Posted 24 June 2012 - 05:00 PM
Da še jaz delim svojo izkušnjo. To je veljalo za mene in ni nujno, da bo tudi za druge, je pa možno, da kateri vseeno pomaga.
Jaz sem imela kakšna 3 leta velike težave z mozolji. Ko sem jih dobila sem sprobala vse žive izdelke proti mozoljem, od lekarniških do teh, ki jih najdemo v drogerijah. Noben ni dal učinka, pa čeprav sem dala vsakemu približno en mesec čas, da se izkaže. Edino, kar so mi povzročili je bila bolj razdražena koža. Vse te močne sestavine (salicilna kislina, alkoholi...) so jo slabšale, a se tega nisem zavedala. En dan pa mi je prekipelo in sem vse te pilinge in kremice vrgla v koš ter se odločila, da bom uporabljala kar samo vodo, ker mi tako ali tako ni pomoči. Po enem tednu sem opazila izboljšanje. Ni bilo ogromno, saj sem še vedno imela mozoljčke, a se je opazilo, da se mi je koža lažje regenerirala in se zdravila. Seveda, da bi se koža kar sama od sebe do konca pozdravila ni bilo pričakovati in se tudi ni. Začela sem uporabljati nežno čistilo za obraz in neodišavljeno nekomedogeno dnevno kremico za vse tipe kože z SPF, vsake toliko si naredim masko z zeleno glino (čudežna zadevica) in zvečer po čiščenju kožo namažem s tanko plastjo aloe vere (še posebej ker imam grdo navado stiskanja mozoljčkov in se koža neverjetno hitro zaceli, pa še aloja ne maši por). Sedaj imam še samo tu pa tam kakšen mozljček (še vedno sem najstnica tako da to ni nekaj nenavadnega). Sama sem za tiste izdelke iz reklam etc. porabila majhno goro denarja, pa še kožo so mi naredili bolj občutljivo. Upam, da bom s tem to kateri preprečila, seveda pa ima vsaka svoj tip kože. Tako je pač bilo pri meni.
Uf sem se razpisala...