Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1441 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 06 October 2010 - 09:19 PM

QUOTE(Olivija @ 6. 10. 2010 - 20:42) View Post

Jaz sem tudi razumela napisano, kot da si ti začela s prvim letnikom, ko je ona že šla na faks, končala s srednjo šolo. ;)

Tudi jaz sem razumela, da si ti Jina prišla v 1. letnik, ko sem jaz šla na faks.

Jaz bi tudi šla še naprej, na magisterij, ampak ker na našem faksu znanstvenega magisterija ni več mogoče vpisati pač ne bom šla.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1442 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 October 2010 - 10:18 PM

Jaz ne bi "menjala" nobene odločitev. Arheologija je (bil) fenomenalen študij (no, študij kot snov, sicer pa pri nas kar slabo zastavljen), a žal nimam z njim kaj.

Prevajalstvo me pa takisto zanima, je uporabno in sem pač zadovoljna.

Sanjsko bi bilo, da bi enkrat študij arheo. tudi končala, morda v tujini, samo to so itak ene ful visokoleteče sanje. smile.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1443 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 October 2010 - 07:17 AM

QUOTE(sade @ 6. 10. 2010 - 20:26) View Post

Kinky, zakaj ti je žal, da si šla na angleščino?

biggrin.gif

Ker mi študij nič ni 'dal' (oz. za moje pojme ne dovolj), ker je bilo na enopredmetnem študijo veliko predmetov, ki so bili tam, samo da so zapolnili urnik, in zahtevano število ur.

Če že - se splača študirati vsaj 2 jezika, angleščino in še nekaj zraven. Takšno je moje mnenje.

Če že pljuvam - nekvaliteta nekaterih profesorjev, dobesedno je*anje v glavo. Pač moje sanje so bile prevelike, kot sem že napisala, pričakovala sem, da bom ob koncu znala veliko več, kot sem dejansko pridobila.

Raje bi vpisala nekaj drugega, in angleščino imela zraven za hobi. Jezik mi je namreč še vedno všeč.

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 6. 10. 2010 - 20:07) View Post

Tudi mene je psihologija vedno zelo privlačila. Takisto sociologija, a je ne bi študirala.[/size]

Sicer je meni bolj všeč psihiatrija, ampak za to je pa potrebno najprej medicino narediti. butl.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1444 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 07 October 2010 - 07:22 AM

izgleda, da sem jaz ena redkih, ki je študirala to, kar si je želela in če bi še enkrat izbirala, bi izbrala isto.
  • 0

#1445 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 October 2010 - 07:28 AM

A spet moraš biti posebna? dry.gif laugh.gif

Ne, sej hvala B, da je tako, Ančka.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1446 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 07 October 2010 - 10:27 AM

QUOTE(Kinky @ 7. 10. 2010 - 8:17) View Post

Sicer je meni bolj všeč psihiatrija, ampak za to je pa potrebno najprej medicino narediti. butl.gif

Tudi meni je psihiatrija zeloo zanimiva, ampak ja je treba prej celotno medicino naredit. wacko.gif

Jaz svoje odločitve ne obžaluje, in bi se še enkrat enako odločila. Ostaja pa egiptologija moja večna neizpolnjena želja, pa tudi genetiki bi se z veseljem posvetila.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1447 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 October 2010 - 10:39 AM

Meni tudi ni žal, da sem vpisala zgodovino, pa čeprav bo z to diplomo jebeno dobit službo. Res mi je fajn. Nekako se ne vidim nikjer drugje kot v teh vodah. Se še pa odločam ali vpišem MA ali ne... bomo vidli konec novembra...
  • 0

#1448 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2010 - 04:31 PM

QUOTE(Kinky @ 7. 10. 2010 - 8:17) View Post
ampak za to je pa potrebno najprej medicino narediti. butl.gif

Točno, medicina me tudi mika. XD

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1449 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 07 October 2010 - 04:58 PM

^ Upam, da še nisi pobarvala tiste jopce, ti zna kdaj prav priti!

