Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1461 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 June 2008 - 05:37 PM

Mi smo meli skoz ene čudne, no ene 2 sta bla kul.

Enkrat je bil en prof. pa je sošolec zadnjih 5 min na test uletu - je zamudu kao. In tko prof. reče: Ja, kje si pa bil? Pa on: Oprostite, prof., vlaku je guma počla in sem mogu čakat pol. LOL, brez heca, ne zmišljujem si, mudel je dejansko nazaj prbil: Aha, aha, OK, se bova zmenila za drug datum. LOL

Aja, pa še neki sm se spomnla, kaj pri nas govorijo glede na to, katere izbirne predmete maš:

-ZG+GEO je socialni paket
-KE+BI je luksuzni paket
-KE+BI+MA(VR) je pa luksuzni paket s pogledom na morje biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1462 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 02 June 2008 - 05:43 PM

pri nas bolj drži tkole:

geo+soc je socialni
bio+fiz/kem/zgo samomor

ostalo pa nekje vmes biggrin.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1463 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 02 June 2008 - 05:46 PM

pri nas pa pravjo- geo+zgo -> luzer paket za ostale pa ni posebnih imen smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1464 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 02 June 2008 - 06:04 PM

iz našega razreda noben ni vzel zgodovine laugh.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1465 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 02 June 2008 - 06:26 PM

Pri nas nas je pa ful vzelo zgodovino, če ne celo kake pol razreda. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1466 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 02 June 2008 - 06:35 PM

norci laugh.gif no sej - pri nas so pa na geografijo navalili. na bio nas je blo pa vse skupej 15 (iz 3h razredov).
  • 0

#1467 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 02 June 2008 - 06:57 PM

Nas je bilo pri zgo za cel razred, pri geo isto. Fiziko jih je tudi precej vzelo. Bio pa samo 3. Jaz imam pa sodeš po vaših kategorizacijah kombinacijo za samomor.
Pr nas ni nič govora o teh kombinacijah, samo če komu omeniš bio-zgo zavija z očmi. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1468 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 02 June 2008 - 07:07 PM

QUOTE(uršolinkica @ 2. 6. 2008 - 11:12) View Post

Kalypso: ma da je bla res lažja? jaz zgodovine ful ful ne maram in mam res vlki odpor do nje sploh se je kaj učit. dočim geografijo mam pa ful rada, letos se je še nism vsega skupaj učila 5 ur pa jo imam 4. kontrolne nam pa daje iz mature. pri gefi se mi zdi da že velik lahko iz logike sklepaš pr zgodovin pa morš vse na pamet znat. :S
Meni je bila zgodovina lažja. Verjetno tudi zaradi boljših priprav in dejstva,da sem se geografijo učila za maturo le dan pred maturo. Pri geografiji si moral ful logično sklepat in povezovat stvari,da o vprašanjih v katerih si moral z lastnega stališča ovrednotit stvari ne govorim. Jaz sem imela ful slab občutek po tem ko sem odpisala maturo. Ampak na koncu sem pa pisala 5. smile.gif Drugače sem pa imela oba predmeta ful rada. Vsakega po svoje. Verjetno bi šla dvopredmetno zgodovino-geografijo študirat, če mi ne bi prof. na gimnaziji malce zbil te simpatije do geografije. Če vam že zdaj daje maturitetne kontrolne, potem mislim, da ne bi smelo bit večjih težav na maturi. wink.gif Vsi dogodki v zgodovini imajo neko logično zaporedje in če poznaš neke stvari potem ni več sama piflarija. wink.gif Meni je bolj kot ena pravljica z nešteto poglavji.

