Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1421 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 16 November 2011 - 08:46 AM

Evo mene iz Riverja. Predjed: pečen mladi sir z gobicami (vse skupaj na rukoli). Glavna jed: biftek, medium rare, pečena zelenjava in dva ( laugh.gif ) koluta krompirja. Mešana solata. Hišni kruh. Sladica: panna cotta z gozdnimi sadeži. Pijače: viljamovka za aperitiv, neka korektna rebula.

Ocena od 1-5: 4. Predjed je bila BP, delat biftek bi se lahko še učili, sladica je bila korektna, ne pa vrhunska, pijače BP. Kruh zelo okusen. Solata je bila preveč "trgovinska".

Ker sem bil v skupini, smo dobili skupni račun, tako da ne vem natančno, koliko je znašal moj zapitek in zajedek. Dal sem 50 €, da ne bi doplačevali tisti, ki so jedli dnevni menu, sicer pa sem spil kak šluk več kot pol litra, kar tudi stane. Na koncu se je izkazalo, da nisem dal nič preveč. Preostale fičnike smo dali za napitnino.

Celovkupni vtis je dober. Kulinaričnih presežkov pa tam niso sposobni. River je primerna izbira za tistega, ki v centru Ljubljane išče ziheraško varianto, kadar se mora pred kom malce izprsiti. Jest se da tam tud za manj eurčkov.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1422 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 November 2011 - 07:01 PM

Danes sem jedla v La Storia, na bone. Jaz sem zelo zadovoljna. thumbup.gif

Res je, da je tukaj najdražji bon (vsaj tukaj, v KP), ampak zasluženo. Na voljo imajo kar precej izbire za študentske bone, ene 20 stvari, kar je še kar dosti, od mesa do testenin, rižot, solat.

Jaz sem naročila solato s piščancem in je bila krasna, predvsem pa - velika. Ni bila neka mini solata kot ti jo nekje prinesejo, ampak velik krožnik, zvrhan, dosti piščančjega mesa vmes (ne samo za okras), navrh pa prelita s Cocktail prelivom. Meso je bilo dobro, mehko, lepi koščki - nič žil, maščobe itd.

Pred tem sem dobila zelenjavno juho, dobra, kremasta, okusna.
Sladica pa je bila na izbiro: sadje, rolada, jabolčni zavitek. Jaz sem vzela samo sadje, čeprav je rolada zelo mamljivo izgledala.

Natakarica mlada, zelo (preveč skoraj) prijazna.

Prvič sem jedla na bone v La Storii, ampak se zagotovo še vrnem!
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1423 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 17 November 2011 - 11:25 PM

Vaša Lastoria je FUL boljša od ljubljanskih, sem bila že nekajkrat v KP, še večkrat pa v LJ. Ta v centru ni vredna niti evra, kelnarji so strašansko arogantni (sploh šef, jaz takega odnosa še nisem videla, res), študentje lahko sedijo samo v zgornjem štuku, LOL. Ful počasna postrežba (sem porabila tudi že po 2 uri tam not za eno bogo kosilo), hrana tudi ni presežek. Na Gospodarcu sem bila samo kake 2x, kolikor se spomnim, mi je bilo ok.

V KP je druga ponudba, ful dobra, super ambient, prijazni in hitri kelnarji, brez pripomb. smile.gif

Jaz sem danes jedla v turški, Yildiz Han, kolega je kupil bone preko ene od strani ala Kuponko itd. Vključena je bila predjed (popečena zelenjava z jogurtovim prelivom, meni ni bilo ok, ker je bilo pekoče), čaj (jaz ga nisem pila, ker je bil črni, in je bil večer biggrin.gif) in pa glavna jed (neki turški čevapčiči, fuj, ful so bili mehki, res FUL, kot nek mesni puding; pa krompir). Hvalabogu smo naročili dodatno še en kebab (tisti, ki ga dobiš na krožniku) - to je bilo pa res res dobro. Kakorkoli, doplačati smo morali 30€ (poleg 20€ za 4 kupone) - zakaj? Ker smo morali poleg kebaba, kozarca vina in navadne solatke (to bi prišlo pod 20€) plačati še pijačo, ki nas je čakala na mizi (imeli smo rezervirano). 2 pollitrski Dani in vrč soka. Jaz sem mislila, da je to pač zastonj - če ti je nekaj "vsiljeno", ponavadi ne rabiš plačat (mislila sem, da je všteto v kupon) - drugače bi si nekaj svojega naročila, a ne? Jaz se nisem najedla SPLOH (tudi ostali niso bili preveč zadovoljni) in se mi zdi, da smo ful preplačali, glede na to, da smo kao jedli na znižane kupone. Natega so mi ti kuponi, ne bom več jedla na to pomojem (sicer sem jedla prvič no, morda posplošujem). Sicer so pripravili še malo šova, trebušna plesalka itd, pa osebje je res fuul simpatično in prijazno (mi je kar bedno kritizirat hrano, ko se spomnim na njih), tako da vsaj plus za to. smile.gif
  • 0

