Iz čistega firbca sem kupla B&J cookie dough. Vanili sladoled mi je dober, ampak ti koščki piškotnega testa so mi pa zanič.

Sladoledi
Posted 22 April 2014 - 10:07 PM
Posted 23 April 2014 - 10:32 AM
^^Presladko. Vsi njihovi.
Od danes bo v Sparu 30% takojšnji popust na vse sladolede. S kartico.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 06 July 2014 - 04:50 PM
Tale sladoled sem naredila in pride res zelo dober! Sicer sem ga rahlo prilagodila. Dala sem kar navadno mleko, ker rastlinskega nisem imela, pa arašide sem dala nesoljene, namesto arrowroot powder sem uporabila koruzni škrob, ker naj bi bil tisti prah nekakšen škrob in niti ne vem, če se ga dobi pri nas. Pa mandljevega ekstrakta tudi nisem dala. Mislila sem dati kar vanilijevega, ampak sem potem ugotovila, da ga je zmanjkalo. Datljev sem pa dala kar celo 200 g vrečko. Skupaj je prišlo približno liter in pol sladoleda. Je pa kar drag špas, okrog 10 € sigurno pridejo vse sestavine.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 July 2014 - 05:26 PM
Jst sm ravno pojedla Hoferjevo amareno in je bla ful dobra, mnjami!
Posted 10 July 2014 - 03:48 PM
Ta sladoled je pure orgasm:
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 July 2014 - 12:42 AM

Lahko ohlajeno sladoledno maso miksam z navadnim mikserjem? Naj posodo, v kateri miksam, hladim? Nimam aparata za pripravo sladoleda.
Posted 11 July 2014 - 06:38 AM
Ponavadi gre tako, da das sladoled v plasticno posodo in v zamrzovalnik, potem pa vsake x minut (15? nisem prepricana) odpres in premesas kar z zlico, da se enakomerno ohlaja.
Posted 11 July 2014 - 11:22 AM
Hvala!
Ta del postopka sem imela v mislih:
"Once fully chilled, use the mixture in your ice cream maker according to machine instructions. Let it churn until it is the consistency of soft serve. Add in the chocolate and peanuts and let churn until incorporated. Turn your machine off."
Posted 11 July 2014 - 12:16 PM
Aja uf, beats me. Soft serve meni uspe, ce delam bananin sladoled iz (ne dovolj) zmrznjenih banan Ga pa potem nikoli nazaj ne zmrzujem, vedno delam svezega.
Enkrat sem nekaj eksperimentirala z nekim sladoledom iz indijskih oresckov ipd. in sem ga kar pustila v zamrzovalniku par dni, potem pa nisem imela dovolj potrpljenja, da bi ga pustila, da se malo zmehca. Sem ga mislila pac za eno porcijo ven izbezat in sem se ga lotila z nozem, ampak mi je uspelo samo konico dol odlomit
Se mami se vedno norca dela iz mene obcasno zaradi te prigode
.
Posted 11 July 2014 - 02:36 PM
Posted 11 July 2014 - 07:06 PM
Planet, jaz tudi nimam mašine za sladoled. Tega Snickers sem naredila tako, da sem v eno plastično posodo dala karamelno omako iz datljev, v drugo pa beli del in oboje v zamrzovalno skrinjo, vmes pa sem šla parkrat premešat, ampak ne vsakih 15 min. Poleg tega sem to delala zvečer, tako da nisem mogla tolikokrat zmešat in sem na koncu pustila kar čez noč. Ker domači sladoledi postanejo trdi kot kamen, sem naslednji dan pustila oboje, da se malo zmehča in potem sem vmešala arašide in čokolado ter po plasteh razporedila v eno posodo, kot piše v navodilih. Sicer pa moram pred serviranjem vsakič sladoled pustit nekaj časa na sobni temperaturi.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 July 2014 - 07:46 PM
Posted 16 July 2014 - 03:45 PM
Marmelada, je bil tvoj kaj bolj kremast?
Posted 17 August 2014 - 06:32 PM
Posted 17 August 2014 - 08:20 PM
Jaz sem pa za rd dobila sladoled mašino, mi mogoče katera lahko kak fajn preverjen recept prilepi?
Pa ne bi kaj prezakompliciranega za začetek. Kakšno vanilijo, stračatelo, morda kaj sadnega.
Posted 17 August 2014 - 08:25 PM
Od sadnih je meni najboljše čist simpl - jagode, malo cukra in sladke smetane. To je to. Nooooooro dobro. Če hočeš bolj zdravo potem samo zmrznjene jagode in banana, pa toliko vode/mleka, da se da zmiksat.
Za ostalo ti bo pa še kakšna druga morala povedat, žal ne vem.
After all this time?
Always.
Posted 17 August 2014 - 08:36 PM
Velika razlika je ali uporabiš mleko, smetano ali še rumenjake. Več ko ima maščob, bolj kremast je.
Ne vem koliko se ti da delati z rumenjaki (jih zmiksati s sladokrjem da naraste, dodati vroče mleko z vanilijo in to potem segreti s stalnim mešanjem do 82 stopinj-ko se začne zgoščevati). Temu potem dodaš še stepeno smetano.
To je osnova za ostale sladolede.
Za čokoladnega dodaš 200-150 g temne čokolade, lahko daš rozine namočene v rum, jagode,....
Lahko pa narediš sorbet, recimo breskvov.
Vzameš 6 breskev, daš stran kožo, jih zmikasa, dodaš vodo v katero si raztopila sladkor(koliko je odvisno od okusa, upoštevaj pa, da se sladksot pri zamrznjenem manj čuti).
Obvezno pa vedno vse ohladi! Šele nato daš v sladoledno mašino.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 17 August 2014 - 08:48 PM
Men je pa ful všeč doma narejen sorbet z baziliko in limeto. Vodo, sladkor segreješ, vmešaš limetin sok in dodaš vsega pravo mero. Svežo baziliko streš v možnarju in vmešaš v tekočino, pustiš da se vse prepoji, precediš in daš v zmrzovalnik. Na vsake toliko je treba z vilico premečkat, da se ustvari zračen in lahek sorbet, drugače pride ven ledena kocka.
Posted 18 August 2014 - 09:57 AM
Ok super hvala za nasvete
Bom nekaj poskusila, morda najprej po receptu ki je prišel zraven aparata, da sploh dojamem kako zadeva funkcionira. Koliko časa pa so taki sladoledi dobri, da jih imaš v zmrzovalniku?
Posted 19 August 2014 - 11:52 AM
Danes sem se lotila vanilijevega sladoleda. ker hočem kremastega je priprava bolj zamudna.
Recept sem našla tu: http://huferka.dulmi...lijev-sladoled/
Zaenrkat, po poskušanju kreme bo tole božansko Zdaj čaka v hladilniku do popoldneva, potem pa še hop v strojček.
S to jajčno osnovo potem lahko delaš vse sladolede, so kremasti. Pa všeč mi je da jajca niso surova, je pa res da je potrebno kar nekaj packanja, segrevanja in mešanja za to.
Bomo videli. Poročam!
Me pa zanima če mi katera lahko pove koliko časa je tak sladoled uporaben v zmrzovalniku?En mesec ja ali ne?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users