Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 23 January 2012 - 07:13 AM

Posted 23 January 2012 - 08:07 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 16 February 2012 - 11:01 AM
V ponedeljek sva se s fantom odpravila v pizzerio Kavalino. Ambient je zelo prijeten, ima namreč malce toskanskega pridiha in te kar odpelje v en drug svet. Naročila sva eno veliko morsko pico, razrezano na pol - hvala bogu, ker je bila o-g-r-o-m-n-a, jaz zagotovo ne bi pojedla cele, pa sem kar priden jedec, sploh kar se tiče pic.

Posted 20 February 2012 - 09:12 AM
Po prebrani pohvali sva s fantom v petek sprobala pizzi.Pizzeria Kavalino na Trubarjevi
V ponedeljek sva se s fantom odpravila v pizzerio Kavalino. Ambient je zelo prijeten, ima namreč malce toskanskega pridiha in te kar odpelje v en drug svet. Naročila sva eno veliko morsko pico, razrezano na pol - hvala bogu, ker je bila o-g-r-o-m-n-a, jaz zagotovo ne bi pojedla cele, pa sem kar priden jedec, sploh kar se tiče pic.Bila je res odlična, bogato obložena z morskimi sadeži (kar se ne zgodi pogosto), ravno prav slana (pice oz. nasploh hrana v gostilnah mi je ponavadi preveč slana), ravno prav zapečena, res za vse prste obliznit. Tudi najin natakar je bil izjemno ustrežljiv in prijazen. V glavnem, vse pohvale.
Žal je ne morem pohvaliti. Naročila sva morsko in pizzo s pršutom.
Tako velikega roba nisem dobila še v nobeni pizzerii! Bilo ga je za dobesedno za pol pizze in ne samo pri meni. Tudi testo ni bilo tako dobro da bi mi ga pasalo samega jest.
Nadaljna kritika gre na račun file: izjemno malo paradižnika, sira je bilo še kar, morskih sadežev se tudi ni trlo. Posledično je bila zelo suha, fant se je pritoževal nad slanostjo. Tudi pršuta ne znajo odrezat(debeli kosi), po fantovih besedah tudi ni bil kraški, ampak neka poceni varianta.
Natakarji so ok, ambient mi je zlajnano toskanski(malo sem jih naveličana).
Cene niso tako nizke(8 evrov prib. na pizzo) da bi upravičevale tako nizko kvaliteto.
Odsvetujem!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 February 2012 - 09:55 AM

Posted 20 February 2012 - 10:01 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 February 2012 - 11:20 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 February 2012 - 11:24 AM

Za Trto to drži, ne hodim več tja odkar je bila pica mokra
Posted 20 February 2012 - 11:28 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 February 2012 - 11:29 AM
Pa mislim, da je še ena forumašica potožila nad tem.
Posted 20 February 2012 - 11:34 AM
in je prav voda stala gor od zmrznjene zelenjave. Drugače pa imam z njimi dobre
izkušnje, ponavadi sem jedla s pršutom in bučkami in je vedno bila odlična.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 20 February 2012 - 11:35 AM

Tudi jaz preziram mokre pice, ponavadi je ravno pri morskih cela luža. In tisti industrijski sir, ki se takoj strdi, fuuuj. S pršutom mi jo je tvegano naročat, ker ponavadi smrdi in je predebelo narezan. Ne maram tudi preveč obloženih. Rada imam veliko pelatov.
Posted 20 February 2012 - 11:37 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 February 2012 - 11:44 AM

V Garaži sem bila enkrat in nisem bila pretirano impresionirana. Bom jim ob priliki dala še eno šanso, ampak imajo pa bedno lokacijo.
Jaz žalujem za pico v Apuliji, kraj Bisceglie, imenovala se je Sergio. To je bila pizza! Vse kar mi delamo doma ali kaki restavraciji je samo slab približek

Posted 20 February 2012 - 11:45 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 February 2012 - 11:46 AM

Posted 20 February 2012 - 11:57 AM

Drugače mi je pa res žal Frčica, sploh če sta šla tja zaradi moje pohvale.

Posted 20 February 2012 - 12:04 PM
Vse kar mi delamo doma ali kaki restavraciji je samo slab približek
Vsaka 'pica' v sloveniji je slab priblizek prave italijanske, zal.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 February 2012 - 12:06 PM
Je pa tudi to stvar okusa.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 20 February 2012 - 12:14 PM
Freya, se mi je zdelo, da se sekiraš! Nehaj!Joj ja, jaz pa margerite v Neaplju, oomg. Dobro, da danes za kosilo pečem pico, drugače bi hrepenela po njej cel teden.
![]()
Drugače mi je pa res žal Frčica, sploh če sta šla tja zaradi moje pohvale.Jaz sem ful zahtevna kar se tiče pice, ker je to po mojem moja najljubša jed, in je ne bi pohvalila, če ne bi bila res dobra.

sem pa tudi jaz že jedla slabo pizzo v Italiji.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users