Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 03 January 2009 - 02:02 PM

Posted 03 January 2009 - 05:31 PM

Posted 04 January 2009 - 07:37 PM

A young Jewish American man endeavors to find the woman who saved his grandfather during World War II in a Ukrainian village, that was ultimately razed by the Nazis, with the help of a local who speaks weirdly funny broken English.
Lep, netipično holivudski film. Ful dobra glasba v filmu, igralci super, sploh dedek in vnuk. Priporočam.

A grief counselor working with a group of plane-crash survivors finds herself at the root of a mystery when her clients begin to disappear.
Kr OK film, konec zelo preseneti.

Tank faces the ultimate test of friendship when his best friend hires him to take his ex-girlfriend out on a lousy date in order to make her realize how great her former boyfriend is.
Pač še ena izmed bedasto-nerealnih romantičnih zgodb. Je pa Dane HOT!!!!

The story of the assassination of U.S. Senator Robert F. Kennedy who was shot in the early morning hours of June 5, 1968 in the Ambassador Hotel in Los Angeles, and 22 people in the hotel whose lives were never the same.
Še en zelo lep film z ubijalsko igralsko zasedbo. Priporočam!
Posted 05 January 2009 - 10:12 PM

Posted 06 January 2009 - 12:48 PM

Two friends hired to police a small town that is suffering under the rule of a rancher find their job complicated by the arrival of a young widow.
Kar soliden film, prelepa narava. Pa Ed Harris je men totalno sexy.

Two girlfriends on a summer holiday in Spain become enamored with the same painter, unaware that his ex-wife, with whom he has a tempestuous relationship, is about to re-enter the picture. |
Malo drugačna ljubezenska zgodba. Ni ne vem kaj, je pa za dolgčas ubit. Pa Penelopa je gorđs!!!
Posted 06 January 2009 - 03:46 PM

Res fulful všečno!!!
Ten Inch Hero is a touching, elegant and sweet movie about people not quite so ordinary, and the masks they wear for each other without even knowing, without even wanting to. It's also a movie about tearing down the masks and - simply - finding what's really important.
The movie is worth watching at least several times. The dialog is witty and sharp, the plot elegantly constructed and absorbing, the music masterful (and funny, because it perfectly mirrors the plot and - surprisingly - brings comic relief in a few carefully chosen places), the filming beautiful and professional, and the actors good, funny and entirely believable.
Clea DuVall is, as usual, a quiet but very intense presence on the screen, yet the filmmakers don't let her steal the show entirely. Same goes for Jensen Ackles, the central "fun" character, who has quite a few superb moments that show both his comedic ability and enchanting subtlety. Alice Krige was a wonderful casting choice, and her presence (complimented by the music) transforms the scenes in funny and touching ways.
Posted 09 January 2009 - 08:13 AM
Pogledala čudovit ljubezenski film. Punce poglejte si ga, ne bo vam žal. Poleg tega sta v filmu dva dobra žrebca, malo starejši (Sean Patrick Flanery, HOT HOT HOT, noro mi je všeč ta tip) in Jensen Ackles.
Res fulful všečno!!!
Res lep film.

Seven Pounds (2008)

An IRS agent with a fateful secret embarks on an extraordinary journey of redemption by forever changing the lives of seven strangers.
Čustvena drama z dobro, pretresljivo zgodbo in ganljivim koncem. Po mojem mnenju prekrasen film, ki se te dotakne.
Obvezna oprema: paket robčkov

Posted 09 January 2009 - 01:43 PM

After serving as a bridesmaid 27 times, a young woman wrestles with the idea of standing by her sister's side as her sibling marries the man she's secretly in love with.
Kr luštna romantična komedija. Katherine je zlo simpatična, jo rada gledam.

Posted 09 January 2009 - 03:05 PM

Priporočam. Pronicljivo, ironično, komično, žalostno. Ni komedija v smislu poceni štosov, ampak je kritičen in sarkastičen prikaz ameriške družbe in njenih imaginacij o življenju, vrednotah, paranoji, debilozi, osamljenosti. Gledala sem ga dvakrat v dveh dneh, pa mi ni bilo dolgčas.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 January 2009 - 09:46 PM
Jst sem ga pa par postov nazaj spljuvala. Meni je bil grozno dolgočasen. Živi obup.

