Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1461 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 June 2012 - 07:49 AM

Tell us more about puder, itak grem dol čez en mesec! :woot:
Joj, pa tega sem se res bala, ja, sej je samo koža, blabla, ampak meni taka koža ful udari na samozavest. Se spomnem, ko so mi konec 3.letnika butnile neke bule ven, nisem vedela kaj je, grozljivo je bilo, in tistih nekaj mesecev sem se sama sebi zdela tako umazana in grda in sem se stalno tuširala (pač očiščenje in to, sem se bolje počutila, ko sem bila pod tušem), ful me je spremenilo, no. Hb sem potem odkrila razlog in ga ukinila, pa na nego sem začela hoditi in so se stvari izboljšale. Ampak jooj. Okej, se bom pač sprijaznila. Pa koža se mi zmasti že dve uri po pranju. o.o
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1462 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 15 June 2012 - 08:23 AM

Puder je firma Puzzle, majo sicer celo kolekcijo, dobi se v lekarni pa stane 2 marki in pol, se pravi zgrešit nimaš kej :D Tud tonik je ful dober ima notr salicino pa še neke sestavine fajn. Čeprav un puder za čez noč namazat je res najboljši.
Ta puzzle firma je pa kokr vidm na embalaži srbska firma, tako da mogoče tut tam kej najdeš :) pa lepo lepo bi te prosla, če bi lahko še zame kupila en puder pa bi se pol zmenile za prevzem :)
  • 0

#1463 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 15 June 2012 - 11:42 AM

A bi mi lahko to poslikala, da ne kupujem na slepo, ali pa našla prave slike na netu? Ker po tem opisu mi ni ful jasno. A pa je sestavinsko preverjeno tu na forumu (ničemur/nikomur več ne zaupam, dokler se tu ne oceni, haha)? Ja, komot, ni panike. :)
  • 0
Pablo Picasso

#1464 puffinflight

puffinflight

sramežljivec

• Člani
  • 1 posts

Posted 24 June 2012 - 05:00 PM

Da še jaz delim svojo izkušnjo. To je veljalo za mene in ni nujno, da bo tudi za druge, je pa možno, da kateri vseeno pomaga.

Jaz sem imela kakšna 3 leta velike težave z mozolji. Ko sem jih dobila sem sprobala vse žive izdelke proti mozoljem, od lekarniških do teh, ki jih najdemo v drogerijah. Noben ni dal učinka, pa čeprav sem dala vsakemu približno en mesec čas, da se izkaže. Edino, kar so mi povzročili je bila bolj razdražena koža. Vse te močne sestavine (salicilna kislina, alkoholi...) so jo slabšale, a se tega nisem zavedala. En dan pa mi je prekipelo in sem vse te pilinge in kremice vrgla v koš ter se odločila, da bom uporabljala kar samo vodo, ker mi tako ali tako ni pomoči. Po enem tednu sem opazila izboljšanje. Ni bilo ogromno, saj sem še vedno imela mozoljčke, a se je opazilo, da se mi je koža lažje regenerirala in se zdravila. Seveda, da bi se koža kar sama od sebe do konca pozdravila ni bilo pričakovati in se tudi ni. Začela sem uporabljati nežno čistilo za obraz in neodišavljeno nekomedogeno dnevno kremico za vse tipe kože z SPF, vsake toliko si naredim masko z zeleno glino (čudežna zadevica) in zvečer po čiščenju kožo namažem s tanko plastjo aloe vere (še posebej ker imam grdo navado stiskanja mozoljčkov in se koža neverjetno hitro zaceli, pa še aloja ne maši por). Sedaj imam še samo tu pa tam kakšen mozljček (še vedno sem najstnica tako da to ni nekaj nenavadnega). Sama sem za tiste izdelke iz reklam etc. porabila majhno goro denarja, pa še kožo so mi naredili bolj občutljivo. Upam, da bom s tem to kateri preprečila, seveda pa ima vsaka svoj tip kože. Tako je pač bilo pri meni.

Uf sem se razpisala...
  • 0

#1465 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 24 June 2012 - 05:32 PM

jaz sm kt nehala jemati lani septembra, pa še do danes se mi ni koža umirila...in tudi meni je ful udarilo na samozavest. najprej sem imela ful podkožnih mozoljev, zdej je pa tako, da imam povsod neke pikice in bulice, kot ogrci, samo beli, pa še po hrbtu so se mi naredili mozolji...in tudi jaz se vedno bolj nagibam k temu, da bom začela uporabljat samo vodo in kak kamiličen čaj, ker mi enostavno nč drugega ne preostane...
  • 0

#1466 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 July 2012 - 09:47 AM

Zaradi prenehanja KT si dobila mozoljčke?
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1467 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 04 July 2012 - 09:50 AM

jaz sem jih imela prej...vmes ne...po prenehanju pa spet. Hormoni pač.
  • 0

#1468 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 July 2012 - 09:51 AM

Jaz jih nisem imela nikoli.
Ajde, na par mesecev enega, pa še to se mi zdi, da pred M.
Bi se mi pojavili, če bi prenehala s KT?
  • 0

#1469 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 04 July 2012 - 10:22 AM

Jaz se tega ful bojim, ampak si mislim, enkrat bom itak prenehala tako da prej, ko opravim s tem, bolje. Zdaj v Kanadi si bom kupila Claro IPL in s tem bom bolj "pripravljena". Letos še ne bom nehala ker nočem katastrofe zdaj ko bom imela maturantski izlet, ples.. ampak kakor hitro zaključim z maturo, grem dol.

