Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#14821 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 30 October 2009 - 07:52 PM

Ja, čudno, ker imeli so pa dozens of sveč... ali pa mogoče ni tolko čudno, ker je bil vaški okoliš, sam še veeedno no... ne vem.

Planetič, na tej povezavi pa nč koristnega zame. Sem vidla pa eno huge lepo bučo, ampak moja je lepša.tongue.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#14822 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 30 October 2009 - 11:58 PM

Hotela sem ti namigniti, da glede na to, da ima Redkvica tako buco, ima morda se kaksne druge Helloween rekvizite pa bi se lahko kaj zmenili. biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#14823 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 31 October 2009 - 12:21 PM

Ajaaaaaaaaa thumbup.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#14824 Jeannette

Jeannette

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1241 posts

Posted 31 October 2009 - 12:30 PM

Ena je neki časa nazaj lepla neke reklame, take kratke filmčke sm gor. Je bilo od živali, če se ne motim od Greenpeace ali pa vsaj nekaj na to ekološko temo. Kje bi to dobila?
  • 0
500-krat ti lahko povem....

#14825 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 03:25 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 28. 9. 2009 - 16:07) View Post

3. Keri so kšni jazz tuji bendi, da ni preveč #"hard" jazz, ne tak, da te kr živčnega nardi. Ful nisem v zadnjih dveh zvrsteh, pa bi rada kej tazga občasno poslušala, pa ne vem, koga .. down.gif

Mladoletna, ravno poslusam pa sem se spomnila nate - Jana Garbareka poznas? Recimo album Visible World, komad Red Wind:

Obozujem tovrstno saksofoniranje. wub.gif
  • 0

#14826 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 31 October 2009 - 04:44 PM

QUOTE(Brokoli @ 29. 10. 2009 - 22:46) View Post

Vprašanje:
Imam Enka klasični račun (modra kartica) pri NLB banki. Osovni limit znaša 300€. Če jaz grem v minus 300€, kako to odplačam? Zihr so kkšni pogoji (časovno?) ? Gledam tle na spletni strani, pa ne najdm...
http://www.nlb.si/cg...web.exe?doc=838

Še nekaj me zanima glede tega. Sm našla na spletni strani kakšne obrestne mere ti zaračunavajo:
IPB Image
0,20% mi oni na leto na pozitivno stanje dajo dnarja gor? Torej npr. če mam 100€ gor, mi bodo v enem letu oni dal na račun 20 centov?
Dovoljeno negativno stanje na osebnem računu (limit) 8% - ne razumem kako to letno zaračunajo. Npr, da si jst sposodm (grem v limit) za 300€ pa vrnem recmo v dveh mesecih, mi oni na konc decembra (oz. januarja?) odtrgajo z računa še 24€? Al kako? ermm.gif Al oni seštejejo kok sm si v enem letu dnarja sposodla (npr. enkrat si 300 pa odplačam, drugič si 200 pa odplačam; vse skp 500€ in potem od tega odtrgajo 8%-40€)?

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#14827 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 31 October 2009 - 04:51 PM

ne vem men se ne zdi da je tolk velik, jaz mam sicer študentski račun ampak mam 400limita oz. sm kr 400 v minusu vsak mesec, pa mi trgajo okol 2-3evre na mesc za ta limit, tko da tok velik zihr ne trgajo.

tko da trgajo ti vsak mesec procente od minusa na kartici, ce si sam za en mesec v minusu pol ti trgajo sam un mesec in potem ne več.
  • 0

#14828 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 04:57 PM

Lejck, 2-3 eur na mesec pa znese 3 x 12 = 36 eur na leto. ;) Obresti za negativno stanje so oderuske, ja. :| Na vseh bankah. Tiste za pozitivno stanje pa minimalne.

