Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1441 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 18 January 2012 - 10:10 PM

Danes sem jedla v gostilni in pizzeriji Za pumpo (na Tržaški) Naročila sem piščančji zrezek z mediteransko zelenjavo. Tako je bilo dobro, da sem pojedla celo juho, vso glavno jed in še celo solato. njam.gif Po navadi pojem 1/3 celega obroka, če jem zunaj. Dobila sem piščančji zrezek na žaru s pečeno papriko, gobicami in korenjem, posipano s petršiljem. Božansko je bilo! Okusno, mehko meso, zelenjava pa ravno prav mehka. Ni mi bil edino všeč natakarjev odnos. Nonstop je prihajal za mizo, zavijal z očmi, ker je hotel kolega naročiti namesto pomfrija pražen krompir, ker pač ni bil v kombinaciji z menijem. Na koncu se je po parih minutah odločil za pico, ki je bila pa baje odlična. Zraven glavne jedi dobiš juho, solato, sladico in sok. Bon je 3,67€ se mi zdi.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1442 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 January 2012 - 10:11 PM

Jaz sem zadnjič tudi tam jedla, a ne na bon.

Naročila sem zelenjavni krožnik - bogato, slastno, zagotovo se še vrnem tja. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1443 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 January 2012 - 10:14 PM

A bone majo? w00t2.gif Jaz sem bila že dostikrat tam, vsakič zelo zadovoljna. Pa čebulna juha je božanska. Vedno nas je stregel šef, ful je zabaven (čeprav bi znal bit kdo užaljen zaradi kakšne pripombe). Meni je tam zelo všeč.

A se lahko prosim kar se bonov tiče piše v primerno temo?
  • 0

#1444 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 January 2012 - 10:41 PM

Ja, mene tudi zanima za bone, razmišljam, da bi jim dala še eno priložnost, glede na nizko ceno zaradi bona. Prvič mi IZRAZITO ni bilo všeč in sem si prav rekla, da se nikoli več ne vrnem.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1445 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 January 2012 - 12:46 AM

Za parkirat je tam? Me rajcate, da bi fanta zvlekla tja v kratkem.
  • 0

#1446 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 January 2012 - 07:03 AM

Ja, lahko parkiraš tam pri pumpi/Iliriji, je pa 'njihovo' (zakupljeno) parkirišče malo naprej, zdaj pa nisem čisto prepričana če je v tisti ulici takoj zadaj ali na Tržaški pred postajo Glince, pri neki staaari podolgovati hiši, na dvorišču.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1447 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 January 2012 - 08:00 AM

QUOTE(Kinky @ 18. 1. 2012 - 22:11) View Post

Jaz sem zadnjič tudi tam jedla, a ne na bon.

Naročila sem zelenjavni krožnik - bogato, slastno, zagotovo se še vrnem tja. wink.gif

Kaj pa je bilo gor na zelenjavnem krožniku? ker ponavadi sem prav razočarana nad tem menijem.

Bo pa treba kdaj it, še nikoli nisem bila tam biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1448 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 08:28 AM

A je katera bila v gostišču Kuren v Stari Vrhniki? Poslušam same pohvale in grem tja v nedeljo na kosilo.
  • 0

#1449 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 19 January 2012 - 08:35 AM

Ja, jes sem bla. Velikokrat, nazadnje sem bla tam decembra lani. Cene solidne, kvaliteta hrane vrhunska, napisala sem v ustrezno rubriko, če me spomin ne vara. Ni za vegetarijanke. Lahko pa ješ sam solato. Ni pa v oziroma na Stari Vrhniki, temveč na kuclju nad tem krajem. Zraven sta cerkvica in priročni živalski vrt za otročad.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1450 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 08:38 AM

O striček Errol. Grem poiskat tvojo recenzijo. No sej, tam pač nekje je, bom pogledala na zemljevid. Moram it pregledat situacjo, ker razmišljam da bi šli po poroki tja.
  • 0

#1451 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Sem se že veselila dobre gostilne v bližini, pa si me s svojim "ni za vegetarijanke" takoj prizemljil. laugh.gif
  • 0

#1452 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Si mislila teta. huh.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1453 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 08:40 AM

Sinnaia, moja prijateljica je vegi in je tam vsakič ful dobro jedla. Štruklje, zelenjavne pite, krompir, solate, štrudl... kr pejdi, ti si blizu doma ane. No saj jest tud.
  • 0

#1454 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 19 January 2012 - 08:41 AM

QUOTE(Frida @ 19. 1. 2012 - 8:38) View Post

O striček Errol. Grem poiskat tvojo recenzijo. No sej, tam pač nekje je, bom pogledala na zemljevid. Moram it pregledat situacjo, ker razmišljam da bi šli po poroki tja.

