Sestavine
Posted 17 December 2005 - 02:38 PM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 17 December 2005 - 03:51 PM
Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Citrus Aurantium Dulcis, Bisabolol, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Isobulylparaben, Parfum.
[b]
Bebe Young Care Quick' n Clean Reinigungstücher
Aqua, Cyclopentasiloxane, Isononyl Isononanoate, Pentaerythrityl Tetraoctanoate, Isostearyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, Hexylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sucrose Cocoate, Carbomer, PEG-4 Laurate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum - [FPT 1279].
[b]Bebe Young Care tägliches Waschpeeling gegen Mitesser
Aqua, Cetyl Alcohol, PPG-15 Stearyl Ether, Polyethylene, Cera Microcristallina, Salicylic Acid, Steareth-21, Polysorbate 60, Jojoba Esters, Menthyl Lactate, Potassium Cetyl Phosphate, Xanathan Gum, Parfum, CI 77510
[b]Pa zanima me še, kateri čistilci so boljši od Sodium Laureth Sulfata? Koliko je sploh škodljiv? Sem opazila, da je kar pogost v izdelkih...kaj potem, če je v čistilnem gelu ali pilingu za obraz ta sestavine naj raje ne uporabljam teh izdelkov?
Hvala
Jordan Belfort
Posted 17 December 2005 - 04:05 PM

od essence

I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.
Posted 17 December 2005 - 04:47 PM
Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Citrus Aurantium Dulcis, Bisabolol, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Isobulylparaben, Parfum.
Ta pena je sicer nežna, je pa komedogena in s citrusi. Pa še olje vsebuje. Bolj za suho kot mastno kožo.
[b]
Bebe Young Care Quick' n Clean Reinigungstücher
Aqua, Cyclopentasiloxane, Isononyl Isononanoate, Pentaerythrityl Tetraoctanoate, Isostearyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, Hexylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sucrose Cocoate, Carbomer, PEG-4 Laurate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum - [FPT 1279].
Spet komedogena reč, sicer fajn.
[b]Bebe Young Care tägliches Waschpeeling gegen Mitesser
Aqua, Cetyl Alcohol, PPG-15 Stearyl Ether, Polyethylene, Cera Microcristallina, Salicylic Acid, Steareth-21, Polysorbate 60, Jojoba Esters, Menthyl Lactate, Potassium Cetyl Phosphate, Xanathan Gum, Parfum, CI 77510
Vlažilna res, ki res deluje proti mozoljem, samo kaj, ko pa vsebuje maščobo. Jao.
[b]Pa zanima me še, kateri čistilci so boljši od Sodium Laureth Sulfata? Koliko je sploh škodljiv? Sem opazila, da je kar pogost v izdelkih...kaj potem, če je v čistilnem gelu ali pilingu za obraz ta sestavine naj raje ne uporabljam teh izdelkov?
Hvala
SLS je milo. Ni škodljivo, ampak suši kožo. Jaz izdelkov z milom ne kupujem, ker mi že sama voda precej izsuši kožo. V poštev pride samo pri mastni koži, pa še tam ni najboljše.
Posted 17 December 2005 - 04:49 PM
Posted 17 December 2005 - 04:54 PM
a se pol ga splača uorablat??

aja pa zakaj ene stvari od iste firme zgoraj sploh nimajo napisanih sestavin??

I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.
Posted 17 December 2005 - 04:56 PM
Vsi izdelki morajo imeti deklaracijsko nalepko. Če je ni na embalaži, potem je knjižica z vsemi sestavinami pritrjena na stojalo v trgovini.
Posted 17 December 2005 - 06:00 PM
Verjetno imajo vsi enako UV zaščito. Koliko, pa ne vem. Mora pisati na embalaži. Če pa ne piše, potem pa zaščite nima in je titanijev dioksid samo barvilo.
ja,na embalaži ne piše-ampak saj si ravno ti napisala,da ima C.A. zaneslijovo uv zaščito...?!

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 17 December 2005 - 06:19 PM

Posted 17 December 2005 - 06:30 PM
Aqua, Ethylhexyl methoxycinnamatte, glycerin, octocrylene, propylene glycol, dicaprlyl ether, cyclopentasiloxane, tridecyl stearate, aluminium starch octenylsuccinate, octydeodecanol, tridecyl trimellitate, cyclohaxasiloaxne, glycerrly stearate citrate, butyl methoxydibenzoylmethane, dipentaerythirtyl hexacaprylate/hexacaprate, tocopherly acetate, carbomber, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, cocoglycerides, glyceryl stearate, parfum, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, methylparaben, sorbic acid, avena strigosa, disodium edta, lecithin, propylparaben, sodium hydroxide
Joj, to prepisovanje pa je kar zahtevno

Hvalaaaa:)
Posted 17 December 2005 - 07:10 PM
Sodium Palm Kernelate, Propylene Glycol, Natural Yoghurt, Fresh Bananas (Musa paradisiaca), Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate, Perfume, EDTA, Tetrasodium Editronate, Glycerine, Sodium Chloride, Titanium Dioxide, Gardenia Extract (Gardenia jasminoides)
sonchika, a bi lahko tisto kremo Symphaty For The Skin uporabljala tudi za obraz? Za čez noč in ko sem doma? Kot veš, imam bolj suho kožo in nobenih problemov z mozolji in tem.
Tole milo je tudi super. Nobenih dražečih sestavin in nasploh fajn.
Jaz tiste kreme ne bi uporabljala za obraz, ker ima veliko ljudi slabe izkušnje z Lushem - beri izpuščaji in podobno. Sicer pa se lahko vsaka krema uporabi tudi za obraz (konec koncev je sestava vseh krem zelo podobna - s tem, da so tiste za obraz bolj goste).
Super glede mila. Tnx. No, jaz sem si zdaj 2x namazala obraz s SFTS, izpuščajev ni..... samo mehka in dišeča koža. Moja koža očitno ni tako muhasta. Zaenkrat.