#1424 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 November 2011 - 07:46 AM

blink.gif To mi pa malo po nategu smrdi, da te že čaka pijača na mizi. No, verjamem, da hočejo podjetja - poleg kupona - dobit še nekaj ekstra denarja, saj morajo dati en del dobička strani, ki prodaja kupone. Da ste morali doplačati se mi tudi zdi grozno, za ta denar bi kje drugje dobili že konkretno malico ali kosilo, pa ne govorim na bone ali preko kupona, po navadni ceni.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1425 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 November 2011 - 07:53 AM

N bi mirno požrla tega, meni se ne zdi to način, niti slučajno.
  • 0

#1426 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 20 November 2011 - 09:25 AM

Včeraj sem bila na otvoritvi nove kavarne Q v Mariboru. Nahaja se nasproti dvorane tabor v novi stavbi, kjer je tudi študentski dom. Njihova specialiteta je ocvrt piščanec v posebnih visokotlačnih fritezah, ki je posledično pol manj masten kot ponavadi. Meni je bil izredno okusen in sočen. Skorja je bila hrustljava in čisto nič mastna. Tudi hrana mi ni obležala v želodcu. Zraven ti postrežejo z različnimi vrstami krompirja in omakami.

Na koncu sem si privoščila še sladico, ker imajo res lepo izbiro. Izbrala sem kremšniti podobno sladico, ki je bila sestavljena v več plasteh in je poleg smetane in tiste klasične kreme vsebovala še jagode. Božansko. thumbup.gif

Torej ljubiteljem ocvrtega piščanca in sladkosnedom vsekako priporočam, da jih obiščete in poskusite.

https://www.facebook.com/kavarnaQ#!/kavarnaQ?sk=info
  • 0

#1427 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 November 2011 - 10:46 AM

QUOTE(bellini @ 20. 11. 2011 - 9:25) View Post

Izbrala sem kremšniti podobno sladico, ki je bila sestavljena v več plasteh in je poleg smetane in tiste klasične kreme vsebovala še jagode. Božansko. thumbup.gif

Da ni mogoče millefoglie?!
Kje v LJ bi se dalo dobiti dober millefoglie, že dva tedna ga sanjaaaaam. ohmy.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1428 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 November 2011 - 12:19 PM

Švicarska rezina mogoče? To pa imajo v Zvezdi. njam.gif Millefoglie ima pa Vila Prešeren na Bledu. Vsaj napisano imajo, kako je pa v praksi pa ne vem.
  • 0

#1429 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 20 November 2011 - 03:08 PM

QUOTE(Coco* @ 20. 11. 2011 - 10:46) View Post

Da ni mogoče millefoglie?!
Kje v LJ bi se dalo dobiti dober millefoglie, že dva tedna ga sanjaaaaam. ohmy.gif

Ja to je bilo, sam se nisem spomnila kako se napiše. Pa sem kr rekla francoska kremšnita laugh.gif
  • 0

#1430 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 December 2011 - 07:31 PM

http://www.plato.si/

PLATO

Danes sem bila tam na poslovnem kosilu, in sem navdušena. smile.gif

Naročili smo 3 glavne jedi, potem pa smo jih prosili, da nam prinesejo tris, tako da je v bistvu vsak poskusil vse.

Jedli smo:
  • pristne idrijske žlikrofe z jurčki
  • ajdove njoke z mladim kozjim sirom
  • testenine (domače) z bučkami in škampi

Za sladico sem vzela creme brulee, druga je pa bila presna čokoladna torta (sem jedla prvič - zelo dobra).