Brokoli, obresti se sicer pripisujejo/odtegujejo mesecno, racunajo pa se za vsak dan - glede na stanje na racunu, pac delez od letnih 0,20 % (za pozitivno stanje) ali delez od letnih 8 % (za negativno stanje). Edit: je ze Lejck razlozila. smile.gif
  • 0

#14829 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 31 October 2009 - 04:59 PM

men se to sploh ne zdi velik glede na to da mi je tistih 400evrov ful prov prišlo, oz da so mi dali tak beden kredit, da res ni- 900evrov maximalno...

aja planetka pa vem da je 3x12=36, sam rekla sm da se mi ne zdi da če takoj vrne denar po dveh mescih , da bi ji tolk velik trgali, da efinitivno ne 24evrov, 36 evrov ja, če si cel let v minusu, če si pa pa sam par mescov pa se mi ne zdi une 2,evra 3 praktično nič
  • 0

#14830 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 05:07 PM

Lejck, se strinjam, ampak vseeno se mi ne zdi fer, da za par dni v ne tako velikem minusu mimogrede pokasiras kar nekaj eur negativnih obresti, ce hoces dobiti enako pozitivnih obresti moras imeti pa kar nekaj denarja kar nekaj casa na racunu. :| Ja, sej vem, denar mora kroziti hehe. smile.gif
Ne vem, redko gledam na cene, ampak na banke sem ze rahlo alergicna, odirajo za vsak drek. Koji k mi npr. trgajo provizijo za elektronsko bancnistvo - a imajo zaposlene male zelene, ki nosijo bite po zicah in to je drago ja. ohmy.gif
Zadnjic sem pri eni banki...hahah...kaksno obvestilo...en virman sem poslala po e-banki v cakalno vrsto za par dni naprej. In se mi je ob tem izpisalo obvestilo, da, ce na dan izvrsitve placila na TRR ne bo dovolj denarja, me bodo o tem obvestili, obvestilo pa zaracunali. Buhahhaha pa ni me treba obvescati, res ne. Bom ze sama poskrbela, da bo vse tako, kot mora biti grrrr.

Edit: aja Lejck jap, to pa ja, ne bodo ji trgali kar 8 %, ce bo samo par mesecev v minusu.
  • 0

#14831 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 31 October 2009 - 05:27 PM

ja men je tut to brezveze unih 0.60e na mesc za klik, za to da 2x na mesec gor pogledam, brezveze čist. Banke itak obirajo kjer lahko, pa da ne omenim to glede kredita, kako težko ga je dobit, s tem da si ga ziher ne bi šla vzemat, če bi vedla, da ga ne bom mogla odplačevat. Ni pogojev. Eni južnaki pa pridejo tja s petimi poroki, vsi neki sumljivi pa dobijo take kredite da res ni. Po možnosti jih morjo potem še terjat da odplačujejo.

plus to, da je zahtevala na banki, da sklenem neko varčevanje 30e na mesec, da je to pogoj da mi dajo 850e kredita...like halo? hvala lepa, sem jo lepo k šefici poslala vprašat in potem je kar naenkrat šlo brez tega. Če se sam ne pobrigaš zase te bojo obral na vsakem koraku.
  • 0

#14832 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 31 October 2009 - 05:46 PM

QUOTE(_Planet_ @ 31. 10. 2009 - 16:57) View Post

Lejck, 2-3 eur na mesec pa znese 3 x 12 = 36 eur na leto. ;) Obresti za negativno stanje so oderuske, ja. :| Na vseh bankah. Tiste za pozitivno stanje pa minimalne.

Brokoli, obresti se sicer pripisujejo/odtegujejo mesecno, racunajo pa se za vsak dan - glede na stanje na racunu, pac delez od letnih 0,20 % (za pozitivno stanje) ali delez od letnih 8 % (za negativno stanje). Edit: je ze Lejck razlozila. smile.gif

Kako vsak dan?! Jst mislm zdej dvignt ene 70€ limita pa vrnt v roku 1 ali 1,5meseca, pol konc februarja pa si verjetno 300€ sposodt pa vrnt pol do konca maja.A se sploh splača? ermm.gif oops.gif Ma men to res ne gre. Jst banke in njenih storitev ne uporabljam tok velik in mi je vse prvič slišano.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#14833 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30607 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 October 2009 - 05:54 PM

