Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#1421 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 17 December 2005 - 02:38 PM

Sonchika, hvala res. Drgač pa piše gor ja, da vsebuje citruse kao za osvežitev in energijo -> Morning Energy. To je pol spet ena bedna fora.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#1422 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 17 December 2005 - 03:51 PM

Bebe Young Care - Milder Reinigungsschaum

Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Citrus Aurantium Dulcis, Bisabolol, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Isobulylparaben, Parfum.
[b]
Bebe Young Care Quick' n Clean Reinigungstücher

Aqua, Cyclopentasiloxane, Isononyl Isononanoate, Pentaerythrityl Tetraoctanoate, Isostearyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, Hexylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sucrose Cocoate, Carbomer, PEG-4 Laurate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum - [FPT 1279].

[b]Bebe Young Care tägliches Waschpeeling gegen Mitesser

Aqua, Cetyl Alcohol, PPG-15 Stearyl Ether, Polyethylene, Cera Microcristallina, Salicylic Acid, Steareth-21, Polysorbate 60, Jojoba Esters, Menthyl Lactate, Potassium Cetyl Phosphate, Xanathan Gum, Parfum, CI 77510

[b]Pa zanima me še, kateri čistilci so boljši od Sodium Laureth Sulfata? Koliko je sploh škodljiv? Sem opazila, da je kar pogost v izdelkih...kaj potem, če je v čistilnem gelu ali pilingu za obraz ta sestavine naj raje ne uporabljam teh izdelkov?

Hvala
  • 0

Jordan Belfort

#1423 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 17 December 2005 - 04:05 PM

IPB Image

od essence biggrin.gif biggrin.gif
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#1424 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 December 2005 - 04:47 PM

[quote=miss*sixty]Bebe Young Care - Milder Reinigungsschaum

Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Citrus Aurantium Dulcis, Bisabolol, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Isobulylparaben, Parfum.

Ta pena je sicer nežna, je pa komedogena in s citrusi. Pa še olje vsebuje. Bolj za suho kot mastno kožo.
[b]
Bebe Young Care Quick' n Clean Reinigungstücher

Aqua, Cyclopentasiloxane, Isononyl Isononanoate, Pentaerythrityl Tetraoctanoate, Isostearyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, Hexylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sucrose Cocoate, Carbomer, PEG-4 Laurate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum - [FPT 1279].
Spet komedogena reč, sicer fajn.
[b]Bebe Young Care tägliches Waschpeeling gegen Mitesser

Aqua, Cetyl Alcohol, PPG-15 Stearyl Ether, Polyethylene, Cera Microcristallina, Salicylic Acid, Steareth-21, Polysorbate 60, Jojoba Esters, Menthyl Lactate, Potassium Cetyl Phosphate, Xanathan Gum, Parfum, CI 77510
Vlažilna res, ki res deluje proti mozoljem, samo kaj, ko pa vsebuje maščobo. Jao.
[b]Pa zanima me še, kateri čistilci so boljši od Sodium Laureth Sulfata? Koliko je sploh škodljiv? Sem opazila, da je kar pogost v izdelkih...kaj potem, če je v čistilnem gelu ali pilingu za obraz ta sestavine naj raje ne uporabljam teh izdelkov?

Hvala
SLS je milo. Ni škodljivo, ampak suši kožo. Jaz izdelkov z milom ne kupujem, ker mi že sama voda precej izsuši kožo. V poštev pride samo pri mastni koži, pa še tam ni najboljše.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1425 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 December 2005 - 04:49 PM

Kristy, a je to puder? No, namenjen je mastni koži, ker vpija maščobo, ima UV zaščito (tudi UVA, ampak se mi zdi, da je UVA blokatorja premalo za kakšen pameten učinek), ima celo en AOK. Za nizko ceno vsekakor dober izdelek.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1426 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 17 December 2005 - 04:54 PM

ja pudr clear&matt od essence!
a se pol ga splača uorablat?? biggrin.gif biggrin.gif
aja pa zakaj ene stvari od iste firme zgoraj sploh nimajo napisanih sestavin??
idea.gif biggrin.gif
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#1427 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 December 2005 - 04:56 PM

Če ti puder paše, ga uporabljaj. Jaz ne gledam na znamko in kupujem reči, ki so fajn po sestavi in pri katerih imam dober občutek na obrazu.
Vsi izdelki morajo imeti deklaracijsko nalepko. Če je ni na embalaži, potem je knjižica z vsemi sestavinami pritrjena na stojalo v trgovini.
  • 0

#1428 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 17 December 2005 - 06:00 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(rea)
a lah sam neki na hitr? a majo vsi colour adapt pudri isto uv zaščito?in kok je to prbližn?hvala!!!

