Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1789 replies to this topic

#1441 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 February 2022 - 09:20 PM

:yes:

Hvala za te zapise, Coco! Whoa. 

Mene je en zgodovinar pred leti 'razsvetlil', ko je rekel, da mora prečesati ogromno virov, zapisov, ker vsak je spisan iz svojega zornega kota, on se pa trudi na neki distanci sestavit kolikor se le da objektivno zgodbo, povzetek.  Ni zgolj enaotna pripoved, ena zgodba, ampak jih je en kup, ki se prekrivajo, nekje pa vsaka po svoje ukrivi objektivno resnico glede na lasten interes/izhodišče. In da se šele z distanciranjem (časovnim) zares lahko izoblikuje ena kolikor se da objektivna ocena dogodkov. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1442 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 01 March 2022 - 08:50 PM

Res hvala da ste se tako potrudile z razlagami, sem tudi jaz nujno rabila en tak strnjen povzetek ker nimam niti časa niti energije da bi sama raziskovala
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1443 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 March 2022 - 08:55 PM

Ja, Olivija, res je. :yes:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1444 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 03 March 2022 - 08:48 AM

Coco saj mi je jasno, da ni vse enoznačno. Brez skrbi. S tem napadom pa si Putin tudi ni naredil ne vem kakšne usluge. Le vrgel je kost Američanom, ki so sedaj vse lepo izkoristili in Rusijo osamili  ter medijsko očrnili. Ne zatiskajmo pa si oči, da je tukaj Rusija žrtev. Daleč od tega. Poglej si politična ravnanja Putina zadnje desetletje. Počasi in načrtno je pridobival na moči, si prilastil medije, opozicijo je praktično zradiral s tem ko je njihove vodje zaprl, ostali pa so zbežali v izgnanstvo in na koncu odpravil omejitev mandatov predsednika. In ko je moč odločanja zgolj v rokah enega človeka, po možnosti še nekoga, ki neke prave opozicije sploh nima, da bi ga nadzorovala, to že iz zgodovine vemo, da nikoli  ni  prineslo nič dobrega.  Vse dokler je bila proruska vlada v Ukrajini z Janukovičem na čelu, je bilo vse ok, po njegovem padcu leta 2014 pa se je začelo, najprej s Krimom in se zdaj nadaljuje z Doneckom in Luganskim. Tega sporazuma iz Minska nobena od strani ni spoštovala, ne samo Ukrajinska stran, če smo že ravno pri tem. Provokacije so bile z obeh strani. Itak pa je razmljivo, da ko se je politična opcija v Ukrajini menjala, da so si poiskali zaveznika, ki bo Rusom kos. Kaj nismo mi isto naredili v času osamosvojitve? Iskali zaveznika proti Srbom.  Naše teritorialce bi JLA pojedla za zajtrk, če bi imela Srbija interes. Na žalost Ukrajinci nimajo te sreče. Nobena pomoč pa se ne da brezplačno.  Se pa sprašujem kam bo vse to pripeljalo. Vojaška tehnologija hitro napreduje in domet hipersoničnih raket se podaljšuje. Kaj bo po tem rekla Rusija, ko bodo vojaške baze že v Nemčiji predstavljale isto nevarnost, kot te planirane v Ukrajini? Kar se Bidnovega sina tiče, je njegova vpletenost v plinsko podjetje v Ukrajini bila ena izmed glavnih tem kampanije in zahodni mediji tega niso skrivali. Kolikor pa ga je to politično stalo, je pa drugo vprašanje, še posebej ker mu je na sproti stal Trump.

• 0

#1445 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 06 March 2022 - 07:27 AM

Danes se mi je prvic prizgala nekoliko drugacna lucka, ko sem prebrala, da bo Amerika se naprej kupovala rusko nafto. Aja? Prasci dvolicni?
Medtem evro pada, nafta gre v nebo, jecmen se drazi, aluminij, psenica. Ocitno letosnje podrazitve hrane ne bodo samo 10-20 odstotne.
Kar smo nabili Rusiji kot sankcije, se bo vrnilo kot bumerang. Revezi bomo. V gospodarskem smislu.
Ameriki, Rusiji in Kitajski tole pomojem pase, ker jim je pocasi jasno, da bo Evropa iz tega izpadla revez in bo tudi destabilizirana. Zelenski s svojo trmoglavostjo ne potaplja samo Ukrajine ampak se Evropo zraven. Ce bi morali koga odstaviti je njega, vceraj!
Ampak mi kar odpirajmo vrata begunskim druzinam, posiljajmo tja orozje, da bo kriza trajala v nedogled....samo ne potem jokat kaj se je zgodilo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1446 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 06 March 2022 - 07:38 AM

