Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1401 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 25 December 2020 - 12:42 PM

Iranski pečen riž z žafranom

https://www.recipeti...on-rice-tachin/

Tole sem naredila včeraj in je noro dobro, zapečena skorja je božanska, te jagode notri pa ful prijetno kisle. Ta jed gre dobro skupaj z vsem možnim, mi smo včeraj jedli zraven še čičeriko v paradižnikovi omaki z žafranom, zraven smo imeli pa še gobe. Jaz sem uporabila iranski žafran, ker je boljši od grškega in španskega milijonkrat. Pa uspela sem dobit tudi te jagode, tako da je bila jed res prava. Ful izi za narest.

• 0

#1402 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 25 December 2020 - 04:41 PM

Zgleda zanimivo, kak okus imajo te cesminove jagode?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1403 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 25 December 2020 - 08:03 PM

Tak zanimiv, precej kisle so in ful disijo, ko jih vrzes na maslo. V Iranu delajo veliko s temi jagodami, sladko, slano, cigumiji... So pa take male, kot posusene borovnice, mene mogoce spominjajo na brusnice na prvo zogo, ampak so drugacne. Tezko opisem. Meni so njami.
  • 0

#1404 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 21 January 2021 - 01:06 AM

https://www.delishkn...pkin-bolognese/
Takooo dobra veganska bolognese omaka z gobami in buco, da moz ne more nehat govort o tem :D
Namesto sojine sem uporabila vino pa nisem imela susenih paradiznikov. In naslednjic bom gobe nasekljala na roke, ker je posoda od palicnega prevec na drobno naredila. Ampak vseeno njaaaam. Se I. je jedla.

Tole sem zadnjič naredila. Dobro, ampak meni osebno vseeno ne takooo zelo, da ne bi mogla nehat govorit o tem. :lol: Je pa fajn nekaj novega probat.

Ampak te omake pride kar precej, mi je še ostala in sem jo dala zamrznit. A se lahko da zamrznit, če so šampinjoni notri? Glede zamrzovanja in pogrevanja nekaterih jedi nikoli nisem prepričana.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1405 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 21 January 2021 - 07:38 AM

Marmelada lahko. Jaz šampinjone, če mi ostanejo sveži, tudi narežem na kolute in zamrznem...potem pa kasneje uporabim za omake ipd.

• 0

#1406 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 21 January 2021 - 07:51 AM

:D Meni je za kaksen dan kar malo premocnega okusa, zaradi glave. Drugace mi je pa res umami.

VSE lahko zamrznes, razen ze odtajanega mesa.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1407 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 21 January 2021 - 07:53 AM

Če pa tisto meso skuhaš, ga potem lahko spet zamrzneš :D Recimo - meso odmrzneš, skuhaš golaž in ga vržeš v skrinjo.

• 0

#1408 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 21 January 2021 - 07:54 AM

To pa je menda jasno :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1409 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 21 January 2021 - 08:46 AM

Moji babici ne :lol:

• 0

#1410 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 January 2021 - 09:05 AM

Ja, starejši, npr. moja tašča raje je 4 dni isto, ker ne zna skuhati malih količin in se občasno pritožuje, kot da bi dala zmrzniti. Meni je pa to tok super, skuham cel lonec jote, ričeta, bolognese inmi potem najmanj 1x na teden ni treba kuhati.

Ampak, ok, on je čudakinja, nima več hladilnika :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1411 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 21 January 2021 - 09:57 AM

Ok, hvala. :)

Podgana, ja, je kar močen vonj po šampinjonih. Ampak ko zmešaš s testeninami ali čim drugim, je ok. Jo bom danes odtalila, bomo jedli skupaj s skutnimi njoki (tudi odmrznjenimi :D).

Jaz zdaj zaradi službe tudi večkrat tako delam, da skuham večji lonec fižolove mineštre, jote, ali kakšne druge juhe in dam zamrznit, kar ostane. Fant vsake toliko skuha večjo količino bolognese omake ali chilli con carne in zamrznemo. Zdaj pa kar redno jaz delam njoke s skuto in jih zamrznem.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1412 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 14 March 2021 - 01:47 PM

Slani muffini s čebulo in sirom

Sestavine za 12 kolačkov:
2 jajci
pol jogurta
1/2 skodelice stopljenega masla ali olja
2 srednje veliki čebuli
220 g moke
2 žlički pecilnega praška (ali 3 žličke sode bikarbone in malo limoninega soka)
začimbe, zelišča po okusu
žlica paradižnikove mezge
sir

Priprava:
Sesekljano čebulo prepražite, malce ohladite. Dobro, penasto zmešajte jajca in maščobo, dodajte jogurt in mezgo ter ponovno premešajte. Posebej zmešajte presejano moko, pecilni in začimbe. Povežite mokre in suhe sestavine, dodajte čebulo in nariban sir, premešajte, da se sestavine povežejo. Če je masa pregosta, dodajte še nekaj žlic vode ali mleka. Pecite v dobro ogreti pečici na 170 stopinj Celzija 18-25 minut.

