Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#1441 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 November 2020 - 11:34 PM

Jaz pa trenutno berem tole (ADP priporoča : ))

http://felix.si/zdra...9610027140.html

Da ne pozabim - ni napačno branje, določena poglavja so potrditev mojih razmišljanj (da ženske premalo sledimo svoji intuiciji ipd.), določena so mi povzročala nelagodje (erotična anatomija), zmotilo me je precej tipkarskih (?) napak/površnost pa izpostavljanje molitev, božanskosti, nisem doma v tem.
Mi je pa všeč, da se avtorica, ki je po izobrazbi medicinka, ne drži golih dejstev kot pijanec plota, ampak gleda na človeka (v tem primeru je govora predvsem o ženski) celostno. Pogrešam ta način razmišljanja oz. celo menim, da je nevaren/škodljiv našemu zdravju.

Sedaj berem od iste avtorice:
https://www.bukla.si...drugem-ziv.html
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1442 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 19 November 2020 - 03:02 PM

Si si jo sposodila?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1443 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 11 May 2021 - 09:00 AM

Iščem priporočila za biografske knjige. Moja mami bi jih rada brala pa nimam ideje o kom :) Nazadnje je bila navdušena nad zgodbo Cavazze, političarji pa je ne zanimajo :D

• 0

#1444 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 11 May 2021 - 09:24 AM

Michelle Obama. Nisem je dokončala, ker mi je zmanjkalo časa, ampak mi je bila všeč, kar sem prebrala

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1445 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 11 May 2021 - 10:32 AM

Dušan Jovanović je menda vrhunska (Na stara leta sem vzljubil svojo mamo). Mama jo je brala in je bila navdusena. Kolikor mi je povedala so zgodbe res socne. Je imel zanimivo zivljenje.
Prepletajo se se z Mileno Zupancic in Radkom Policem. Na zadnjo cakam ze od marca in sem bila na zacetku 7. v vrsti, kljub temu, da ima knjiznica 4 izvode.
Super je tudi od Bourdaina.
Jaz jih nisem brala, te so mami vsec (poleg Cavazze :)).
Aja, pa od Petra Ceferina! In mogoce Edith Piaf.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1446 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 11 May 2021 - 10:57 AM

Super! Hvala za predloge.

• 0

#1447 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 September 2021 - 10:36 AM

Ne vem kam vtaknit tole objavo - prejela sem mejl od založbe Kres, popusti pri nakupih knjig: https://www.kupiknji...e/post/sep_akc/

Pozdravljeni!

Ker nas mnogi sprašujete, če imamo pri založbi KRES možnost unovčenja BON21, vam moramo žal sporočiti, da to ni mogoče.

Zato pa smo VSEM VAM, našim zvestim prijateljem, pripravili septembrsko akcijo za nakupe v spletni knjigarni kupiknjigo.si. Za vse knjige Založbe KRES  (razen tistih, ki so že v akciji!) vam podarjamo .

10 % popusta ob enkratnem nakupu v znesku do 50,00 €

15 % popusta ob enkratnem nakupu v znesku med 50,00 € in 100,00 €

20 % popusta ob enkratnem nakupu v znesku med 100,00 € in 150,00 €

30 % popusta ob enkratnem nakupu v znesku med 150,00 € in 350,00 €

50 % popusta ob enkratnem nakupu v znesku nad 350,00 €

2_april.jpg

Vsi kupci dobite tudi darilo - OKO povečevalno kartico.

Lepo vas pozdravljamo,

Založba KRES in e-knjigarna kupiknjigo.si

• 1

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1448 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 08 September 2021 - 07:31 AM

Tessa Dare, serija Dekle spozna vojvodo.

Trenutno so prevedene 3 knjige: Vojvodova ponudba, Guvernantina igra in Srčna stava. Serija spremlja 4 zanimive, pametne ženske in prijateljice, in sicer Emmo, pridigarjevo hčerko, ki jo oče vrže na cesto in se zaposli kot šivilja v Londonu; Alexandro, ki v Londonu navija ure v gosposkih hišah, sicer pa navdušenko za astronomijo; Penelope, hči grofa, ki svojo hišo spremeni v zavetišče za zapuščene živali in Nicolo, strastno naravoslovko in mehaničarko, ter odlično pekarico piškotov. Zaradi svojih sposobnosti in znanja pritegnejo pozornost moških, ki že imajo ali še bodo pridobili naziv vojvod in to so njihove zgodbe. Zgodbe so polne humorja, strasti, čustev in odličnih dialogov med junaki. Všeč mi je, če me knjiga na glas nasmeji in ta serija je imela veliko teh trenutkov. Četrta knjiga, ki opisuje Nicolo še ni bila objavljena, bom pa z veseljem takoj vzela v roke še slednjo, verjetno kr v angleščini.  V glavnem priporočam, če vam je ta žanr knjig všeč.