• 0

#1469 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5835 posts

Posted 02 June 2008 - 08:07 PM

točno tako. zgodovino moraš razumet, predvsem se je ni treba na pamet učit. vse ima zaporedje in logiko tudi v zgodovini. iz maturitenih pol pa lahko mariskaj razbereš.
(se vidi, da sem si želela zgodfovino študirat in da sem odrasla v zgodovinarskem okolju!!!)
  • 0

#1470 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 02 June 2008 - 11:34 PM

Že 3 leta, kar sem delala maturo, moje ocene pa so bile:

matematika 5 (glede na to, da sem jo mela v 2. in 4. letniku zaključeno 3 ...)
kemija 4
angleščina 4
slovenščina 5+3
psihologija 5

Veliko bolje je bilo, kot sem pričakovala - in to je bilo pri veliko ljudeh, da so bli rezultati boljši od pričakovanj. Vendar mi zdaj na faksu ta matura nič ne nuca.

• 0

#1471 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15787 posts

Posted 03 June 2008 - 07:40 AM

Ti je pa nucala, da si prišla nanj. biggrin.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1472 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 03 June 2008 - 07:45 AM

Zgodovina ni men popolnoma nč logična ermm.gif oki to že da se najprej zgodi ene stvar pol pa druga.
pri nas zahteva profesor večino letnic, pa vsa imena in men se to tko brez veze zdi učit da je joj. evo donas pišem zgodovino ampak mam tak odpor da se mi je tut učit ne da. verjetno bi ob drugem profesorju bolj vzljubila predmet, ker zgodovina sama po sebi je zanimiva smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1473 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 03 June 2008 - 07:47 AM

Ja veliko je odvisno od profesorja kolio se ti en predmet priljubi in koliko zagravža. wink.gif Veliko sreče danes!
  • 0

#1474 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 03 June 2008 - 07:51 AM

Ma ja ta profesor je čudn laugh.gif

ej hvala, ker jo bom velik potrebovala smile.gif
  • 0

#1475 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 03 June 2008 - 07:51 AM

mi smo imeli pa fajn profesorico, ni zahtevala še pa još letnic pa to, ampak razumevanje snovi. ful faca tud sicer, no. sej kšne stvari so me pritegnile, večina pa ne. mi je bio velik bolj pri srcu (+pri zgodovini bolj kot ne odkrivaš človeško nasilno naravno in podobno, pri biologiji pa kompleksnost vsega živega in je uau smile.gif).
  • 0

#1476 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 03 June 2008 - 08:14 AM

uf biologija. naša je taka čudna da je kr joj. ženska celo uro bere iz svojih zapiskov. če prosiš enega ki je imel to profesorco recimo pred 10 leti da ti posodi zvezek je notri identično s tistim kar ženska govori. celo uro monotono razlaga. in ful joj je razjezil k so letos iz našega razreda samo 3je na maturi. pa ful ma proti nm: vi športniki ste sami lenuhi... bla bla bla....
pri gefi mamo pa na koncu vsake ure 10 minutni življenski nasvet smile.gif nazadje je blo, kaj narest če v državo pride huda inflacija. vse svoje bogastvo pretopit v zlato ali diamante, ker samo temu ostaja cena nekak konstantna. nepremičnine se ti lahko zrušjo... biggrin.gif
  • 0

#1477 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 03 June 2008 - 08:58 AM

Reddish ancka kaj pa studiras?
  • 0

#1478 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 03 June 2008 - 11:04 AM

Slovenščino- saj mi je kul, vendar bom šla vzporedno najbrž še kaj drugega drugo leto študirat: rehabilitacijsko pedagogiko, ki me res zanima. Ampak moji življenjski želji pa sta bili farmacija, še bolj pa psihologija - vendar si nisem upala niti vpisat tega dvojega, ker sem mislila, da ne bom sprejeta (nisem si misila, da bo matura šla dobro). Bila sem sicer prav dobra vseskozi, na farmacijo bi prišla, na psihologijo pa kljub prav dobremu uspehu in vredu ocenam na maturi ne - psihologija ima res vsako leto nečloveško omejtitev.
  • 0

#1479 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 03 June 2008 - 12:05 PM

^Ja, psihologija ma nenormalno omejitev wacko.gif . Sem si jo že zbila iz glave.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1480 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 03 June 2008 - 01:25 PM

Danes je bila kemija in je bla polom. cry.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users