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1450 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 October 2010 - 04:59 PM

laugh.gif
  • 0

#1451 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2010 - 05:11 PM

IPB Image Nisem še! Maš prav, je vredno razmisleka. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1452 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 07 October 2010 - 06:56 PM

Men je tut čedalje bolj žal, da sem šla razredni pouk. Plače nikakve, otroc čedalje bolj nemogoči, starši se vtikujejo v vse!!!!!! Pa NON STOP imamo govorilne, konference, roditeljske, koordinacije, hospitacije, izobraževanja... Dvomim, da bom to počela do 65 leta. Mam že neki v mislih.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1453 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 October 2010 - 06:58 PM

men je mogoče malo žal za slovenščino, na primerjalni mi je blo super (z izjemo Novaka), končala še nisem zarad te zagamane slovenščine. someday ....
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1454 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 07 October 2010 - 07:03 PM

čao sošolka, hehehe laugh.gif
Mah ja, men je tud žal za ta FF... vpisana sm bla na slovenščino in ruščino, prilezla do absolventa, se naučila rusko thumbup.gif , pol pa mal zabluzila... Noben motivacije za zaključit, odpor do dela v šolstvu...blah... down.gif
Ko sem se zaposlila v naši firmi, sm kmalu spoznala, da je to to in da ne bom nikol končala faksa, ker nikoli, ampak res nikoli ne bi šla učit, tako da sem se pol vpisala izredno na ekonomijo in zdej končujem višjo, mogoče grem kdaj še kej naprej, ampak pomojem sm jst z izobraževanjem opravila wink.gif .
  • 0

#1455 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 07 October 2010 - 10:00 PM

QUOTE(Dragica @ 7. 10. 2010 - 19:56) View Post

starši se vtikujejo v vse!!!!!!

To se pa tudi meni zdi. Sodeč po razkoraku med srednjo in osnovno npr. Pa po tem, kar malo vidim na tv (čeprav ni najbolj zanesljiv medij, a ne).
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1456 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 October 2010 - 06:52 AM

QUOTE(Dragica @ 7. 10. 2010 - 19:56) View Post

Men je tut čedalje bolj žal, da sem šla razredni pouk. Plače nikakve, otroc čedalje bolj nemogoči, starši se vtikujejo v vse!!!!!! Pa NON STOP imamo govorilne, konference, roditeljske, koordinacije, hospitacije, izobraževanja... Dvomim, da bom to počela do 65 leta. Mam že neki v mislih.

smile.gif

Moja mama je tudi že 25 krat znorela nad sistemom, je rekla, da je vse full drugače kot pred 20imi leti (uči 4 razred letos). Najlepše se je imela ko je bila v podaljšanem bivanju, ampak je ravnatelj noče več tja dat, jo ima raje v razredu.

Pa otroci se zavedajo, kakšne pravice imajo, in to izkoriščajo, na dolžnosti se pa požvižgajo.

Jaz tudi upam, da ne pristanem v OŠ nekoč. Res mi to ni želja. Je drugače imet recimo posamezne inštrukcije, kot imam jaz, ampak prav v razred pa . . . down.gif .
  • 0

#1457 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 08 October 2010 - 10:26 AM

OŠ je waaaaaaay boljše od ŠS. Če le ne prideš nekam na Fužine, al pa Rakovo Jelšo. laugh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1458 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 October 2010 - 11:50 AM

Mene tudi šolstvo ne mika preveč, samo ne vem, kje bi drugje lahko delala. Kinky, ti si preko razpisa dobila službo?

Dragica, kaj imaš zaeno idejo? smile.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1459 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 08 October 2010 - 08:59 PM

Še pa ne povem. Če bo kej, potem poročam. ;)
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1460 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 October 2010 - 11:47 PM

Ja, sej te čisto razumem, Dragica. Jaz sem si vedno želela biti v razredu, imeti recimo 1. razred, samo me je res minilo. Sistem, današnji otroci, starši,... težko je. Zelo sem vesela, da sem se odločila za opcijo b. Ena na ena... pa še vedno lahko delam z otroki. Najbrž bi se odločila za isti študij, čeprav me je sam po sebi malo razočaral (ne sicer poklic, ampak študij). Če dobim delo v ambulanti, bom presrečna. Če bi se še enkrat vpisala, bi pa morda le razmislila v smeri fizioterapije.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users