Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#1421 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 July 2009 - 12:36 AM

QUOTE(Braunkopf @ 3. 7. 2009 - 0:53) View Post
le Dolenjci so tricky. biggrin.gif

Ma niti ne ... s tistimi njihovimi taku, zelu ... jih ne moreš zgrešit. ;-)

Drugače pa je meni absolutno najbolj ogaben primorskih naglas ... nato ljubljanski ... potem pa kar že koroški (ki ga moram kar prenašat, fant je namreč od tam) ... tudi do dolenjskega ne gojim glih simpatije.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1422 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 July 2009 - 12:37 AM

ej ne morm si pomagat res, še posebi pr aninih postih,s icer sem jo čula sma 1x sam je dovolj.
pa pol ko berem adrianine poste si jih tud z naglasom berem
pa od ančke dolenjsko, sam pol ful poudarim to, ančko naprimer ful zavijam po dolensk, čeprou sama ne vem kok hard core govor ma.
biggrin.gif

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1423 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 03 July 2009 - 07:17 AM

jah jst taku govorim ku me prime smile.gif al pa ku se zajebaulemo

Braunkopf vpraši...she knows kako govorim smile.gif
  • 0

#1424 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 July 2009 - 08:05 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 3. 7. 2009 - 1:36) View Post

Drugače pa je meni absolutno najbolj ogaben primorskih naglas ... nato ljubljanski ... potem pa kar že koroški (ki ga moram kar prenašat, fant je namreč od tam) ... tudi do dolenjskega ne gojim glih simpatije.

cry.gif cry.gif cry.gif Resno? To 'obala' naglas, ali severno primorski?
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1425 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 July 2009 - 08:08 AM

prišepnila mi je, da severno primorski ohmy.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1426 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 July 2009 - 08:20 AM

Liar liar pants on fire. ohmy.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1427 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27538 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 July 2009 - 09:14 AM

Obala naglas je lep, a je prav. Da se ne bi kdo spotaknil ob njega. sleep.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1428 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 July 2009 - 09:30 AM

Ljubljančani gor ali pa dol... ok, jst sm sicer še zadnji del pod LJ regijo, nato so Gorenjci, katerih narečje je meni totalno neprebavljivo. Že pri nas nekateri ornk vlečejo...

Ampak z nečim se pa morate strinjat - Ljubljančani najbolj pravilno naglašujemo besede!!!! To smo imele hudo debato s sošolkami, ki prihajajo z vseh koncev SLO, mislim, da so samo 4 iz LJ. Ugotovile smo, da besedo SEMAFOR naglasimo na 3 načine. Ali pa kokice na 2. Pa še ful besed!

Res pa je, da je lublanščina polna angleščkih besed. Ampak!!!! smo zadnjič na faksu poskusili, kdo najbolje govori knjižno pogovorno. In smo se LJ in okolica najbolje odrezala, ker ostali, kljub trudu in ne vem česu, niso mogli skrii svojega naglasa. Tako da sleep.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1429 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 July 2009 - 09:36 AM

QUOTE(Coco* @ 3. 7. 2009 - 10:14) View Post

Obala naglas je lep, a je prav. Da se ne bi kdo spotaknil ob njega. sleep.gif

woot.gif Indeed. In fuuuul je meni sexy, pa besedi KI in pa TIPO, joooj, mene kar dušit začne od veselja ko to slišim. biggrin.gif
  • 0

#1430 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 03 July 2009 - 09:42 AM

Js tud govorim greve, bove itd... Mam učasih prov problem pravilno napisat ermm.gif Sam tko sm se navadla.

Zdej k sm bla v mariboru me je tok motil štajerski naglas- vsiii so govoril štajersko. Ves čas sm mislila, da se zajebavajo k usekani, ker se mi je tok čudn slišal. Imam veliko sošolcev s štajerske, samo tok na kupu pa jih še nism slišala. Grozn grozn dialekt- pa vsi so toook glasni!

Obožujem prekmurščino. Mami je s tega konca in dost razumem, povedat znam pa recimo 4 stavke biggrin.gif Če imam pa napisano, pa mi ni problem prekmursko gučat.

Drugače mi je pa tud dolenjščina všeč.
  • 0

#1431 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 July 2009 - 09:42 AM

Tudi sama ne maram Ljubljanščine. V bistvu ne vem, kero narečje mi gre bolj na žolč. Ljubljanščina ali Primorščina. Slednja je tudi prav posebne ušesne mantranije vredna, ja.
Super ekstra na živce mi gre pretiravanje, orto poudarjanje posameznih specifičnosti Ljubljanščine, Primorščine, MAriborščine. Pri ostalih me to sploh ne moti, a pri prej naštetih treh... Lahko bi govorca tudi zadavla, če bi bla ustrezne volje. down.gif
Zavedam se, da je Prleščina grda ko' sam vrag, a še naprej jo bon gučala, ker sen ponosna, ka sen z Raenec closedeyes.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1432 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 July 2009 - 09:44 AM