• 0

#1449 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 14 September 2021 - 01:24 PM

Tessa Dare, serija Spindle Cove.

Kaj naj rečem....postala sem fan-ica te avtorice in priporočam tudi to serijo. Dogajanje (4 knjige) je osredotočeno na kraj Spindle Cove, zatočišče žensk, ki jih družba tako ali drugače označuje kot posebne (sramežljive, preveč inteligentne, slabšega zdravja, omadeževanje s škandali ipd.). Prva knjiga Noč predaje je odlična, lepo predstavi celoten kraj in kaj vse predstavlja. Najmanj me je pritegnila druga knjiga- Sedem dni pregreh pa še ta je bila v bistvu zabavna z vsemi prigodami, ampak mi je manjkala pika na i. Tretja knjiga Polnočna dama je čudovita pripoved o hrepenenju obeh junakov in vse do konca točno ne veš kako se bo končalo, medtem ko sem bila navdušena nad zadnjo Vojvodinja po naključju - verjetno do zdaj najboljša knjiga, ki sem jo od tega žanra prebrala.

• 0

#1450 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 14 September 2021 - 01:44 PM

Zadnja je super, ja. Mogoce scasoma malo izgubi na humorju edino. Ker zacne se res kmecko.

Tale, bellini: Nine Rules to Break When Romancing a Rake

A si jo ze prebrala? Tale ima all the feels :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1451 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 14 September 2021 - 02:18 PM

Nisem prebrala...jo bom, a je od Tesse?

Kako to misliš, da ti je zmanjkalo humorja...a glede serije na splošno al zadnje knjige. Pri zadnji knjigi sem se na glas smejala, ko je vojvodinja poklicala vse služabnike v sobo in so začeli izdajat skrivnosti, ki so jih težile...ali pa ko si je vojvoda moral izmislit pesem, da so ga ženske spustile v knjigarno :D

• 0

#1452 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 14 September 2021 - 02:50 PM

Ne. Od Sarah Maclean.
Zadnja knjiga. Meni je bil zacetek bolj smesen, potem pa ne vec tako. Ona je ful depriviligirana in me zmoti, da konca kot totalna dama z aristokratskim naglasom. Kot v Princeskinem dnevniku :D
  • 0

Tumblr

#1453 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 14 September 2021 - 03:39 PM

Se ti zdi? Jaz sem imela pa občutek, da se ni "prodala". Da raje živi v Spindle Cove-u kot Londonu in pa v epilogu, ko je omenjena, da v čajnico še vedno hodi skozi zadnja vrata in kuhinjo, kot takrat, ko je še delala kot točajka.

Zdaj imam še eno knjigo od Tesse za prebrat iz serije Castle ever after, potem grem na Eloiso James, ker imam že prvo knjigo doma. Nato se lotim Sarah. Ti mi kr dajaj predloge, bom vesela vsakega.
  • 0

#1454 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 16 September 2021 - 10:44 AM

Tessa Dare, serija Castle ever after.  V tej seriji spremljamo junakinje, ki znova zaradi svojih "posebnosti" od svojega daljnega sorodnika oz. botra v oporoki dobijo v last svoj grad. V tistih časih pač ženske niso bile lastnice nepremičnin, zato je vse skupaj bolj kot ne presenečenje, vendar jim je to nepričakovano darilo omogočilo neodvisnost, hkrati pa tudi ogromno zapletov. Gre za 4 knjige: Romanca z vojvodo (ta mi ni bila preveč všeč zaradi pretirane pravljične tematike), Ne zavrni markiza (odlična zgodba z veliko humorja kako prepričati bratovo zaročenko, da ne prekine njuno dolgoletne zaroke), Škotska poroka (prva knjiga na tematiko highlanderjev in mi je bila všeč) ter Bi rada zanetila škandal (tematika o vohunstvu, res sem že po drugi knjigi komaj čakala na to, ker gre za povezane osebe, zavrnjen markiz vseeno najde sebi enako partnerko).

V tej seriji se vsaka od knjig sicer lahko bere samostojno.

