Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#14461 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 05 October 2009 - 04:13 PM

Nujno, čimprej! Če pišem prošnjo pa napišem, da sm se vpisala tja pa tja al pa da so me sprejel tja pa tja (se pa pol nism vpisala, ker pavziram to leto!!!): a lahko delodajalc to kako izve (sej to sam študentski servis vid, kje sm vpisana (vpisana sm pa na koprsko šolo, status dijaka)?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#14462 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28650 posts

Posted 05 October 2009 - 04:21 PM

Pa ne tega pisat. Napiši, v preteklem letu sem končala to in to šolo v prihodnosti pa me zelo veseli delo/ študij na tem in tem področju. Pomojem preverit ne bi mogli, te bi paspraševali o študiju, sdelavci mogoče. Ker ne vem kam bi rada šla delat itd. smile.gif
  • 0

#14463 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 05 October 2009 - 04:24 PM

Ja tle dajm za eno revijo prošnjo, vpisala sm se pa na FDV-novinarstvo (izredni) pa se pol nism vpisala. bi blo mal čudn, da nism šla, pa lih za to smer pišem prošnjo. :/
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#14464 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28650 posts

Posted 05 October 2009 - 04:38 PM

Ja zase vem, da bi se temu izognila tako, da bi napisala nki v smislu. Študij novinarstva je moja velika želja že dalj časa, zato se nameravam v naslednjem šolskem letu vpisati na Fakulteto za družbene vede smer novinarstvo. Lahko na kratko tudi napišeš zakaj si se odločila počakat. Iz mojih izkušenj je dobra prošnja taka, ki vsebuje bistvene podatke, mogoče pomembne dosežke, ne pa razlage zakaj tako pa tako. Saj ti ni treba razlagat, da si bla sprejeta pa se nisi vpisala. Ampak to je samo moje mnenje in sama bi tako naredila.
  • 0

#14465 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 05 October 2009 - 04:43 PM

Jaja, sej nism misnla razlagat, da sm bla sprejeta pa se nism vpisala. Hotla sm sam napisat, da sm bla sprejeta. Ampak mi je tvoja zamisel ful všeč in bom to uporabila. Prošnjo pišem na takšen način:

1. Delodajalcu povejte, zakaj se prijavljate!

Na začetku besedila prošnje delodajalcu povejte, zakaj se prijavljate na razpisano delovno mesto. Ne zato, ker ste oglas videli tukaj in tam, ampak zato, ker vas je oglas navdušil, ker izpolnjujete vse zahteve in ste v razpisu videli priložnost, da pripomorete k uspehu podjetja.

2. Navedite svoja znanja, izkušnje in največje dosežke

Spet v enem samem odstavku navedite, v čem ste dobri (naštejte tisto, kar zahtevajo v razpisu), kakšne delovne izkušnje imate in vaš največji delovni uspeh. Da ste npr. z odličnimi pogajalskimi sposobnostmi pridobili stranko, vredno milijon evrov letno, ali da mesečno za 15 % presegate prodajo sodelavcev.

3. Povejte, zakaj si želite delati v podjetju in kako bodo z vami pridobili!

Laskajte delodajalcu in povejte, da želite postati del tako uspešnega podjetja, kot je njegovo in da bi z vami pridobili to in ono.

4. Zaključite z akcijo!

Povejte, da bi radi delodajalcu podrobneje predstavili vaše znanje in predvsem ideje, kako bi lahko prispevali k večjemu uspehu podjetja. Navedite, kako in kdaj vas lahko kontaktira ter da se veselite morebitnega sodelovanja.

