Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1441 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 December 2007 - 01:56 PM

Jaz jih full hočem probat, pa jih na tem našem MOLu tle ni. cry.gif cry.gif Hočem jih!!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1442 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 11 December 2007 - 02:11 PM

^Pol pa ti jih naj kera kupi & pošlje. smile.gif
  • 0

#1443 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 December 2007 - 02:21 PM

Jaz jih bom šla zihr kupit, še ta teden po moje, tko da dilema če je nuja... biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1444 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 December 2007 - 04:31 PM

jz sm nehala jest cilest pa mam še 2 novi škatlci, če je keri zmankal pa rab pa da se ji še ne dait k zdravnici wink.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1445 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 11 December 2007 - 04:35 PM

drugač pa tkole. naj ena, k ma lifestyles doma, pogleda kdo je uvoznik, se tega kontaktira in vpraša, kje se jih še vse dobi. no al bom pa js naslednjič k bom v leclercu, trenutno mava še stare zaloge durexov
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

• Guests

Posted 11 December 2007 - 07:09 PM

Jaz imam samo madžarske, njihovi uvozniki nas pa najbrž ne zanimajo. biggrin.gif
  • 0

#1447 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 December 2007 - 05:10 AM

mam problem.Tablete jem zvečer enkrat tam okrog 21-23. Pozabila sem nedeljsko tabletko in še včerajšnjo (obe sem pojedla pred 15 minutami, se pravi je od te druge minilo manj kot 12 ur ko bi jo morala vzet. Prvo tableto tega ciklusa sem pojedla v petek. Neumna sem,ne vem kako mi je uspelo pozabit cry.gif

Jem Logest. Ob spolnih odnosih mava tko da preden mu pride ima vedno gor kondom,prej pač ne. Kako naj jih zdaj jem...okej 2 sem pač zdej vzela,kaj pa zvečer ko je na vrsti nova tabletka?
+ kako je z zaščito?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1448 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 December 2007 - 09:13 AM

Zdaj jih jemlji po vrsti. Tako kot je treba. Pa do konca ciklusa moraš uporabljati dodatno zaščito.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1449 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 December 2007 - 10:38 AM

okej sonchika,hvala ; )
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1450 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 December 2007 - 09:05 PM

dilema ko si ti nehala jest tabletke si dobla pol redno menstruacijo čez kolko dni?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1451 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 December 2007 - 09:28 PM

Normalno sm jo dobila, mislim pač skos jo mam redno, nič se mi ni pobrkljalo. Nehala sm jemat tko, da pač po sedemdnevme premoru (v katerem sem dobila menstro) nisem začela nove škatlice. In pač sm potem naslednjo dobila takrat, kot bi jo sicer, čeprav nisem več jemala KT, čist obično uglavnem.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1452 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 19 December 2007 - 06:42 PM

Jaz mam M točno na 28 dni, pa ne jemljem tabletk že kako leto.
Ampak kljub temu me vedno preseneti, hehe, ker totalno pozabim, kaj se z mano dogaja in kje sem s ciklusom.
POnavad niti tamponov nimam s sabo, ko jo dobim

• 0

#1453 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 30 December 2007 - 01:24 AM

Hei.

mene pa zanima, a se je kateri zgodil, da bi se zarad tabletk noro zredila? js sm najprej jemala minulet (se zredila v 4 mesecih za 7 kg), zdj pa že dobra 2 meseca jemlem yarino in kologramčki zginjajo po tekočemu traku. a sm samo js hecna al ma še kakšna probleme?
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1454 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 30 December 2007 - 01:29 AM

QUOTE(rea @ 16. 5. 2005 - 13:27) View Post

baje še prou nasprotno! da mičkn ''shujšaš'' ker tablete ne povzročajo,da zadržujš vodo,in zato tud takoj greš kšno kilco dol

ja to je res, ker jih mam js in kologramčki veselo zginjajo, pa počutm se tut bl lahko in živo smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1455 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 30 December 2007 - 09:52 AM

To je čisto normalno. Nisi hecna.
  • 0

#1456 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 30 December 2007 - 10:23 AM

Tut men se to dogaja, tko da je čist nromlano to smile.gif .
  • 0

#1457 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 30 December 2007 - 04:32 PM

Te, LifeStiles kondome sem včeraj vidla v naši lekarni. Mislim, da pride oni paketek z 12-imi not, 6€. Nisem ziher, ker nisem bla najbolj pri močeh, da bi preučevala zadevo.

Možno, da se najdejo tudi v kakih drugih privatnih lekarnah... Ne bi želela obljubljat, da jih bom kateri kupila, ker ne vem, če bom šla spet tja (6 km vožnje) v ponedeljek.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1458 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 30 December 2007 - 05:11 PM

Ja, ko sem pa šla h ginekologinji da bi zamenjala tabletke, ker so mi povzročale samo težave, me je pa ginekologinja zelo grdo pogledala češ: kako si upaš. Ampak zdej se stanje izbolšuje smile.gif
  • 0

#1459 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 January 2008 - 10:59 PM

Malo sem brskala po netu in našla nekaj šokantnega, vsaj zame. Nisem vedela kam naj tole utaknem zato bom kar sem, ko se že menimo o tabletkah.
Zivjo. Vrnil sem se z zelo zanimivega vecera in sem sel ze v posteljo, pa se nisem mogel umiriti, dokler vam tega ne posredujem naprej. Nekaterim od vas verjetno ne bom povedal nic novega, drugim pa utegne informacija zelo koristiti.