Saj mi jo tudi kupujemo se naprej. In plin. Tega si pa res ne moremo privosciti. Placujemo isto, cena gre pa kao v nebo (zaradi strahu). Sem pa vceraj nekje zasledila, da ze pada.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1447 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 March 2022 - 07:13 PM

Fiona, skoda da so se evropske drzave upirala Hitlerju. Mar bi jih pozdravili z mahanjem zastave nacisticne drzave, kot jih je Avstrija.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1448 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 March 2022 - 08:04 AM

En dokaj objektiven clanek med poplavo eno ali drugosmernih.

https://www.rtvslo.s...lenskega/614567
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1449 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 08 March 2022 - 08:10 AM

Zanimiv pogled.

• 0

#1450 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 March 2022 - 10:20 AM

Ne vem ali je tvoj "zanimiv pogled" napisan sarkasticno, ampak zal je v tem, kar je omenjeno v clanku kar nekaj resnice (moje resnice, da ne bom komu kaj v usta polagala).
Ce res verjames samo zahodnim ali vzhodnim medijem, to sigurno ni resnica. In misliti, da ni vedno za vsem zadaj kapital je tudi naivno.
Resnica je nekje vmes. Vse kaze da je je zadnja leta se najvec na Telegramu in ne na bbc in ccn.
  • 0

#1451 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 08 March 2022 - 10:35 AM

Lažje je živeti, če si naiven...

• 0

#1452 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 March 2022 - 10:45 AM

Jaz veliko berem na nultatacka.rs
Porocajo obojestransko.

https://nultatacka.r...a-se-nastavlja/
  • 0

#1453 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 March 2022 - 04:00 PM

https://www.mladina....iktok-s-fronte/

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1454 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 March 2022 - 08:35 PM

https://dissidentvoi...-about-ukraine/
  • 0

#1455 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 10 March 2022 - 11:12 AM

https://thesaker.is/...ctics-must-see/
  • 0

#1456 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 11 March 2022 - 08:09 AM

Biolabi v Ukrajini.Americani imajo sedaj marsikaj za pojasnit.

https://sovren.media...kraine-888.html
  • 0

#1457 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 18 March 2022 - 06:46 PM

https://nultatacka.r...skim-razmerama/
  • 0

#1458 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27341 posts

Posted 19 March 2022 - 07:58 AM

En roadtrip do Crnega morja brez moznosti nocitev v hotelih bi ti koristil,da spoznas dinamiko zivljenja srbov in prebivalcev drzav od crnem morju, Bolgarija in Romunija bi ti reeees odprli pravi pogled 🙄

Moj vtis leta 2006 je bil, da se Bolgari mocno bojijo Rusije, da so vedno nekoliko v pripravljenosti, da se kaj zgodi. Prav tako ravnodusni niso do Srbije. Domacini so pripovedovali o raznih dogodkih, nam svetovali, da naj se nekaterih krajev izogibamo. Enako je pripovedovala kolegica,ki je istocasno obiskala tudi Romunijo. Oni se ze leta cutijo mocno povezane in odvisne od Rusije, njihova zgodovina (pa nimam pojma o zgodovini) je pretesno povezana...in to se cuti, res se, ko si tam vidis, da je to nekaj drugega kot se nam zdi od dalec.

Ze zadnjic, se mi je zdelo malo cudno,ko si pisala katerim medijem zaupas,ker sem leva za zgodovino,leva za politiko ampak kar sem imela prilike videt tega dela sveta ...mi ni slo skupaj z objektivnostjo in odkritostjo.
  • 0

#1459 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 19 March 2022 - 09:15 AM

Zadnji link je komentar ameriske vojne dopisnice (prvi video), to je bil namen linka. Sama mislim da je v tem kar govori veliko resnice, ne trdim pa da je vse res.
  • 0

#1460 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27341 posts

Posted 12 April 2022 - 07:43 PM

Uf danes je en nas zdravnik,sicer Srb lepo opisal stanje v Srbiji. Mediji so ze zelo dolgo selektivni,kot pri nas zdaj,so si oni ze pred casom podjarmili medije (baje tudi pri nas javnomnenjskih raziskav ne dela vec mediana ampak nek Srbski) da se prav tako centralni del in velika mesta zeloo upirajo sedanjemu rezimu, medtem ko ruralna in odseljen narod zelo castijo Vucica. Skratka celo sranje se jim dogaja. Pa se par krepkih s svojih srecanj s slovenskimi politiki je povedal 😁 smo se vsaj se malo nasmejali
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users