Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1481 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 13 December 2010 - 05:09 PM

Naravoslovni predmet na maturi (bio, kem ali fiz) in ogromno točk na maturi, predvsem matematika, angleščina in naravoslovni predmet štejejo največ. Za primer- meni bi z ocenami: Slo 6, ang 6, mat 4, bio 4, geo 4, zmanjkalo 0,3 pike, da pridem gor. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1482 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 13 December 2010 - 06:45 PM

Nutella, odnos do učenja se da spremenit. Jaz se v gimnaziji nisem veliko učila in nikoli sproti. Na faksu pa sem se začela res ful učit, ker drugače pač ne bi izdelala. Tako da če pri sebi veš, da ti ne bo težko se spravit za debele knjige in se učit po mesec ali več, več ur na dan za en izpit, in če si želiš it to študirat, potem le pojdi.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1483 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 13 December 2010 - 06:53 PM

nutella, pa nisi ti komaj 2. letnik gimnazije? Sicer pohvalno, da se že zdaj zanimaš za študij, ampak vseeno se mi zdi malce hitro za takšne odločitve.
  • 0

#1484 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 December 2010 - 07:01 PM

Jaz sem od prvega letnika vedela kam hočem in zdaj sem tu. tongue.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#1485 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 13 December 2010 - 07:04 PM

Jaz sem bila od 5. razreda OŠ do 3. letnika prepričana, da grem na arhitekturo.. and look at me now laugh.gif

Baje si 80% dijakov premisli od 1. do četrtega letnika.

• 0

After all this time?

Always.

#1486 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 13 December 2010 - 07:16 PM

Sem ja, samo si morem na koncu 2l že izbrat izbirne predmete za dalje. Tak da če grem na medicino vem da si moram obvezno izbrat kemijo/biologijo... Če pa bi bla prepričana da ne grem na medicino pa bi si izbrala kako španščino/geografijo... Morem met malo v glavi kaj bi rada, da se lahko na podlagi tega odločam...

Jaz sem skos bla v kozmetiko/nego kože zapičena, odkar sem na SŠ, pa si višje cilje postavljam ker ugotavljam,da me ful osrečuje ko se nečesa težkega lotim in dobim pol lepe rezultate.. no sej to vsakega ampak jaz se prav veselim testov iz najzahtevnejših predmetov ker mi predstavljajo izziv. Medicina bi tud bla za mene ker nisem občutljiva na kri ipd. mam rada izzive, katere ti ta služba ponuja vsak dan, OBVEZNO moram met službo pri kateri bom mela stik z ljudmi, rada bi jim pomagala,verjamem da te ful navdihuje,.. itak mi je že v oš bla anatomija noro zanimiva.
  • 0
Memento mori.

#1487 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25903 posts

Posted 13 December 2010 - 07:19 PM

če prav vem, itak rabiš samo en naravoslovni izbirni predmet? pa tudi, če vpišeš kozmetologijo, ti kemija/biologija na maturi ne bo škodila. saj se pa ne razlikujeta toliko te tvoji želji, da bi se ti vsi predmeti izključevali.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1488 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 December 2010 - 07:22 PM

nutella' kaka si pa po uspehu ?
  • 0
Viens, reste ici!

#1489 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 December 2010 - 09:01 PM

QUOTE(Ana @ 13. 12. 2010 - 19:01) View Post

Jaz sem od prvega letnika vedela kam hočem in zdaj sem tu. tongue.gif

Jaz v prvi polovici OŠ, LOL. Resno.
Nasploh mi je nerazumljivo, da toliko dijakov skoraj do zadnjega ne ve, kam bi se vpisali/jih nič ne zanima.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1490 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25903 posts

Posted 13 December 2010 - 09:06 PM

pri meni je bil ful problem, ker me veliko stvari zanima, sploh pa interakcije med različnimi področji, in je bila kar kriza eno zadevo izpostavit. pa še zdaj me nosi sem in tja, heh :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1491 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 December 2010 - 09:09 PM

Aha, mene je tudi, ampak sem potem dorasla in spoznala, da kot slikar/modni kreator v SLO nimaš kaj delat. :/
  • 0

― V. Van Gogh

#1492 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 13 December 2010 - 09:13 PM

Jst sem ugotovila, da sem (na žalost) za arhitekta premalo kreativna in mam ful premalo idej, pa tut preveč me je zanimalo naravoslovje.. Pri nas je večina tistih, ki niso imeli pojma kam bi šli, pristala na ekonomiji ali fdvju.
  • 0

After all this time?

