Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1421 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 03 January 2009 - 02:02 PM

@eve, sploh nisem vedela da obstaja film o njej! Vem, da so bile knjigice Trnovo robidevje moje najljubše. wub.gif Bom nujno pogledala!
  • 0

#1422 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 January 2009 - 05:31 PM

Tud jst sm čist po naključju odkrila. smile.gif Meni je res fajn, čeprav edino mogoče mal prekratek.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1423 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 04 January 2009 - 07:37 PM

IPB Image

A young Jewish American man endeavors to find the woman who saved his grandfather during World War II in a Ukrainian village, that was ultimately razed by the Nazis, with the help of a local who speaks weirdly funny broken English.

Lep, netipično holivudski film. Ful dobra glasba v filmu, igralci super, sploh dedek in vnuk. Priporočam.

IPB Image

A grief counselor working with a group of plane-crash survivors finds herself at the root of a mystery when her clients begin to disappear.

Kr OK film, konec zelo preseneti.

IPB Image

Tank faces the ultimate test of friendship when his best friend hires him to take his ex-girlfriend out on a lousy date in order to make her realize how great her former boyfriend is.

Pač še ena izmed bedasto-nerealnih romantičnih zgodb. Je pa Dane HOT!!!!

IPB Image

The story of the assassination of U.S. Senator Robert F. Kennedy who was shot in the early morning hours of June 5, 1968 in the Ambassador Hotel in Los Angeles, and 22 people in the hotel whose lives were never the same.

Še en zelo lep film z ubijalsko igralsko zasedbo. Priporočam!

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1424 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 05 January 2009 - 10:12 PM

pogledala sm The Bank Job, ki ga je ena priporočila par strani nazaj. Res dober film, tut jz priporočam
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1425 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 06 January 2009 - 12:48 PM

IPB Image

Two friends hired to police a small town that is suffering under the rule of a rancher find their job complicated by the arrival of a young widow.

Kar soliden film, prelepa narava. Pa Ed Harris je men totalno sexy. oops.gif

IPB Image

Two girlfriends on a summer holiday in Spain become enamored with the same painter, unaware that his ex-wife, with whom he has a tempestuous relationship, is about to re-enter the picture. |

Malo drugačna ljubezenska zgodba. Ni ne vem kaj, je pa za dolgčas ubit. Pa Penelopa je gorđs!!!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1426 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 06 January 2009 - 03:46 PM

Pogledala čudovit ljubezenski film. Punce poglejte si ga, ne bo vam žal. Poleg tega sta v filmu dva dobra žrebca, malo starejši (Sean Patrick Flanery, HOT HOT HOT, noro mi je všeč ta tip) in Jensen Ackles.

IPB Image

Res fulful všečno!!!

Ten Inch Hero is a touching, elegant and sweet movie about people not quite so ordinary, and the masks they wear for each other without even knowing, without even wanting to. It's also a movie about tearing down the masks and - simply - finding what's really important.

The movie is worth watching at least several times. The dialog is witty and sharp, the plot elegantly constructed and absorbing, the music masterful (and funny, because it perfectly mirrors the plot and - surprisingly - brings comic relief in a few carefully chosen places), the filming beautiful and professional, and the actors good, funny and entirely believable.

Clea DuVall is, as usual, a quiet but very intense presence on the screen, yet the filmmakers don't let her steal the show entirely. Same goes for Jensen Ackles, the central "fun" character, who has quite a few superb moments that show both his comedic ability and enchanting subtlety. Alice Krige was a wonderful casting choice, and her presence (complimented by the music) transforms the scenes in funny and touching ways.
  • 0

#1427 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 06 January 2009 - 05:42 PM

QUOTE(eve @ 2. 1. 2009 - 22:14) View Post

Fools gold je fajn, ja. biggrin.gif
MISS POTTER (Gospodična Potter)wub.gif

Pogledala! Idealen za mrzlo nedeljsko popoldne. Nisem pričakovala takega zapleta, ampak mi je bil res všeč, pa vsa tista pokrajina aahh wub2.gif .

• 0

#1428 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 09 January 2009 - 08:13 AM

Ten Inch Hero
QUOTE(Dragica @ 6. 1. 2009 - 15:46) View Post

Pogledala čudovit ljubezenski film. Punce poglejte si ga, ne bo vam žal. Poleg tega sta v filmu dva dobra žrebca, malo starejši (Sean Patrick Flanery, HOT HOT HOT, noro mi je všeč ta tip) in Jensen Ackles.
Res fulful všečno!!!

Res lep film. wub.gif

Seven Pounds (2008)

IPB Image

An IRS agent with a fateful secret embarks on an extraordinary journey of redemption by forever changing the lives of seven strangers.

Čustvena drama z dobro, pretresljivo zgodbo in ganljivim koncem. Po mojem mnenju prekrasen film, ki se te dotakne.
Obvezna oprema: paket robčkov oops.gif
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#1429 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 09 January 2009 - 01:43 PM

IPB Image

After serving as a bridesmaid 27 times, a young woman wrestles with the idea of standing by her sister's side as her sibling marries the man she's secretly in love with.

Kr luštna romantična komedija. Katherine je zlo simpatična, jo rada gledam. thumbup.gif
  • 0

#1430 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15274 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 January 2009 - 03:05 PM

Burn after reading.

