Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

• Guests

Posted 06 February 2015 - 02:13 PM

Hvala za nasvete.

Ravnokar sva jo od veterinarja pripeljala (sterilizacija) in se mi kar smili. Ful se trese. Zdaj je sicer bolje, ker sva jo v eno toplo, mehko oddejo zavila in je zaspala. Sva ji tudi ob radiatorju pripravila kotiček, pa ne želi bit tam. Poleg tega, da so jo sterilizirali, so ji dali tudi injekcijo proti garjam (že drugo). Testirali so jo za mačji aids in levkozo, pa so testi negativni. Čez 2 tedna jo peljeva le še cepit proti kužnim boleznim, pa še zadnjo injekcijo proti garjam bo dobila in to je to, konec matranja zanjo. Kar dosti stane to vse skupaj, lepe denarce sva zdajle zapravila za kletko, mačji wc, hrano, obiski pri veterinarju... Ampak to so pač ti začetni stroški, ki jih moraš dat čez pri najdeni muci in sem vesela, da sva vse to opravila. 

Ni mi pa čist jasno, zakaj so jo po vratu pobrili malce. Mogoče ima tam kakšno ranico ali kaj takšnega, ali pa zato ker sva rekla, da se po vratu dosti praska in so pogledali.  Nisva vprašala, ker sva šele doma opazila to.

• 0

• Guests

Posted 20 February 2015 - 01:00 AM

S fantom greva čez vikend na morje in bo mačka ostala doma. Glede na to, da bo samo en dan zares sama in še takrat bodo prišli fantovi starši poskrbet zanjo (jo nahranit, se mal poigrat z njo...), mislim, da ji ne bo hudega. Kako ve poskrbite za mačke, kadar vas kakšen dan ni? Midva ji bova jutri dala za jest, kot običajno vrečkico mokre hrane, briketov pa malo več, da jih bo imela za čez cel dan. V soboto bodo prišli njegovi starši poskrbet zanjo, v nedeljo bova pa že midva nazaj. 

• 0

#1463 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 February 2015 - 01:29 PM

Najini dve sta tam do tri dni brez problema sami ne da bi ju kdo prišel hranit. Za kar več kot tri dni, pa navadno prosiva prijatelje, da poskrbijo za njiju.

Standardni proces je, da ju pred samim odhodom dobro nahraniva. V skodelice jima nastaviva zvrhano mero briketov in zraven obvezno tudi več zvrhanih skodelic vode. Za primer, da jima količina hrane ne bi zadostovala oz. da dobita svežo porcijo, jima nastaviva avtomatski hranilnik. Tega nastaviva, da se po poljubnem času odpre in mački dobita takrat svež obrok.

Po mojih izkušnjah pa je hrana še najmanjši problem, večji problem je mačji wc. Mačke imajo izjemno občutljiv nos in če je pesek poln kakcev, hitro poiščejo nov prostor za lulanje. Sama pred odhodom oba mačja wc-ja do vrha napolnim s svežim peskom in tolikšna količina še ravno zdrži maksimalno tri dni. Po treh dneh že zakopljeta v pesek toliko iztrebkov, da njihov vonj  že prične odbijati njune nosove.

• 0

#1464 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 21 February 2015 - 09:00 AM

Sama je, pride mami in ji da za jest. Verjetno bova isto naredila letos, pa tud če bomo šli za en teden. Ne bom je dajala v hotel. Mami bo prišla zjutraj in zvečer in ji dala za jesti pa pomest pesek. To je to.

nič ji ne fali, ima na razpolago 50 m2 površine, kar je več kot v uni kletki v hotelu. Odprla ji bom tud eno dodatno sobo, da bo lahko gledala ven in to je to.

Moja nima problema z wcjem, ji ga že od nekdaj spucam 1x na teden. Kupujem pa pač drag pesek in niti ne smrdi nič, pa pokrit wc imam.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1465 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 February 2015 - 11:35 PM

Normalno čistiš 1x na teden? Niti kakcev ne čistiš pogosteje? 

• 0

#1466 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 22 February 2015 - 08:21 AM

nope. In ne smrdi, res ne, pa kakci so vsi trdi vedno ker je samo brikete, ničesar drugega....

Tko da, imam malo dela. Edino dvakrat na dan pometem wc v mansardi (tu ima tudi svoj wc+hrano).

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1467 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 February 2015 - 10:10 AM

Zanimivo. Jaz si niti ne predstavljam, da ne bi čistila peska vsak dan. 