Spili smo skoraj liter zelo zelo dobrega roseja. Postrežba super, lokal zelo na nivoju, zelo priporočam. Glede cen pa ne bi vedela, ker so me počastili. thumbup.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1431 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 December 2011 - 07:47 PM

Same privlačne stvari se izbrali, mmm.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1432 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 December 2011 - 08:00 PM

Ja, res je bilo vse nadvse okusno, komaj čakam, da grem spet tja.

Cene so pa:

Rezanci z bučkami in kozicami 9,50€

Idrijski žlikrofi z jurčki 12,00€

Ajdovi njoki z dimljeno sirarsko skuto in mandlji 8,00€

• 0

#1433 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 December 2011 - 11:19 PM

Meni se zdijo primerne.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1434 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 16 December 2011 - 01:39 PM

Včeraj sem bila po kakem letu, letu pa pol v mehiški v centru, v Cantini. Jaz sem jedla na bone, fant ne. Ful so me razočarali. Včasih sem rada zahajala tja, zdaj pa me zlepa več ne vidijo. Juha je bila na voljo le ena, ker je moje drage koruzne zmanjkalo, juha je bila mlačna (česar jaz NE prenesem, ni hujšega, kot da juha ni vroča), dolgo sva čakala na postrežbo, sezam fingersi so bili še kar dobri, a kasneje mojemu želodcu niso ustrezali, ker me še danes želodec boli in sem vsa napihnjena sad.gif sladica nek ježek, gurmansko pod nivojem. Fant ni jedel na bone in je imel ful boljše!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1435 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 December 2011 - 05:40 PM

končno sem jedla v Moysushi. cene se mi zdijo zmerne, plačala sva 24.20€. brat je vzel enega izmed nigiri krožnikov (2x3: tuna, skuša in še neki), jaz pa miso juho (ki mi je boljša v Sushimami), makije s sirom in avokadom (tko tko, bom drugič vzela one s kumaro) ter tunin sashimi, ki je bil full lepo postrežen (en del v bambusovem listu z drobnjakom, en del na pravokotničke narezan in en del zložen v cvet) in zlo okusen. nigiri in sashimi je postrežen na bambusovem listu, nice touch. všeč mi je, da sam doziraš wasabi in vložen ingver. brat je pil še sadni čaj, meni je bila juha dovolj.
cene: nigiri krožnik - 9€, tuna sashimi - 9€, miso juha 2.80€, makiji - 1.90€.
kelnarca prijazna, postrežba kul, soliden vtis, pridem še kdaj na kak hiter grižljaj.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1436 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 18 December 2011 - 03:23 PM

QUOTE(Kinky @ 14. 12. 2011 - 20:00) View Post

Ja, res je bilo vse nadvse okusno, komaj čakam, da grem spet tja.
Cene so pa:

Rezanci z bučkami in kozicami 9,50€

Idrijski žlikrofi z jurčki 12,00€

Ajdovi njoki z dimljeno sirarsko skuto in mandlji 8,00€

Samo za primerjavo - žlikrofi so v Idriji precej cenejši, mi smo jedli prejšnji teden v gostilni, ki slovi kot ena boljših (in dražjih na našem koncu), pa je bila porcija žlikrofov (jedla sem špinačne s sirovo omako) 7,80 €.
Fotr je jedel žlikrofe s pečenko in je bla porcija 9 €.
  • 0

#1437 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 December 2011 - 03:52 PM

Poznam cene v Idriji. smile.gif

Višja cena je pa zaradi jurčkov, mislim. wink.gif

• 0

#1438 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 18 December 2011 - 04:04 PM

_M_ a ste bli v hotelu? A je blo dobro?
  • 0

#1439 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 18 December 2011 - 04:15 PM

Ne, pri Mlinarju smile.gif
v Hotelu sem 2x službeno jedla in ti povem, da ni noben presežek... sem tudi že slišala, da so bili gostje (moški v tem primeru) nad hrano tam že nekajkrat razočarani, ker dejansko so porcije dokaj majhne...

• 0

#1440 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 18 December 2011 - 04:20 PM

A viš, na njih sem pa pozabila. Ja, vedno imajo vrhunsko hrano in postrežbo, čeprav mi je osebno lastnik malo antipatičen.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users