Jump to content

Photo

Hrvaška

• Please log in to reply
1431 replies to this topic

#1421 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 11 July 2025 - 04:33 PM

Na Korčuli se splača pogledat še kaj dr7gega kot sam kraj Korčula? Lumbarda je kaj posebnega ali ne?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1422 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 11 July 2025 - 04:37 PM

Jaz imam Korčulo (mesto) v preleepm spominu, le pojdite na izlet 🥰
  • 0

#1423 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17143 posts

Posted 26 July 2025 - 08:17 PM

Kje iscete namestitve? Booking, air b&b, je za hrvasko se kaj drugega pametnega?
Poigravama se z idejo da bi za dan ali dva sla v Moscenisko drago. Je bila katera, kaksno priporocilo?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1424 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 26 July 2025 - 09:27 PM

^^
To dvoje ja. Na Bookingu najdem in potem kar direkt pokličem oz. se kar oglasim, če sem že na poti. Običajno je tako še nekoliko nižja cena.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1425 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 26 July 2025 - 09:56 PM

Tasika, morda ogled vasice Plomin in Plominskega zaliva?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1426 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29995 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 July 2025 - 05:04 PM

V Moscenicko smo hodili, ko sem bila majhna, meni je blo top. Potem sva sla pa z B. na izlet tja, ko sva sla iz Opatije, mi je bila pa brezveze. Raje Lovran.

Midva sva za letos rezervirala na Bookingu, za drugo leto bova pa kar direkt v nastanitvi vprasala pa se probala kaj zmenit, ker njemu je Pasman lajf, meni je pa za hrvasko morje vseeno, kje sem, samo da je cista voda.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1427 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 28 July 2025 - 07:45 AM

Jaz sem ravno včeraj seštevala stroške lanskega dopusta (da vidim, kaj približno me čaka letos).

En teden 4 osebe in 11 dni 2 osebi; zaradi okvare sidra vsaj 2 marini več od planiranega, ampak pod črto nas je vse skupaj prišlo 1.650 eur. Je poceni, pa ni poceni. Sem mislila, da nas dopust pride ceneje, čeprav ko seštejem vse skupaj, nimaš kaj. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1428 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86809 posts

Posted 28 July 2025 - 07:55 AM

Če ti kaj pomaga - če bi šli v apartma ali hotel, bi dali 2x več. :D 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1429 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32728 posts

Posted 28 July 2025 - 08:07 AM

Ja sam res, skoraj 3 tedne dopusta za ta denar!
  • 0

#1430 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 28 July 2025 - 08:29 AM

ja, saj razumem, da bi več dali. Ampak treba v obzir tudi vzet koliko denarja že čez leto vloživa vanjo, da je izpravna. Letos sva že krepko čez 3.000 (privez, davki, registracija in zavarovanje, vzdrževanje, zamenjava / dokup stvari).  

Če bi jo res hotela uredit, sva pa naračunala poleg rednih letnih stroškov še cca 10.000, saj res rabi eno ornk pomladitev. 

To zgoraj je res samo hrana, sladoledi, marine/boje, bencin, vstopnine v nacionalne parke,.... 

Marine se ogromen strošek, saj pridejo od 60-120 eur na noč, kljub temu, da se samo privežeš in mogoče priklopš vodo in elektriko (in uporabiš njegove WC).  Vse ostalo je naše, kot v kampu.

Je fajn zadeva, ampak res ni tako poceni, kot se sliši. Sploh ko sešteješ koliko dni res preživiš na njej (dopust, par vikendov in par podaljšanih vikedov).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1431 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4320 posts

Posted 28 July 2025 - 08:58 AM

Načeloma navtični turizem že po osnovi ni poceni. Bi pričakovala, da sta za skoraj tri tedne jadranja več zapravila (pustimo samo vzdrževanje jadrnice). Sta bila verjetno konkretno varčna tako pri bencinu, kot pri hrani (ni bilo dosti gostiln :D ). Kolikor sem slišala so se privezi na Hrvaškem v zadnjih letih noro podražili.

Jaz še letošnjih stroškov nisem v celoti pregledala (predvsem hrane, ker smo skoraj vsak dan  jedli zunaj), nas je pa pot prišla dobrih 300 eur, kar se mi zdi ugodno napram cenam trajekta. Si pa ne delam utvar, da bi lahko z našim letnim dopustom (15 dni) prišli kaj dosti pod 3.000 EUR.

• 0

#1432 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23491 posts

Posted 28 July 2025 - 10:39 AM

Kje iscete namestitve? Booking, air b&b, je za hrvasko se kaj drugega pametnega?
Poigravama se z idejo da bi za dan ali dva sla v Moscenisko drago. Je bila katera, kaksno priporocilo?

Jaz tudi Booking, Airbnb in potem še pogledam, če imajo kakšen direkten kontakt ali spletno stran. Včasih pogledam tudi lokacijo na Google maps in tam vidim, katere nastanitve mi pokaže in jih potem probam poiskat direkt. Raznih teh Obmorju strani skoraj ne gledam več, ker mi niso pregledne in ponavadi nimajo objavljenih prostih terminov.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users