Verjetno imajo vsi enako UV zaščito. Koliko, pa ne vem. Mora pisati na embalaži. Če pa ne piše, potem pa zaščite nima in je titanijev dioksid samo barvilo.

ja,na embalaži ne piše-ampak saj si ravno ti napisala,da ima C.A. zaneslijovo uv zaščito...?! ermm.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1429 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 December 2005 - 06:19 PM

Slabo bereš... smile.gif namreč, že nekajkrat sem napisala, da titanijev dioksid v proizvodu pomeni UV blokatorja ali pa barvilo. Če ga je malo v izdelku, potem je barvilo. Če je pa bolj pri začetku seznama, je pa UV blokator (pa če seveda piše na embalaži, da izdelek vsebuje UV zaščito). Zato pa vedno vprašam, če piše na proizvodu, da vsebuje UV zaščito.
  • 0

#1430 ŁabeŁŁa

ŁabeŁŁa

sramežljivec

• Člani
  • 29 posts

Posted 17 December 2005 - 06:30 PM

Mene pa zanimajo sestavine kreme Balee Young:

Aqua, Ethylhexyl methoxycinnamatte, glycerin, octocrylene, propylene glycol, dicaprlyl ether, cyclopentasiloxane, tridecyl stearate, aluminium starch octenylsuccinate, octydeodecanol, tridecyl trimellitate, cyclohaxasiloaxne, glycerrly stearate citrate, butyl methoxydibenzoylmethane, dipentaerythirtyl hexacaprylate/hexacaprate, tocopherly acetate, carbomber, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, cocoglycerides, glyceryl stearate, parfum, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, methylparaben, sorbic acid, avena strigosa, disodium edta, lecithin, propylparaben, sodium hydroxide

Joj, to prepisovanje pa je kar zahtevno ermm.gif

Hvalaaaa:)
  • 0

#1431 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 December 2005 - 07:10 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(Jenna)
Lush - Banana Moon Soap
Sodium Palm Kernelate, Propylene Glycol, Natural Yoghurt, Fresh Bananas (Musa paradisiaca), Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate, Perfume, EDTA, Tetrasodium Editronate, Glycerine, Sodium Chloride, Titanium Dioxide, Gardenia Extract (Gardenia jasminoides)

sonchika, a bi lahko tisto kremo Symphaty For The Skin uporabljala tudi za obraz? Za čez noč in ko sem doma? Kot veš, imam bolj suho kožo in nobenih problemov z mozolji in tem.

Tole milo je tudi super. Nobenih dražečih sestavin in nasploh fajn.
Jaz tiste kreme ne bi uporabljala za obraz, ker ima veliko ljudi slabe izkušnje z Lushem - beri izpuščaji in podobno. Sicer pa se lahko vsaka krema uporabi tudi za obraz (konec koncev je sestava vseh krem zelo podobna - s tem, da so tiste za obraz bolj goste).

Super glede mila. Tnx. No, jaz sem si zdaj 2x namazala obraz s SFTS, izpuščajev ni..... samo mehka in dišeča koža. Moja koža očitno ni tako muhasta. Zaenkrat. biggrin.gif
Pa z The Olive Branch si mislim obraz umivat. To je okej? Glede na to, da je hranilno in antioksidantno, bi najbrž moglo biti.
Pa še to: JE PAMETNO MET KREME IN MASKE OD LUSHA V HLADILNIKU?
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1432 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 December 2005 - 07:59 PM

QUOTE(ŁabeŁŁa)
Mene pa zanimajo sestavine kreme Balee Young:

Aqua, Ethylhexyl methoxycinnamatte, glycerin, octocrylene, propylene glycol, dicaprlyl ether, cyclopentasiloxane, tridecyl stearate, aluminium starch octenylsuccinate, octydeodecanol, tridecyl trimellitate, cyclohaxasiloaxne, glycerrly stearate citrate, butyl methoxydibenzoylmethane, dipentaerythirtyl hexacaprylate/hexacaprate, tocopherly acetate, carbomber, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, cocoglycerides, glyceryl stearate, parfum, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, methylparaben, sorbic acid, avena strigosa, disodium edta, lecithin, propylparaben, sodium hydroxide

Hvalaaaa:)

Ta krema ni nič posebnega. Ima sicer UV zaščito, vendar je UVA zaščita prepozno na spisku, tako da se ni za zanašati nanjo. Sicer je pa krema ena sama kemija, z enim AOK. Žalostno.
  • 0

