Joj, pa tega sem se res bala, ja, sej je samo koža, blabla, ampak meni taka koža ful udari na samozavest. Se spomnem, ko so mi konec 3.letnika butnile neke bule ven, nisem vedela kaj je, grozljivo je bilo, in tistih nekaj mesecev sem se sama sebi zdela tako umazana in grda in sem se stalno tuširala (pač očiščenje in to, sem se bolje počutila, ko sem bila pod tušem), ful me je spremenilo, no. Hb sem potem odkrila razlog in ga ukinila, pa na nego sem začela hoditi in so se stvari izboljšale. Ampak jooj. Okej, se bom pač sprijaznila. Pa koža se mi zmasti že dve uri po pranju. o.o
Mozolji
Posted 15 June 2012 - 07:49 AM
Joj, pa tega sem se res bala, ja, sej je samo koža, blabla, ampak meni taka koža ful udari na samozavest. Se spomnem, ko so mi konec 3.letnika butnile neke bule ven, nisem vedela kaj je, grozljivo je bilo, in tistih nekaj mesecev sem se sama sebi zdela tako umazana in grda in sem se stalno tuširala (pač očiščenje in to, sem se bolje počutila, ko sem bila pod tušem), ful me je spremenilo, no. Hb sem potem odkrila razlog in ga ukinila, pa na nego sem začela hoditi in so se stvari izboljšale. Ampak jooj. Okej, se bom pač sprijaznila. Pa koža se mi zmasti že dve uri po pranju. o.o
Pablo Picasso
Posted 15 June 2012 - 08:23 AM
Ta puzzle firma je pa kokr vidm na embalaži srbska firma, tako da mogoče tut tam kej najdeš
Posted 15 June 2012 - 11:42 AM
Pablo Picasso
Posted 24 June 2012 - 05:00 PM
Jaz sem imela kakšna 3 leta velike težave z mozolji. Ko sem jih dobila sem sprobala vse žive izdelke proti mozoljem, od lekarniških do teh, ki jih najdemo v drogerijah. Noben ni dal učinka, pa čeprav sem dala vsakemu približno en mesec čas, da se izkaže. Edino, kar so mi povzročili je bila bolj razdražena koža. Vse te močne sestavine (salicilna kislina, alkoholi...) so jo slabšale, a se tega nisem zavedala. En dan pa mi je prekipelo in sem vse te pilinge in kremice vrgla v koš ter se odločila, da bom uporabljala kar samo vodo, ker mi tako ali tako ni pomoči. Po enem tednu sem opazila izboljšanje. Ni bilo ogromno, saj sem še vedno imela mozoljčke, a se je opazilo, da se mi je koža lažje regenerirala in se zdravila. Seveda, da bi se koža kar sama od sebe do konca pozdravila ni bilo pričakovati in se tudi ni. Začela sem uporabljati nežno čistilo za obraz in neodišavljeno nekomedogeno dnevno kremico za vse tipe kože z SPF, vsake toliko si naredim masko z zeleno glino (čudežna zadevica) in zvečer po čiščenju kožo namažem s tanko plastjo aloe vere (še posebej ker imam grdo navado stiskanja mozoljčkov in se koža neverjetno hitro zaceli, pa še aloja ne maši por). Sedaj imam še samo tu pa tam kakšen mozljček (še vedno sem najstnica tako da to ni nekaj nenavadnega). Sama sem za tiste izdelke iz reklam etc. porabila majhno goro denarja, pa še kožo so mi naredili bolj občutljivo. Upam, da bom s tem to kateri preprečila, seveda pa ima vsaka svoj tip kože. Tako je pač bilo pri meni.
Uf sem se razpisala...
Posted 24 June 2012 - 05:32 PM
Posted 04 July 2012 - 09:47 AM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 04 July 2012 - 09:50 AM
Posted 04 July 2012 - 09:51 AM
Ajde, na par mesecev enega, pa še to se mi zdi, da pred M.
Bi se mi pojavili, če bi prenehala s KT?
Posted 04 July 2012 - 10:22 AM
Sem pa tudi jaz ugotovila, da manj sranja ko dam na obraz, bolje. Zdaj že par mesecev uporabljam zgolj penico zvečer in hladno vodo zjutraj, to je vse, nobene kreme, nič. Pa moram rečt, da sem tak zadovoljna kot že dolgo ne, trenutno nimam nobenega mozolja, nisem si sploh mislila da bom to kdaj rekla. Trkam na vsak les, ki pride mimo..
Posted 04 July 2012 - 10:53 AM
Posted 04 July 2012 - 02:10 PM
Pablo Picasso
Posted 04 July 2012 - 07:02 PM
Preden si začela jemati si imela kaj mozoljev?
Posted 04 July 2012 - 07:26 PM
Pablo Picasso
Posted 04 July 2012 - 08:46 PM
Je moja koža veliko bolj pogojena s prehranjevanjem, rednim čiščenjem in tem, koliko si "nezavedno" šarim po faci. Med izpiti imam tako ali tako makadam na obrazu
Posted 04 July 2012 - 09:45 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 August 2012 - 03:43 PM
Posted 06 August 2012 - 04:43 PM
Pri meni pa ravno kontra, lahko bi se prehranjevala v Meku, pa bi bilo isto, vse je hormonskega izvora.
Ampak ali lahko, če so hormonskega izvora, sploh kaj vplivaš?
Ker pri meni se je zdaj že res prevečkrat pokazalo, da je povezano s hormonskim neravnovesjem. Najbolj očitno je bilo, ko smo prišli v Kanado, nisem spala, sem kar iz lepega dobila neko fejk menstruacijo (ki to sploh ni bila, ne vem sploh kaj je bilo) in mozolje. Ko se je ravnovesje spet vzpostavilo, je nenavaden izcedek izginil skupaj z vsemi mozolji.
Posted 06 August 2012 - 06:28 PM
Posted 06 August 2012 - 06:31 PM
Drugače pa na hormone vpliva marsikaj; spanje, hrana, stres, tako da se da vplivat nanje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 August 2012 - 06:33 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users