Kaj še morm zravn? CV? Sam to bo ful mal pršl napisan? Življenjepis? Kaj nej razlagam kje sm živela pa šole pa tko? To bo tut ful mau. Help? oops.gif
  • 0

#14466 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28650 posts

Posted 05 October 2009 - 04:47 PM

Ja dober sistem, mi je všeč. Moja nobena prošnja ni bila daljša od par vrstic. Itak zgoraj napišeš podatke pa potem nasloviš pa na koncu prostor za podpis. Pomojem je čist zadosti.
  • 0

#14467 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 05 October 2009 - 04:48 PM

Torej nč CV pa življenjepisa?
  • 0

#14468 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30533 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 October 2009 - 04:51 PM

prošnja aka spremno /motivacijsko pismo ni isto kot CV. CV naredi v pregledni, tabelizirani obliki, kjer navedeš samo in zgolj podatke, prim. zloudaj si Europassov vzorec in ga zapolni s svojimi podatki.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#14469 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 05 October 2009 - 04:53 PM

OK, thanks obema.
  • 0

#14470 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28063 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 October 2009 - 05:41 PM

V petek sem v MB v H&M kupila komplet nogavičk (tiste ko jih je 7 parev v zvitku) in sem zdej opazila, da mi na blagajni niso odstranili tiste plastike (kao zaščita, warning, whatever) dol. Kaj naj naredim? ohmy.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#14471 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 October 2009 - 05:57 PM

Če se res ne da odstrant na noben način, pol bi js nesla v en H&M, ki ga maš blizu, pa račun bi dala zraven in objasnila situacijo. Pomoje ti ne bi smel komplicirat.
  • 0

#14472 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46670 posts

Posted 05 October 2009 - 06:00 PM

Nesi v eno trgovino v tvojem kraju, da ti dol snamejo. Pa ne pozabi s sabo računa.
  • 0

#14473 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28063 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 October 2009 - 07:32 PM

Ok, hvala. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#14474 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 05 October 2009 - 08:52 PM

Katera učilnica/predavalnica na Biotehniški fakulteti se imenuje BF-1? smile.gif
Oz. kje se nahaja? (Oddelek za biologijo mogoče?)
  • 0

#14475 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 October 2009 - 11:46 PM

Eli, Pinga, Supergirl... od fanta fotr me je prosu če lah poiščem kako trgovino kjer prodajajo jeans obleke za
nosečnice ( hlače, bluze, obleke, karkol ) - dp zdj sm našla trgovino popek, itak bom še iskala naprej, smao me zanima, če ste kje zasledile kej tazga?
Je kaka trgovina prou specialziriana za nosečniški jeans?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#14476 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26390 posts

Posted 06 October 2009 - 06:33 AM

QUOTE(bubbles @ 5. 10. 2009 - 21:52) View Post

Katera učilnica/predavalnica na Biotehniški fakulteti se imenuje BF-1? smile.gif
Oz. kje se nahaja? (Oddelek za biologijo mogoče?)

B1 je tista predavalnica na biologiji (nasproti ZOO), ki je na tvoji desni, takoj ko prideš notri (nasproti "recepcije").
  • 0

#14477 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5901 posts

Posted 06 October 2009 - 07:25 AM

QUOTE(rea @ 6. 10. 2009 - 0:46) View Post
Eli, Pinga, Supergirl... od fanta fotr me je prosu če lah poiščem kako trgovino kjer prodajajo jeans obleke za
nosečnice ( hlače, bluze, obleke, karkol ) - dp zdj sm našla trgovino popek, itak bom še iskala naprej, smao me zanima, če ste kje zasledile kej tazga?
Je kaka trgovina prou specialziriana za nosečniški jeans?

zakaj sem se pa jaz znašla v velecenjeno družbo mamic? hmm.gif

rea, nimam pojma, ker sem daleč od materinstva. je pa res, da sem pa naredila korak k premišljevanju o tem! smile.gif

• 0

#14478 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 06 October 2009 - 08:10 PM

ahahahaha, sori, 100% sm, da je še ena rodila v kratkem času poleg eli in pinge!

tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#14479 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26390 posts

Posted 06 October 2009 - 09:26 PM

mogoče Kami? lol1.gif
  • 0

#14480 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 06 October 2009 - 09:32 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 6. 10. 2009 - 7:33) View Post

B1 je tista predavalnica na biologiji (nasproti ZOO), ki je na tvoji desni, takoj ko prideš notri (nasproti "recepcije").

thanks.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users