Pa z The Olive Branch si mislim obraz umivat. To je okej? Glede na to, da je hranilno in antioksidantno, bi najbrž moglo biti.
Pa še to: JE PAMETNO MET KREME IN MASKE OD LUSHA V HLADILNIKU?
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 17 December 2005 - 07:59 PM
Aqua, Ethylhexyl methoxycinnamatte, glycerin, octocrylene, propylene glycol, dicaprlyl ether, cyclopentasiloxane, tridecyl stearate, aluminium starch octenylsuccinate, octydeodecanol, tridecyl trimellitate, cyclohaxasiloaxne, glycerrly stearate citrate, butyl methoxydibenzoylmethane, dipentaerythirtyl hexacaprylate/hexacaprate, tocopherly acetate, carbomber, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, cocoglycerides, glyceryl stearate, parfum, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, methylparaben, sorbic acid, avena strigosa, disodium edta, lecithin, propylparaben, sodium hydroxide
Hvalaaaa:)
Ta krema ni nič posebnega. Ima sicer UV zaščito, vendar je UVA zaščita prepozno na spisku, tako da se ni za zanašati nanjo. Sicer je pa krema ena sama kemija, z enim AOK. Žalostno.
Posted 17 December 2005 - 08:25 PM
Posted 17 December 2005 - 11:30 PM
Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera, Parfum, Paraffinum Liquidum, Octyldodecanol, Sodium Chloride, Sodium Thiosulfate, Prunus Dulcis, Tetrasodium Etidronate, Lanolin Alcohol, Disteardimonium Hectoride, Trilaureth-4 Phosphate, Linalool, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Buthylphenyl Methylpropional, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, CI 77891, CI 11680, CI 12490
Zanima me, če je za zelo občutljivo kožo in če ima v redu pH?
Hvala
Jordan Belfort
Posted 18 December 2005 - 01:59 AM
Lush - Smitten Hand Cream
Almond Oil (Prunus dulcis), Marigold Infusion (Calendula officinalis), Glycerine, Stearic Acid, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Cetearyl Alcohol, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Cold Pressed Avocado Oil (Persea gratissima), Coconut Butter (Cocos nucifera), Lanolin, Beeswax (Cera alba), Benzoin Resinoid (Styrax benzoin), Rose Absolute (Rosa centifolia), Cassie Absolute (Acacia farnesiana), Perfume, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben
Pa še to me zanima, če boš (sonchika, seveda, hehe) zgoraj spregledala - a je pametno izdelke od Lush-a imeti v hladilniku ali jih imam lahko, kot druge izdelke, pač zunaj?
.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 18 December 2005 - 11:01 AM
jenna, to mi je martina napisala za smitten in helping hands. prva: smitten, druga: helping hands. men je ok smitten, je res bolj mastna, rabi neki časa, da se vpije, ampak mi fajn kožo nardi. pa ni se mi treba nonstop hodit mazat, ker kr drži.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 18 December 2005 - 12:12 PM
Žal ne poznam.
Posted 18 December 2005 - 12:13 PM
Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera, Parfum, Paraffinum Liquidum, Octyldodecanol, Sodium Chloride, Sodium Thiosulfate, Prunus Dulcis, Tetrasodium Etidronate, Lanolin Alcohol, Disteardimonium Hectoride, Trilaureth-4 Phosphate, Linalool, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Buthylphenyl Methylpropional, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, CI 77891, CI 11680, CI 12490
Zanima me, če je za zelo občutljivo kožo in če ima v redu pH?
Hvala
To je pa že boljše. Nežno je, ker je brez mila, sicer je kar precej mastno - torej je za suho kožo. Glede ph-ja pa ne vem, ker to bi bilo pa potrebno zmeriti - iz sestave se tega ne vidi.
Posted 18 December 2005 - 12:14 PM
Lush - Smitten Hand Cream
Almond Oil (Prunus dulcis), Marigold Infusion (Calendula officinalis), Glycerine, Stearic Acid, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Cetearyl Alcohol, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Cold Pressed Avocado Oil (Persea gratissima), Coconut Butter (Cocos nucifera), Lanolin, Beeswax (Cera alba), Benzoin Resinoid (Styrax benzoin), Rose Absolute (Rosa centifolia), Cassie Absolute (Acacia farnesiana), Perfume, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben
Pa še to me zanima, če boš (sonchika, seveda, hehe) zgoraj spregledala - a je pametno izdelke od Lush-a imeti v hladilniku ali jih imam lahko, kot druge izdelke, pač zunaj?
.
Super fajn oh in sploh. Za pojest.

Ja, bolje jih je imeti v hladilniku. Sicer vsebujejo konzervanse, ampak vseeno jih je bolje imeti v hladilniku.
Posted 18 December 2005 - 01:33 PM
a je kej mastan ta krema sonchika?pa ma kej aok?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users