Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1461 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 January 2008 - 11:14 PM

Ancka med uporabo kontracepije nastopi le prekinitvena krvavitev, ki se pojavi zaradi padca hormonov in ni prava menstruacija. Jajčniki mirujejo in niso aktivni, zato bi lahko letno zmanjšali število "menstruacij".

Oz. kot zgoraj piše:
Kontracepcijske tablete pa delujejo tako, da prepricajo telo, da je nosece. Ko jih jemljes, se maternicna sluznica ne tvori in se zato iz maternice nima kaj cistiti in izlocati.

No sicer pa kaj pa vem, naslednjič bom malo izprašala ginekologa o tem.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1462 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 January 2008 - 11:22 PM

Torej po tej logiki - če (teoretično) jemlješ tabletke 10 let, se ti bo doba, ko bi morala priti v meno premaknila za 10 let?
  • 0

#1463 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 January 2008 - 11:28 PM

Ne po mojem ne.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1464 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 03 January 2008 - 11:14 AM

mene pa ša nekaj zanima... namreč v teh raztresenih prazničnih dneh se mi je zgodilo, da sem uzela 2 tabletki na en dan. a je s tem kj narobe, ker v "navodilih" ki so priložene tabletkam o temu nč ne piše, piše samo kaj narest če otrok vzame veliko tabletk. hm kaj nej nardim?
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1465 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 03 January 2008 - 11:16 AM

Kaj Yarina oz. Yasminelle so manj močne, kot Logest ? Jaz sem se pri Logestu zredila, upam, da se pri tistih dveh ne bi.
  • 0

#1466 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 03 January 2008 - 11:38 AM

mene pa nekaj zanima...
jaz jemljem Diane 35, in sem na večih forumih prebrala da se je ženskam zmanjšala želja po spolnosti. jaz pa tudi opažam da se mi je zelo zmanjšala.in to bi rada spremenila.
takrat mi je ginekolog predpisal te tabletke zaradi mozoljev, ki so mi izginili po jemanju tabletk.a obstajajo še katere druge tabletke da prepričujejo mozolje+da se nebi zredila??ker me je strah da jih nebi nazaj dobila??!!
ker po diane sem se zredila. če bi jih hotela zamenjati bi se morala normalno naročiti pri ginekologu in mu povedati da bi rada druge tabletke??a ginekologi kaj komplicirajo pri spremembi tebletk??
lp

• 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#1467 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 03 January 2008 - 12:56 PM

QUOTE(uršolinkica @ 3. 1. 2008 - 11:14) View Post

mene pa ša nekaj zanima... namreč v teh raztresenih prazničnih dneh se mi je zgodilo, da sem uzela 2 tabletki na en dan. a je s tem kj narobe, ker v "navodilih" ki so priložene tabletkam o temu nč ne piše, piše samo kaj narest če otrok vzame veliko tabletk. hm kaj nej nardim?

Mislim, da se ti ne more zgodit nič hudega, če vzameš dve. Če pa bi jih več, se pa lahko kaj zakomplicira in ti je slabo...itd...

laLa° Objavljeno Danes, 11:16
Kaj Yarina oz. Yasminelle so manj močne, kot Logest ? Jaz sem se pri Logestu zredila, upam, da se pri tistih dveh ne bi.

Yarina oz. Yasminelle so manj močne, kot Logest. Verjetno se pri teh dveh ne boš zredila.

žabica Objavljeno Danes, 11:38
jaz jemljem Diane 35, in sem na večih forumih prebrala da se je ženskam zmanjšala želja po spolnosti. jaz pa tudi opažam da se mi je zelo zmanjšala.in to bi rada spremenila.
takrat mi je ginekolog predpisal te tabletke zaradi mozoljev, ki so mi izginili po jemanju tabletk.a obstajajo še katere druge tabletke da prepričujejo mozolje+da se nebi zredila??ker me je strah da jih nebi nazaj dobila??!!
ker po diane sem se zredila. če bi jih hotela zamenjati bi se morala normalno naročiti pri ginekologu in mu povedati da bi rada druge tabletke??a ginekologi kaj komplicirajo pri spremembi tebletk??

Meni je dal ginekolog Yarina, prej sem imela Diane 35 kot tudi ti. Koža je takšna kot prej, ni nekih spremeb. Kg pa imam manj, način prehranjevnja pa nisem spremenila.
Ginekolog ti pri menjavi teh tablet ne bo kompliciral. Jaz se nisem naročila, pa tudi glede tega ni imel nič proti, malo sma se pogovorila in sem dobila Yarina. Pri tebi pa nevem kakšnega imaš tako, da je bolje da povprašaš.
Želja po sexu je ista, ni sprememb.
  • 0

#1468 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 January 2008 - 12:59 PM

Samo Lala ne jemlje KT zaradi zaščite, ampak zaradi krčev al neki takega (al se meni samo sanja?). Zredila se ne bo, ampak kaj ji bojo isto pomagale?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1469 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 03 January 2008 - 01:01 PM

Ej pr men je vse isto. Krčev nimam in bolečin. Upam, da bodo še druge kaj odgovorile, več glav več ve wink.gif .
  • 0

#1470 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 January 2008 - 01:03 PM

Sej jst tudi jemljem Yasminelle, ampak krče mam še vedno, s tem da je res, da so ful manj močni kot prej (tko da ne rabim žret dodatnih tablet).

