Imela sem velika pričakovanja ob prebiranju serije Ladies most, ki je sestavljena iz dveh knjig, ampak me ni preveč navdušila. Skupaj so ju napisale tri avtorice Julia Quinn, Eloisa James in Connie Brockway. Prva knjiga je The lady most likely, druga pa The lady most willing. Obe knjigi imata isti koncept in opisujeta en dogodek, vsaka od avtoric pa si je izbrala enega od parov junakov in opisala njuno srečanje. Čeprav v opisu navajajo, da so si pisateljice po stilu podobne, sem sama takoj opazila katera od avtoric je kaj napisala. Res ne morem mimo tega, da ima Julia Quinn daleč najboljši smisel za humor in njen del zgodbe v bistvu reši knjigo. Prav tako sem opazila, da sem imela pri Eloisi James velike težave pri prebiranju v angleščini in sem večkrat potrebovala pomoč slovarja za točno razumevanje besedila, medtem ko pri ostalih dveh je šlo gladko skoz.
The Lady most likely se odvija na podeželjskem dvorcu markize, katero brat prosi, da mu pomaga najti ženo. Ta se odloči, da na svoj dvorec povabi več potencialnih kandidatk, pod pretvezo, da gre za druženje po koncu sezone v Londonu, seveda pa mora zraven povabiti tudi določeno število moških, da sam namen druženja ne bi bil preveč očiten.
The Lady most willing pa se odvija nekje na Škotskem, ko se postaran in zagrenjen škotski plemič, ki nima svojih potomcev in bo njegovo premoženje pristalo v rokah njegovih nečakov, odloči, da vprašanje nasledstva vzame v svoje roke in nečakoma poišče ženi. Ampak ne katerokoli, temveč mora biti škotske krvi. Tako v enem izmed najhujših snežnih neviht svoje služabnike pošlje na sosednji dvorec, kjer se odvija božični ples, da ugrabijo punce, ki tem kriterijem ustrezajo, zraven pa po pomoti pripeljejo še angleškega vojvodo ter punce, ki sicer niso bile njegova izbira, so pa bile ob nepravem času na nepravem mestu. Tako so sedaj zaradi viharja več dni ujeti na tem gradu.