• 0

#1455 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 September 2021 - 10:59 AM

Ne zavrni markiza (odlična zgodba z veliko humorja kako prepričati bratovo zaročenko, da ne prekine njuno dolgoletne zaroke)

sem si prevečkrat in preveč nazorno predstavljala prizor, kako trenira in se dviguje na štangi, ona ga pa opazuje. Res sta bila simpatična.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1456 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 16 September 2021 - 11:35 AM

sem si prevečkrat in preveč nazorno predstavljala prizor, kako trenira in se dviguje na štangi, ona ga pa opazuje. Res sta bila simpatična.

Tudi jaz, tudi jaz :D Tako Raf, kot tudi Piers sta me navdušila.

• 0

#1457 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 23 September 2021 - 07:59 AM

Imela sem velika pričakovanja ob prebiranju serije Ladies most, ki je sestavljena iz dveh knjig, ampak me ni preveč navdušila. Skupaj so ju napisale tri avtorice Julia Quinn, Eloisa James in Connie Brockway. Prva knjiga je The lady most likely, druga pa The lady most willing. Obe knjigi imata isti koncept in opisujeta en dogodek, vsaka od avtoric pa si je izbrala enega od parov junakov in opisala njuno srečanje. Čeprav v opisu navajajo, da so si pisateljice po stilu podobne, sem sama takoj opazila katera od avtoric je kaj napisala. Res ne morem mimo tega, da ima Julia Quinn daleč najboljši smisel za humor in njen del zgodbe v bistvu reši knjigo. Prav tako sem opazila, da sem imela pri Eloisi James velike težave pri prebiranju v angleščini in sem večkrat potrebovala pomoč slovarja za točno razumevanje besedila, medtem ko pri ostalih dveh je šlo gladko skoz.

The Lady most likely se odvija na podeželjskem dvorcu markize, katero brat prosi, da mu pomaga najti ženo. Ta se odloči, da na svoj dvorec povabi več potencialnih kandidatk, pod pretvezo, da gre za druženje po koncu sezone v Londonu, seveda pa mora zraven povabiti tudi določeno število moških, da sam namen druženja ne bi bil preveč očiten.

The Lady most willing pa se odvija nekje na Škotskem, ko se postaran in zagrenjen škotski plemič, ki nima svojih potomcev in bo njegovo premoženje pristalo v rokah njegovih nečakov, odloči, da vprašanje nasledstva vzame v svoje roke in nečakoma poišče ženi. Ampak ne katerokoli, temveč mora biti škotske krvi. Tako v enem izmed najhujših snežnih neviht svoje služabnike pošlje na sosednji dvorec, kjer se odvija božični ples, da ugrabijo punce, ki tem kriterijem ustrezajo, zraven pa po pomoti pripeljejo še angleškega vojvodo ter punce, ki sicer niso bile njegova izbira, so pa bile ob nepravem času na nepravem mestu. Tako so sedaj zaradi viharja več dni ujeti na tem gradu.

• 0

#1458 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 September 2021 - 08:31 AM

Eloisa James- serija Užitki. Serija je sestavljena iz treh knjig: Veliki užitki, Polnočni užitki in Čarobni užitki. Knjige so po vsebini debelejše, nimajo toliko poudarka zgolj na zapeljevanju, ampak je dogajanje širše zastavljeno. Ne morem mimo tega, da se avtorica veliko ukvarja z notranjimi občutki junakov in ne toliko na dialogih (kar zelooo pogrešam). Spominja me na stil Mary Balogh. Tudi ni vpeljanega humorja. Na momente mi je presedalo to nerazumevanje oz. slaba komunikacija med osebami, ker mi ni delovalo realno (no mogoče v tistih časih). Načeloma imam rada like, ki so direktni. Zdaj sem malo v precepu ali še brat naprej njene druge serije, predvsem serijo Obupane vojvodinje. Je katera to brala in je za kaj? 

• 0

#1459 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 27 September 2021 - 08:54 AM

Jaz sem vecino prebrala. Prevedene so samo tri ali stiri, ostale sem dokupila, ker me je mocno zanimal en malo pokvarjeni vojvoda in kaj bo z njim :D Ene dve sta taki, kot si opisala. Ce bi se vsaj pogovarjali med sabo... Je pa rdeca nit sah. Pac, isti stil je kot vse njene. Meni je vsec sicer.
  • 0

Tumblr

#1460 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 September 2021 - 09:21 AM

Ok hvala. Bom mogoče malo pavze naredila in raje vzela v roke knjige Sarah Maclean.  Sicer imam od E. James rezervirano knjigo Moja ameriška vojvodinja in pa prvo knjigo iz serije Wilde (sem 11. v čakalnici tako da bo še trajalo :) ). Ta serija mi deluje obetavno, ker po opisu sodeč gre za družino prav posebnih karakterjev.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users