Sem pa tudi jaz ugotovila, da manj sranja ko dam na obraz, bolje. Zdaj že par mesecev uporabljam zgolj penico zvečer in hladno vodo zjutraj, to je vse, nobene kreme, nič. Pa moram rečt, da sem tak zadovoljna kot že dolgo ne, trenutno nimam nobenega mozolja, nisem si sploh mislila da bom to kdaj rekla. Trkam na vsak les, ki pride mimo..
  • 0
Memento mori.

#1470 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 04 July 2012 - 10:53 AM

jaz sem pred jemanjem kt imela mozolje (pač puberteta bi jaz rekla). Med jemanjem je bilo vse super, pač tam pa tam kak mozolj pred M. Zdej po obrazu niti nimam mozoljev ampak bolj te bunkice pa ful ogrcev se mi je naredilo...mah obup :ph34r: :cry:
  • 0

#1471 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 04 July 2012 - 02:10 PM

Isto. Meni se je koža precej poslabšala, odkar sem šla dol, že po enem mesecu se je videlo poslabšanje. Ni katastrofa, ampak je razlika opazna.
  • 0
Pablo Picasso

#1472 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 July 2012 - 07:02 PM

:cry: why oh why? :(
Preden si začela jemati si imela kaj mozoljev?
  • 0

#1473 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 04 July 2012 - 07:26 PM

Tako-tako, v puberteti so bili tisti majhni pubertetniški tu pa tam (meni pa se je zdelo, da imam po faci Kamniško-Savinjske Alpe), sem pa imela konec tretjega letnika gimnazije izbruh nekih podkožnih bul, ampak sem ugotovila, da je to od določenih čokolad in jogurta, ki sem ga oboževala, sem hodila h kozmetičarki, mi je očistila kožo, in se je hitro pokazalo izboljšanje in so bule izginile. Pred M so bili prisotni, pa vedno se je pojavil kak mozolj ob najbolj neprimernem času. :D Po začetku jemanja KT se mi je koža ful spucala, prav v nulo, zdaj pa se mi zdi, da se je kar naenkrat zapacala, kot bi se mi čez noč naredila tona ogrcev po celem obrazu in ten ni izenačen, ful čudno, no.
  • 0
Pablo Picasso

#1474 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 04 July 2012 - 08:46 PM

Pri meni ni bilo razlike prej-vmes-potem.
Je moja koža veliko bolj pogojena s prehranjevanjem, rednim čiščenjem in tem, koliko si "nezavedno" šarim po faci. Med izpiti imam tako ali tako makadam na obrazu :D
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#1475 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 04 July 2012 - 09:45 PM

Pri meni pa ravno kontra, lahko bi se prehranjevala v Meku, pa bi bilo isto, vse je hormonskega izvora.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1476 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 06 August 2012 - 03:43 PM

A je katera sprobala Avene Triacneal? Meni Diacneal ni bil nič posebnega, me pa firbec matra za tega novega...
  • 0

#1477 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 06 August 2012 - 04:43 PM

Pri meni pa ravno kontra, lahko bi se prehranjevala v Meku, pa bi bilo isto, vse je hormonskega izvora.

Ampak ali lahko, če so hormonskega izvora, sploh kaj vplivaš?

Ker pri meni se je zdaj že res prevečkrat pokazalo, da je povezano s hormonskim neravnovesjem. Najbolj očitno je bilo, ko smo prišli v Kanado, nisem spala, sem kar iz lepega dobila neko fejk menstruacijo (ki to sploh ni bila, ne vem sploh kaj je bilo) in mozolje. Ko se je ravnovesje spet vzpostavilo, je nenavaden izcedek izginil skupaj z vsemi mozolji.
  • 0
Memento mori.

#1478 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 August 2012 - 06:28 PM

Hormonske tablete, torej KT.
  • 0
Viens, reste ici!

#1479 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 06 August 2012 - 06:31 PM

Ja, če se ti zdi vredno.
Drugače pa na hormone vpliva marsikaj; spanje, hrana, stres, tako da se da vplivat nanje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1480 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 August 2012 - 06:33 PM

Meni se zdi da Zlatolaska že itak je KT, ali se motim?
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users