#1433 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 17 December 2005 - 08:25 PM

sonchika, a mogoče veš na pamet kakšni sta kremi vichy novadiol (dnevna in nočna)? uporablja ju moja mama, ki se bliža petdesetim letom. sta dovolj kvalitetni?
  • 0

#1434 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 17 December 2005 - 11:30 PM

Nivea for kids - otroško milo

Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera, Parfum, Paraffinum Liquidum, Octyldodecanol, Sodium Chloride, Sodium Thiosulfate, Prunus Dulcis, Tetrasodium Etidronate, Lanolin Alcohol, Disteardimonium Hectoride, Trilaureth-4 Phosphate, Linalool, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Buthylphenyl Methylpropional, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, CI 77891, CI 11680, CI 12490

Zanima me, če je za zelo občutljivo kožo in če ima v redu pH?
Hvala
  • 0

Jordan Belfort

#1435 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 December 2005 - 01:59 AM

.

Lush - Smitten Hand Cream
Almond Oil (Prunus dulcis), Marigold Infusion (Calendula officinalis), Glycerine, Stearic Acid, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Cetearyl Alcohol, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Cold Pressed Avocado Oil (Persea gratissima), Coconut Butter (Cocos nucifera), Lanolin, Beeswax (Cera alba), Benzoin Resinoid (Styrax benzoin), Rose Absolute (Rosa centifolia), Cassie Absolute (Acacia farnesiana), Perfume, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben

Pa še to me zanima, če boš (sonchika, seveda, hehe) zgoraj spregledala - a je pametno izdelke od Lush-a imeti v hladilniku ali jih imam lahko, kot druge izdelke, pač zunaj?

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1436 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29712 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 December 2005 - 11:01 AM

QUOTE(Martina)
Špela, obe dve kremici imata drgač super setavine. sam mam za prvo filing da se ne vpije dovolj hitro v kožo in da ti roke dalj časa ostanejo mastne. druga je pa zakon

jenna, to mi je martina napisala za smitten in helping hands. prva: smitten, druga: helping hands. men je ok smitten, je res bolj mastna, rabi neki časa, da se vpije, ampak mi fajn kožo nardi. pa ni se mi treba nonstop hodit mazat, ker kr drži.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1437 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 December 2005 - 12:12 PM

QUOTE(Michelle)
sonchika, a mogoče veš na pamet kakšni sta kremi vichy novadiol (dnevna in nočna)? uporablja ju moja mama, ki se bliža petdesetim letom. sta dovolj kvalitetni?

Žal ne poznam.
  • 0

#1438 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 December 2005 - 12:13 PM

QUOTE(miss*sixty)
Nivea for kids - otroško milo

Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera, Parfum, Paraffinum Liquidum, Octyldodecanol, Sodium Chloride, Sodium Thiosulfate, Prunus Dulcis, Tetrasodium Etidronate, Lanolin Alcohol, Disteardimonium Hectoride, Trilaureth-4 Phosphate, Linalool, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Buthylphenyl Methylpropional, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, CI 77891, CI 11680, CI 12490

Zanima me, če je za zelo občutljivo kožo in če ima v redu pH?
Hvala

To je pa že boljše. Nežno je, ker je brez mila, sicer je kar precej mastno - torej je za suho kožo. Glede ph-ja pa ne vem, ker to bi bilo pa potrebno zmeriti - iz sestave se tega ne vidi.
  • 0

#1439 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 December 2005 - 12:14 PM

[quote=Jenna].

Lush - Smitten Hand Cream
Almond Oil (Prunus dulcis), Marigold Infusion (Calendula officinalis), Glycerine, Stearic Acid, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Cetearyl Alcohol, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Cold Pressed Avocado Oil (Persea gratissima), Coconut Butter (Cocos nucifera), Lanolin, Beeswax (Cera alba), Benzoin Resinoid (Styrax benzoin), Rose Absolute (Rosa centifolia), Cassie Absolute (Acacia farnesiana), Perfume, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben

Pa še to me zanima, če boš (sonchika, seveda, hehe) zgoraj spregledala - a je pametno izdelke od Lush-a imeti v hladilniku ali jih imam lahko, kot druge izdelke, pač zunaj?
.
Super fajn oh in sploh. Za pojest. smile.gif
Ja, bolje jih je imeti v hladilniku. Sicer vsebujejo konzervanse, ampak vseeno jih je bolje imeti v hladilniku.
  • 0

#1440 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 December 2005 - 01:33 PM

ush - Smitten Hand Cream
a je kej mastan ta krema sonchika?pa ma kej aok?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users