Uau, vse super izgleda. Si na krompir dala kakšne posebne začimbe?

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 26 February 2013 - 03:17 PM
Posted 26 February 2013 - 03:26 PM
Med pečenjem sem ga 3 krat namazala z mešanico stopljenega masla in česna v prahu, ko pa je bil pečen sem ga potresla še s svežim peteršiljem (žal nimam slike). Pa malo popra in soli tudi.
Lahko daš po moje začimbe po izbiri.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 March 2013 - 10:12 PM
En zanimiv vegan blog: http://wingitvegan.blogspot.com/
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 March 2013 - 01:53 PM
Presni jabolčni zavitek, oziroma pri meni bolj rolada
200g mandljev
200g datljev (predhodno namočenih za par ur)
tri jabolka
cimet
limona
kokosova moka za posip
Naribamo jabolka in jih pustimo stat, da potemnijo. Mandlje zmeljemo v moko. Posebej zmeljemo/spasiramo datlje. Jaz sem jih s paličnim pa ni to najboljša ideja. Mandljevo moko in datlje zmešamo v homogeno zmes. Jaz sem kar z rokami gnetla. Na koncu dobimo kepo, ki jo razvaljamo ali z rokami razporedimo na peki papirju v kvadrat. Nanj naložimo stisnjena jabolka (vzamemo eno pest in stisnemo, da izteče sok) malo stran odvsakega roba. Potrosimo s cimetom in pokapamo z limono. Nato ga zavijemo. Lahko zavijemo tako, kot sem jaz ali pa samo skupaj iz vsake strani. Po vrhu posipamo s kokosovo moko ali pa kar celo "klobaso" povaljamo v njej.
Meni je ful dober zavitek. Ful sladek zaradi datljev in malo se čuti marcipan zaradi mandljev. Odlična kombinacija z rahlo kislimi jabolki!
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 March 2013 - 02:53 PM
Ta presni jabolčni zavitek je potrebno narediti isti dan, ko se postreže, ker drugi dan je postane pacast. Sicer je bolj dober, samo izgleda pa več ne lepo.
Danes sem delala curry, samo je bil preveč voden. Naslednjič (kar jutri verjetno) ga bom delala v voku in bom naredila bolj gostega.
Posted 04 March 2013 - 07:02 PM
OK. Malo manj daj tekočine (juhe in kokosovega mleka).
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 04 March 2013 - 07:20 PM
Ja, lahko pa notri vmesas tudi malo koruznega skroba, recimo (najprej vmesas v malo hladne vode, nato vlijes v lonec/vok).
Posted 05 March 2013 - 09:22 AM
Še en preprost recept (priloga), korenček pečen v pečici (recept dobila pri Kay, sem ga potem malo priredila)
Approved by Miki
Posted 05 March 2013 - 01:18 PM
^ iii, muc! Kinky, Sade, same super stvari!
Še en link od mene.
Zelo okusni veganski recepti: http://letthemeatvegancake.tumblr.com/
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 05 March 2013 - 02:38 PM
To korenje imam jaz že dlje časa v mislih. Kaj si naredila isto polivko kot Kay?
Posted 05 March 2013 - 02:43 PM
Ja, zelenjavna juha in pa malo limone sem dala. Pa čebulo in česen, pekla sem najprej pokrito 45 minut, nato pa še zadnjih 15 odkrito. Začinila sem s poprom (precej) in soljo.
Posted 05 March 2013 - 02:45 PM
Hvala
Posted 08 March 2013 - 01:15 AM
Drugače ful ne maram sojinih hrenovk, ker so mi vse po vrsti brez okusa ali celo ogabne, La Vida so mi pa res dobre. Danes sem fantu naredila hot dog in je bil navdušen.
Niso pa veganske, vsebujejo jajce.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 March 2013 - 07:34 AM
Ja, te so full dobre, pa ne preslane.
Posted 08 March 2013 - 11:16 AM
Ja, se strinjam. Jaz sem po večini samo te jedla, ko sem bila na še vegetarijanski prehrani.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 March 2013 - 12:15 PM
Kinky, kakšne dobrote ti delaš! Na prejšnji strani in na tej strani korenček. Mjami!
Posted 08 March 2013 - 12:39 PM
Hvala, ananas. Se trudim odkrivati nove recepte, ja. So pa vsi full enostavni, ti vzamejo malo časa.
Posted 08 March 2013 - 12:53 PM
Ko bom na svojem in bom pogosteje kuhala, bom 100% po tvojih receptih. Všeč mi je, ker je veliko zelenjave, ki jo jaz obožujem. Pa vse jedi so tako lepo pisane! Škoda, da ne nadaljuješ bloga!
Posted 08 March 2013 - 12:57 PM
Ja, vem, mogoče bom nekoč (mi je tudi digitalec crknil). Hvala še enkrat, ko začneš in vidiš, da sploh ni tako zahtevno, in da ti ne vzame veliko časa, pa še ZELO dobro je (in te drugi pohvalijo), dobiš motivacijo za naprej.
Posted 08 March 2013 - 04:35 PM
Kinky, tvoje jedi vse zgledajo slastne! Zmotilo me je edino, da si imela poleg testenin na istem krožniku še solato iz rdečega zelja (če je bila to solata). Jaz ful ne maram mešanja solate zraven na krožniku.
Me pa zanima, za kolikokrat imata potem to za jest? Poln pekač sarm za dve osebi je kar malo huda. Imaš pa enako stekleno posodo/pekač kot pri fantu, tisto iz dveh delov. Tudi jaz pečem prebranec v tistem ta plitvem delu.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users