Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#1441 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 July 2009 - 11:33 AM

Človeka, ki je to izustil bi morali poslati za pol leta nekam na prisilno delo. rolleyes.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1442 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 03 July 2009 - 11:40 AM

Se strinjam!

• 0

#1443 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 03 July 2009 - 01:08 PM

QUOTE(DiLeMa @ 3. 7. 2009 - 12:05) View Post

Namreč, Celjani spadamo pod štajerce, pa se meni zdi (naj me kdo popravi če se motim, ker sebe ne čuješ tako kot drugi) da sploh nimamo nekega specifičnega naglasa.
Imate svoj naglas, belive me. Sicer ne izstopa tako zelo, ampak se takoj ve od kod ste. wink.gif

ananas, je že dilema povedala, mariborski naglas je drugačen kot ptujski, drugačen kot lenarški, drugačen kot prleški, drugačen kot celjski, pa so to vsi štajerski kraji. wink.gif

• 0

#1444 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 July 2009 - 01:09 PM

zdj se pa še coco pa kinky, stepta a je severno primorski naglas lep al je lep obalni, tko!!!
djta se, no, pa hitr, k grem od doma za pol ure laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1445 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 03 July 2009 - 01:18 PM

Meni je pa primorski naglas najlepši. Res je lep. wub.gif
Za dolenjščino... obstaja več variant. Oz. veliko. Jaz sploh ne govorim več tiste pristne dolenjščine, par km naprej od našega kraja pa je popolnoma drugače. No, pozna se seveda tudi razlika v generacijah. Starejši v našem okolišu zavijajo veliko bolj, kot mladi. Logično. biggrin.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#1446 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 July 2009 - 01:20 PM

No zdj, ne da lezem kinky v rit... ampak men je čist zares primorski naglas najlepši biggrin.gif
in to iz obeh koncev... biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1447 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27538 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 July 2009 - 02:54 PM

Je jasno, da je naš naglas veliko lepši, čeprav spoštujem tudi severne sosede. cool.gif To lahko potrdijo vse obalčlanke, od Sarah, Redkvice, Haveje pa do Freye.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1448 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 03 July 2009 - 03:09 PM

Men je pa lih severnoprimorski zakon, nevem tak fajn je za poslušat, čist neki posebnega smile.gif Pa gorenjsko mi je tud všeč. smile.gif
  • 0

#1449 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 July 2009 - 03:18 PM

Men je vsak naglas po svoje zanimiv, mi ni noben tko, da bi rekla grd.
Me je pa lih prejšnič na busu ena primorka precej razživcirala, ker je kr ornk na glas govorila in mi je tist naglas tako najedal... Ljubljanščina mi je ok, samo da ni preveč v ekstreme, kar velikrat poslušam na busih pri srednješolcih...
Sostanovalca sta iz Prlekije, na začetku smo jih tok težko zastopil, haha, je blo čist smešno. Ena je pa iz Cerknega in ko se oni med samo pogovarjajo, je pa še bolj smešno, ker se nč ne zastopjo, če hitr govorijo. Jst se jih zmerej režim.
Men se zdi, da ne zavijam tok po dolenjsko, mogoče jst sebe tud ne slišm tok, kokr bi me kdo drug... Mi gre pa na živce, če kdo fuuul zavija (sm šu domu poznu laugh.gif ).
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1450 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 July 2009 - 07:36 PM

Severno-primorski naglas je ostuden. IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1451 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 03 July 2009 - 08:02 PM

Odpremo novo temo: Slovenska narečja?
  • 0

#1452 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27538 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 July 2009 - 08:12 PM

^^Ne, sej smo že vse predebatirale. laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1453 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 July 2009 - 08:14 PM

Tudi jaz mislim, da smo to temo že skorajda iztisnile. ;-)
Sicer pa malo šale nikoli ne škodi.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1454 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 July 2009 - 10:00 PM

Jaz prujski pa mariborski naglas ful težko ločim.

Samo vem da eni rčejo "ne ne" (al se to celo skupi piše?), eni pa "ne ga". Mislim da fujčani nene furajo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1455 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 03 July 2009 - 10:08 PM

Ne kapiram... Kaj? hmm.gif Ok, fujčani in prujski je najverjetneje mišljen Ptuj in Ptujčani. wink.gif Ampak tisto z razlikami pa se mi sanja ne kaj hočeš povedat.

Saj je podobno, ampak ni enako. Drugače naglašujemo nekatere besede, pa še kaj bi se našlo.

• 0

#1456 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 03 July 2009 - 10:44 PM

Fujčani in prujski. lol1.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1457 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 July 2009 - 11:48 AM

Mercator me spravlja ob živce, ker je jebeno drag. Doma nismo mel nič za žret in mi je mama dala kartico in rekla, naj greva s fantom vse nabavit. Šla sva najprej v Lidl, nakupla za dve največji vreči nabiti do vrha, res ogromno hrane in sva dala malo čez 50€. Potem pa sva šla še v Mercator in kupila vsaj 3x manj, plačala pa enako kot v Lidlu. WTF? Tale Mercator je čist prizadet, vse je nenormalno drago, 50€ (12.000 tolarjev!!!) sva dala za tofu, sojino mleko, bio sadje in zelenjavo (limone, korenje, pomaranče), česen, Movenpick kofe, lešnike oblite s čokolado, peso, dve juhe v vrečki, za pomivat posodo, tampone in dva gela za prhanje, mislim da je to vse. Meni se zdi to res malo stvari za 50€, hrana je postala neverjetno draga, sploh če kupuješ malo boljše stvari.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1458 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 July 2009 - 12:32 PM

Tole za Mercator totalno drži!! Iste stvari so dražje tam tudi za 1-2€, jaz res ne vem kaj se grejo.
Drugače pa se da dobro jesti tudi za mnaj denarja. Mi je mami ravno prejšnji teden rekla da gre mesečno za vso hrano, morebitna zdravila, položnice 600€ za 4 osebe. Verjetno je sicer zdele malo manj ker ni ogrevanja pa vseeno...pa lahko rečem da jemo zelo raznoliko, kupujemo veliko delikates. se da dosti ceneje dobit stvari če malo paziš
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1459 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 04 July 2009 - 06:07 PM

QUOTE(Kalypso @ 3. 7. 2009 - 23:08) View Post

Saj je podobno, ampak ni enako. Drugače naglašujemo nekatere besede, pa še kaj bi se našlo.

Ptujčani dosti bolj (čudno) zategujejo besede kot mi. sleep.gif biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1460 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 July 2009 - 10:31 AM

Ob živce me spravljajo vzvišeni idioti, kateri se prav trudijo, da se z njimi ne moreš nič zmeniti v nekem normalnem cajtu. Ma fakof!!!

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users