IPB Image

Priporočam. Pronicljivo, ironično, komično, žalostno. Ni komedija v smislu poceni štosov, ampak je kritičen in sarkastičen prikaz ameriške družbe in njenih imaginacij o življenju, vrednotah, paranoji, debilozi, osamljenosti. Gledala sem ga dvakrat v dveh dneh, pa mi ni bilo dolgčas.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1431 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 09 January 2009 - 09:46 PM

Jst sem ga pa par postov nazaj spljuvala. Meni je bil grozno dolgočasen. Živi obup. smile.gif
  • 0

#1432 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 09 January 2009 - 10:40 PM

Aquamarine
IPB Image
Za najstnici Claire in Hailey počitnice ne pomenijo nič dobrega, saj se mora Hailey z mamo preseliti v drugo mesto. Toda neke noči vihar v bazen ob plaži naplavi morsko deklico Aquamarine, ki skuša ubežati prisilni poroki. Začne fantastična poletna avantura, polna radosti, kot tudi solz in predvsem spoznavanja, kaj pomeni resnično prijateljstvo...
To je en luškan domišljiski film. Je tipičen predstavnik svojega žanra, čeprav konec morda ni ravno tak kot bi pričakovali. Vse ostalo je tipično. Lahkoten film, ki ga pogledaš in kmalu pozabiš.
7/10
  • 0

#1433 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26078 posts

Posted 11 January 2009 - 11:04 AM

QUOTE(_vrtnca_ @ 9. 1. 2009 - 8:13) View Post

Ten Inch Hero

Res lep film. wub.gif
Seven Pounds (2008)

IPB Image

An IRS agent with a fateful secret embarks on an extraordinary journey of redemption by forever changing the lives of seven strangers.

Čustvena drama z dobro, pretresljivo zgodbo in ganljivim koncem. Po mojem mnenju prekrasen film, ki se te dotakne.
Obvezna oprema: paket robčkov oops.gif

meni je bil pa film totalno preveč predvidljiv (samo da pač za vseh 7 se ni takoj vedlo, kateri so, ker niti ni bla neka jaka pozornost nanje usmerjena). ni da bi ga dvakrat gledal.

gledala sem tudi Vicky, Cristina, Barcelona - par zanimivih odsekov (filozofija o "normalnosti" ljubezenskih odnosov), sam način pripovedovanja zgodbe mi pa ni bil všeč (woody allen ma tak poseben stil, ki pri meni ne pali). par fajn pointov, sicer pa nič posebnega.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1434 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 11 January 2009 - 11:35 AM

Wild child
IPB Image
Ko se razvajena ameriška najstnica Poppy znova znajde v težavah, jo zaskrbljeni oče po najkrajši poti pošlje v angleški dekliški internat. Soočena s strogo hierarhijo in neizprosnimi pravili želi Poppy čimprej oditi in zato skuje načrt, po katerem bo zapeljala ravnateljičinega sina in si prislužila izključitev. Toda svojeglavo dekle se počasi naveže na nove prijateljice in želi popraviti stare napake, kar pa gre v nos vzvišeni učenki Harriet, ki se želi vsiljivke na vsak način odkrižati.

Tale film ni nič kaj posebnega. Predvidljiv, ne preseneča. Slabši od filmov istega žanra. Osebe so nedodelane, površinske, ne obnašajo se kot bi se v resnici obnašala dekleta v nekem internatu. Nasprotnica glavne junakinje je pri tem prav groteskna. Komedija, ki želi biti smešna, ampak ji razen mogoče v dveh primerih sploh ne uspeva biti smešna. Moja splošna ocena je, da je to en tak film, ki ga pogledaš in takoj nato pozabiš. Če ga ne pogledaš ne zamudiš prav ničesar.
5/10
  • 0

#1435 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 January 2009 - 01:05 PM

IPB Image
Hahaha, men je blo ful smešno! laugh.gif Tud zgodba luštna, predvidljiva, pa vendar. biggrin.gif Samo na koncu sem mislila, da bo še za Snowa pokazal kaj dela pa za tiste z Havajev. tongue.gif
  • 0

#1436 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 11 January 2009 - 02:59 PM

Alvin and the Chipmunks
IPB Image
Zgodba o luškanih pojočih veveričkah. Preprosta zgodba. Meni je bil film ful všeč. Sploh veverički, ki so tako luškano narejeni.
9/10
  • 0

#1437 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27611 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 January 2009 - 05:45 PM

Je katera pogledala Avstralijo?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1438 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17153 posts

Posted 11 January 2009 - 08:44 PM

Teta je rekla daj e dober film.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1439 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 January 2009 - 08:53 PM

Jaz sem tudi slišala, da je menda dober, vendar iz prve roke žal ne morem komentirat.
  • 0

#1440 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 12 January 2009 - 05:22 PM

Flushed away
IPB Image
Razvajen hišni podganji ljubljenček se naenkrat znajde v kanalizaciji, v svetu pravih podgan. Na poti domov ga čakajo različne dogodivščine...
Morm rečt, da nisem ljubitelj "plastelinastih" risank in zato sem Flushed away pogledala z majhnimi pričakovanji. Morm rečt, da me je prijetno presenetila. Zgodba je res zabavna. Sicer je malce drugačen humor kot ga najdemo npr. v Ice age, ampak ni zato nič slabši. Liki mi sicer niso lepi, ampak so toliko bolj zabavni. Od "mafia" podgan, francoskih žab do pojočih polžkov. Priporočam ogled vsem ljubiteljem risank. smile.gif
9/10
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users