Telefon za 50€, kateri pa je to? A oni v penzion paketu? Ne resno, a obstaja fon za 50€?

GSM aparati
Posted 04 August 2015 - 08:50 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 August 2015 - 09:28 PM
Ne, ni tisti v penzion paketu z ogromnimi tipkami. V paketih z naročnino 20 € je kar nekaj takih za 24 ali 48 €, vsaj pri Simobilu. Pač najcenejši pametni telefoni.
Kot sem že enkrat pisala, jaz recimo 500 € nikoli ne bi dala za telefon, ker se mi zdi škoda, saj bi v vsakem primeru čez 3 do 5 let vzela drugega.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 August 2015 - 10:34 PM
Za mene je vse kar je 1€ na dan uporabe dobra investicija. Raje imam drazji telefon, ki dejansko dela in ne zgubljam zivcev vsak dan.
Posted 05 August 2015 - 01:12 AM
Razumem, da zelo dober telefon nekaterim veliko pomeni. Meni pač ne in je ogromna razlika, če za telefon za 3 leta dam 150 € ali 600 €. Meni so do zdaj še vsi telefoni, pa je najdražji stal 120 €, normalno delali in nisem nikoli izgubljala živcev. Tu pa tam je občasno kaj zaštekalo po nekaj letih, ampak to verjetno itak pri večini telefonov. To, kar me zdaj živcira, ko nujno rabim it kaj na internet na telefonu, pa je zato, ker moj trenutni telefon ni pametni in nima funkcij in hitrosti novejših telefonov.
Posted 05 August 2015 - 06:18 AM
Marmelada, jaz imam Nokia Lumia 530, torej razmeroma poceni telefon. Dela ok, nisem pa jaz zahteven uporabnik. Je res kar so glede aplikacij rekle, na dopustu bi mi prav prišlo če bi delale, ko sem bookirala nočitev.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 August 2015 - 07:14 AM
Jaz sem ob vezavi plačala menda 10 € za LG, pametni telefon, valda, ampak nisem zadovoljna. Po dobrega pol leta uporabe se je že parkrat zgodilo, da mi vse skupaj znrzne, zašteka in postane ekran čist neodziven. pa nimam nekih aplikacij, ker mi je to zadnja stvar pri telefonu, imam pa res ful slik gor, ne vem, a je to krivo al kaj...
Posted 05 August 2015 - 09:49 AM
Razumem, da zelo dober telefon nekaterim veliko pomeni. Meni pač ne in je ogromna razlika, če za telefon za 3 leta dam 150 € ali 600 €. Meni so do zdaj še vsi telefoni, pa je najdražji stal 120 €, normalno delali in nisem nikoli izgubljala živcev. Tu pa tam je občasno kaj zaštekalo po nekaj letih, ampak to verjetno itak pri večini telefonov. To, kar me zdaj živcira, ko nujno rabim it kaj na internet na telefonu, pa je zato, ker moj trenutni telefon ni pametni in nima funkcij in hitrosti novejših telefonov.
Ker nisi imela pametnega telefona se do zdaj verjetno.
Jaz ne bom trdila, da so vsi poceni pametni telefoni slabi, ker ne poznam vseh. Lahko ti pa povem iz izkusenj xy mojih prijateljic, ki imajo Samsunge, LGje, Nokie itd, vse pod 300€, da tak telefon nikakor ne zdrzi 3 leta, ce zdrzi eno leto brez vecjih problemov, si ze lahko zadovoljna.
Posted 05 August 2015 - 10:31 AM
Jaz sem zdaj nabavila Samsung Galaxy A5. S težkim srcem sem sicer odštela toliko denarja zanj, ampak ko sem gledala dejansko ni bilo nič pametnega za manjši denar, vsaj ne z specifikacijami, ki sem jih želela jaz, pa nisem neki zahtevni uporabnik.
Za ''službeni'' telefon pa sem dobila Iphone 4 (mislim da) in mi sploh ne potegne. Prav ne razumem obsesije z njim.
[Napoleon]
Posted 05 August 2015 - 01:59 PM
Pa daj no, a po novem moraš dat cca 500 €, če hočeš, da ti telefon normalno dela vsaj 2 leti. Meni se to ne zdi normalno. Pa kdo si lahko to sploh privošči.
Posted 05 August 2015 - 02:02 PM
Itak da ne, saj ta debata je bila že parkrat na tapeti..
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 05 August 2015 - 03:12 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 August 2015 - 04:54 PM
Ja, ampak telefon ni nič cenejši, če ga naenkrat plačaš ali pa na obroke v 2 letih. Jaz bi ga tudi naenkrat plačala, ker nočem imeti računa več kot 25 € na mesec.
Posted 24 August 2015 - 11:11 PM
Kakšna je v praksi dejanska razlika za enega povprečnega uporabnika, če ima telefon 8-jedrni procesor, operacijski sistem Android 5.0 Lollipop, ločljivost zaslona 1280x720 točk v primerjavi s 4-jedrnim procesorjem, Androidom 4.4.4 KitKat in ločljivosjo zaslona 540x960 točk? Se res ful pozna razlika? Kaj pa samo 8 GB notranjega pomnilnika je lahko premalo?