Posted 09 January 2009 - 10:40 PM

Za najstnici Claire in Hailey počitnice ne pomenijo nič dobrega, saj se mora Hailey z mamo preseliti v drugo mesto. Toda neke noči vihar v bazen ob plaži naplavi morsko deklico Aquamarine, ki skuša ubežati prisilni poroki. Začne fantastična poletna avantura, polna radosti, kot tudi solz in predvsem spoznavanja, kaj pomeni resnično prijateljstvo...
To je en luškan domišljiski film. Je tipičen predstavnik svojega žanra, čeprav konec morda ni ravno tak kot bi pričakovali. Vse ostalo je tipično. Lahkoten film, ki ga pogledaš in kmalu pozabiš.
7/10
Posted 11 January 2009 - 11:04 AM
Ten Inch Hero
Res lep film.

Seven Pounds (2008)

An IRS agent with a fateful secret embarks on an extraordinary journey of redemption by forever changing the lives of seven strangers.
Čustvena drama z dobro, pretresljivo zgodbo in ganljivim koncem. Po mojem mnenju prekrasen film, ki se te dotakne.
Obvezna oprema: paket robčkov

meni je bil pa film totalno preveč predvidljiv (samo da pač za vseh 7 se ni takoj vedlo, kateri so, ker niti ni bla neka jaka pozornost nanje usmerjena). ni da bi ga dvakrat gledal.
gledala sem tudi Vicky, Cristina, Barcelona - par zanimivih odsekov (filozofija o "normalnosti" ljubezenskih odnosov), sam način pripovedovanja zgodbe mi pa ni bil všeč (woody allen ma tak poseben stil, ki pri meni ne pali). par fajn pointov, sicer pa nič posebnega.
Posted 11 January 2009 - 11:35 AM

Ko se razvajena ameriška najstnica Poppy znova znajde v težavah, jo zaskrbljeni oče po najkrajši poti pošlje v angleški dekliški internat. Soočena s strogo hierarhijo in neizprosnimi pravili želi Poppy čimprej oditi in zato skuje načrt, po katerem bo zapeljala ravnateljičinega sina in si prislužila izključitev. Toda svojeglavo dekle se počasi naveže na nove prijateljice in želi popraviti stare napake, kar pa gre v nos vzvišeni učenki Harriet, ki se želi vsiljivke na vsak način odkrižati.
Tale film ni nič kaj posebnega. Predvidljiv, ne preseneča. Slabši od filmov istega žanra. Osebe so nedodelane, površinske, ne obnašajo se kot bi se v resnici obnašala dekleta v nekem internatu. Nasprotnica glavne junakinje je pri tem prav groteskna. Komedija, ki želi biti smešna, ampak ji razen mogoče v dveh primerih sploh ne uspeva biti smešna. Moja splošna ocena je, da je to en tak film, ki ga pogledaš in takoj nato pozabiš. Če ga ne pogledaš ne zamudiš prav ničesar.
5/10
Posted 11 January 2009 - 02:59 PM

Zgodba o luškanih pojočih veveričkah. Preprosta zgodba. Meni je bil film ful všeč. Sploh veverički, ki so tako luškano narejeni.
9/10
Posted 11 January 2009 - 05:45 PM
Pablo Picasso
Posted 11 January 2009 - 08:44 PM
[Napoleon]
Posted 11 January 2009 - 08:53 PM
Posted 12 January 2009 - 05:22 PM

Razvajen hišni podganji ljubljenček se naenkrat znajde v kanalizaciji, v svetu pravih podgan. Na poti domov ga čakajo različne dogodivščine...
Morm rečt, da nisem ljubitelj "plastelinastih" risank in zato sem Flushed away pogledala z majhnimi pričakovanji. Morm rečt, da me je prijetno presenetila. Zgodba je res zabavna. Sicer je malce drugačen humor kot ga najdemo npr. v Ice age, ampak ni zato nič slabši. Liki mi sicer niso lepi, ampak so toliko bolj zabavni. Od "mafia" podgan, francoskih žab do pojočih polžkov. Priporočam ogled vsem ljubiteljem risank.

9/10
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users