Tvoji poroki? woot.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1455 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 08:42 AM

Yes. Ne bodimo OT. tongue.gif
  • 0

#1456 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 19 January 2012 - 08:43 AM

Kok si neinformirana. rolleyes.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1457 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 January 2012 - 08:50 AM

Na Vrhniki so NAAAAAJBOLJŠI gratinirani lignji v gostilni Boter. Nadnaravno dobro.
  • 0

#1458 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 January 2012 - 08:51 AM

QUOTE(Princeska @ 19. 1. 2012 - 8:00) View Post

Kaj pa je bilo gor na zelenjavnem krožniku? ker ponavadi sem prav razočarana nad tem menijem.

Bo pa treba kdaj it, še nikoli nisem bila tam biggrin.gif

Jaz in prijateljica sva naročila vsaka svojo porcijo, jaz zelenjavni in ona vege krožnik (ali obratno - ne spomnim se). oops.gif

V glavnem, oba sta bila zelo bogata: gor je pa bilo - pečena paprika, pečen jajčevec, sirovi štruklji, zelenjavni polpeti, češnjevi paradižniki, pa še in še.

Če naročiš ali eno, ali drugo - ne zgrešiš.

Prijateljica je pa jedla kalamare na posteljici iz blitve in kuhanega krompirja, pa je bila navdušena. Še lepo so ji aranžirali, v glavnem - meni je bilo tam zelo všeč.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1459 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 January 2012 - 12:01 PM

QUOTE(Frida @ 19. 1. 2012 - 8:42) View Post

Yes.

Čestitkeee! w00t2.gif
  • 0

#1460 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 22 January 2012 - 05:46 PM

Da strnem vtise o današnjem kosilu v Gostišču Kuren pri Stari Vrhniki:

od izvoza Vrhnika do tja je vožnje okrog deset minut po ovinkasti cesti navzgor. Kmetija je na samem na vrhu hriba poleg mini cerkvice, na vrtu se pasejo poniji, damjaki, kokoške in kozel, ki se ful pusti božat in mal me je tud ugriznil. Zunaj so tudi igrala za otroke. Čez poletje imajo zunaj pod jablanami mize in mora bit ful prijetno, ampak notranjost je tudi zelo lepa. Sedeli smo v prostoru, kjer je kmečka peč, občutek je starinski, starinske slike po stenah, lesen strop in ful prijetna toplota zarad peči.
Predjedi nismo imeli. Jedli smo govejo in gobovo juho, ki je bila ful okusna. Za glavno jed sta mojadva naročila telečjo kračo iz krušne peči, po kateri so oni tudi najbolj znani. Dobila sta jo na pladnju skupaj s krompirjem in sta jo oba ful pohvalila. Brat je jedel svinjsko ribico, ki je bila prav tako pečena v krušni peči, omaka je bila iz smetane in gorčice, dišalo je fuuuul. Zraven je dobil še krompir, spet iz krušne peči. Jaz sem pa rekla, da bi nekaj brezmesnega in naj me preseneti pa rekla sem še, da ne pojem veliko, da mi ne bi prinesli ful ene hrane, ker mi je pol bad ker se vrže stran. Dobila sem ajdove žepke, polnjene z orehi in različnimi siri, v ospredju je bila gorgonzola. OMG kakšna nora kombinacija je to!! Zraven še skleda mešane solate. Za konec smo naročili še njihove zloglasne štrudle, jaz in mami sva jedli višnjevega, brat in oči jabolčnega. Ful okusno, ker je testo domače, prav tako skuta in je za vse prste obliznit. Spili smo liter vode, liter sivega pinota, šveps in eno kokakolo in odšteli točno 80€. Kar velik po eni strani, po drugi pa ne, odvisno s katere perpektive gledaš smile.gif
Moja ohcet bo kar tam, je prav super prijetno in sproščeno kmečko vzdušje.
Priporočam!! thumbup.gif

PS: ful je lep razgled na barje in ljubljansko kotlino.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users