QUOTE(Kinky @ 3. 7. 2009 - 10:36) View Post

woot.gif Indeed. In fuuuul je meni sexy, pa besedi KI in pa TIPO, joooj, mene kar dušit začne od veselja ko to slišim. biggrin.gif

Jaz niti. Ale čao!!!!!!!
  • 0

#1433 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 July 2009 - 09:46 AM

Kaj ste se zdaj vsi spravli na Primorščino, mone, bejžte vsi u batego in si kupte okus, ka vidim, da itak nimaste pojma kej je lepo in kej ne!!!!!

tongue1.gif tongue1.gif tongue1.gif
  • 0

#1434 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 July 2009 - 09:47 AM

IPB Image
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1435 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 July 2009 - 09:56 AM

Meni gre tudi na živce Adriane, ker mi stalno lepi tega KEKS smajlija. dry.gif
  • 0

#1436 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 July 2009 - 09:56 AM

Ta smajli je car!!!!!!!!
  • 0

#1437 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4274 posts

Posted 03 July 2009 - 09:59 AM

Meni so pa vsa narečja izredno zanimiva. Edino v primeru, ko je potrebno govoriti res knjižno slovenščino (npr javno nastopanje, predstavitev nalog na faxu ipd) takrat ne maram, da kdo "vleče" po svoje.

Sama nimam toliko stikov z Ljubljančani zato niti ne poznam dobro njihovih fint. Je pa res, da sem se lani skoraj polulala od smeha v kampu na morju, kjer sem imela za sosede neke mlade Ljubljančane. Vsaka druga beseda je bila popačenka angleške. En tak stavek je bil: Ej bro, kje so moji kijsi od kara (prevod: ej kolega, kje so moji ključi od avta laugh.gif ) Mi je fant non stop moral prevajata.
  • 0

#1438 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 July 2009 - 10:28 AM

Ja, ok to so slaboumne izjeme, s katerimi pač nimam stika. Zadnje čase se ful malo vozim z busom, pa ni več šanse, da bi, kot rečeno, uživala ob podobnih setencah. cry1.gif

Adriane se bo na tem mestu ziher strinjala da je moj LOL daleč najlepši izdelek mestne lublanščine sleep.gif . Pa stalno ga uporabljam - kolegica me je okužila z njim, pa najprej par let sploh vedla nisem kaj lol pomeni. Pol mi je bla pa ena taka bv beseda da sem jo preprosto MORALA uvrstit v svoj repertoar *cvetk* . biggrin.gif

FTSE, z dolenščino imam težave tu na forumu, ker kar disciplinirano slovnično pišejo, medtem ko se pripadniki drugih vasi regij večkrat spozabijo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1439 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 03 July 2009 - 11:05 AM

QUOTE(ananas @ 3. 7. 2009 - 10:42) View Post

Zdej k sm bla v mariboru me je tok motil štajerski naglas- vsiii so govoril štajersko. Ves čas sm mislila, da se zajebavajo k usekani, ker se mi je tok čudn slišal. Imam veliko sošolcev s štajerske, samo tok na kupu pa jih še nism slišala. Grozn grozn dialekt- pa vsi so toook glasni!

Jaz temu ne bi rekla tak splošno štajerski naglas, ampak mariborski naglas (pa mogoče še ptujski in ljutomerski, oni so tudi specifični, ampak meni osebno zelo posrečeni). Namreč, Celjani spadamo pod štajerce, pa se meni zdi (naj me kdo popravi če se motim, ker sebe ne čuješ tako kot drugi) da sploh nimamo nekega specifičnega naglasa. Meni so sošolci, ko sem prišla v MB študirat, skooooos govorili kak lahko tako pravilno slovensko govorim, kao da jim je prav nerodno, ker se proti meni počutijo ko kmetavzi. Mislim, da ni niti enega profesorja, ki mi ne bi letos pri kakšni predstavitvi rekel ''vi pa prav očitno niste mariborski, zihr ste iz celjskega konca''. Nas je pa Celjanov izjemno malo, pa sem dvopredmetno in lahko sošolce s celjskega konca preštejem takorekoč na prste ene roke. Tudi pri naglaševanju imajo Mariborčani ful probleme, njihova voda z ozkim -o, nekateri sploh niso znali rečt pravilno recimo korak, hoditi, itd. Je enkrat še na začetku leta ženska mene vzela za primer in sem morala naglaševat, ostali pa za mano ponavljat, LOL. Blo me je tak sram, da bi se lahk v tistem momentu v zemljo ugreznila.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1440 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 03 July 2009 - 11:08 AM

: Ej bro, kje so moji kijsi od kara (prevod: ej kolega, kje so moji ključi od avta laugh.gif ) Mi je fant non stop moral prevajata.
[/quote]
Sm ljubljančanka, ampak takšnega stavka pa še v življenju nism slišala!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users