NAMIG: V muffine lahko dodate tudi slanino, zelenjavo, gobe (vse prepražite skupaj s čebulo, da bo bolj okusno), pa tudi hrenovke ali pa vanje vmešate špinačo in kremni sir. Obilo novih prilog na krožniku!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1413 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 17 March 2021 - 08:55 PM

Mm bere se dobro!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1414 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 06 May 2021 - 07:00 AM

Včeraj sem naredila od Nigelle grško pito s feto, bolj easy že ne more biti in je noro dobra. Jaz sem dodala še popečene pinjole. Božansko.

• 0

#1415 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 25 May 2021 - 07:53 AM

Preverjen recept za čufte?
  • 0

#1416 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 13 November 2021 - 05:25 PM

Zdajle kuham bolognese. Posebej skuham kostno osnovo iz bio kosti in zelenjavno omako in potem sele vse skupaj. Adaptirano je pa po teh receptih:

Paradiznikova omaka z zelenjavo. Hokaido buca in sladki krompir iz pecice noro paseta. Vsega pa ne dajem.
https://www.boobtofo...omb-pasta-sauce

Kostna osnova:
https://www.boobtofo...beef-bone-broth

Notri naribam tudi 200g zamrznjenih jeter (na 1500g mesa). Je nekaj dela, ampak si vzamem ene 3 ure in imamo za 10x pa vse je notri.
Aja, zelenjavno omako tudi dam v loncke in skrinjo, tako da je se za druge jedi :)
  • 0

Tumblr

#1417 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 December 2021 - 07:09 PM

Na blogu Curryandlove je recept za bozanski namaz iz jajcevcev:

Sama sem pripravila tahini, je bolj okusno, kot kupljen!
Izpustila sem limono, mi ni vsec ta kiselkast okus.
Jajcevca sem razpolovila in pekla 30min na cca 190, nato pa se 20min pustila v ugasnjeni pecici.
Cesen sem uporabila domac, fin in aromaticen, stinjen na stiskalnik. Jajcevce sem pretlacila rocno. Tahini/sezamovo pasto pa zmlela v mlincku. Namaz mora bit fajn posoljen, da je se okusnejsi.

Noro dobro pride na tanki popeceni rezini kruha/zemljice.

Tahinija bi lahko bilo tudi 1x vec, ampak tudi tako, po receptu, pride okusno.

Recept je copy paste iz njene strani:

Sestavine
2 jajčevca
3 žlice tahinija*
1 žica olivnega olja (pa še malo za po vrhu)
2 stroka česna; na drobno nasekljana
2 žlici limoninega soka
Sol

Postopek
Jajčevca večkrat prešpikaj z vilico in jih speči ali v pečici na 200°C (trajalo bo okoli 50 minut) ali pa v žerjavici (trajalo bo okoli 30 minut). V vsakem primeru želimo enak rezultat – jajčevca morata biti čisto mehka na otip.
Ko sta pečena ju ohladi.
Jajčevca olupi ter sredico z vilico dobro pretlači. Priporočam, da NE uporabiš sekljalnika ampak si vzameš dve minutki, da to storiš na roke. Sekljalnik namreč razbije semena jajčevca in doda nek priokus, ki mi ni všeč.
Primešaj še ostale sestavine, poskusi, optimiziraj če je potrebno.
Postreži na krožniku pokapano z olivnim oljem ter s kruhom.
Wise-ass corner
* Tahini lahko v manjšem multipraktiku narediš tudi sam. Enostavno najprej zblendaj rahlo pražena sezamova semena in dodaj malo olivnega olja, ter zblendaj v tekoč tahini.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1418 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 11 January 2022 - 03:49 PM

Katere sorte Jamiev potlacen pecen krompir delate?
  • 0

#1419 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 12 January 2022 - 09:32 AM

Nov vir mojih idej: https://www.recipetineats.com/

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1420 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 12 January 2022 - 09:55 AM

Nov vir mojih idej: https://www.recipetineats.com/

Lepe slike, zdaj sem pa lačna :S

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users