Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1441 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 02 June 2008 - 10:09 AM

uršolinkica, meni je bila zgodovina ful bolj na izi kot pa geografija. Pri zgodovini pa si se tistih 10 tem naučil in so bile 100% noter, pri geografiji pa si lahko dobil tudi kako bolj zajebano vprašanje, ki je sicer sodilo v kompleks snovi, ampak se je navezovalo čisto na občo geografijo tako da si ga znal le, če si znal povezat stvari. Je pa res, da smo imeli pri zgodovini boljše priprave kot pa pri geografiji. Pa pri zgodovini si lahko v poli o slovencih VSE razbral iz sličic.
  • 0

#1442 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 02 June 2008 - 10:12 AM

Brokoli - jap naslednje leto me čaka matura in informatika je bla moja prva izbira. iz cele šole nas je drugo leto pri infi 6 za maturo biggrin.gif jo maš ti tut?

Kalypso: ma da je bla res lažja? jaz zgodovine ful ful ne maram in mam res vlki odpor do nje sploh se je kaj učit. dočim geografijo mam pa ful rada, letos se je še nism vsega skupaj učila 5 ur pa jo imam 4. kontrolne nam pa daje iz mature. pri gefi se mi zdi da že velik lahko iz logike sklepaš pr zgodovin pa morš vse na pamet znat. :S
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1443 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 02 June 2008 - 10:14 AM

Jaa, jst tut laugh.gif . V našem razredu sva jo dva uzela, za ostale razrede ne vem.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1444 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 02 June 2008 - 10:15 AM

z našega razreda smo pa 3je biggrin.gif no dobr da vem komu drugo leto rečt za kake zapiske tongue.gif sleep.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1445 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 02 June 2008 - 10:16 AM

A mislš, da jih mam? laugh.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1446 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 02 June 2008 - 10:25 AM

upam, ker js vem da jih nimam laugh.gif
  • 0

#1447 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 02 June 2008 - 10:40 AM

Jst tut ne. Sej bom rekla kkšni sošolki, k ni uzela za maturo, pa da mi pač posod.
  • 0

#1448 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 June 2008 - 11:27 AM

Moje sanjske ocene:

SLO 5+2 ali 5+3, AN 3, NEM 4, PSIH 4 ali 5, MA 3

Bom vidli... Tud če bo kje kaka manj, bom preživela, samo da bom sprejeta, boli me pol patka za maturo in točke. Če ne bi mela omejitve, potem bi se mi šlo sam za 2 pa nč več.

Čeprov se mi skoz bl zdi, da mata ne bo 3, zdej bom poleg geometrije v prostoru spustila še vektorje. To je kr neki, mi tega nismo nikol jemal ohmy.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1449 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 02 June 2008 - 11:34 AM

Pri meni je lahko vse 2. biggrin.gif Sam vseeno ene reči bi blo dobro met več, da bom sama zadovoljna.
  • 0

#1450 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 02 June 2008 - 11:48 AM

Uf moje sanjske ocene bi bile:
ANG 5+3, SLO 4, MAT 3, ZGO 5, BIO 4. Ampak to so res sanjske ocena, dream on.

Dobene do zdaj odpisane mature nisem tak dobro pisala, da bi lahko upala na katero od teh ocen. Zgo tut dvomi da bo šlo za 5 ven. Pa še profesor pričakuje da bom 5 pisala in mi je to tudi povedal. huh.gif Ma če bi imela še en dan več mogoče. Sploh če dajo kako Karantanijo not ali pa Celjske grofe. Se kr vstrelim.
Matematiko sem poskusno pisala dve, brez da bi si kaj pogledla. Pa imam ža vsa leta ful probleme z njo. Ocene so nihale med 1-3. Tri bolj poredko. Je pa res da na poskusnem ni bilo noter geometrije v prostoru. Nisem pa mela pojma o vektorjih in onih trigonometričnih enačbah. Pa une z zaporedjem tudi nisem mogla rešit, ker se nikakor nisem mogla spomnit formule.
Ne upam sa pa preveč zanašat, da če sem poskusno pisala 2 brez učenje ta bo zaj tudi. Bog ve kake naloge bodo noter. Pa kolker sem površna je hit lahko katastrofa.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

• Guests

Posted 02 June 2008 - 12:25 PM

Moje sanjske ocene:

