Pad thai oz. kakrsnikoli fried noodles z zelenjavo in arasidi.
Jaz bi lahko zivela od tega, pa na toliko razlicnih nacinov se da pripravit, pa se ekspresno hitro je.
Posted 16 July 2014 - 10:05 AM
Pad thai oz. kakrsnikoli fried noodles z zelenjavo in arasidi.
Jaz bi lahko zivela od tega, pa na toliko razlicnih nacinov se da pripravit, pa se ekspresno hitro je.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 July 2014 - 10:28 AM
Po katerem receptu pa delaš?
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 16 July 2014 - 11:31 AM
Cisto po tem, kar je v hladilniku na voljo in kaksne zelenjave se mi lusta. Vceraj sem na
arasidovem olju na hitro preprazila domaco
mlado cebulo,
na tanke trake narezano korenje (2),
papriko(1/4),
zacinila minimalno z vok zacimbami (lidl),
dodala 125 g testenin
in zalila s 4 dcl vode.
Potem pa 5 minut pustis, da zadeva brbota, da se testenine pokuhajo, na koncu umesas jajce, kdor ga mara/je in potreses z zdrobljenimi prazenimi arasidi. Nastane za 2 ne tako zelo lacni osebi ali za 1 sestradano, ki ima to v manjsem obsegu se kasneje za vecerjo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 July 2014 - 11:41 AM
Tnx, ali mogoce to arasidovo olje da kaksen poseben okus ali je vseeno, ce se uporabi kaksno drugo? Zdej vem, kaj bom jutri kuhala.
Jordan Belfort
Posted 16 July 2014 - 11:43 AM
Arasidovo olje ima posebno aromo, ja, lahko pa naredis tudi z npr. soncnicnim in potem vmesas na koncu notri malo arasidovega masla mogoce?
Posted 16 July 2014 - 11:46 AM
Hvala, moram itak danes v nabavo pa bom se arasidovo olje vzela.
Jordan Belfort
Posted 16 July 2014 - 11:47 AM
Verjetno bi tudi slo. Mislim, za aromo je fantasticno tudi kar arasidovo maslo, ce se ga ne navelicas v vseh ostalih zadevah.
Verjetno bi lahko namesto jajca dal notri scrambled tofu? To se pa vceraj nisem spomnila...
Ko serviras, pa lahko pokapas s par kapljicami limete.
Posted 16 July 2014 - 11:26 PM
Posted 15 October 2014 - 09:09 PM
Občutno dražji od ostalih podobnih zadev, ampak tudi mnogo boljši, razlika je kot dan in noč.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 October 2014 - 09:10 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 October 2014 - 09:13 PM
A tej so pri nas?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 October 2014 - 08:24 AM
Cisto po tem, kar je v hladilniku na voljo in kaksne zelenjave se mi lusta. Vceraj sem na
arasidovem olju na hitro preprazila domaco
mlado cebulo,
na tanke trake narezano korenje (2),
papriko(1/4),
zacinila minimalno z vok zacimbami (lidl),
dodala 125 g testenin
in zalila s 4 dcl vode.
Potem pa 5 minut pustis, da zadeva brbota, da se testenine pokuhajo, na koncu umesas jajce, kdor ga mara/je in potreses z zdrobljenimi prazenimi arasidi. Nastane za 2 ne tako zelo lacni osebi ali za 1 sestradano, ki ima to v manjsem obsegu se kasneje za vecerjo.
Mmmm, to pa moram probat. A tudi kaj sojine omake dodaš?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 October 2014 - 06:37 AM
Ja. Imam dodelan recept za tole, dodam se 1/4 glave grobo narezanega zelja, sladke cilije brez semen, strok cesna, kolicine zelenjave iz prejsnjega recepta pa potrojim. Mora bit 2x vec zelenjave kot nudlcov. Pa sojimo omako, takvalitetno, japonsko, pa zlicka tamarija, pa kurkuma in ingver za okus, pa popram tudi obilno. Pa jajce izpustim. TO je sele dobro.
Najboljse testenine so siroki rizevi rezanci. Med tem, ko prazim zelenjavo jih v loceni posodi zalijem z vrelo vodo, posolim, pustit stat 3 minute, odlijem in malo nakapam arasidovo olje mednje, da se ne sprimejo. Ko je vsa zelenjava v voku/ponvi cca 5 minut, vrzem not se nudlne (fajn jih je prej zdrobit, drugace se vlecejo v neskoncnost, hitreje se sprimejo skupaj), pomesam in direkt na kroznik.
Posted 02 December 2014 - 04:07 PM
Vse jedi iz hokaido buče. Sploh juhe in namazi, heaven.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 December 2014 - 01:18 PM
- domače krvavice in kuhana repa z ocvirki.
Posted 15 March 2015 - 05:30 PM
mango with sticky rice and coconut milk
Posted 08 June 2015 - 12:01 PM
Sušiiiii!
Posted 10 July 2015 - 12:59 PM
Jaz sem zadnje čase nora na ta sok, na hektolitre bi ga lahko spila. Kupujem ga v Leclercu.
Pa na tole GÜ sladico ... (kokos + bela čokolada ... daš za nekaj minut v mikrovalovno)
Posted 29 July 2015 - 10:22 AM
Vse jedi iz hokaido buče. Sploh juhe in namazi, heaven.
Jaz sem sicer zaenkrat jedla samo juho in pa popečeno bučo. Juha mi je res odlična! Zdaj se vsako leto posadi.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 10 August 2015 - 10:14 AM
Pa na tole GÜ sladico ...
(kokos + bela čokolada ... daš za nekaj minut v mikrovalovno)
Kje se to dobi?
0 members, 0 guests, 0 anonymous users