• 0

• Guests

Posted 22 February 2015 - 07:02 PM

Evo najina maca je čisto ok preživela najino odsotnost :) Itak sta fantova starša čisto navdušena nad njo in sta ji vsak dan prišla družbo delat, wc sčistit, jo nahranit, tako da ji ni prav nič manjkalo :) Vse kar ni namenjeno, da frca po tleh sva poskrila (npr. usb, kemični svinčniki...), pustila pa sva ji igrače, mačjo meto, pa 2 praskalnika ima, okna sva imela "odgrnjena", da je lahko skozi gledala.... Ko sva se vrnila domov naju je par minut ignorirala, ker je šnofala po prtljagi, potem se je pa le pustila malo pocrkljati. Edino kar naju je presenetilo je vonj po wc-ju, precej je zasmrdelo ko sva prišla domov in zdaj ne vem, ali je prej isto smrdelo in sva se že tako navadila tega vonja, ali pa je pesek bil že toliko star, da se je že tako prepojil z vonjem, čeprav je to nekam hitrp - pred 14-imi dnevi sva menjala komplet pesek, uporabljava pa biosand. Na koliko časa ga pa ve menjate? A menjate v celoti ali samo dotresete novega? Midva kar v celoti, ker se vmes naberejo kakšni mali svaljki kakcev oz. urina, ki uidejo skozi režo lopatke, ko pobiraš. 

Kalypso, kje si pa kupila avtomatski dozirnik?

• 0

#1469 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 22 February 2015 - 07:48 PM

Jaz sem tudi na 14 dni, ko sem imela slabše, pa isto so se ostanki notri nabirali. Zdaj imam pa Grey Master in ga imam že en mesec, ker se delajo čisto drobne kepice, ki ne razpadajo. Šlo ga je notri 2/3, ostalo sem po potrebi dodajala. Pomojem bi pri eni muci zdržal ene 2 meseca. Stane pa 15€. Zdaj sem za malo manjši denar naročila Tigerino. Bom videla. Pri tem Masterju me moti to, ker je droben in ga povsod razneseta.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1470 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 22 February 2015 - 07:59 PM

Mi ga čisto menjamo 1x na mesec, vmes pa dosipamo po potrebi. Čistimo na 1-2 dni, Hoferjev pesek.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1471 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 22 February 2015 - 09:37 PM

grey master, 1x na mesec. Ne dosuvam nič.

• 0

#1472 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 February 2015 - 11:24 PM

Kalypso, kje si pa kupila avtomatski dozirnik?

V lokalni živalski trgovini, se pa dobijo ugodneje na spletu. 

Moji imata tole: 

TRIXIE-TX4-HUNDENAPF-2.JPG

Glede peska: jaz ga popolnoma zamenjam nekje 1x na mesec dni - včasih kak teden več, po dopustu in počitnicah kak teden manj. Dosipujem po potrebi, čistim pa vsak dan: zjutraj in zvečer. Uporabljam pa pesek, ki se sprime v grude in spada v nižji cenovni razred. Najpogosteje menjavam med znamkama dveh lokalnih trgovcev, včasih kupim tudi tistega iz Hoferja ali Lidla.

• 0

#1473 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 23 February 2015 - 07:56 AM

jaz uporabljam Cat Silica, zdrži pa cca 1 mesec. Vsak dan spucam ven dreke.

• 0

• Guests

Posted 26 February 2015 - 08:52 PM

Bom sprobala najprej grey master, potem pa še Cat Silica. Pa na ebay-u sem naročila lopatko, ki ima malo ožje reže. 

Btw, zdaj sem v Mr. Pet-u kupila eno igračko, gre za miška, ki začivka kot kakšen ptiček vsakič ko ga mačka s tačko drezne. Omg, kolk je nora na to, celo uro ga lahko frca po stanovanju ali pa še dlje, običajno ji ga prej vzamem, ker mi začne it na živce to čivkanje :D Jo bom enkrat posnela.

• 0

#1475 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 February 2015 - 08:53 PM

Moje mačke imajo tut to. :)

• 0
Viens, reste ici!

#1476 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 26 February 2015 - 10:17 PM

Naša je imela eno čivkajočo in zdaj je nima več, ker smo morali izbirati med piskajočo igračo in duševnim zdravjem ter se odločili za slednje.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1477 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 26 February 2015 - 10:29 PM

:hooray:

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1478 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 February 2015 - 10:21 AM

Moji imata miško, ki piska, ko se je dotakneš. Je bila aktualna morda teden dni, zdaj pa leži skupaj z drugimi igračami v škatli.

• 0

#1479 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 28 February 2015 - 10:09 PM

Naš ima najraje pošiljanje faksov ob nenormalnih urah. Vsako noč stikam multifunkcijsko iz elektrike, ker vedno ampak VEDNO pritisne ravno tisto tipko, da naprava potem neumorno žvrgoli. On pa sedi zraven z izbuljenimi očmi.

• 0

• Guests

Posted 12 March 2015 - 07:24 PM

:hooray: 

Najina Sisi je pa nora na tiskalnik, pa še najin ful dolgo "melje" preden kaj natisne in vsa živčna skače okoli njega :D 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users