Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#1461 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 09 October 2024 - 07:14 PM

Meni je sanjsko. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1462 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 09 October 2024 - 07:17 PM

Lepa je, sem pa tudi jaz razmišljala, da mi ta okrogli del ni. Kakšna barva je to, taka puder?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1463 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 09 October 2024 - 07:18 PM

Meni je tisto vsec, ker bo levo prehod na teraso, da se ne bomo v rob udarjali, pa s tem tudi zamejimo, da bodo barski stoli samo po sredini otoka, ker itak ne bi bilo prostora, da bi pri vogalu kdo sedel.

Meni je sama kuhinja videti zelo lepa, samo nisem cisto prepricana, ce bi sla v ta videz, ki vseeno ni takoo topel, kot sem sprva mislila, da bi imela. Prej sva imela za k belo leseni kuhinji terakota kavc splaniran, ob taki bi imela pa raje kaj bolj umirjenega.

Je pa tako, da kar bomo zdajle izbrali, bomo potem najbrž po celotni hiši vlekli glede barve pohištva, recimo dnevna soba, veža, ...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1464 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 09 October 2024 - 07:21 PM

Barva pa je kašmir, tako da v realnosti je mogoče malo bolj sivkasta kot pa rozasta.
  • 0

#1465 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 09 October 2024 - 07:28 PM

Tudi meni je lepa, čeprav meni deluje bolj krem kot pa siva barva in po slikah sodeč je topla barva. Tudi meni te polkrogle linije niso všeč, ker mi delujejo preveč bikaste, bi mi bila bolj všeč ravna podaljšana stranica na vsaki strani, sam so okrogle linije zdaj kr moderne.

Kje imaš hladilnik? Zraven pečice al na drugi strani?
  • 0

#1466 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 09 October 2024 - 07:31 PM

Hladilnik je čisto desno na sliki.
  • 0

#1467 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19319 posts

Posted 09 October 2024 - 08:09 PM

Lepa, sicer si sploh ne predstavljam teh modernih kuhinj, bi morala kako v živo videti.
A tla so realna? Ploščice in parket? To mi edino ni všeč, da je parket drug les kot stena.
  • 0

#1468 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 09 October 2024 - 08:18 PM

https://ibb.co/K6Fsx5S
https://ibb.co/1RJc44D

Ja, tla so precej realna, tole zgoraj pa so slike stanja. Zdaj je sicer ze do konca polozen parket.

Les na steni bo mizar ujel s parketom, tako da tu ne bo neke razlike potem.
  • 0

#1469 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 09 October 2024 - 08:25 PM

Lepa, meni se zdi edino otok malo predolg oz. neroden za okrog hodit (ali pa samo izgleda tako zaradi perspektive?). Pa zadaj pod oknom bi imela mogoče vec pulta, da nimaš vseh aparatur pred oknom postavljenih in da ti krajša uporabno (dodatno) delovno povrsino (razen če je v enem od tistih kabinetov zraven predvidena kuhinjska 'garaza'?). Vsaj pri nas je tega kar nekaj (blender, toaster, aparat za kavo, grelnik vode, kuhinjski robot ...).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1470 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 09 October 2024 - 08:48 PM

Če bi še enkrat izbirala, bi tudi midva raje dala malo manjši otok. Skrbelo naju je, ker sva vzela ta širok štedilnik 90cm, da bo premalo prostora za rezanje, ampak vidiva zdaj, da bo čisto dovolj. Mizarju se zdi drugače, da bo dovolj, bomo videli. Težava je, da je moj par dni nazaj začel delati spuščen strop nad otokom zaradi stropne nape in je narejen v isti dimenziji kot otok in bi bilo zdaj čudno, da bi bil spodaj manjši otok :/..
  • 0

#1471 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 09 October 2024 - 08:49 PM

Glede aparatur pa me ne skrbi toliko, ker zdaj nimava nobene zunaj, tako da upam, da bo tako ostalo, v omarah pa bo dovolj površine za shranjevanje. Za kakšno salamoreznico, ki jo še manjkrat potrebuješ, bi dala lahko tudi v shrambo zraven, če bi bilo treba.
  • 0

#1472 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 09 October 2024 - 08:54 PM

Ja, meni se zdi vec kot dovolj prostorna, da ne rabite nobenih aparatur zunaj na pultu. Pri nas je samo grelnik vode zunaj.
Meni se otok ne zdi prevelik, se mi zdi fajn razmerje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1473 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 10 October 2024 - 05:40 AM

Hvala za vae komentarje, mi veliko pomenijo, da premisliva, ce je to tudi nama taka stvar, ki bi jo bilo dobro spremeniti.