Posted 25 August 2015 - 05:51 AM
Posted 25 August 2015 - 07:50 AM
Jaz imam HTC Desire 500 in sem z njim čisto zadovoljna, edino prostora na telefonu ima premalo.
Določenih aplikacij noče dat na SD in imam včasih problem, če kaj dol snamem.
Saj, če pogledam od mojega Galaxy S5mini, je njegov boljši, hitrjši ... ampak še enkrat dražji in za to kar ga jaz potrebujem, je tudi ta čisto OK.
Decembra ga bom odplačala
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 August 2015 - 07:57 AM
Kakšna je v praksi dejanska razlika za enega povprečnega uporabnika, če ima telefon 8-jedrni procesor, operacijski sistem Android 5.0 Lollipop, ločljivost zaslona 1280x720 točk v primerjavi s 4-jedrnim procesorjem, Androidom 4.4.4 KitKat in ločljivosjo zaslona 540x960 točk? Se res ful pozna razlika? Kaj pa samo 8 GB notranjega pomnilnika je lahko premalo?
Jaz imam Motorolo MotoG 2nd generation, je bil pod 200eur brez vezave in sem zadovoljna z njim. Prvi update je bil ravno za lollipop, tako da ne morem primerjat razlicnih sistemov, 8 GB notranjega pomnilnika je pogojno dovolj - odvisno od nacina uporabe in zahtevnosti uporabnika (v vsakem primeru rabis se pomnilno microSD kartico - jaz sem si nabavila 32 GB in mi slike ipd. vse direkt tja shranjuje, pa vecino aplikacij lahko tudi tja prestavis). Meni je 8 GB cisto fajn - itak vem, da ce bi imela vec, bi bilo samo se toliko vec navlake gor, tako pa vsake toliko kaksno aplikacijo, ki je vec ne uporabljam, pobrisem, da mi ni v napoto (pa cached data redno praznim, kar tudi vzame par sekund). Po moje bi ti bilo dovolj - to je sicer moj prvi pametni telefon, ampak zdrzi stevilne Chrome zavihke b.p. in nimam zaenkrat nobenih pritozb glede delovanja.
Posted 25 August 2015 - 02:10 PM
Vem, da so tiste prve lastnosti, ki sem jih opisala, itak boljše, ampak me zanima, koliko se pri vsakodnevni uporabi opazijo in če so tiste slabše lastnosti lahko moteče. Sem se najprej že odločila, da bom z novim telefonom še počakala nekje do novega leta, zdaj pa sem dobila ponudbo za neke popuste na telefon in brezplačno menjavo paketa, ki velja do konca tega meseca. Gledam pa od cenejših oz. srednje dragih Samsung Galaxy A3 in Sony Xperia M4 Aqua. Sony ima boljše lastnosti, razen manj spomina. Bi me prišel 72 € več in ne vem, če se ful bolj splača ali ne.
Posted 25 August 2015 - 05:33 PM
Samsung ima telefone nove generacije po malo cez 1000 €.

― V. Van Gogh
Posted 25 August 2015 - 06:36 PM
Malo sem prebrala nekaj reviewov in sta v tem rangu oba pohvaljena. Cenejši Samsung Galaxy A3 ima več notranjega spomina - 16 GB, od tega je 10 GB dejansko na voljo za uporabnika in baterija dlje zdrži. Ima Super Amoled zaslon, karkoli točno že to pomeni in če sem prav razumela, to malo kompenzira sicer slabšo ločljivost? Pa menda nima nekih nepotrebnih aplikacij gor. Na Simobilu so mi tega ful priporočili, če pač iščeš nekaj cenejšega.
Sony Xperia M4 Aqua pa ima ostale lastnosti boljše - boljšo ločljivost zaslona, operacijski sistem, procesor, boljši sprednji fotič, pa malo večji zaslon ima (5 inčni, Samsung je 4,5 inčni). Ima pa samo 8 GB spomina (od tega dejansko samo 4 GB na voljo za uporabnika). Ampak če kupiš še spominsko kartico, je verjetno problem rešen in dela brez problema? Sem slišala, da je pri enih telefonih problem, da na SD kartico potem dejansko ne moreš shranit nobenih aplikacij, ampak le slike, muziko in to, ter ti v bistvu spominska kartica ne koristi veliko. Kot minus je bilo v enem testu izpostavljeno tudi to, da ima kar nekaj neuporabnih aplikacij, ki se jih ne da odstraniti.
Kaj meniš, oz. tvoj fant , se torej bolj splača dat tistih 70 € več za Sonyja, kljub temu, da ima manj spomina?
Posted 25 August 2015 - 06:55 PM
Pravi, da se drugi ful bolj splača, torej Sony. Velikost pomnilnika pri Androidih itak ni problem, ker lahko kupiš SD kartico. Sony Xperia Z3 je baje tudi dober, ampak malo dražji.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users