Čeprav kolkor vem, je Lala nadvse koščena in ji kšna doatna kilca niti ne škodi tongue.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1471 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 10 January 2008 - 08:53 PM

Evo, dans dobila Yarina tabletke in že začela z jemanjem smile.gif
  • 0

#1472 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 January 2008 - 08:29 PM

A je imela katera tabletke Lyndinette? Izkušnje?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1473 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 17 January 2008 - 08:43 PM

A to loh pri ginekologinji sam rečeš katere želiš? oops.gif Jst se res nočem zredit zarad KT. rolleyes.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#1474 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 17 January 2008 - 08:44 PM

Coco*:
Ja jst jih mam. So moje prve tabletke. Zredila sem se za pribl. 2 kili, dobila malo celulita, menstruacije so dosti šibkejše in krajše. To mislim, da je vse glede stranskih učinkov. Aja pa zdej po pol leta jemanja se mi je tudi koža uredila (vsaj približno).
Na splošno sem zadovoljna z njimi.
Če pa te še kaj določenega zanima vprašaj.

TASH:
Mislim, da je ponavadi tako, da te najprej mal vpraša, če imaš kakšne težave (npr. akne, boleče menstruacije, itd.), lahko pa seveda tudi ti sama poveš kaj želiš od tabletk. Komot ji lahko rečeš, da bi pač rada take po katerih se ne bi zredila.
  • 0

#1475 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 17 January 2008 - 08:51 PM

QUOTE(TASH @ 17. 1. 2008 - 22:43) View Post

A to loh pri ginekologinji sam rečeš katere želiš? oops.gif Jst se res nočem zredit zarad KT. rolleyes.gif

Mene je ginekolog sam vprašal, če imam katere že sama v mislih. Tako, da sem sama hotela yasminelle in mi jih je brez problema predpisal.

Ne vem pa kakšni so kaj drugi ginekologi...
Samo, če nimaš nobenih težav, potem pač povej katere bi in ti jih bodo tudi predpisali, no naj bi jih.
  • 0

#1476 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 17 January 2008 - 08:53 PM

Aha te Lyndinette .. . Ena kolegica jih ima, pa pravi, da sploh nimajo nobenih stranskih učinkov pri njej .. ampak to je sevda spet odvisno od posameznice. Ena druga kolegica ima recimo Logest - jst sem se z Logestom zredila ko krava, čisto mi je izmaličilo postavo, ona pa je z vsakim mesecem jemanja šla dol eno kilo. Pri meni tone celulita, pri njen niti konček. blink.gif

Najverjetneje imam jutri pregled in mi bo dala tablete, ker se drugače mojega trenutnega zdravstvenega stanja ne da uredit. down.gif
In zdej čekiram okoli katere tabletke so še najboljše.. Samo ta Yarina je pa ful blaga? Ker jst bi najverjetneje rabila kaj bolj konjskega. ;S
  • 0
Pablo Picasso

#1477 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 17 January 2008 - 09:08 PM

Ja te Lyndinette naj bi bile močnejše. Mislm ubistvu je blo pri meni malo teh stranskih učinkov...celulit sem imela že prej (zdaj ga je malenkost več) pa iz 50 (kakšen gram več) kil sem šla na 52. Aja pozabila sem oment še, da so mi zrasle joške oops.gif .
  • 0

#1478 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 17 January 2008 - 09:26 PM

REEEEES??? I want it!! Ne, ne, haha. Jst bi se itak zredila samo v noge in rit, v joške tako ali tako ne gre nikoli nič. Popolnoma nič! sleep.gif
  • 0
Pablo Picasso

#1479 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 January 2008 - 11:53 AM

Punce, katera kontracepcija je še dobra za kožo in nima toliko stranskih učinkov?

Jemljem namreč Diane35, ker sem imela hude probleme z aknami. Koža je zdaj kar ok, majhne mozoljčke še mam, aken pa ne, vendar je toliko smotanih stranskih učinkov- zastajanje vode, povečana teža, celulit, občasna slabost, depresije,...

So močne te Diane?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

• Guests

Posted 21 January 2008 - 01:19 PM

QUOTE(Adriane @ 30. 12. 2007 - 16:32) View Post

Te, LifeStiles kondome sem včeraj vidla v naši lekarni.

Jaz pa potrjujem, da jih imajo v L'eclercu. smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users