jaz se pa 'bojim' kreditov ko hudič križa. mislm, kaj pa vem, že obročno odplačevanje, ko sem lap topa kupila, mi je blo smotano. zdaj raje vnaprej prihranim (vem, da nam mogla za stanovanje vnaprej prihranit, jasno), pa grem s kešem/bančno kartico v trgovino kot pa da bi se rabila še po banki jahat. pa te tam lovijo na mišje kakce, ker si pošten, eni pa utajajo milijone, pa nobenga ne briga. ah, ja ... elektronsko bančništvo mi je pa kewl, da ni treba za plačilo položnic v vrsti stat (odkar so mami nekaj zafakali pri enem varčevanju in je banka nehala vplačevat, si tut trajnika ne mislim nikoli omislit, vsaj vem, da sem lastnoročno plačala položnico - čeprav ..... ta teden sva dobila opomin, da ena položnica ni bila poravnana, pa je bla - wtf, nej si vodijo evidence, mamicu jim!). pardon za to klobaso. smile.gif

pa sej je logično, da ti proporcionalni delež za vsak dan, ko si v limitu tečejo negativne obresti, a ni? hmm.gif sam da ti to pač vidiš na mesečnem izpisku na mesečni ravni. sej računa tut nimaš sam enkrat na mesec odprtega, ampak za vsak dan, boli njih briga, kako pogosto ga uporabljaš.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#14834 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 05:56 PM

Brokoli - se pravi bos en mesec 70 EUR v minusu to pomeni 8/12 = 0,66 % od 70 EUR = 0,46 EUR negativnih obresti. Ni sile. smile.gif

Lejck, moji mami se je to pred casom zgodilo, kar neko varcevanje so ji hoteli uturiti poleg kredita. Je mislila mirno pristati na vse skupaj, na sreco je prej povedala doma pa ji je moj poba rekel, naj ga ne serje. smile.gif Ja, potem se je tisto varcevanje cudezno izgubilo in ga kar naenkrat ni bilo vec treba skleniti. Mah nategniti te poskusajo na vsakem koraku, utrujena sem ze od tega, da se moram kar naprej braniti.

Špela, razmisljam enako kot ti, nimam kreditov, ne koristim limita, niti trajnikov, naj gredo nekam z vsem skupaj, obljubljajo vse mogoce, potem ti pa dobesedno vzamejo vso svobodo. Mrs!
Se pa zavedam, da imam pac sreco, ker mi ni treba varcevati za stanovanje ipd. (dobila doma), tu brez kredita najbrz ne bi slo.
Elektronsko bancnistvo imam tudi jaz rada, na splosno imam rada e-poslovanje na vseh podrocjih (e-racuni, e-posta, ipd..), ti prihrani ogromno casa, poti, brezveznega letanja, ko se ti najmanj ljubi, samo vcasih je bilo e-bancnistvo napol zastonj, kar mi je tudi logicno, glede na to, da vse poteka avtomatsko. Sedaj so pa banke zacele tudi na to nabijati provizije. In se sprasujem, ce jim morda golobi po zicah nosijo informacije, da nas morajo tudi za to skubiti (ker morajo vzdrzevati jato a ne haha smile.gif ).

• 0

#14835 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 31 October 2009 - 05:59 PM

^Kok hudo! Hvala! Jst to ful ne štekam teh izrazov in vsega. Jst komi kartico da uporabljam, ker nikol ni nč gor. oops.gif
  • 0

#14836 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 06:07 PM

wink.gif Se bos ze se naucila, sej tudi jaz vcasih nisem vedela, ker nisem delala s tem nic.
  • 0

#14837 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 October 2009 - 07:25 PM

ljte, jz sm iskala pa pač nism nč našla, da nau spet kera pametna, nj googlam, pa to...

a je kera v teh kemični, farmacevtskih, medicinskih vodah...

kaj je to alkaloidno srebro- je za uživanje, je nevarno?
fnt ma zdj vodo z alkaloidnim srebrom v flaši z razpršilcem in si kr šprica to v grlo, huh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#14838 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 07:44 PM

Rea, lepo, samo drugic isci KOLOIDNO srebro. smile.gif

http://sl.wikipedia....Koloidno_srebro

ALKALOIDI so pa etwas ganz anderes: http://sl.wikipedia.org/wiki/Alkaloid

;)
  • 0

#14839 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 October 2009 - 10:19 PM

ahaaa
tenks tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#14840 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30006 posts

Posted 31 October 2009 - 10:41 PM

wink.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users