NEM: 5+3, SLO: 4, MAT: 4, BIO 4, SOC: 4 biggrin.gif

Čeprav matematika bi lahko bila več. Na poskusni sem brez učenja pisala 80%. Bomo videli. Upam na najboljše.
  • 0

#1452 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 June 2008 - 12:59 PM

tasika, ti si vsaj 2 pisala, jst bi zihr šut.

okej, letošnji letnik sem mela zajebano prof. in sm se učila kjo budala tole matematiko in bi šla od snovi iz 4. letnika komot pisat višji nivo biggrin.gif prejšnja leta smo mel pa kr ene pripravnike skoz pri matematiki, v 2. letniku 2 meseca sploh matematike nismo meli ohmy.gif in to se na taki 'elitni' gimnaziji dogaja, madona. ubistvu 3 leta nismo nč delal, čist tko. in morm zdej nekak not prinest, haha biggrin.gif
(ma butasto mi je, kaj jst rabm to matematiko no)

drugač pa realno gledano mata na maturi ni težka. če imaš OK profesorja vsa 4 leta, je čist u izi in greš komot na višji nivo.
  • 0

#1453 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 02 June 2008 - 01:00 PM

ah to se boš še za marsikater predmet na faxu spraševala.... tongue.gif
  • 0

#1454 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 June 2008 - 01:08 PM

vem biggrin.gif komi čakam biggrin.gif sej matematko mam na faxu. oo yes...
  • 0

#1455 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 02 June 2008 - 02:07 PM

Princeska kako to misliš da niste delali vektorjev? Mi smo se kr ene 2 meseca z njimi ukvarjali. Mislim, da je vsako leto ena naloga iz vektorjev na maturi. ermm.gif
  • 0

[Napoleon]

#1456 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 02 June 2008 - 02:37 PM

Jaz se bom MA začela učiti v sredo, do takrat bo skos ZG.
Nevem kok je kej pametno tole spuščanje snovi. Dobiš na ustnem, pa si v riti. "Jasej lahko zamenjaš"-spustiš 2 snovi, dobiš eno, zamenjaš za drugo-žurka! Do sobote je še veliko časa, vsaj osnove si poglej. Vektorji so lahki.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1457 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 02 June 2008 - 03:01 PM

Ja, do srede še gulim zgo, potem pa veselo nad matematiko. 4 teme me še čakajo danes, jutri pa ponavljanje in reševanje starih pol.
  • 0

[Napoleon]

#1458 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 June 2008 - 03:06 PM

Sanies, sej do ustnih je še kar daleč, do sobote pa definitivno ne bom predlala vse mate, ker si morm še mal dojčo pogledat, če bi delala samo mato, pol bi se mi mogoče še izšlo. Do ustnih si bom pa še koga našla, da mi razloži te vektorje.

Tašika, ne mi vektorjev pa geometije v prostoru sploh nismo delal. Pa najbrž se še kaj najde. Vem, da je v učnem načrtu pa bi morali, a nismo. Naš profesor je bil skoz na bolniški, je prišel za 2 meseca in spet šel za 2 meseca- to se je dogajalo 3 leta. V 4. je šola dojela, da pač tko ne mormo, ker so nam skoz ufuraval praktikante oz. absolvente in je bil podn. Šele v 4. smo dobili dobro prof. Sam tud ona ni mogla čudežev delat za nazaj, ker smo mogli prej vso letošnjo snov vzeti, ker septembra pa oktobra sploh nismo mel matematike in nam je ful snovi ostalo. Pomoje smo meli vsega skupi 10 različnih prof.
  • 0

#1459 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 02 June 2008 - 03:38 PM

Joj Princeska, grozno imate! ohmy.gif

Mi imamo enega kar fajn ... sicer delamo preecej hitro, ampak bomo vsaj skozi cel učbenik prišli cool.gif

Pa verjetno bomo največ 2 profesorja za matematiko imeli v 4ih letih cool.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1460 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 02 June 2008 - 05:23 PM

mi smo 4 prfokse zamenjal za matematiko - porodniške pa to. najprej je šla naša 1. prof., pol je šla 2. pa jo je en tip (hehe, ta je bil pojava biggrin.gif) nadomeščal, pol je naša 1. prišla nazaj in marca smo spet dobil drugo. sam smo mel fajn profesorje skos, mal je blo edin zoprno k ma vsak mal svoj sistem, sam ni blo krize.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users