Always.

#1493 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 December 2010 - 09:14 PM

QUOTE(Nincha @ 13. 12. 2010 - 21:13) View Post

Pri nas je večina tistih, ki niso imeli pojma kam bi šli, pristala na ekonomiji ali fdvju.

To je povsod tako. biggrin.gif

• 0

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 13 December 2010 - 09:19 PM

Pri nas pa ogromno tudi na pravu in madicini, ker se na to pač gre, če si priden. rolleyes.gif
  • 0

#1495 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 14 December 2010 - 11:06 AM

Pri nam pa se je folk vpisoval na pravo, ker se pač fino čuje, lol. rolleyes.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1496 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 14 December 2010 - 03:57 PM

Ana, pravdobra sem. Se pa ful malo učim, sploh v primerjavi z sošolci/sošolkami..Mam še rezerve. To pa preprosto za to, ker sem lena in se zanašam na to da si hitro zapomnim.

Primer, zgodovina. Sošolkin učni načrt: 3x si preberem snov v učb, rešim celi delovni zvezek (se ga naučim) in se na pamet naučim zapiske. Moj učni načrt: 1x si preberem v učb, na polovici obupam si potegnem zapiske iz dijaškega za tisto snov in si jih preberem. Ona piše 2, jaz pa 4.
  • 0
Memento mori.

#1497 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 December 2010 - 04:18 PM

QUOTE(tašika @ 14. 12. 2010 - 11:06) View Post

Pri nam pa se je folk vpisoval na pravo, ker se pač fino čuje, lol. rolleyes.gif

Aha, tudi meni se tako zdi. Vsak drugi je že pravnik. Več jih je kot fdvjevcev.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1498 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 December 2010 - 05:53 PM

Jst mam pa ful probleme s tem, kam se vpisati (želela bi si recimo mogoče na veterinarsko, ampak...) Točke glede uspeha bodo nikakve, računam na maturo, imam tudi biologijo na maturi, če bi šla slučajno na biotehniško fakulteto naprej. Na tistem testu kam in kako mi je ful zanimivih stvari prišlo; arhitekt krajinske arhitekture, modni oblikovalec, socialni delavec, botanik, pedagog, psihoterapevt, nevrokirurg, grafični oblikovalec itd., ampak na skoraj nobeno od teh stvari že zaradi točk ne pridem, še teh par ostalih ima pa sprejemce sad.gif .
Sem zdaj ožji krog naredila: Živilstvo na biotehniški, fakulteta za socialno delo, dentalna protetika, recimo. Da je tko nekak, da bi se dalo gor prit.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1499 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 14 December 2010 - 06:22 PM

Jaz sem pa že skoraj 100%, da naslednjo jesen vpišem vzporedno še germanistiko. Kar bi itak morala naredit že pri vpisu na faks, ampak pač nisem. rolleyes.gif

A je še kakšen pogoj za vporedni študij razen povprečja najmanj 8 in najmanj 3. letnik?
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1500 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 December 2010 - 06:25 PM

QUOTE(nutella` @ 14. 12. 2010 - 15:57) View Post

Ana, pravdobra sem. Se pa ful malo učim, sploh v primerjavi z sošolci/sošolkami..Mam še rezerve. To pa preprosto za to, ker sem lena in se zanašam na to da si hitro zapomnim.

Primer, zgodovina. Sošolkin učni načrt: 3x si preberem snov v učb, rešim celi delovni zvezek (se ga naučim) in se na pamet naučim zapiske. Moj učni načrt: 1x si preberem v učb, na polovici obupam si potegnem zapiske iz dijaškega za tisto snov in si jih preberem. Ona piše 2, jaz pa 4.

V tretjem in četrtem letniku moraš bit odlična + ful dobre ocene moraš met na maturi, da boš prišla na medicino ali kozmetologijo. Mislim, vsak ima še nekaj rezerve ne, ampak pomembna je pridnost in "lederzic". Če tega nimaš, dobro razmisli. smile.gif Lahko pa seveda probaš.

• 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users