguljena, res ogromna količina podatkov je (sploh pri Slovencih). Sem šla gledat lansko maturo in sem bla zelo negativno presenečena - se mi zdi, da je bla izredno težka, res si moral vse u nulo obvladat, drugače se ni dalo nič napisat.

Pomoje letos ne bo spet NEM in ITA.

Včasih se mi ne zdi prav, da gre vse tolk v finese. Splošni gimnaziji se ne reče zastonj splošna, mislim da bi moral dat več tistega res splošnega znanja, ampak ga tudi bolj trdno vbit v nas, da bi ostalo celo življenje oz. vsaj neko daljše življenjsko obdobje. Tko pa karkoli delamo je ful podrobno, da se folk napifla za teste/maturo, potem pa čez dobesedno pol leta pozabi praktično vse. Ne vem, kje je poanta, resnično mi ni jasno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1493 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 03 June 2008 - 10:14 PM

Rezultati so vedno isti, ker ni fiksnega kriterija, ampak se ga naredi po Gaussovi krivulji vsako leto na novo. tongue.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1494 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 June 2008 - 10:15 PM

A so že kdaj znižal kriterij?
  • 0

• Guests

Posted 03 June 2008 - 10:24 PM

Ima mogoče katera obnovo knjige Der blaue Siphon?? biggrin.gif

• 0

#1496 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 03 June 2008 - 10:25 PM

Kako znižali, če gre vse po Gaussovi?

Jah, tko je...če si čez leto delal, ni problema..naučit se 10tem v enem tednu, panegre.
Jaz mam še 4 teme za predelat, noč bo še zanimiva. Če kdo želi, mu lahko pošljem ene dobre zapiske o francoski-skenirano je iz ene knjige, ki nam jo je prfox priporočil.
  • 0

#1497 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 03 June 2008 - 10:26 PM

mislila je, če je bilo treba za 2 imet manj kot 50% (posledično se vse zniža).
  • 0

#1498 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 June 2008 - 10:34 PM

Sem našla na netu - lani je bilo treba zbrat 46% za pozitivno, 58% za trojko, 72% za štirko in 83% za petko.
  • 0

#1499 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 June 2008 - 10:37 PM

QUOTE(DiLeMa @ 3. 6. 2008 - 23:34) View Post
46% za pozitivno

To je pa še kar blag kriterij.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1500 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 03 June 2008 - 10:38 PM

srečno jutri, punce wink.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users