Ker sestra na primer je tudi zdaj v gradnji, ampak mi vedno samo nevoscljivo rece fajn oziroma je brez komentarja...
  • 0

#1474 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19319 posts

Posted 10 October 2024 - 06:53 AM

Ful lepa kombinacija parketa in ploščic. Je masiven parket?

Potem ne bosta imela tiste Bora nape, ki je vgrajena v štedilnik? 

• 0

#1475 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 11 October 2024 - 09:34 AM

O wau, res ful lepo. Pa kašmir barva je res lepa, mislim, da ma Alja Perne ta odtenek. V kaj pa bo otok oblečen?

Meni se zdi velikost otoka kvečjemu plus, čimveč delovne površine. 3m je dolg?

• 0

After all this time?

Always.

#1476 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 11 October 2024 - 09:40 AM

Itak, Neytiri, to je čisto samo tako v razmislek, itak imamo različne navade in stile kuhanja. V naši hiši je kuhinja že bila (in v super stanju), tako da sva jo pač posvojila, ampak itak si vedno delaš kakšne zaznamke 'za drugič' ;) Jaz imam rada stvari, ki jih dnevno uporabljamo, 'zunaj', ker je ful bolj praktično tako, čeprav mi je lepse, da je pospravljeno. Tista 'garazna' vrata v stilu rolete mi nekako ne potegnejo, tako da bi sama verjetno dala tiste pante, kjer krila vrat odpreš levo desno na ven (kot navadne omarice), potem pa krila potisnega v režo, da so poravnana z ohišjem. Da rabiš samo eno stvar odpreti in imaš takoj funkcionalno kuhinjo, pa eno stvar zapret in imaš pospravljeno. Če imaš pa shrambo zraven, pa še toliko bolje 👌 To je tudi na moji WL za nekoč, hehe.

Škoda za sestrin odnos, mene bi to tudi zelo žalostilo :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1477 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 11 October 2024 - 09:51 AM

O wau, res ful lepo. Pa kašmir barva je res lepa, mislim, da ma Alja Perne ta odtenek. V kaj pa bo otok oblečen?

Meni je sicer odtenek na slikah od Neytiri lepši kot tale od Alje.

Parket imata pa hrastov, kolikor je vidno iz slike. Zgolj za info, naju je prodajalec opozoril, da hrastov parket z leti in od sonca porumeni. Meni so sicer ti topli rumeni odtenki všeč, tako da me to pri nakupu ni motilo. Mene je najbolj strah kako se bo ta parket obnašal v kuhinji. Res upam, da si nisem zarila noža v hrbet s to odločitvijo, ampak druge (estetske) rešitve enostavno nisem našla.

• 0

#1478 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19319 posts

Posted 11 October 2024 - 10:01 AM

Bellini, vem, da je hrastov, ampak zanima me, kakšna vrsta. :)

Glede kuhinje pa enako, sicer še vedno razmišljam o vinilu ali keramiki, ampak verjetno bo tudi parket... Ker meni to recimo ni všeč, kot je pri Neytiri na sliki, Terazzo ploščice in na otoku videz marmorja. Različni vzorci.  

Od Alje Perne odtenek je na posnetku videti bolj temen in siv. 

• 0

#1479 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 11 October 2024 - 10:07 AM

Meni se parket v kuhinji čisto okej obnese, sva imela prej in zdaj isto. Pač treba je malo pazit na kapljice vode, pa če kaj mastnega pade na tla res takoj pobrisat, sicer pa čist nobenih problemov. 

• 0

After all this time?

Always.

#1480 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19319 posts

Posted 11 October 2024 - 10:11 AM

Pri nas so bolj kot madeži težava luknje, ko kaj pade na tla. :) 

Bellini, kje pa sta kupila parket? Midva sicer še dokler ne prevzameva stanovanja ne bova vedela, ali bova sploh menjala parket ali se bo samo brusil in lakiral, mora prit nek parketar pogledat in ocenit, če lahko ta obstoječi še zdrži 20+ let. Če ne, bova menjala. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users