Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 18 January 2012 - 10:10 PM

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 18 January 2012 - 10:11 PM
Naročila sem zelenjavni krožnik - bogato, slastno, zagotovo se še vrnem tja.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 January 2012 - 10:14 PM

A se lahko prosim kar se bonov tiče piše v primerno temo?
Posted 18 January 2012 - 10:41 PM
Pablo Picasso
Posted 19 January 2012 - 12:46 AM
Posted 19 January 2012 - 07:03 AM
Pablo Picasso
Posted 19 January 2012 - 08:00 AM
Jaz sem zadnjič tudi tam jedla, a ne na bon.
Naročila sem zelenjavni krožnik - bogato, slastno, zagotovo se še vrnem tja.

Kaj pa je bilo gor na zelenjavnem krožniku? ker ponavadi sem prav razočarana nad tem menijem.
Bo pa treba kdaj it, še nikoli nisem bila tam

Posted 19 January 2012 - 08:28 AM
Posted 19 January 2012 - 08:35 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 19 January 2012 - 08:38 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 19 January 2012 - 08:40 AM
Posted 19 January 2012 - 08:41 AM
O striček Errol. Grem poiskat tvojo recenzijo. No sej, tam pač nekje je, bom pogledala na zemljevid. Moram it pregledat situacjo, ker razmišljam da bi šli po poroki tja.
Tvoji poroki?

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 January 2012 - 08:42 AM

Posted 19 January 2012 - 08:43 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 19 January 2012 - 08:50 AM
Posted 19 January 2012 - 08:51 AM
Kaj pa je bilo gor na zelenjavnem krožniku? ker ponavadi sem prav razočarana nad tem menijem.
Bo pa treba kdaj it, še nikoli nisem bila tam

Jaz in prijateljica sva naročila vsaka svojo porcijo, jaz zelenjavni in ona vege krožnik (ali obratno - ne spomnim se).

V glavnem, oba sta bila zelo bogata: gor je pa bilo - pečena paprika, pečen jajčevec, sirovi štruklji, zelenjavni polpeti, češnjevi paradižniki, pa še in še.
Če naročiš ali eno, ali drugo - ne zgrešiš.
Prijateljica je pa jedla kalamare na posteljici iz blitve in kuhanega krompirja, pa je bila navdušena. Še lepo so ji aranžirali, v glavnem - meni je bilo tam zelo všeč.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 January 2012 - 05:46 PM
od izvoza Vrhnika do tja je vožnje okrog deset minut po ovinkasti cesti navzgor. Kmetija je na samem na vrhu hriba poleg mini cerkvice, na vrtu se pasejo poniji, damjaki, kokoške in kozel, ki se ful pusti božat in mal me je tud ugriznil. Zunaj so tudi igrala za otroke. Čez poletje imajo zunaj pod jablanami mize in mora bit ful prijetno, ampak notranjost je tudi zelo lepa. Sedeli smo v prostoru, kjer je kmečka peč, občutek je starinski, starinske slike po stenah, lesen strop in ful prijetna toplota zarad peči.
Predjedi nismo imeli. Jedli smo govejo in gobovo juho, ki je bila ful okusna. Za glavno jed sta mojadva naročila telečjo kračo iz krušne peči, po kateri so oni tudi najbolj znani. Dobila sta jo na pladnju skupaj s krompirjem in sta jo oba ful pohvalila. Brat je jedel svinjsko ribico, ki je bila prav tako pečena v krušni peči, omaka je bila iz smetane in gorčice, dišalo je fuuuul. Zraven je dobil še krompir, spet iz krušne peči. Jaz sem pa rekla, da bi nekaj brezmesnega in naj me preseneti pa rekla sem še, da ne pojem veliko, da mi ne bi prinesli ful ene hrane, ker mi je pol bad ker se vrže stran. Dobila sem ajdove žepke, polnjene z orehi in različnimi siri, v ospredju je bila gorgonzola. OMG kakšna nora kombinacija je to!! Zraven še skleda mešane solate. Za konec smo naročili še njihove zloglasne štrudle, jaz in mami sva jedli višnjevega, brat in oči jabolčnega. Ful okusno, ker je testo domače, prav tako skuta in je za vse prste obliznit. Spili smo liter vode, liter sivega pinota, šveps in eno kokakolo in odšteli točno 80€. Kar velik po eni strani, po drugi pa ne, odvisno s katere perpektive gledaš

Moja ohcet bo kar tam, je prav super prijetno in sproščeno kmečko vzdušje.
Priporočam!!

PS: ful je lep razgled na barje in ljubljansko kotlino.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users