Pogovarjal sem se namrec z dolgoletno prijateljico in odlicno studentko medicine, tema pogovora pa je bilo delovanje kontracepcijskih tabletk. Po njenem mnenju in po mnenju ginekologov, s katerimi se je pogovarjala, so mesecne krvavitve pri jemanju tabletk totalna bedarija. Po prekinitvi jemanja tabletk vsake tri tedne in po krvavitvi, ki sledi, ni nobene fizioloske potrebe. Ta navada se ohranja samo zaradi psiholoskega efekta in neinformiranosti.

Ko je telo v naravnem stanju, brez kontracepcijskih tabletk, se tekom menstrualnega ciklusa v maternici tvori sluznica, ki jo mora telo ob koncu vsakega ciklusa izlociti. Izlucitev sluznice spremlja tudi zmanjsanje kolicine zenskih hormonov v krvi, kar povzroci pokanje zilic v maternicni steni. Zato se poleg sluznice izloca tudi kri.

Kontracepcijske tablete pa delujejo tako, da prepricajo telo, da je nosece. Ko jih jemljes, se maternicna sluznica ne tvori in se zato iz maternice nima kaj cistiti in izlocati. Nobene funkcionalne potrebe po cem takem ni. Kontracepcijske tablete zato lahko jemljes brez prekinitev, ne samo za podaljsanje ciklusa, temvec non-stop, tudi leto dni. Prijateljica pravi, da je to sedaj dobro raziskano in da kakrsnekoli skodljive posledice niso bile opazene.

Kako pa je torej potem pri mesecni krvavitvi?

Ce kontracepcijskih tablet dva dni zapored ne vzames, ti pade kolicina hormonov v krvi. Padec nivoja hormonov povzroci pokanje zilic v maternicni steni in pojavi se kri. Vendar pa ta krvavitev nima nobene zveze z menstruacijo. Nobene sluzi ni treba izlociti, kri se pojavi zato, ker so popokale zilice. Zilice so popokale, ker je padel nivo hormonov v krvi. Nivo hormonov pa je padel, ker si nehala jesti tabletke. Ce ne bi nehala jesti tabletk, ti tudi zilice ne bi popokale.

Torej: nehati jemati kontracepcijske tablete za en teden je priblizno tako, kot ce bi se vsak mesec urezal v roko in pustil, da kri tece.

Toda ce je tako, zakaj v navodilih za tablete pise, da jih je treba po treh tednih za en teden nehati jemati? Zakaj se o tem, kar sem zgoraj napisal, ne govori?

Na ginekologiji so jim razlozili, da zaradi psiholoskega efekta. Zenska je navezana na predstavo o svoji plodnosti in zeli biti usklajena z naravo. Menstruacija simbolizira to plodnost in naravnost, in mesecna krvavitev pri tabletkah pomaga to predstavo o plodnosti in naravnosti ohranjati. S tem se zamaskira dejstvo, da tabletke zensko pac naredijo neplodno in to na "nenaraven" nacin. Brez redne mesecne krvavitve bi se zenske te neplodnosti in "nenaravnosti" bolj zavedale in bi se zato za tabletke manj odlocale. Tisti, ki jih dela, pa jih rad proda, kajne.

Iz opisa delovanja tabletk sledi se nekaj. Ce en dan sredi ciklusa pozabis vzeti tabletko, ali pa celo dva dni ali vec, ni to noben big deal. Tocno to namrec storis, ko minejo predpisani trije tedni. Ti trije tedni so arbitrarni in lahko bi bila tudi dva tedna ali pa stirje ali deset.

Problem se pojavi, ce pozabis pravi cas spet jemati tabletke (tj. ce prekinitev traja vec kot x dni, x>7), ali ce z nerednostjo jemanja res pretiravas (npr. da jih cele tedne jemljes samo vsak drugi dan). Ce se z nerednostjo pretirava, bo telo spet samo prevzelo nadzor nad izlocanjem hormonov, sprevidelo, da vendarle ni nosece, in zacelo pripravljati jajcece. Dokler se to ne zgodi, pa nevarnosti zanositve ni.

Moje priporocilo je torej: ko vam zmanjka tabletk, odprite nov paket in uzivajte v seksu se naprej, namesto da vstavljate vlozke in tampone.

Pred tem pa se o vsem zgornjem seveda posvetujte z enim dobrim ginekologom. Upam si misliti, da vam bo napisano potrdil.

Vir: spolnost.com

In res v navodilih piše, da med pavzo dobiš krvavitev PODOBNO menstruaciji, ne piše pa direktno kako je s tem. Zanimivo ni kaj.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1460 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 January 2008 - 11:08 PM

Med tistim tednom "kvazi" menstruacije se izloči neoplojeno jajčece. Kako naj bi se pa izločilo med enoletnim jemanjem tabletk?

Po moje je s to zadevo tako - če bi se jih lahko jemalo brez premora, bi to napisali oz. povedali. Temu ni tako. Jaz se raje držim pravil.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users